С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (1 – 7 април)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Allianz Bank Bulgaria обявява три свободни стажантски позиции в дирекциите "Риск мениджмънт", "Маркет мениджмънт" и "Човешки ресурси". Стажантска позиция в областта на риск мениджмънта и финансите е подходяща за тези, които биха искали да работят с международни професионалисти, да бъдат част от млад, мотивиран и енергичен екип, да придобият опит в една от най-надеждните групи за финансови услуги в света, да имат достъп до програми за обучение и обмен. Кандидатите трябва да са трета или последна година студенти по финанси, икономика, иконометрия, статистика, застрахователно дело или друга релевантна специалност; да притежават отлични комуникационни и организационни умения; да имат отлична компютърна грамотност /MS Office/; да владеят отлично английски език. Работното време може да се съобрази с учебната програма на студента. Повече информация може да намерите тук.
Кандидатите за стажантската позиция в областта на "Маркет мениджмънта" трябва да са студенти по специалност "Маркетинг" или "Връзки с обществеността"; да владеят отлично английски език; хората с познания по Adobe Creative Studio ще бъдат с предимство. Стажантската програма в отдел "Маркет мениджмънт" е 3 месеца. Повече информация може да откриете на сайта Karieri.bg.
Основните изисквания за кандидатите за позицията "Човешки ресурси" са: студент, изучаващ специалност в областта на Човешки ресурси/Психология/Икономика; отлично владеене на MS Office (по – специално Excel, Word, PowerPoint); отлично владеене на английски език; комуникационни умения и способност за адаптация в динамична среда; желание за развитие в сферата на човешки ресурси. Повече за длъжността може да откриете, като последвате линка.
По време на програмата участниците ще бъдат обучени в професионална среда, ще имат възможността да добият голям опит във финансовата група, а при добро представяне има възможност за подписване на договор. Кандидатства се с автобиография, мотивационно писмо и препоръки (при наличност) на hr@allianz.bg, а крайният срок е 30 април 2019 г. включително. При подаване на документи е нужно да посочите за коя точно позиция кандидатствате.

Стипендии

Фондацията "Юрген Дорман" на индустриалната компания АББ търси да подкрепи трима студенти от ТУ София и ТУ Пловдив, като им предложи възможност за финансиране до края на следването. Стипендиите целят да помогнат на млади инженерни таланти, за да могат да се фокусират спокойно върху своето обучение. Годишната стипендия е 5860 лв., а сумата може да се подновява всяка година на базата на академичен успех, доходи и представяне. Освен стипендията, лауреатите получават още: 900 лв. еднократно за закупуване на компютър; ментор от АББ по време на целия период на стипендията; Онлайн курс по английски език; Възможност за участие в Международна среща на стипендиантите на АББ в Швейцария; Възможност за летен стаж в АББ.
Документи за кандидатстване се подават до 12.04.2019 г., а критериите за оценяване можете да видите тук.
Стипендиантската програма е поредната инициатива на АББ в подкрепа на образованието у нас. За разлика от други подобни програми, стипендиите "Юрген Дорман" са безвъзмездни и не обвързват стипендиантите с трудов договор. Целта им е да помогнат на млади специалисти да развият пълния си потенциал по време на своето следване, за да могат да се превърнат в успешни инженери.

Конкурси

Катедра "Застраховане и социално дело" организира ученически конкурс за есе. Участниците могат да пишат по една от следните теми: "Застраховането като възможност за защита живота, здравето и имуществото на хората" или "Как да преборим бедността в съвременното общество?". В конкурса могат да участват ученици от предпоследен и последен гимназиален курс на всички училища в България и чужбина. Допускат се само индивидуални участници. Регистрацията за участие става посредством попълване на регистрационен формуляр. Обемът на есето трябва да бъде до 5 страници (точните изисквания за може да намерите на този линк). Учениците могат да участват само с едно единствено есе. Всички участници ще получат сертификати за участие в конкурса, а авторите на класираните на първите три места есета ще получат награда на специално организирана за целта церемония. Творбите трябва да се подадат на s.georgieva@uni-svishtov.bg. В полето Subject задължително трябва да се изпишат на латиница – име, фамилия, наименование на училището и населеното място, и да се прикачи файлът, съдържащ есето. Крайният срок за регистрация за участие и подаване на есето е 30 април. Повече за конкурса и начините за кандидатстване може да намерите тук.

Dir.bg организират "Web Report: Конкурс за чиста журналистика". Целта на проекта е да се обърне внимание на рефлексите за разпознаване на достоверната информация и да се припомнят основните ценности на журналистическата професия. В конкурса могат да участват студенти и ученици, навършили 18 години, професионални журналисти и редактори, и автори без предходен опит с блог публикации. Всички материали, които ще бъдат допуснати до участие, трябва да са написани на български език, датата на публикуването им да е в периода от 1 май 2018 г. до 15 май 2019 г., да гарантират за достоверността на информацията чрез препратки и цитиране на оригиналните източници и да посочват своя автор. Допустимите журналистически творби са репортаж, статия, новина, очерк, интервю, есе и фейлетон. Наградата за всяко първо място в категория е парична премия в размер на 1000 лв. Журито на конкурса ще отличи най-добрите фото и видео публикации със специални награди от 1000 лв. Всички материали ще се оценяват от жури. За всяка категория ще бъде връчена парична награда. Материалите трябва да се изпращат на webreport@webreport.bg, а повече информация може да откриете на сайта на конкурса.

Работа

GradLink Central & Eastern Europe е новият специализиран сайт за кариера и работни места за български студенти, които учат във Великобритания. Платформата свързва търсещите работа директно с работодателите от България, Европа и целия свят. Уебсайтът е създаден в сътрудничество с Британското посолство в България, които са осигурили връзки с ключови дипломирани работодатели в страната, включително Coca-Cola, Worldwide Fund for Nature, KPMG, Walltopia, EY и Райфайзенбанк. Сайтът включва и редица други функции, които помагат на българските студенти през целия период на обучение в Обединеното кралство – включително за работни места, стажове, съвети, новини, CV-строители, казуси и други. За да видите повече, разгледайте страницата тук.

Обучения

Schneider Electric, компания в дигиталната трансформация, енергийния мениджмънт и автоматизацията, приема кандидатури за участие във финалната фаза от обучителната програма Industrial Excellence Academy – Advanced Lean. Обучителната програма е специално разработена от Schneider Electric и се осъществява в България за втора година. Тя дава знания и умения за управление на работния процес по т.нар. lean методология. Концепцията на lean производство се обвързва с това да бъде създадено качествено и навреме точно това, което клиентът иска, на най-добра цена. Лекторите в академията са сред най-добрите lean консултанти на Schneider Electric. Желаещите да се включат в програмата трябва да са преминали обучение по основи на lean методологията, VSM и да имат поне две години опит в индустриална среда. Кандидатите ще преминат през експертно интервю, което да валидира нивото им и да подсигури, че са подходящи. Интерес може да се заяви по имейл на elena.vatrachka@se.com до края на месец април. Финалният модул на започналото през април 2018 г. второ издание на академията ще обхване всички методи и инструменти, от които зависи качествената и ефективна работа в едно индустриално предприятие. Също така, преминалите програмата ще могат да идентифицират точките на подобрение в даден производствен процес, както и да подбират точните инструменти за това, които да се използват според конкретния проблем и да прилагат наученото с първоначалната подкрепа на експерти.

Концесионерът на "Софийска вода" - Veolia, организира международно лятно училище. В него могат да участват от 35 до 40 студенти от цял свят, с които ще бъдат обсъдени актуални теми, свързани с ютилити услугите. Ще се проведат срещи с експерти от компанията, посещения на обекти на дружеството, ще се решават казуси. Целта е студентите да повишат осведомеността си за екологичните проблеми, да придобият реална представа за бизнеса и дейностите, свързани с екологичните услуги. Лятното училище ще се проведе от 30 юни до 8 юли тази година в кампуса на Veolia в Jouy-le-Moutier (на 30 км от Париж). Разходите – пътуване при определени условия и настаняването ще се покрият от Veolia. Изискването е кандидатите да са в последната си година (2019 г.) от магистърската си програма по екология, инженеринг или бизнес. Да имат сертификат C1 за владеене на английски език и валиден паспорт.
Процесът на кандидатстване – опишете в една страница областите на обучение, проекти, в които сте участвали, докато сте учили, и защо ще ви е от полза участието в подобна програма. Освен това подгответе е актуално CV. Срокът за изпращане е 19 април, на вниманието на Елиза Едмонд, специалист по кариерно развитие в "Софийска вода" - eedmond@sofiyskavoda.bg.
Събития

Деканът на Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" доц. Теодор Седларски, съвместно с мениджърския екип на Cargill в България, организират откриващото събитие на инициативата "Твоето бъдеще е тук. Успехът е в България". Целта на инициативата е да демонстрира на студентите как сътрудничеството между университетите и компаниите може да осигури качествено образование, а с това и добра кариерна реализация в България. По време на откриването ще бъдат представени и резултати от проучване за нагласите на младите хора относно висшето образование в България и чужбина и перспективите, които те виждат за кариерна реализация в България. В "Твоето бъдеще е тук. Успехът е в България", лектори от бизнеса от една страна ще споделят своя практически опит в диалог със студентите, а от друга ще им предоставят реални бизнес казуси и ще работят с тях като ментори. Инициатива се основава на идеята да се променят и обогатяват самите обучителни програми и курсове в съответните специалности. Ще се предоставят възможности на младите хора да придобият практически опит във водещи компании още преди старта на професионалната им реализация. Представянето ще се състои на 3 април от 16:00 часа в централното фоайе на Ректората на Софийския университет.

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира Ден на отворените врати. На 6 април от 10:30 часа всички ученици 9 до 12 клас могат да се превърнат в студенти за един ден и да се потопят в атмосферата на бизнес университета. В рамките на същия ден освен обиколка на университета, преподаватели от ВУЗФ са подготвили различни лекции, чрез които да помогнат на гимназистите да се ориентират коя професионална област им е най-интересна. По време на Деня на отворените врати лектори от висшето училище ще представят най-общите принципи в лидерството и управлението на кризи, приложната бизнес психология, външнотърговските сделки, както и азбуката на журналистиката и комуникационните стратегии. Всеки може да участва в Деня на отворените врати, като се запише на marketing@vuzf.bg. Междувременно в същия ден, на 6 април, учениците ще имат възможност да наблюдават и провеждането на първия специализиран данъчен семинар на Лабораторията на ВУЗФ – VUZF Lab. В него ще участват съдии от Върховния административен съд и административните съдилища, прокурори, дипломирани експерт-счетоводители и утвърдени експерти от юридическата и счетоводната практика.

Кариерно изложение за българи в Германия ще се проведе в Университета в Кьолн на 13 април. Събитието се организира от Министерството на труда и социалната политика, сдружение "Български кариерен форум" и Клуб "Будители". Основната цел на инициативата е сънародниците ни, които учат, живеят и работят в Германия, да се срещнат с над 20 водещи български работодатели и да получат информация за атрактивни възможности за кариерно развитие в България. Сред участващите компании тази година са TESY, Алианс Принт, Adesso, Astrea Recruitment, Brightive, Българска чийвнинг асоциация, C3i Solutions, Easy Consult, EVN, Kaufland, Kaufland IT Hub, Kittner, Lidl, Modis, Sensata Technologies, TELUS International, Visteon, UpSkill, както и неправителствените организации "Заедно в час" и "Лечение без граници". По време на изложението работодателите ще разкажат за своята дейност и ще запознаят аудиторията със свободните позиции, които предлагат. Посетителите на форума ще получат информация с възможностите за стартиране или продължаване на професионалната си реализация в България. В рамките на събитието заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова ще представи актуална информация за пазара на труда у нас, предимствата на трудовото и социалното ни законодателство, както и най-актуалното от политиките в подкрепа на младите хора, работещи в България. Посещението на изложението е безплатно, но изисква предварителна регистрация, която може да направите тук. На сайта на събитието ще намерите информация за фирмите изложители, както и свободните позиции, предлагани от българския бизнес. Още за предстоящия кариерен форум може да научите и на Facebook страницата на събитието.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:

Повече информация за тях можете да намерите тук

Vivacom обявява своята лятна стажантска програма "VIVAGAME Открий своето място!". Кандидатстването по програмата ще продължи до 30 април, а стажът започва през юни. Може да научите повече и да кандидатствате през сайта на Vivacom.

Набират се доброволци за Webit.Festival в София. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма.

Американският университет в Българя обяви, че от тази година ще предоставя три вида частични стипендии за обучение в Executive MBA програмата си в София. Научете повече от сайта на университета.

Фондация "Добрите дела Волонтайм" организира конкурс за есе на тема "Представям си утре". Крайният срок е 10 май.
Повече информация вижте тук.

Telerik Academy обявява прием за своята обучителна програма Alpha с JavaScript. Обучението започва на 1 август и е с продължителност 6 месеца. Подробности може да намерите тук.

Dev.bg организира на 9 април от 19:30 часа "Как да използваме LinkedIn за B2B продажби?". Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация. Повече информация за събитието и лектора може да видите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly