С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (11 – 17 март)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.
Стажове

Melexis България набира кандидати за своята лятна стажантска практика. Стажът дава възможност на студенти от инженерни специалности да приложат на практика натрупаните в университета теоретични знания, както и шанс за своеобразен старт на кариерното им развитие. Участниците имат голям шанс да продължат да работят в компанията и след края на стажантската програма. Отворените позиции за кандидатстване през 2019 г. са в отделите "Развой", "Верификация на продуктите", "Тест и качество към клиентите". Изискването към кандидатите за участие е да се обучават в специалност с техническа насоченост и да бъдат поне трети курс. Лятната практика започва през юли и продължава до септември, платена е и е на пълен работен ден, като на всеки стажант се полага по една седмица платен отпуск. Кандидатстването за стажа вече започна през сайта на Melexis и ще продължи до края на месец април 2019 г.

Стипендии

Visteon Corporation спонсорира техническото предизвикателство Visteon Lane Detection Challenge. Visteon Lane Detection Challenge (ViLD) е компютърна, визуално-базирана задача, фокусирана върху една конкретна и специфична цел - идентифициране на пътната маркировка, очертана на пътното платно посредством монтираните на автомобила камери при различни условия като осветеност, цвят, форма. Ежегодното събитие включва конференция, няколко семинара и кратки курсове, покриващи теми, свързани с computer vision (или как компютрите могат да извършват дейности и функции за извличане и разчитане на информация от реалния живот), machine learning-а и изкуствения интелект. Могат да се включат както индивидуални участници, така и отбори. За целта е необходимо да се направи регистрация на онлайн портала на инициативата, откъдето могат да се свалят материали с базови решения и насоки. Регистрацията ще е отворена до 14 март 2019 г. Победителят, предложил най-добрто решение на задачата, ще получи награда на стойност 1000 щатски долара. Първите три отбора ще получат покана да представят идеите си на семинара към конференцията "CVPR 2019" в Лонг Бийч, Калифорния. Повече информация може да видите тук.

Конкурси

Фондация "Димитър Цонев" обявява за втора поредна година конкурс за студенти по журналистика на тема "Покажи българската мечта". Форматът за участие в конкурса е едноминутно видео по темата. В конкурса могат да вземат участие студенти, бакалаври по журналистика до 24-годишна възраст. Студентите могат да участват както индивидуално, така и в отбор. Видеата могат да бъдат качени в сайт за видео споделяне (Youtube/Vbox7) и изпратени като линк на konkurs@dimitartsonev.com. За победителите в конкурса за студенти са предвидени парични награди: 1500 лв. за 1-во място, 300 лв. за 2-ро място и 200 лв. за 3-то място, както и грамота-признание. Големият победител ще получи също така и стаж в медия по избор и едногодишна стипендия в размер на 100 лв. месечно. Повече информация може да бъде получена на сайта на фондацията. Крайният срок за изпращане на видеото е 30 април. Датата на официалната церемония за връчване на жуналистическите награди от фондация "Димитър Цонев", която ще се състои на 15 май 2019 г.

Обучения

Варненският свободен университет започва иновативни магистърски програми по киберсигурност и интелигентни системи за защита на населението. На 16 март ще бъде обявен проектът за създаване на Черноморска академия за сигурност. Стартиращите програми са съвместен проект на ВСУ "Черноризец Храбър" с Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" във Варна, специалисти от Израел, ЕС и Русия. Университетът ще посрещне плеяда световно известни експерти, учени, политици, анализатори и практици в сферата на киберсигурността и технологиите, сред които Ариел Коен - в топ 5 на водещите експерти по сигурността и съветник на премиера на Израел по въпросите на сигурността, проф. Йове Кекеновски - експерт по стратегически политики и сигурност и много други видни личности в сферата. Магистърските програми ще се провеждат в редовна и задочна форма на обучение, като продължителността им е три семестъра за една календарна година. Програмата предлага специализирани избираеми дисциплини в две основни направлвния - Data Science (за подготовка на напреднали анализатори) и HealthTech (за подготовка на хора за кариера в областта на здравната сигурност). Използва се модерна образователна стратегия, базирана на учебни занятия, специализирани семинари, уъркшопове, симулации, казуси и практически сесии в компютърни лаборатории, обучение и самообучение. Съдържанието на учебната програма е разработено в рамките на международните регулации, свързани със сигурността, и по-специално по Насоките за учебна програма за киберсигурността CSEC 2018. Повече информация може да намерите тук.
Събития

Първото издание на Graduate Career Centre (GCC) ще срещне студенти и работодатели в седмицата между 8-12 април 2019 г. GCC е виртуално кариерно изложение, което създава иновативна онлайн платформа, в която два пъти годишно студентите и скоро дипломиралите се от цяла България, имат възможност да провеждат виртуални срещи с най-желаните работодатели в страната, за да проучат различни възможности за реализация. Виртуалната платформа на Graduate Career Center ще позволи на невиждан брой участници да се срещнат с желаните работодатели, а за работодателите това ще означава най-големият източник на таланти в България, по най-ефективния за фирмата начин, в най-удобната форма. Вижте повече информация или заявете участие като работодател на info@tothetop.bg, тел. 0888 031 466 или тук.

"Телерик Академия" организира на 12 март "Как да стартираш кариера като QA инженер" и възможностите за развитие в ИТ сектора. В рамките на кариерната вечер участниците ще разберат в дълбочина какво представлява професията QA инженер – какви са отговорностите, предизвикателствата и предимствата в тази сфера. От Невен Динев, Димо Митев и Димитър Топузов, QA архитекти в Progress с общо над 40 години опит в сферата, и Павлина Колева, QA инженер във Fadata и технологичен трейнър в "Телерик Академия", те ще научат кои са търсените от компаниите умения и какви познания са необходими за успешна професионална реализация. По време на събитието участниците ще се запознаят с програмата за летящ кариерен старт в ИТ сектора – Telerik Academy Alpha QA, чийто прием е отворен до 15 април. Те ще получат ценни съвети, свързани с кандидатстването, подготовката за приемния изпит и обучението в програмата. Повече информация за възможностите за кариерно развитие и най-актуалните тенденции в областта, те ще получат директно от бивши възпитаници на "Телерик Академия", работещи в индустрията. Събитието ще се състои на 12 март от 19:00 ч. в обучителния център на Телерик Академия в кв. "Младост". Входът е безплатен, но изисква предварителна онлайн регистрация.

EBBS ще проведе на 15 и 16 март Международно изложение образование и кариера. По време на събитието, което ще бъде в НДК, ще присъстват български и международни компании и университети, предлагащи работа, стажове, стипендии, езикови ваканции и средно и висше образование в България и чужбина. Всеки желаещ да посети изложението и работилницата може да се регистрира предварително на сайта или на място в Националния дворец на културата. Входът е свободен. Повече информация може да намерите тук.

JAMBA организира за втора поредна година кариерния форум "Равенството значи повече". Инициативата цели да съдейства при кариерния старт на хората с различни възможности. Създавайки пространство за диалог и среща между отговорния бизнес и хората с различни възможности, организацията се надява да покаже, че те са един неизползван човешки капитал, който наистина има потенциал. Събитието ще се състои на 26 март от 9:30 до 18 ч. в хотел "Маринела" София. Повече информация вижте на страницата на инициативата.

За 14-а поредна година младежката организация AIESEC организира инициативата "Бизнесът в действие". Събитието цели да предостави възможност на млади хора да се срещнат със специалисти от разнообразни професионални сфери, да се сблъскат с реални предизвикателства, пред които са изправени компаниите ежедневно, а освен това им дава възможност да получат предложение за стаж и да започнат кариерния си път. Събитието е предназначено за хора между 18 и 30 години и е безплатно. Желаещите трябва да попълнят апликационна форма. За повече информация може да прегледате събитието във Facebook.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:

Повече информация за тях можете да намерите тук.

Консултантската организация 180 Degrees Consulting си търси стажант младши консултант. Можете да кандидатствате, като попълните апликационната форма с вашето мотивационно писмо и CV. Крайният срок за това е 12 март. Повече информация може да намерите тук.

Фондация "Джендър проект в България" и Българска платформа за международно развитие обявяват конкурс "Журналистика за развитие – 2019". За да участвате в конкурса, попълнете формуляра (изтегли от тук) и го изпратете на gpf.bulgaria@gmail.com до 1 септември 2019 г.

Reading Planet организира третото издание на поредица конкурси за есе в две обединяващи теми: "Защо никога не напуснах България?" и "Защо се върнах в България?". Крайният срок за кандидатстване е 31 март. Повече информация може да намерите тук.

На 19 март започва нов курс "PR и мениджмънт на репутацията" на London School of PR в България. За повече информация посетете уебсайта на London School of PR – Bulgaria или пишете на имейл info@lspr.bg.

"Телерик Академия" пуска безплатни работилници по програмиране за начинаещи с едни от най-търсените технологии - Java и .NET. Повече информация може да намерите на сайта на Телерик.

Технически университет - София представя своите научни и учебни лаборатории за ученици и кандидат-студенти в "Дни на отворените врати" на 14 и 15 март. Събитието цели да повиши интереса на младите хора към инженерното образование.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалГрадът.bgОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly