С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (18 – 24 март)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Офисът по финансово управление на Американското посолство набира стажант, който да отговаря за разнообразни дейности в областта на счетоводството и плащанията. Кандидатите трябва да са настоящи студенти и да имат намеренията да продължат своето образование и по време на стажа, да владеят добре английски език, да имат опит при работа с MS Office, да имат добри умения в обслужването на клиенти, да са над 18 години, да са студенти, които не са американски граждани или български студенти, учещи в чужбина, да имат добър академичен успех. Продължителността на стажа е 6 месеца и ще започне през месец юли. Работният график е гъвкав, с минимум 20 часа седмично. Стажът е неплатен и не са предвидени допълнителни бонуси и компенсации. Кандидатите за позицията трябва да изпратят скорошни резюме или CV на английски език, като само отбраните ще бъдат извикани за интервю. Апликациите може да изпратите на пощенски адрес: ул. "Козяк" 16. "Лозенец", София 1408 или на имейл адрес Sofia_Applications@state.gov. Крайният срок за кандидатстване е 3 април. Повече информация може да намерите на страницата.

Creative Energy Hub търсят стажант в сферата на социалните медии и комуникации. Задълженията на стажанта ще бъдат да създава съдържание на акаунтите в социалните мрежи на компанията. Програмата ще продължи 3 месеца. Изискванията към кандидатите са да имат желание да развият нови дигитални умения, да имат страст към писането и добри познания по български и английски. За да кандидатствате, изпратете СV на social@cehub.bg.

Министерството на образованието в Испания набира стажанти помощник-учители по английски език и култура. Стажантската програма е международен проект, който се спонсорира от Министерството на образованието на Испания, а в България за него отговаря обучителния отдел на Посолството на Испания. Помощник-учителите ще работят в начални и основни училища в Испания и ролята им ще е да подпомагат учителите в повишаването на устните способности по английски език на учениците. Процесът по подбор на кандидатите се провежда на местно ниво в София (Посолството на Испания), със съдействието на отдел "Международно сътрудничество" на СУ "Св. Климент Охридски". Кандидатите трябва да са български граждани, да имат много високо ниво на владеене на английския език, да имат основни комуникационни умения по испански език, да са завършили университет или към момента обучаващи се по дисциплини като педагогика/лингвистика. Стажантите ще получават месечна стипендия, но разноските по транспорт и настаняване не са покрити. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Крайният срок е 10 април. Повече информация може да намерите тук.

Стипендии

Стипендия Leading Europe 2019 търси забележителни млади лидери в Европа, които ще бъдат поканени на престижния форум One Young World Summit 2019.
Организаторите от One Young World ще осигурят финансирането на участието на престижния глобален форум за млади лидери One Young World Summit 2019 в Лондон, Великобритания (22 – 25 октомври 2019г.), заедно с транспорт, храна, материали и нощувки, както и покриване на транспортните разходи до и от Лондон. Кандидатите трябва да са на възраст между 18 и 30 години, да имат доказан принос в работата си за позитивна промяна, да имат изявени лидерски качества, както и влиятелни и иновативни идеи и да обръщат внимание на ключови местни и глобални проблеми. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма оттук. Повече информация може да намерите тук.

Конкурси

Reading Planet организира третото издание на поредица конкурси за есе в две обединяващи теми: "Защо никога не напуснах България?" и "Защо се върнах в България?". Няма ограничения за участниците – независимо от възрастта, опита и в коя от двете теми се припознаваш, може да изпратиш своето есе на адрес ReadingPlanetContest@gmail.com. За най-добрите има различни награди, а наградният фонд е на стойност 450 лв. Крайният срок за кандидатстване е 31 март. Повече информация може да намерите тук.

Министерство на образованието и науката организира Национален конкурс "Млади таланти" за иновативни проекти. Конкурсът насърчава ученици и студенти, притежаващи потенциал и проявяващи интерес към наука и към провеждането на научни изследвания и иновации. Класиралите се на първите три места участници в националния конкурс ще представят България на Европейския конкурс за млади учени (EUCYS). Инициативата ще се състои от 15 до 17 април. Участниците в конкурса трябва да са студенти или ученици, които трябва да подготвят научноизследователски и иновативен проект в една от следните категории: биология, химия, информатика, инженерни науки, материалознание, математика, медицина, физика, социални и хуманитарни науки и екология, и да го изпратят на адрес vesela.vasileva@mon.bg.
Крайният срок за кандидатстване е 29 март. За участието си в двата конкурса – "Млади таланти" и Европейския конкурс за млади учени (EUCYS), победителите ще получат парична награда в размер на по 1500 лв. на проект. Три проекта получават право на участие в Световното младежко научно изложение EXPO Science Europe 2019 г., което ще се проведе през месец септември 2019 г. в гр. Абу Даби, ОАЕ. Три проекта получават и поощрителни парични награди по 1000 лв. Повече информация може да намерите тук.

Обучения

"Телерик академия" приема кандидати за Telerik Academy Alpha с Java и .Net. Кандидатстването е отворено на сайта на академията. Обучението е подходящи за студенти и професионалисти, които искат да започнат кариера в областта на ИТ. Програмите ще започнат на 27 май за Java и 10 юни за .NET и ще се провеждат в обучителния център на "Телерик Академия" в София. Кандидатите е необходимо да изпратят CV и мотивационно писмо на сайта на "Телерик академия" до 15 април за Java и до 8 май за .NET. Следващият етап е да се подготвят и явят на входен изпит по основи на програмирането с език по избор: C#, Java, C++, JavaScript, Kotlin, PHP, Python и Swift. Основните изисквания към участниците са да имат навършени 18 години, базови познания по програмиране и мотивация да започнат кариерното си развитие в IT сектора. Подготвителни материали за входния изпит на Telerik Academy Alpha могат да бъдат намерени онлайн. За повече информация, проверете страницата на "Телерик Академия".
Събития

Национални дни на кариерата" 2019 ще се проведе за 18-та година между 18 март и 8 април в осем академични града: Варна – 18 март, Дворец на културата и спорта; Бургас – 20 март, Бургаски свободен университет; Русе – 25 март, Русенски университет "Ангел Кънчев"; Свищов – 27 март, Стопанска академия "Д. А. Ценов"; Велико Търново – 1 април, Великотърновски университет "Св. Св. Кирил и Методий", Пети корпус; Габрово – 3 април, Технически университет, Библиотека; Пловдив – 8 април, Пловдивски Панаир, Конгресен Център. Една от характеристики на събитието е, че по време на него се предлагат работни места не само в най-големите икономически центрове, но и в по-малки населени места, покривайки голяма част от българските региони. Основна цел на събитието е да срещне работодателите с техните потенциални служители, а студенти и млади специалисти да открият възможности за реализация. Освен срещата с работодатели на щандовете, всеки посетител ще има възможността да получи съвет как да се представи на интервю по време на тестови интервюта на щанда на JobTiger, а в рамките на CV работилницата на "Нестле" България – да зададе въпроси за съставянето на CV. Част от програмата е и възможността посетителите да проверят нивото си на английски език в специално обособени кътове на езикови училища. Повече може да откриете на страницата на събитието.

На 26 март от 19:30 до 21:30 ч. в офиса на технологичната компания Progress ще се проведе събитие на тема "10 урока, които научих по пътя към успеха" с лектор Лилия Месечкова, старши директор "Софтуерно инженерство" в Progress. То е част от инициативата Women Who Code, която цели да помага на жените в технологичната индустрия да се развиват. По време на събитието Лилия Месечкова ще сподели най-важните уроци, които е научила досега – от значението на собствената самооценка през смелостта да заявиш себе си до поемането на отговорност от начало до край. Чрез свои лични и професионални истории тя ще отговори на много въпроси, които днешните жени си задават, и ще постави нови, които ще помогнат на участниците да се подготвят за успех. Участието в събитието е безплатно. Регистрирайте се тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук

Melexis България набира кандидати за своята лятна стажантска практика. Кандидатстването за стажа вече започна през сайта на Melexis и ще продължи до края на месец април 2019 г.

Фондация "Димитър Цонев" обявява за втора поредна година конкурс за студенти по журналистика на тема "Покажи българската мечта". Повече информация може да бъде получена на сайта на фондацията. Крайният срок за изпращане на видеото е 30 април.

Варненският свободен университет започва иновативни магистърски програми по киберсигурност и интелигентни системи за защита на населението. Повече информация може да намерите тук.

Първото издание на Graduate Career Centre (GCC) ще срещне студенти и работодатели в седмицата между 8-12 април 2019 г. Вижте повече информация или заявете участие като работодател на info@tothetop.bg, тел. 0888 031 466 или тук.

JAMBA организира за втора поредна година кариерния форум "Равенството значи повече". Повече информация вижте на страницата на инициативата.

За 14-а поредна година младежката организация AIESEC организира инициативата "Бизнесът в действие". Желаещите трябва да попълнят апликационна форма. За повече информация може да прегледате събитието във Facebook.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly