С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (8 – 14 април)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

EVN България набира стажанти в сферите на администрацията, управлението на база данни, център по безопасност, инженеринг, данъци и много други за град Пловдив. Продължителността на всички стажантски програми е 3 месеца (юли, август и септември), а крайният срок за кандидатстване е 25 април. При подаване на документи са нужни автобиография и мотивационно писмо на български и/или на английски език, в което описвате вашите интереси, постижения и планове за развитие. При добро представяне компанията е готова да предложи трудов договор. При кандидатстване трябва да посочите точната позиция, за която подавате документи. Пълният набор на позиции може да откриете на сайта на Karieri.bg.

Стипендии

АЕЦ "Козлодуй" обявява прием на студенти и ученици в своята стипендиантска програма. За включване в програмата могат да кандидатстват студенти, обучаващи се в бакалавърска и магистърска степен от Технически университет - София и от Софийски университет "Св. Климент Охридски" по специалности, свързани с ядрената енергетика. За първи път АЕЦ "Козлодуй" ще предостави и стипендии на ученици, завършили с висок успех средното си образование и записани в редовна форма на обучение в ориентирани към ядрения отрасъл специалности в Техническия и Софийския университет. На одобрените кандидати ще бъде осигурено заплащане на семестриалната такса в размер на стойността за държавна поръчка, както и стипендия от 1000 лева за семестър до завършване на съответната степен на обучение. Стипендиантите на АЕЦ "Козлодуй" ще имат възможност да провеждат платен стаж в атомната централа. На успешно дипломираните ще бъде предложен трудов договор за работа по придобитата специалност. Конкретните изисквания към кандидатите са публикувани на сайта на централата – www.kznpp.org, в секция "Кариери".

Конкурси
"28 пъти кино" кани 28 млади киномани (по един участник от всяка държава на Европейския съюз) да се включат като членове на журито в секцията "Giornate degli Autori" на филмовия фестивал във Венеция през 2019 г. Нужно е кандидатите да са киномани на възраст между 18 и 25 години, да владеят отлично английски език (четене, писане, говорене) за участие в обсъжданията на филмите, добра подготовка и владеене на писмената реч с цел публикации на ревюта, писане на блог-статии. Избраните кандидати ще получат самолетен билет за Венеция и ще бъдат настанени в в Лидо, в непосредствена близост до залите на фестивала. Също така ще получат акредитация, която им осигурява приоритетен достъп до прожекциите на филмите във "Венециански дни". За да кандидатствате, изпратете апликационната форма (попълнена онлайн и изпратена в pdf-формат на английски език) на адрес press@siff.bg, с тема VENICE Young Jury 2019. Трябва да бъде изпратено видео селфи на английски език, с продължителност не повече от 30 секунди, в което кандидатите се представят - как се казват, от кой град и коя държава са. Видеото трябва да е във висока резолюция (Full HD: 1920 x 1080 px), с отличен звук. Започнете видеото с "Киното за мен е", направете го оригинално и забавно. Крайният срок за кандидатстване е 12 април. Повече информация за инициативата може да намерите тук.

"Апетит за образование чрез практика" организира "Пролетен фестивал на науката" на 13 и 14 април 2019 г. Инициативата дава възможност на ученици от 1-ви до 12-ти клас да участват в националния конкурс на тема: "Крадец на мечти". За да вземете участие, трябва да създадете рисунка, снимка, макет, постер или креативно съдържание под формата на всичко, което въображението ви може да сътвори. Кандидатства се, като изпратите творението си на имейла на проекта: apebulgaria@outlook.com или на адреса на организацията чрез Български пощи или чрез куриерски услуги. Повече информация може да получите, като пишете на лично съобщение в една от социалните мрежи: Facebook или Instagram. По време на събитието ще бъде обявен победителят от конкурса. Повече информация вижте тук.
По време на фестивала всеки един изложител има възможността да представи дейността се чрез практическо занимание, урок, демонстрация, експеримент или workshop. Изложителите имат пълната свобода да бъдат научно-креативни и да изберат сами своето поле за изява. Фестивалът е с продължителност два дни и изисква участието на изложителите през целия период. Регистрацията на изложителите се осъществява през специално създадена google-платформа, която те могат да попълнят и изпратят към организаторите. Може да кандидатствате за изложител оттук.

Студентският съвет на Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" кани кандидати за участие в четиридесет и второто издание на Националния студентски литературен конкурс "Боян Пенев" – Шумен 2019. В конкурса могат да участват само студенти от български висши училища. По традиция участниците четат текстовете си пред публиката и журито. Конкурсната програма включва три направления – поезия, белетристика, критика (публицистика и журналистика). Голямата награда е издаване на книга от Университетското издателство "Епископ Константин Преславски". Регистрацията за участие е обявена до 12 май. Авторите следва да попълнят регистрационната форма за участие в електронния сайт на конкурса litkonkurs.shu.bg. Всички изисквания може да откриете тук.

Обучения

"Телерик Академия" организира кариерна вечер, на която ще представи възможностите за практическа подготовка и професионално развитие с JavaScript. Събитието ще се проведе на 11 април от 19 ч. в обучителния център на "Телерик Академия" в ж.к. "Младост", София. Входът е свободен, но е необходима предварителна регистрация. Събитията са подходящи както за хора с познания в областта, така и за напълно начинаещи. Те предоставят кариерна ориентация и базови познания по програмиране и служат като първа стъпка към кандидатстване в 6-месечната програма за подготовка на софтуерни специалисти - Telerik Academy Alpha. Кариерната вечер ще бъде последвана от четири безплатни работилници по програмиране с JavaScript. Те ще се проведат на 16 и 24 април и 15 и 22 май от 19:00 ч. в "Телерик Академия". Основен фокус на срещите е практиката, затова участниците ще разполагат със специализирани онлайн материали и задачи. Така те ще могат да се подготвят самостоятелно от вкъщи, а на място да се консултират с трейнърите на "Телерик Академия" и асистенти. Като отделят по 5 часа седмично в продължение на 4-6 седмици и посещават работилниците, участниците ще усвоят фундаменталните познания по програмиране, необходими за кандидатстване в Telerik Academy Alpha с JavaScript. Програмата стартира на 1 юли, а приемът за нея е отворен до 30 май.
Събития

Международната консултантска компания DataArt организира лекцията "Бизнес анализ в Agile среда". Лекторите Мартин Антонов и Искра Бочева ще обяснят какви са новите изисквания към бизнес анализаторите, какво е agile методологии и много други. Събитието ще се състои на 9 април от 19 ч. на бул. Тодор Александров 28 (ет. 11, конферентна зала на DataArt.). Входът е свободен, но е необходима предварителна регистрация, тъй като местата са ограничени. Повече информация може да намерите тук.

Физическият факултет към СУ "Св. Климент Охридски" организира "Ден на отворените врати". На 20 април от 10:00 часа всички желаещи могат да се превърнат в студенти за един ден и да се потопят в атмосферата на университета. Организаторите са приготвили експерименти и демонстрации по оптика, магнетизъм, лазери, електричество, електроника, астрономия, геофизика и метеорология, кондензирана материя, нанотехнологии и комуникации в повече от 30 лаборатории; прожекции на научнo-популярни филми; популярни лекции за новите предизвикателства пред физиката и астрономията; посещение на Университетската астрономическа обсерватория; представяне на възможностите за кариерно развитие в различни области на физиката. Входът е свободен, а предварителна регистрация не е необходима. Вижте повече на страницата на събитието.

На 20 и 21 април от 9 до 19 часа в сграда 6 на Бизнес Парк София ще се проведе шестото издание на двудневния кариерен обучителен семинар Pitch Bootcamp. Pitch Bootcamp е едно нетрадиционно кариерно събитие, което обединява в едно обучение и менторство. Често на младите хора им е трудно да изберат кариерата, която най-много би подхождала на техните умения и желания. Но дори и да са я избрали, те рядко са подготвени за предизвикателствата, свързани с търсенето и намирането на съответното работно място. Форматът среща студенти и наскоро завършили младежи с някои от най-успешните компании в България. Регистрацията за събитието вече започна и всеки желаещ може да заяви участието си тук. Повече информация за събитието може да намерите тук.

Paysafe организира meetup на тема Risk Operations на 17 април от 18 ч. в зала City на "Капитал Форт". Ако искате да научите повече как функционират финтех компаниите и какви методи прилагат за предотвратяване и минимизиране на измамите, регистрирайте се тук.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:

Повече информация за тях можете да намерите тук.

Allianz Bank Bulgaria обявява три свободни стажантски позиции в дирекциите "Риск мениджмънт", "Маркет мениджмънт" и "Човешки ресурси". Повече информация може да откриете на сайта Karieri.bg. Кандидатства се с автобиография, мотивационно писмо и препоръки (при наличност) на hr@allianz.bg, а крайният срок е 30 април 2019 г. включително. При подаване на документи е нужно да посочите за коя точно позиция кандидатствате.

Фондацията "Юрген Дорман" на индустриалната компания АББ търси да подкрепи трима студенти от ТУ София и ТУ Пловдив, като им предложи възможност за финансиране до края на следването. Документи за кандидатстване се подават до 12.04.2019 г., а критериите за оценяване можете да видите тук.

Катедра "Застраховане и социално дело" организира ученически конкурс за есе. Крайният срок за регистрация за участие и подаване на есето е 30 април. Повече за конкурса и начините за кандидатстване може да намерите тук.

Dir.bg организират "Web Report: Конкурс за чиста журналистика". Материалите трябва да се изпращат на webreport@webreport.bg, а повече информация може да откриете на сайта на конкурса.
GradLink Central & Eastern Europe е новият специализиран сайт за кариера и работни места за български студенти, които учат във Великобритания. За да видите повече, разгледайте страницата тук.

Schneider Electric, компания в дигиталната трансформация, енергийния мениджмънт и автоматизацията, приема кандидатури за участие във финалната фаза от обучителната програма Industrial Excellence Academy – Advanced Lean. Интерес може да се заяви по имейл на elena.vatrachka@se.com до края на месец април.

Концесионерът на "Софийска вода" - Veolia, организира международно лятно училище. Срокът за изпращане е 19 април, на вниманието на Елиза Едмонд, специалист по кариерно развитие в "Софийска вода" - eedmond@sofiyskavoda.bg.

Кариерно изложение за българи в Германия ще се проведе в Университета в Кьолн на 13 април. Посещението на изложението е безплатно, но изисква предварителна регистрация, която може да направите тук. Още за предстоящия кариерен форум може да научите и на Facebook страницата на събитието.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly