С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (30 април – 5 май)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Фондация Reach for Change България търси стажант "Организация и комуникация". Стажантът ще бъде въвлечен в ежедневната работа на организацията и ще получи практически опит чрез различни задачи, свързани със създаването на съдържание и поддържане на контакт със социалните предприемачи, с които работи фондацията. Той ще съдейства при планирането и организирането на събития, създаването на комуникационни планове, поддържането и разработването на профили в социалните мрежи, изработката на материали и бюлетини. Кандидатите трябва да притежават знания и умения по PR, маркетинг, работа със социалните мрежи и базови умения при организирането на събития. Освен това трябва да имат отлични комуникативни умения и да владеят английски език на ниво поне B2. Възможността е подходяща за хора с интерес за развитие в сферата на социалното предприемачество и мотивация да допринесат за подобряване живота на деца и младежи. Стажът е неплатен, с гъвкаво работно време. Ангажиментът на стажанта ще бъде поне 20 часа присъствие седмично за период от минимум 3 месеца. Кандидатства се с автобиография и кратко мотивационно писмо до 13 май оттук. Повече информация за стажантската програма може да намерите тук.

HRS Bulgaria открива своята Recruitment Trainee програма, насочена към динамични млади хора с желание за дългосрочно развитие в областта на подбора на персонал и HR услугите. Стажантите ще участват в проекти по подбор на специалисти в различни сфери: търговия, маркетинг, администрация, логистика, инженеринг и IT. Всеки стажант ще има индивидуален ментор, който ще отговаря за запознаването със спецификите на подбора и ще работи по актуални кампании. Ролята на HR Trainee ще е да избира подходящи канали за привличане на квалифицирани кандидати; да извършва предварителни интервюта на кандидати, за да прецени квалификацията, уменията и предишния опит на кандидатите; да развива и поддържа база данни от активни и пасивни кандидати; да представлява HRS Bulgaria на кариерни изложения и събития. В случай, че имате интерес, изпратете CV на английски език на delyan.kolev@hrs-bg.com до 15 май.

За седма поредна година "Лидл" България дава възможност на ученици в 11 и 12 клас да направят първи стъпки в професионалното си развитие, като станат част от лятната практикантска програма на компанията. Платената лятна практика е насочена към учениците, навършили 18 години. Те могат да открият идеалната първа работа и да започнат като касиер-продавач практиканти в магазините на веригата в цялата страна. Участниците не само ще научат много нови неща, но и ще получават конкурентно заплащане. Младежите ще подпишат трудов договор и ще получават нетно възнаграждение в размер на 540 лв. за целия период на практиката, както и ваучери за храна на стойност 60 лв., отново за периода на лятната практика, която продължава месец и половина – от 15 юли до 30 август 2019 г. Бъдещите практиканти ще научат основните принципи в комуникацията с клиенти, стоковата подредба, асортимента, както и какви са основните процеси и дейности във водещата търговска верига. Всички успешно преминали програмата ще имат възможност да участват в томбола за спечелването на месечна стипендия в размер на 100 лв. за първата учебна година като студент. Крайният срок, до който всички желаещи могат да кандидатстват, е 7 юни 2019 г., като за целта трябва да изпратят своето CV на jobs@lidl.bg и да посочат града и квартала, в който живеят. Повече информация за лятната практикантска програма и за кандидатстването може да намерите на сайта.

Стипендии

Educations дава стипендия от 5000 евро на студент, учещ магистратура в европейски университет. Стипендията ще бъде връчена за есенно-зимния семестър на 2019 - 2020 г. Крайният срок за кандидатстване е 13 април 2020 г. Нужно е желаещите да са кандидатствали за университет в Европа, като започнат своето обучение от есенно/зимния семестър, да имат валидна бакалавърска степен, нужните езикови познания, да учат в университет в страна, в която не са родени или не живеят. Кандидатства се с попълване на кратък формуляр и кратко есе (500-700 думи) на английски език по темата " Защо сте избрали да продължите обучението си в чужбина и как това ще ви помогне да се развиете като глобален лидер?". Пълните условия за стипендията може да намерите тук.

Конкурси

Фондация "Четиридесет и две" обявява видео конкурс "Истории за София". Идеята на инициативата е да се покаже мултикултурната и толерантна София. Видеата може да са свързани с най-различни истории и места в столицата. Историята във видеото трябва да се разказва на български или английски език, да е във формат mp4 или avi, видеото да е креативно и позитивно, с продължителност до 3 минути, отнасящо се до град София. За най-добрите ще има награди. Изпращайте вашите видеоклипове на имейл contest@42training.org. Не забравите да посочите своите име и фамилия, телефон за връзка и възраст. Крайният срок е 7 май. Подробна информация може да намерите тук.

За поредна година "Нова броудкастинг груп" и Фондация Reach for Change провеждат конкурса "Промяната". Той има за цел да подобри живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да осъществят идеите си на практика. Кандидатите трябва да притежават предприемачески дух и да имат иновативна идея, с която да допринесат за промяната на възможно най-много деца. В него могат да участват физически лица и организации с нестопанска цел. Победителят и четиримата финалисти ще спечелят място в "Инкубатора на промяната". Също така петимата ще получат финансиране с общ награден фонд 30 хил. лв. За да кандидатствате, трябва да се регистрирате и да попълните формуляра тук. Повече информация за конкурса и условията за кандидатстване може да откриете тук.

Център за развитие на човешките ресурси и Европас Център организират Национален конкурс за есе "Моето приключение в Европа с Европас". Идеята е чрез силата на българското слово и така зададената тема учениците да се концентрират върху ползите от пътуванията в Европа с цел обучение/практика, както и да се замислят какви ползи биха имали от това при бъдещото им реализиране на пазара на труда. Главната цел е да се провокира използването на Европас в различни житейски ситуации, свързани с обучението на младежите. Учениците ще могат да пишат в екип или самостоятелно, като в творбите им следва да има елемент, свързан с Европас. Участниците ще бъдат разделени в две възрастови групи: първата е за ученици от 7 до 9 клас, втората от 10 до 12 клас. За да кандидатствате, изпратете формуляр и придружаващите го документи на е-поща europass_konkurs@hrdc.bg, както и на адрес гр. София, ул. "Граф Игнатиев" № 15, ет.3. Крайният срок за подаване на документи е 1 юли. Победителите в конкурса ще бъдат наградени. Повече информация може да намерите тук или в инфо пакета.

Обучения

Български студенти и докторанти могат да участват в обучението на ЕКА и НАСА "Наблюдение на Земята от оптични и радарни сензори за екологични приложения с акцент върху земеделието" в периода от 20 до 24 юни 2019 г. Целта на серията курсове е да разпространят изследователски методи и технологии от Космоса, и да проведат теоретични и практически сесии за използване на данни от мисии на ЕКА и НАСА с разнообразен софтуер. Първата част от обучението е за работа с данни от радар със синтезирана апаратура (SAR) - мисия "Сентинел-1" и приложенията на данните в динамиката на екосистемите. Втората част от обучението ще бъде тематично фокусирана върху новите тенденции в оптичните техники за дистанционно наблюдение, с акцент върху мисиите на Landsat-8 и Sentinel-2. Обучението ще предостави възможност на участниците да се включат в Регионална информационна мрежа за Южна Централна Европа (SCLERIN), която също е свързана с дейностите на GEWEX (изследвания на водния цикъл) в региона. Кандидатурите са отворени за млади учени и студенти, като приоритет се дава на участници от Централна и Източна Европа. Крайният срок за кандидатстване е 20 май 2019 г. За повече информация и регистрация, последвайте този линк.
Събития

Деветото издание на Софийския фестивал на науката ще се проведе от 9 до 12 май в София тех парк, с участието на над 100 български и международни учени. Тази година фестивалната програма хвърля светлина върху личности и събития, чиито годишнини отбелязваме през 2019 г. − от Леонардо да Винчи и първата околосветска експедиция на Магелан и Елкано, през кацането на Луната до създаването на Периодичната система на химичните елементи, основаването на БАН и на Международния астрономически съюз. Изложби ще напомнят за богатството на света - от дълбините на морските води до безкрая на Космоса и изгубените светове, от редките химични елементи до науката, която ангажира посредством изкуство. Новост тази година са зона "Направи си сам" и работилници, където деца и подрастващи ще работят с новите технологии, ще създават хуманоидни машини и лего роботи, ще изследват виртуалните светове на Minecraft, платформата за изкуствен интелект Azure AI Services, 3D технологии и ще участват в различни иновативни занимания. Благодарение на партньорството между Британски съвет, МОН и Столична община, всички събития за деца са напълно безплатни. На 9 и 10 май (четвъртък и петък) е специалната училищна програма за организирани групи от ученици с техните преподаватели. Създадени специално за по-млада публика, тези едновременно забавни и образователни събития предлагат атрактивни обяснения на научни теми от учебния материал по математика, физика, химия, биология и география. Достъпът до изложбите и шатрите с експерименти е свободен. Повечето от събитията са безплатни, а входът за останалите продължава да е на символичната цена от 5 лева. При закупуване на 10 или повече билета през онлайн системата ще получите отстъпка от 20%. Резервирането на места за безплатните събития, както и закупуването на билети, вече става през една и съща онлайн система, достъпна от сайта на фестивала. Пълната програма на фестивала може да намерите тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:

Повече информация за тях можете да намерите тук.

Сдружение "Тук-там" си търси стажант за лятна практика. Кандидатства се със CV и кратко мотивационно писмо на yuliya@tuk-tam.bg до 7 май. Повече подробности за стажа може да намерите на Karieri.bg.

"Райхле и Де-Масари България Пръдакшън" ЕООД представя програмата си за кариерен старт в инженерно направление "Академия за инженери". За кандидатстване е необходимо да се изпрати актуална автобиография, описание на личната мотивация и краткосрочни професионални цели до 10 май 2019 г. на recruitment_bg@rdm.com. Повече информация може да намерите тук.

Nu Boyana Film Studios организира летен стаж за 3 месеца. Крайният срок за кандидатстване е 3 май. Повече информация може да намерите тук.

Американският университет в Българя обяви, че от тази година ще предоставя три вида частични стипендии за обучение в Executive MBA програмата си в София. Научете повече от сайта на университета.

А1 Challenge 2019 е осмото издание на студентския конкурс по масови комуникации, организиран от Българското дружество по връзки с обществеността (БДВО) и А1. За да участвате, качете видеото си, отговарящо на зададените условия, на Facebook страницата на конкурса не по-късно от 10 май. Спечелилият отбор ще получи награда – смартфони.

Фондация "Америка за България" започва конкурс за дизайн на сувенири за Епископската базилика в Пловдив. Πoвeчe инфopмaция зa ĸoнĸypca и yчacтиeто може да намерите тук.

Europe-based early career scientists (ECS) организира конкурса EGU’s 2019 Policy Competition. Победителят в конкурса ще получи билет за второто научно-политическо събитие на EGU в Брюксел, което ще се проведе на 17 октомври 2019 г. За повече информация относно конкурса пишете на адрес policy@egu.eu.

Ромският образователен фонд обявява своя ежегоден конкурс за стипендии на база академични постижения за студенти от ромски произход за академичната 2019-2020 г. Подробна информация за конкурса може да намерите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly