С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (25 – 31 март)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Vivacom обявява своята лятна стажантска програма "VIVAGAME Открий своето място!". Инициативата предоставя възможност на студенти да придобият практически знания и умения в корпоративна среда. Тази година телекомът ще посрещне над 70 стажанти в сферата на телекомуникациите, информационните технологии, маркетинг и PR, продажби, одит и финанси, право, човешки ресурси, сигурност и логистика. Всеки стажант има индивидуален ментор, който ще го въведе в корпоративната среда, ще му поставя задачи и ще го напътства по време на стажа. В продължение на три месеца през лятото младежите ще работят по реални проекти, ще развиват и усъвършенстват професионални компетенции и меки умения. Като част от лятната програма, участниците в нея имат възможност да стажуват на трудов договор с конкурентно заплащане и пакет социални придобивки, който включва допълнително здравно осигуряване, ваучери за храна, спортна карта, ваучер за закупуване на мобилно устройство и др. След края на стажа участниците имат възможност за продължаване на своята професионална кариера във Vivacom. Кандидатстването по програмата ще продължи до 30 април, а стажът започва през юни. Може да научите повече и да кандидатствате през сайта на Vivacom.

Mars, Inc. инициира програмата Mars Leadership Experiences за студенти в последната година на бакалавърската или магистърската си степен или наскоро завършили. Избраните кандидати ще имат възможност да се включат в тригодишна платена програма, която се провежда в три страни. През първата година участниците работят във Виена (централата на Mars за Балканите, Балтийския и Адриатическия регион). При успешно представяне следващите две години преминават в други две държави в Европа или Южна Африка. През това време участниците в Mars Leadership Experiences се запознават отблизо с бизнеса на Mars, Inc. и придобиват ценен практически опит. С помощта на сътрудниците на компанията те имат възможност да участват активно в разработването и реализацията на редица проекти, да развиват мениджърските си умения и да взимат решения. Избраните кандидати ще имат свой ментор – човек, който наскоро е завършил програмата. Прогресът на участниците ще се следи непрекъснато, като те ще получават ценни насоки, свързани с кариерното им развитие. Кандидатите трябва да са студенти в последната година от бакалавърската или магистърската си степен или наскоро завършили; да владеят английски език свободно; да са любопитни и да не се страхуват от нови предизвикателства; да искат да се учат, да израстват и непрекъснато да се усъвършенстват; да са бъдещи лидери, който мечтаят за кариера в сферата на потребителските стоки. Всички, които смятат, че отговарят на изискванията, могат да подадат своята кандидатура на сайта на компанията до 29 март 2019 г.

Доброволчество

Набират се доброволци за Webit.Festival в София. Организаторите търсят отговорни, активни, комуникативни и интересуващи се от бъдещето на дигиталните трансформации хора, които да помагат с дейностите около фестивала, който ще се проведе на 14-15 май. Доброволците ще вземат участие в организацията на Webit.Festival, ще посрещнат лекторите и делегатите, ще са асистенти в залата за изложители и statups и фотографи. Всеки, който има интерес към събитието, може да кандидатства. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма.

Стипендии

Американският университет в Българя обяви, че от тази година ще предоставя три вида частични стипендии за обучение в Executive MBA програмата си в София. Първата стипендиантска програма цели да поощри участието на представители от неправителствения сектор, които с вдъхновение работят за позитивна промяна в страната ни. Кандидатите трябва да отговарят на критериите за прием в Executive MBA и да участват активно в дейности на неправителствения сектор в България. Стипендията "Rising Star" ще се отпуска на професионалист, който още в началото на своята кариера е проявил забележителен потенциал за развитие. Университетът ще предоставя и стипендии за студенти от Албания, Косово, Македония, Сърбия и Румъния. С предимство са професионалисти, които живеят в тези страни, но се приемат молби и от кандидати от други националности, които понастоящем живеят в България. Кандидатстването за ранен прием и по-голяма възможност за стипендия за академичната 2020 г. е до 30 юни 2019 г. Магистърската програма за управленски кадри на АУБ е акредитирана в САЩ и в България. Обучението се провежда в София в Център за образование и култура "Илиев" на АУБ в Студентски град. Научете повече от сайта на университета.

Конкурси

Фондация "Добрите дела Волонтайм" организира конкурс за есе на тема "Представям си утре". Целта е да се даде възможност на студентите да използват силата на словото и да предадат посланието си към повече хора от обществото, които да ги последват и станат техни съмишленици. Идеята е участниците в конкурса да използват грамотно българското слово, чрез което да представят своята визия за "утрешния ден", колкото и абстрактна да е тя. Представата на студентите за бъдещето като причина и предпоставка за действие за постигане на целите утре. В конкурса могат да участват само студенти (бакалаври или магистри); всеки може да участва само с една литературна творба; творбите трябва да са оригинални. Получените есета, които отговарят на условията на конкурса, ще бъдат публикувани на www.volontime.com/articles. Под всяко публикувано есе ще има бутон за харесване, откъдето творбата може да получи одобрение. Ще бъдат наградени най-хубавите творби. Три от тях ще са избрани от журито, а една награда ще получи творбата с най-много харесвания на сайта на фондация "Добрите дела Волонтайм". Наградите ще бъдат на стойност: 300 лв., 200 лв., 100 лв. , съответно за първо, второ и трето място, а за творбата, която има най-много харесвания на платформата, ще е на стойност 200 лв. За да кандидатствате, изпратете творбата си и попълнената форма за съгласие на foundation@volontime.com. Крайният срок е 10 май.
Повече информация вижте тук.

Обучения

Telerik Academy обявява прием за своята обучителна програма Alpha с JavaScript. Тя е насочена към студенти, хора с технологичен опит и специалисти от други сфери, които искат да се преквалифицират в областта на програмирането. Кандидатства се с автобиография чрез сайта на Телерик Академия до 30 май. Кандидатите трябва да преминат онлайн когнитивен тест и входен изпит по програмиране с езика JavaScript. Подготвителни материали за изпита може да се открият на сайта на Академията. Обучението започва на 1 август и е с продължителност 6 месеца. Подробности може да намерите тук.
Събития

AIESEC in Bulgaria организира Make your CV WOW (while travelling). По време на събитието лектори ще обяснят на участниците защо трябва да взимат участие в доброволчески инициативи или стаж в чужбина, колко са важни международните запознанства и още много други въпроси. Събитието ще се състои на 27 март от 18:30 часа в УНСС и е с вход свободен. Нужна е обаче предварителна регистрация. Повече вижте тук.

356labs ще проведе уебинара "Top 5 Tricks for Images in PowerPoint" на 28 март от 19:30 часа. Зрителите на обучението ще се запознаят как се правят интересни и информативни слайдове с малко текст, влагайки по-малко време в направата им. Семинарът ще разясни различните функционалности на програмата Power Point. Лекторът Борис Христов ще покаже и различни трикове за подготовката на интересна презентация. Всеки може да се включи в stream предаването оттук, като е нужна предварителна регистрация. Повече информация за семинара може да намерите на страницата на събитието.

Dev.bg организира на 9 април от 19:30 часа "Как да използваме LinkedIn за B2B продажби?". По време на събитието лекторът Димитър Митков ще обясни какви са десетте стъпки за изграждане на нашия LinkedIn Profile, ще обясни защо нашият профил е важен и какво той носи като информация на нашите потенциални клиенти, как да бъдем активни в социалната мрежа и ще даде много ценни съвети. Събитието ще се проведе в Work&Share Coworking Space (адрес: ул. "Тинтява"; 1113; София). Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация. Повече информация за събитието и лектора може да видите тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:

Повече информация за тях можете да намерите тук.

Офисът по финансово управление на Американското посолство набира стажант, който да отговаря за разнообразни дейности в областта на счетоводството и плащанията. Крайният срок за кандидатстване е 3 април. Повече информация може да намерите на страницата.

Creative Energy Hub търсят стажант в сферата на социалните медии и комуникации. За да кандидатствате, изпратете СV на social@cehub.bg.

Министерството на образованието в Испания набира стажанти помощник-учители по английски език и култура. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Крайният срок е 10 април. Повече информация може да намерите тук.

Стипендия Leading Europe 2019 търси забележителни млади лидери в Европа, които ще бъдат поканени на престижния форум One Young World Summit 2019. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма от тук. Повече информация може да намерите тук.

Reading Planet организира третото издание на поредица конкурси за есе в две обединяващи теми: "Защо никога не напуснах България?" и "Защо се върнах в България?". Повече информация може да намерите тук.

Министерство на образованието и науката организира Национален конкурс "Млади таланти" за иновативни проекти. Повече информация може да намерите тук.

"Телерик академия" приема кандидати за Telerik Academy Alpha с Java и .Net. За повече информация, проверете страницата на "Телерик Академия".

Национални дни на кариерата" 2019 ще се проведе за 18-та година между 18 март и 8 април в осем академични града. Повече може да откриете на страницата на събитието.

На 26 март от 19:30 до 21:30 ч. в офиса на технологичната компания Progress ще се проведе събитие на тема "10 урока, които научих по пътя към успеха". Регистрирайте се тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly