С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (6 - 12 май)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Европейското първенство по фехтовка в Пловдив, което ще се проведе от 29 май до 2 юни 2019 г., набира доброволци, които да помогнат за организацията на събитието. Ангажиментите на доброволците ще са разпределени в различни длъжностни характеристики. Минималната възраст за участие е 15 години. Организаторите поемат всички разноски, свързани с транспорт в рамките на града, вода, храна и идентификационни облекла на доброволците. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма, а крайният срок е 16 май. Всички доброволци ще получат сертификати, с които да удостоверят положения от тях доброволен труд. Повече информация може да намерите тук.

Всяка година Фондация "Радостина Константинова" изпраща по един млад журналист на тримесечен стаж в престижни медии извън страната. През последните две години това е Transitions Online – англоезично издание, базирано в Прага. Документите за участие в конкурса за стаж в чужбина следва да бъдат подадени до 15 юни 2019 г. Материалите за конкурса трябва да са разпространени в периода 1 април 2018 г. - 31 март 2019 г. и задължително да е отбелязан техният автор. Повече за условията и реда за определяне на наградите можете да прочетете тук. Вашите предложения изпращайте на e-mail адрес konkurs@radostinakonstantinova.org.

Стипендии

Общественият борд на TELUS International Europe кани неправителствени организации да представят свои проекти в областта на образованието, здравеопазването и опазване на околната среда, с които да кандидатстват за финансиране. Всеки одобрен проект може да получи максимално финансиране до 7 500 лв., като общо компанията ще разпредели сумата от 150 хил. лв. между всички одобрени проекти. Общественият борд ще обсъди кои проекти да одобри, в зависимост от устойчивостта на решението на обществено значим проблем. Формата за кандидатстване ще бъде отворена до 27 май 2019 г. включително. Повече информация може да намерите тук.

Конкурси

Фондация "Солидарност в действие" организира национален конкурс за есе на английски език. Участници в конкурса могат да бъдат всички младежи на възраст 15-25 г. на територията на България. За участие в конкурса се изисква попълването на онлайн формуляр и изпращане на есе, отговарящо на един от следните въпроси: "What matters to me and why?"; "What is a problem in my school/university/community/country, and what should be done about it?"; "Why is language learning important to me?". Дължината на есето трябва да бъде между 700-1400 думи. За да кандидатстват в конкурса, младежите трябва да попълнят и изпратят настоящия формуляр до 20 май 2019 г. Получените есета ще бъдат прочетени и оценени от нашите преподаватели от САЩ, които ще изберат победителите в конкурса. Победителите ще бъдат обявени в сайта на фондация "Солидарност в действие", както и в страницата на фондацията във Facebook на 25 май 2019 г. Двамата победители в конкурса ще получат пълна стипендия за участие в Immersion Academy 2019 през юли, 2019 г. Петима отличени участници в конкурса ще получат частична стипендия и ще могат да се включат в програмата на цената от 250 лв. вместо редовната цена на програмата от 500 лв. Първите десет отличени участници ще получат индивидуална консултация за подобряване на уменията си по писане на английски с един от нашите преподаватели от САЩ. Консултацията ще се проведе в удобно на участника и преподавателя време чрез Skype с продължителност 30 мин. Пълна информация за програмата може да бъде намерена тук. Ако имате въпроси, пишете на hello@solidarityworks.eu.

Германското министерство на образованието и науката организира за 10-та година наградата "Green Talents". Темата на наградата тази година е как дигитализацията може да промотира повече устойчиво развитие в науката и в нашето общество. Участниците ще бъдат оценявани от някои от най-големите имена в науката в Германия. Кандидатите трябва да предложат с проектите си как науката и проучванията могат да допринесат за повече устойчиво развитие. Кандидатите трябва да са магистри, докторанти, постдокторанти и млади професионалисти, с не повече от три години професионален опит, със силен интерес към устойчивото развитие, с перфектен английски език. Желаещите да участват трябва да не са немски граждани и да не живеят в Германия. Избраните таланти ще бъдат поканени да участват на Green Talents Science Forum 2019 в Германия, ще имат възможността да прекарат до 3 месеца в Германия на място по свой избор, където да провеждат проучването си, и ще получат достъп до мрежата на алумни на Green Talents. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Крайният срок за кандидатстване е 22 май. Пълна информация може да откриете на страницата на инициативата.

Български център за нестопанско право организира Конкурс за социално ангажирано изкуство "Граждански будилник". Този конкурс е подходящ за хората, любители на изкуството със социално значими послания. Инициативата е насочена към български творци, в това число студенти и ученици, без ограничения за възраст или опит; утвърдени автори, както и творци, които са в началото на своята творческа кариера. Конкурсът има три категории: "Фотография", "Илюстрация", "Текст". Авторските фотографии, илюстрации и текстове трябва да изследват и/или да изобразяват отношение към гражданските права и свободи като фундаментален елемент на демократичните общности и по-специално по отношение на: правото на сдружаване, на мирни събития и на словото. Всеки автор може да подаде до 5 творби за участие в конкурса. В категория "Фотография" се приемат професионални фотографии любителски снимки; в категория "Илюстрации" се приемат рисунки, живопис, илюстрации, графични изображения, колажи, типографски работи и комикси; в категория "Текст" се приемат есета, текстове с поезия, проза, както и публицистични текстове. Творбите трябва да са с максимална дължина до 3000 думи. За да кандидатствате, изпратете на имейл contest@bcnl.org дигиталните копия на авторските фотографии, илюстрации и текстове във формат: jpeg, png, pdf или word. Ако са по-големи от 5 MB – чрез линк за сваляне на файловете от платформа за безплатно споделяне (например, WeTransfer.com; dox.bg; tranz.it; dropbox.com). Към авторските произведения кандидатите посочват категория, заглавие и кратко описание на творческата идея/замисъл (не по-дълго от 1 страница). Кандидатите посочват и две имена, имейл и телефон връзка. Крайният срок е 26 май. Най-въздействащите творби ще бъдат удостоени със символични предметни награди и по една парична награда за първо място във всяка категория в размер на 250 лв. По-широката селекция произведения ще бъдат включени в специална изложба и публично представени през юли 2019 г. в Къщата на гражданските организации. Повече информация за конкурса може да намерите тук.

Българско кино общество организира конкурс за сценарий на късометражен филм на тема "Сърце". Конкурса има за цел да подпомогне млади български автори и режисьори в реализацията на техните творби. Сценариите трябва да са свързани по един или друг начин с темата на конкурса за 2019г. – "Сърце". Приемат се сценарии за всички видове филми (игрални, анимационни, документални, експериментални). Преди да кандидатствате, прочетете регламента и насоките за писане на сценарий. Проектите ще бъдат оценени от професионално жури. Нужно е кандидатите да са български граждани, на възраст до 35 години. Един кандидат може да участва само с един сценарий. Наградата за най-добър сценарий е в размер на 1000 лв., има и награда за най-добър филмов проект. За да кандидатствате, изпратете попълнен, подписан и сканиран формуляр за кандидатстване, включващ декларация за доброволно предоставяне на лични данни, електронно копие на сценария със заглавието на творбата, името на автора и неговия e-mail адрес на заглавната страница, обяснителна бележка, не по-дълга от една страница, описваща мотивацията на автора да участва в конкурса и по какъв начин неговият/нейният сценарий е обвързан с темата "Сърце". Повече информация може да намерите тук.

Обучения

Telerik Academy обявява прием за своята обучителна програма Alpha с JavaScript. Тя е насочена към студенти, хора с технологичен опит и специалисти от други сфери, които искат да се преквалифицират в областта на програмирането. Кандидатства се с автобиография чрез сайта на Телерик Академия до 30 май. Кандидатите трябва да преминат онлайн когнитивен тест и входен изпит по програмиране с езика JavaScript. Подготвителни материали за изпита може да се открият на сайта на Академията. Обучението започва на 1 август и е с продължителност 6 месеца. Подробности може да намерите тук.
Събития

Кариерно изложение за българи в Германия ще се проведе в Конферентния център Мюнхен (Konferenzzentrum München, Lazarettstraße 33, 80636 München) на 11 май. Събитието се организира от Министерството на труда и социалната политика, сдружение "Български кариерен форум" и академично сдружение "Алеко". Основната цел на инициативата е сънародниците ни, които учат, живеят и работят в Германия, да се срещнат с 35 водещи български работодатели и да получат информация за атрактивни възможности за кариерно развитие в България. Сред изложителите на предстоящото събитие ще бъдат TESY, Аdesso, Allianz, Brightive, C3i Solutions, Concentrix, Devexperts, Hewlett Packard Enterprise и други. По време на изложението работодателите ще разкажат за своята дейност и ще запознаят аудиторията със свободните позиции, които предлагат. Посетителите на форума ще получат информация с възможностите за стартиране или продължаване на професионалната си реализация в България. В рамките на събитието заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова ще представи актуална информация за пазара на труда у нас, предимствата на трудовото и социалното ни законодателство, както и най-актуалното от политиките в подкрепа на младите хора, работещи в България. Посещението на изложението е безплатно, но изисква предварителна регистрация. На сайта на събитието ще намерите информация за фирмите изложители, както и свободните позиции, предлагани от българския бизнес. Още за предстоящия кариерен форум може да научите и на Facebook страницата на събитието и в Instagram.


Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Фондация Reach for Change България търси стажант "Организация и комуникация". Кандидатства се с автобиография и кратко мотивационно писмо до 13 май оттук. Повече информация за стажантската програма може да намерите тук.

HRS Bulgaria открива своята Recruitment Trainee програма, насочена към динамични млади хора с желание за дългосрочно развитие в областта на подбора на персонал и HR услугите. В случай, че имате интерес, изпратете CV на английски език на delyan.kolev@hrs-bg.com до 15 май.

За седма поредна година "Лидл" България обявява стажантска програма за ученици в 11 и 12 клас. Крайният срок, до който всички желаещи могат да кандидатстват, е 7 юни 2019 г. Повече информация за лятната практикантска програма и за кандидатстването може да намерите на сайта.

Educations дава стипендия от 5000 евро на студент, учещ магистратура в европейски университет. Пълните условия за стипендията може да намерите тук.

За поредна година "Нова броудкастинг груп" и Фондация Reach for Change провеждат конкурса "Промяната". За да кандидатствате, трябва да се регистрирате и да попълните формуляра тук. Повече информация за конкурса и условията за кандидатстване може да откриете тук.

Център за развитие на човешките ресурси и Европас център организират Национален конкурс за есе "Моето приключение в Европа с Европас". Повече информация може да намерите тук или в инфо пакета.

Български студенти и докторанти могат да участват в обучението на ЕКА и НАСА "Наблюдение на Земята от оптични и радарни сензори за екологични приложения с акцент върху земеделието" в периода от 20 до 24 юни 2019 г. За повече информация и регистрация, последвайте този линк.

Деветото издание на Софийския фестивал на науката ще се проведе от 9 до 12 май в "София тех парк", с участието на над 100 български и международни учени. Пълната програма на фестивала може да намерите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly