С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (22 – 28 април)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.
Стажове

Сдружение "Тук-там" си търси стажант за лятна практика. Стажантът ще участва в маркетинг кампанията за набиране на кандидати за проектите, трябва да споделя креативни идеи, да съдейства с комуникационната кампания в социалните мрежи, да участва в процеса по подбор на получените кандидатури, да подпомага цялостната организация на основните събития на сдружението през лятото. Нужно е кандидатите да имат отлични умения за планиране и организиране на времето и спазване на срокове, отлични устни и писмени комуникативни умения, нагласа за постоянно усъвършенстване и желание за развитие. Стажът ще се проведе между 15 май и 15 септември, позицията е неплатена. В края стажантът ще получи официален документ, удостоверяващ проведения стаж, както и препоръка. Кандидатства се със CV и кратко мотивационно писмо на yuliya@tuk-tam.bg до 7 май. Повече подробности за стажа може да намерите на Karieri.bg.

Nu Boyana Film Studios организира летен стаж за 3 месеца. Ще работите като част от различни отдели като осветление, кастинг, камера, реквизити, развитие, гардероб и бързо ще натрупате опит. Също така ще прекарате седмица или повече в дъщерната компания B2Y Productions и ще имате шанс да създадете кратък филм заедно с другите стажанти. Кандидатите трябва да са над 18 години и да владеят английски език. За да кандидатствате, изпратете CV и мотивационно писмо на английски език до office@filmforge.org с тема Summer Internship Program. Крайният срок за кандидатстване е 3 май. Повече информация може да намерите тук.

"Райхле и Де-Масари България Пръдакшън" ЕООД представя програмата си за кариерен старт в инженерно направление "Академия за инженери". Тя е за професионална подготовка в реална работна среда на инженерни специалисти. Академията дава възможност за придобиване на професионален опит в следните направления: Производствен инженеринг, качество и развойна дейност. Компанията предлага още и работа в модерна международна производствена среда, отлична локация в София, предизвикателни проекти, индивидуален план за обучение. Академията е с продължителност 1 година и се очаква да започне през юли 2019 г. Целевата аудитория са завършващите 3-та година обучение в инженерна специалност студенти или към вече завършили инженери, които са придобили или предстои да придобият бакалавърска или магистърска степен през тази година. Кандидатите трябва да бъдат ориентирани към постигането на резултати, да са аналитични, проактивни и жадни за нови знания и умения, и да работят добре в екип. За кандидатстване е необходимо да се изпрати актуална автобиография, описание на личната мотивация и краткосрочни професионални цели до 10 май 2019 г. на recruitment_bg@rdm.com. Повече информация може да намерите тук.

Стипендии

Американският университет в Българя обяви, че от тази година ще предоставя три вида частични стипендии за обучение в Executive MBA програмата си в София. Първата стипендиантска програма цели да поощри участието на представители от неправителствения сектор, които с вдъхновение работят за позитивна промяна в страната ни. Кандидатите трябва да отговарят на критериите за прием в Executive MBA и да участват активно в дейности на неправителствения сектор в България. Стипендията "Rising Star" ще се отпуска на професионалист, който още в началото на своята кариера е проявил забележителен потенциал за развитие. Университетът ще предоставя и стипендии за студенти от Албания, Косово, Македония, Сърбия и Румъния. С предимство са професионалисти, които живеят в тези страни, но се приемат молби и от кандидати от други националности, които понастоящем живеят в България. Кандидатстването за ранен прием и по-голяма възможност за стипендия за академичната 2020 г. е до 30 юни 2019 г. Магистърската програма за управленски кадри на АУБ е акредитирана в САЩ и в България. Обучението се провежда в София в Център за образование и култура "Илиев" на АУБ в Студентски град. Научете повече от сайта на университета.

Конкурси

А1 Challenge 2019 е осмото издание на студентския конкурс по масови комуникации, организиран от Българското дружество по връзки с обществеността (БДВО) и А1. За да участвате, трябва да съберете отбор и да покажете креативното си мислене по избрана и много интересна тема във видео. Тазгодишните теми са: 1. "Как да научим баба и дядо да ползват интернет?" 2. "Интернет: новата детска площадка. Как да я направим полезна/безопасна?". Участниците трябва да са студенти от специалности, свързани с рекламата, масови комуникации, журналистика или връзки с обществеността. Отборът трябва да е от 2 до 5 души. За да участвате, качете видеото си, отговарящо на зададените условия, на Facebook страницата на конкурса не по-късно от 10 май. Спечелилият отбор ще получи награда – смартфони.

Фондация "Америка за България" започва конкурс за дизайн на сувенири за Епископската базилика в Пловдив. Koнĸypcът нa "Aĸaдeмия Градът" 2019 имa зa цeл cъздaвaнe нa пpoeĸти и визия зa тъpгoвcĸи пpoдyĸти, ĸoитo дa бъдaт пpeдлaгaни ĸaтo cyвeниpи зa пpoдaжбa нa пoceтитeлитe в мaгaзинa в Eпиcĸoпcĸaтa бaзилиĸa в Πлoвдив и дa дoпpинacят зa пoпyляpизиpaнe нa тoзи yниĸaлeн нoвooтĸpит oбeĸт. Зa пocтигaнeтo нa тaзи цeл oт yчacтницитe в ĸoнĸypca ce oчaĸвa изгoтвянe и пpeдcтaвянe нa aтpaĸтивни пpoeĸти/визyaлизaции/мaĸeти нa тъpгoвcĸи cтoĸи. Bceĸи yчacтниĸ мoжe дa yчacтвa c нeoгpaничeн бpoй peaлни мaĸeти, пpeдмeти, cyвeниpи, дpexи, pиcyнĸи, 3D мoдeли, пpoтoтипи, ĸoитo пpeдcтaвят идeятa мy. Ha cпeциaлнo cъбитиe в Πлoвдив в нaчaлoтo нa юли щe бъдaт oбявeни пoбeдитeлитe. B ĸoнĸypcа мoгaт дa yчacтвaт бългapcĸи cтyдeнти и млaди пpoфecиoнaлиcти, възпитaници нa бългapcĸи и чyждecтpaнни виcши yчилищa, в oблacтитe: гpaфичeн и пpoдyĸтoв дизaйн, визyaлни, пpилoжни и дигитaлни изĸycтвa, ĸoмyниĸaция и фoтoгpaфия, еĸипи oт пpoфecиoнaлиcти в cфepaтa нa пpoдyĸтoвия дизaйн. Haгpaдният фoнд на ĸoнĸypca е 4500 лв. Πoвeчe инфopмaция зa ĸoнĸypca и yчacтиeто може да намерите тук.

Europe-based early career scientists (ECS) организира конкурса EGU’s 2019 Policy Competition. Отворен е за участие за всички студенти и докторанти, които са завършили през последните седем години. Победителят в конкурса ще получи билет за второто научно-политическо събитие на EGU в Брюксел, което ще се проведе на 17 октомври 2019 г. Събитието ще бъде фокусирано върху въпроса как геоложките науки могат да допринесат за мисиите на ЕС: Адаптиране към изменението на климата чисти океани, морета и вътрешните води; климатично наутрални и интелигентни градове; чиста почва и храна. В събитието ще вземат участие членове на ЕК и ЕП. Пътните разходи ще бъдат поети от организаторите. За да кандидатствате, трябва да попълните формуляр до 15 май 2019 г. Нужно е актуално CV и мотивационно писмо (1 страница) на английски език защо искате да присъствате на събитието. Всички кандидати трябва да бъдат на разположение на 17 октомври 2019 г. За повече информация относно конкурса пишете на адрес policy@egu.eu.

Ромският образователен фонд обявява своя ежегоден конкурс за стипендии на база академични постижения за студенти от ромски произход за академичната 2019-2020 г. Основната цел на стипендиантската програма е да допринесе за създаването на широк кръг от образовани роми с висше образование, уверени в себе си и горди със своята ромска идентичност, академично и социално ангажирани,. Кандидатите трябва да се обучават в бакалавърска, магистърска или докторска степен в университет и открито да се определят като роми. Размерът на основната стипендия по РМУСП се определя на 80 евро за един академичен месец. За да кандидатствате, изпратете апликационната форма на адрес info@romaeducationfund.org. Подробна информация за конкурса може да намерите тук.

Обучения

Telerik Academy обявява прием за своята обучителна програма Alpha с JavaScript. Тя е насочена към студенти, хора с технологичен опит и специалисти от други сфери, които искат да се преквалифицират в областта на програмирането. Кандидатства се с автобиография чрез сайта на "Телерик Академия" до 30 май. Кандидатите трябва да преминат онлайн когнитивен тест и входен изпит по програмиране с езика JavaScript. Подготвителни материали за изпита може да се открият на сайта на Академията. Обучението започва на 1 август и е с продължителност 6 месеца. Подробности може да намерите тук.

Събития

Иновации в строителството и машиностроенето ще бъдат представени по време на международна среща-дискусия "Съвременно инженерство - иновативно индустриално строителство и машиностроене", организирана от Варненския свободен университет "Черноризец Храбър", в партньорство с Европейския индустриален клъстер. Срещата се ще се проведе на 19 април 2019 г. от 10:00 часа в Руския център на университета и е част от Европейската седмица на сътрудничество между клъстерите. Целта на форума е да се обсъдят теми, свързани с философията на клъстерите, ценността на знанието, финансирането, динамичното технологично развитие, високата конкуренция и глобализацията. В кръглата маса ще вземат участие студенти и преподаватели от катедра "Строителство на сгради и съоръжения" на ВСУ "Черноризец Храбър", представители на над 20 компании от строителната индустрията и машиностроенето в Североизточна България, както и членове на клъстерите "Бултехнопласт" и "Черноморски енергиен клъстер". Участниците ще коментират потенциала на съвременната наука и нарастващия синтез между образование, наука и индустрия. Ще бъдат представени иновативните магистърски програми на университета "Устойчиво градско развитие", "Дигитално строителство", "Предприемачество", "Кръгова икономика", "Киберсигурност" и "Интелигентни системи за сигурност" и "Data Science", които са част от новия проект "Алианс 4.0" – "Дигитално образование за икономически растеж и социално приобщаване". По време на срещата ще бъде направена демонстрация на усилена стъклена арматура, прозрачен бетон и иновативни смеси за обработка на дърво и текстил, които повишават пожаробезопасните свойства на материалите. Иновациите са разработени от български фирми и вече се предлагат на световния пазар. Входът е свободен.


Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица: Повече информация за тях можете да намерите тук.

Започна приемът на кандидатури за стажантската програма на VMware България. Желаещите могат да подават своите кандидатури за стаж тук.

"Акт Лоджистик" АД обявява свободна стажантска позиция за оперативен счетоводител за офиса на компанията в Казичене. Ако имате интерес, можете да кандидатствате с актуална автобиография на имейл адрес hr@act-logistics.com.

Melexis България набира кандидати за своята лятна стажантска практика. Кандидатстването за стажа вече започна през сайта на Melexis и ще продължи до края на месец април 2019 г.

В памет на професор доктор на философските науки Кръстьо Петков, президент на КНСБ от 1990 до 1997 г., Конфедерацията на независимите синдикати в България учредява годишна стипендия на негово име. Срокът за предложения и подаване на документи е до 14 май 2019 г.

"Телерик Академия" пуска първата цялостна програма за подготовка на UХ/UI дизайнери и успешен кариерен старт в ИТ сектора. Тя започва на 24 юни и е с продължителност три месеца, а приемът за нея е отворен до 19 май през сайта на "Телерик Академия". Повече информация може да намерите тук. Професията и възможностите за реализация ще бъдат представени в рамките на кариерно събитие на 24 април от 19:00 часа в Телерик Академия. Входът е свободен след предварителна регистрация.

Job Tiger организира шестото издание на единствения изцяло онлайн кариерен форум в България "Виртуални дни на кариерата", който ще се проведе на 16 май 2019 г. Повече информация за инициативата може да намерите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly