С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (15 – 21 април)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на
karieri@karieri.bg.

Стажове

Започна приемът на кандидатури за стажантската програма на VMware България. В рамките на програмата са предвидени общо 65 позиции в сферата на софтуерното инженерство, R&D, Финанси, Data Science, човешки ресурси и бизнес анализи. Стажантите във VMware работят по иновативни и предизвикателни проекти, които могат да имат директно отражение върху резултатите на компанията, нерядко могат да доведат до регистрирането на нов патент или разработката на нова продуктова функционалност. Всеки стажант има ментор - опитен инженер, който помага с насоки и наставления по време на проекта. Стажовете са 6 месеца и завършват с изложба на проектите, по време на която участниците имат възможност да представят своите постижения пред целия екип на VMware България. Близо 80% от участниците в програмата през 2018 г. са получили оферта за работа на пълен работен ден и са преминали към следващия етап от своята кариера във VMware. Стажовете са пригодени към нуждите на студентите и им позволяват да съчетават успешно своите задължения на работа и в университета. Желаещите могат да подават своите кандидатури за стаж тук.

"Акт Лоджистик" АД обявява свободна стажантска позиция за оперативен счетоводител за офиса на компанията в Казичене по европейска програма "Обучение и младежка заетост" към оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Стажът е платен и е за период от 6 месеца. През това време избраният кандидат ще има наставник, на когото ще може да разчита и да го учи на практически знания и умения. Кандидатите трябва да са на възраст до 29 години, включително, да са регистрирани (или възможност за регистриране) в дирекции "Бюро по труда" (ДБТ), да имат завършено средно или висше образование - икономическо, администрация и управление, да не са в процес на обучение или други форми на образование, вкл. редовни, вечерни, задочни и дистанционни. Ако имате интерес, можете да кандидатствате с актуална автобиография на имейл адрес hr@act-logistics.com.

Melexis България набира кандидати за своята лятна стажантска практика. Стажът дава възможност на студенти от инженерни специалности да приложат на практика натрупаните в университета теоретични знания, както и шанс за своеобразен старт на кариерното им развитие. Участниците имат голям шанс да продължат да работят в компанията и след края на стажантската програма. Отворените позиции за кандидатстване през 2019 г. са в отделите "Развой", "Верификация на продуктите", "Тест и качество към клиентите". Изискването към кандидатите за участие е да се обучават в специалност с техническа насоченост и да бъдат поне трети курс. Лятната практика започва през юли и продължава до септември, платена е и е на пълен работен ден, като на всеки стажант се полага по една седмица платен отпуск. Кандидатстването за стажа вече започна през сайта на Melexis и ще продължи до края на месец април 2019 г.

Стипендии

Educations дава стипендия в размер на 5000 евро на студент, учещ магистратура в някои европейски университет. Стипендията ще бъде връчена за есенно-зимния семестър на 2019 - 2020 г. Крайният срок за кандидатстване е 13 април 2020 г. Нужно е желаещите стипендията да са кандидатствали за университет в Европа, като започнат своето обучение от есенно/зимния семестър, да притежават валидна бакалавърска степен, да имат нужните езикови познания, да учат в университет в страна, в която не са родени или не живеят. Кандидатства се с попълване на кратък формуляр и кратко есе (500-700 думи) на английски език по темата " Защо сте избрали да продължите обучението си в чужбина и как това ще ви помогне да се развиете като глобален лидер?". Пълните условия за стипендията може да намерите тук.

Конкурси

В памет на професор доктор на философските науки Кръстьо Петков, президент на КНСБ от 1990 до 1997 г., Конфедерацията на независимите синдикати в България учредява годишна стипендия на негово име. Стипендията е еднократна в размер на 2000 лв., присъжда се на един участник в конкурса и е предназначена за млади учени в областта на икономиката на труда и социалните науки от всички университети и висши училища в страната, както и от институтите на Българска академия на науките. До конкурса се допускат докторанти и студенти/специализанти по магистърски програми (след завършена бакалавърска степен или най-малко в пети курс за специалности, при които има обучение директно за магистърска степен), на възраст до 35 години, които специализират в областта на: Икономика и управление на труда, социална икономика, социални науки, политология, индустриални отношения, приложни аспекти на трудовото и/или социално осигурително право, публична администрация в областта на труда, социалното осигуряване, социалната политика и социалните дейности. Конкурсът се провежда чрез конкурсна разработка, която се оценява от научно жури. Кандидатите за конкурса за 2019 година имат възможност да работят по една от две теми по избор: "Информационната епоха, Индустрия 4.0 и бъдещето на труда: глобални и европейски измерения и отраженията в България – заетост, организация и условия на труд, трудови права и индустриални отношения" или "Последици за българската икономика и трудов пазар от "изтичане" на работна сила към други страни, основно към страни от ЕС/ЕИП". Срокът за предложения и подаване на документи е до 14 май 2019 г. Повече информация за конкурса може да намерите тук. Приложенията на конкурса можете да изтеглите от тук и тук.

Обучения

"Телерик Академия" пуска първата цялостна програма за подготовка на UХ/UI дизайнери и успешен кариерен старт в ИТ сектора. Тя започва на 24 юни и е с продължителност три месеца, а приемът за нея е отворен до 19 май през сайта на "Телерик Академия". Програмата Telerik Academy Alpha UX/UI е разработена съвместно с водещи експерти в ИТ сектора, представители както на големи международни компании, така и на дигитални агенции и млади организации. Тя развива търсените от компаниите умения и опит в сферата на потребителското преживяване (User Experience/UX) и потребителския интерфейс (User Interface/UI). Обученията ще се водят основно от Георги Балинов, съосновател и творчески директор на дигиталната агенция HYPE, лектор и трейнър по UX/UI с над 10 г. опит в областта. Участие ще вземат и външни експерти, сред които Светлин Николаев, UX директор, и Антоанета Цанева, ръководител UX дизайн в Progress, Костадин Кушлев, старши мениджър UX, и Валентин Ликьов, продуктов дизайнер във VMware, Георги Линков, изпълнителен директор на Studio Х, и други. След завършване участниците ще получат сертификат от "Телерик Академия", с който ще могат да започнат кариера като младши UX/UI дизайнери. Програмата е подходяща както за специалисти в областта на графичния дизайн, илюстрацията и визуалните изкуства, така и за студенти и наскоро завършили. Компании, които искат да преквалифицират или надградят познанията на свои служители, могат също да ги запишат в програмата. Повече информация може да намерите тук.
Професията и възможностите за реализация ще бъдат представени в рамките на кариерно събитие на 24 април от 19:00 часа в Телерик Академия. Входът е свободен след предварителна регистрация.
Събития

На 16 и 17 април 2019 год., вторник и сряда, във фоайето на УНСС ще се проведе третото издание на бизнес форума "Кариера УНСС – 2019", което се организира от Студентският съвет и Rabota.bg с подкрепата на Междууниверситетски център за развитие на кариерата. Официалното откриване на събитието ще е на 16 април от 10:00 часа в зала "Тържествена". През 2018 г. кариерният форум даде възможност на близо 6500 студенти да посетят събитието и да се срещнат с HR специалисти на близо 50 компании от бизнеса, за да стартират своята кариера. Всеки един студент ще има възможност за кариерна консултация със специалисти, които ще му дадат безценни съвети при търсене на работа в България. Студентите ще могат да се включат в конферентна програма с лекции и дискусии, работилници, фирмени презентации, които са част от активностите на форума. Идеята на проекта е да се създадат реални предпоставки за ускоряване на връзката между бизнеса, университета и професионалното развитие на студентската общност на УНСС. В рамките на "Кариера УНСС - 2019" ще бъдат направени няколко десетки презентации и workshops на топ компании. Студентите, търсещи работа или стаж, ще могат да представят своите CV-та на предпочитаните от тях компании, както и да проведат кратки интервюта с представители на HR отделите им. По време на събитието ще получите информация как да се предпазите от фалшивите обяви за работа какво да следите в описанието на конкретна позиция публикувана в онлайн пространството. Всеки, които има интерес ще получи и кариерни съвети, консултации как да подготви своето CV, как да се представи най-добре по време на интервю и още много, в специално отделен за целта кът. Повече за събитието вижте на страницата на инициативата.

Paysafe организира meetup на тема Risk Operations на 17 април от 18 часа в зала City на "Капитал Форт". Ако искате да научите повече как функционират финтех компаниите и какви методи прилагат за предотвратяване и минимизиране на измамите, регистрирайте се тук.

Job Tiger организира шестото издание на единствения изцяло онлайн кариерен форум в България "Виртуални дни на кариерата", който ще се проведе на 16 май 2019 г. Всички желаещи могат да се включат от всяка точка на света, единствено е необходимо устройство с достъп до интернет. Този път в сайта ще има опции както за търсещи работа, така и за работодатели, които могат да се регистрират и да предлагат свободните работни места. Повече информация за инициативата може да намерите тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:

Повече информация за тях можете да намерите тук.

EVN България набира стажанти в сферите на администрацията, управлението на база данни, център по безопасност, инженеринг, данъци и много други за град Пловдив. Пълният набор на позиции може да откриете на сайта на Karieri.bg.

АЕЦ "Козлодуй" обявява прием на студенти и ученици в своята стипендиантска програма. Конкретните изисквания към кандидатите са публикувани на сайта на централата – www.kznpp.org, в секция "Кариери".

Студентският съвет на Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" кани кандидати за участие в 42-ото издание на Националния студентски литературен конкурс "Боян Пенев" – Шумен 2019. Всички изисквания може да откриете тук.

"Телерик Академия" организира кариерна вечер, на която ще представи възможностите за практическа подготовка и професионално развитие с JavaScript. Входът е свободен, но е необходима предварителна регистрация.

Физическият факултет към СУ "Св. Климент Охридски" организира "Ден на отворените врати". На 20 април от 10:00 часа всички желаещи могат да се превърнат в студенти за един. Вижте повече на страницата на събитието.

На 20 и 21 април от 9 до 19 часа в сграда 6 на "Бизнес парк София" ще се проведе шестото издание на двудневния кариерен обучителен семинар Pitch Bootcamp. Регистрацията за събитието вече започна и всеки желаещ може да заяви участието си тук. Повече информация за събитието може да намерите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly