С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (13 – 19 май)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Банката ОББ организира стажантска програма. Целта е рано да се идентифицират талантливите бъдещи професионалисти, а организацията да подпомогне тяхното кариерно развитие. Програмата е насочена към студенти, желаещи да приложат наученото на практика и с висока мотивация за професионална реализация в банковата сфера. Възможностите, които предлага стажът, са активни целогодишно и могат да бъдат разгледани на сайта на ОББ. В зависимост от срока на партньорството и конкретната позиция, програмата бива платена или неплатена. Работното време се определя от гъвкав график, при изготвянето на който от банката се съобразяват с индивидуалната нужда и възможност на всеки стажант. По време на стажа е осигурен ментор, който подпомага дейността на младия професионалист и следи прогреса му. При успешно завършване на стажа бива предоставен сертификат, както и възможност за дългосрочно развитие в рамките на организацията. В случай че намирате възможността за стаж в една от водещите финансови институции в страната за интересна, можете да изпратите своя автобиография на internship@ubb.bg. След това представител на Дирекция "Управление на човешките ресурси" ще се свърже с Вас и ще Ви помогне да идентифицирате посоката на своите интереси, така че да попаднете в звеното, чиято дейност да бъде най-близо до желаното от Вас поле за професионално развитие. Повече информация за стажантската програма може да намерите тук.

За втора поредна година застрахователна компания "УНИКА" стартира проекта "УНИКА Академия". Това е платена стажантска програма, ориентирана към професионалните и образователни нужди на младите хора в България. Целта на Академията е да запознае стажантите със спецификите на застрахователния бранш. Да научат как функционира една международна компания и да им даде възможност да изградят своите професионални умения в реална работна среда. Най-добре представилите се ще имат шанс да продължат развитието си в "УНИКА" с постоянен трудов договор. Програмата е с продължителност от 3 до 6 месеца и е изцяло съобразена с натовареността и образователните потребности на студентите. Стажантите имат възможност да кандидатстват в четири отделни профила - продажби, финанси, застраховане и право, в зависимост от индивидуалните си професионални интереси. В процеса на своя стаж студентите ще работят съвместно с няколко екипа и ще се включат в разнообразни проекти на различни дирекции. Желаещите да бъдат сред избраните в "УНИКА Академия", могат да посетят сайта на компанията www.uniqa.bg, за да разберат как да кандидатстват за един от четирите профила.

Дигиталната и маркетинг компания Xplora BG търси стажант. Той ще работи с известни брандове и стартъпи – както за България, така и за чужбина. Стажът е неплатен с гъвкав работен ден от понеделник до петък. Кандидатите трябва да имат образование и/или работен стаж в сферата на маркетинга, аналитично мислене и креативност, добра техническа грамотност, дтлична писмена култура (на български и английски език) и позитивно и усмихнато отношение. Базов опит с Facebook Ads и/или Google AdWords е предимство. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма, крайният срок е 24 май. Повече информация може да намерите тук.

Стипендии

"АЕЦ Козлодуй" ЕАД предоставя стипендии за ученици, завършили средно образование и записали първи семестър на първи курс, редовна форма на обучение на бакалавърска програма на Технически университет гр. София или Софийски университет "Св. Климент Охридски", по специалности "Топлоенергетика и ядрена енергетика" и "Ядрена техника и ядрена енергетика". Инициативата цели да предостави възможност за реализация в едно от най-големите електропроизводствени предприятия в страната, да стимулира развитието след средното образование по технически специалности и да мотивира повишаването на качеството на образователния процес и нивото на квалификация. "АЕЦ Козлодуй" ЕАД осигурява заплащане на семестриалната такса (на стойността за държавна поръчка); стипендия в размер на 1000 лева за семестър, платима до завършване на бакалавърската степен; трудов договор след завършване на обучението, за работа на длъжност по специалността; възможност за провеждане на платен студентски стаж по време на обучението. Стипендиантът се ангажира да завършва всеки семестър със среден успех не по-нисък от 4,00 и след завършване на обучението да работи в "АЕЦ Козлодуй" ЕАД не по-малко от четири години. Кандидатите трябва да имат среден успех от дипломата за средно образование не по-малко от много добър 5, освен това не трябва да са служители на АЕЦ "Козлодуй" и да са на възраст до 26 години. За кандидатстване са нужни мотивационно писмо с информация за интереси и участие в извънучебни дейности и проекти, причини за кандидатстване по програмата и мотивация за развитие в областта, копие от дипломата за средно образование и декларация за съгласие за обработване на лични данни. Документи се приемат ежегодно - до 01 октомври на един от следните адреси: e-mail karieri@npp.bg; гр. Козлодуй 3320, Дом на енергетика – деловодство (от 13.00 до 16.00 ч.); гр. Козлодуй 3321, "АЕЦ Козлодуй" ЕАД, централно деловодство. Класирането се извършва по среден успех, а резултата от проведеното събеседване ще бъде обявено на интернет страницата на дружеството.

Конкурси

Българската асоциация на комуникационните агенции организира конкурс за забавно и позитивно видео на тема: "Как се прави Европейска столица на културата?". Целта на конкурса е по забавен и запомнящ се начин, да се постави акцент върху инициативата "Пловдив – Европейска столица на културата 2019". Видеото може да имитира кулинарно шоу, спортно предаване, прогноза за времето, научно-популярно предаване, детско предаване и др., да бъде създадена песен, изцяло по преценка на авторите. Насокa за личности, които могат да бъдат интервюирани: главен готвач (каква е рецептата за Европейска столица на културата), спортисти, музиканти, журналисти, синоптици (представяне под формата на прогноза за времето), танцьори, хора от научната сфера, писател/поет/драматург, модни дизайнери (модно предаване), деца от 3 до 5 години и т.н. Могат да участват екипи от по двама души, като всеки екип може да участва с повече от един рекламен клип. Допускат се и студенти. Представените видео материали трябва да са авторски. Наградите включват уикенд в Пловдив с хотелско настаняване и билети за фестивали, а екипът-победител получава две акредитации с пълен достъп до фестивалната и лекционната програма на XX Фестивал на българската асоциация на комуникационните аганции – ФАРА 2019 от 6 до 8 юни 2019 година в Дом на културата "Борис Христов" в град Пловдив. Видеото, което спечели първа награда, ще бъде комуникирано заедно с творческия екип, който го е създал, в социалните медии на "Пловдив – Европейска столица на културата 2019". За да кандидатствате, изпратете видео материалът, придружен с подписана от участника декларация за авторство на произведението на имейл fara@baca.bg. Необходимо е също така са изпратите оригинала на декларацията до офиса на Българската асоциация на комуникационните агенции. Крайният срок е 20 май. Повече информация може да видите тук.

Фондация "Солидарност в действие" организира Национален конкурс за есе на английски език. Конкурсът за есе предлага възможност на участниците да спечелят пълна стипендия за участие в English Immersion Academy през юли 2019 г. Дължината на есето трябва да бъде между 700-1400 думи, а темите, по които участниците ще пишат есета са: "What matters to me and why?"; "What is a problem in my school/university/community/country, and what should be done about it?"; Why is language learning important to me?". Конкурсът е насочен към младежи и юноши между 15 и 25 години. Петима отличени участници в конкурса ще получат частична стипендия за участие в English Immersion Academy и ще могат да се включат в програмата на цената от 250 лв., вместо редовната цена на програмата от 500 лв., а първите десет отличени участници ще получат индивидуална консултация за подобряване на уменията си по писане на английски с един от нашите преподаватели от САЩ. Консултацията ще се проведе в удобно на участника и преподавателя време чрез Skype с продължителност 30 мин. За да участвате, трябва да попълните апликационната форма до 20 май. Повече информация за конкурса може да намерите тук.

Събития

Бюрото на Европейския парламент организира среща на тема "Европейски възможности за млади предприемачи". Участниците ще се запознаят с възможностите, които членството в ЕС разкрива пред младите предприемачи. По време на събитието ще говорят лектори, които ще представят най-добрите възможности. След края на всички представяния публиката ще има възможност за въпроси към лекторите по представените теми и разговора ще продължи в неформална обстановка. Събитието ще се проведе на 20 май от 18:30 часа в зала "SoHall", ул. "Искър" 4, София. За да се включите в срещата, регистрирайте се тук. Повече информация може да намерите тук.

На 4 и 5 юни 2019 г. в двора на Факултета по математика и информатика към СУ "Св. Климент Охридски" ще се проведе за пореден път "Форум на кариерното развитие", на който Karieri.bg е медиен партньор. Събитието ще се проведе под мотото "Знам и искам да го докажа". Организатор на събитието е Кариерният център на ФМИ, а генерален спонсор е SAP Labs Bulgaria. Инициативата е подходяща за студенти, които търсят професионална реализация в сферата на информационните технологии. Компаниите, желаещи да участват да форума, трябва да заявят своето участие на тел.: 02 8161 589, а крайният срок за записване е 15 май. Повече информация може да намерите тук.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:

Повече информация за тях можете да намерите тук.

Европейското първенство по фехтовка в Пловдив, което ще се проведе от 29 май до 2 юни 2019 г., набира доброволци, които да помогнат за организацията на събитието. Повече информация може да намерите тук.

Всяка година Фондация "Радостина Константинова" изпраща по един млад журналист на тримесечен стаж в престижни медии извън страната. Повече за условията и реда за определяне на наградите можете да прочетете тук. Вашите предложения изпращайте на e-mail адрес konkurs@radostinakonstantinova.org.

Общественият борд на TELUS International Europe кани неправителствени организации да представят свои проекти в областта на образованието, здравеопазването и опазване на околната среда, с които да кандидатстват за финансиране. Повече информация може да намерите тук.

Фондация "Солидарност в действие" организира национален конкурс за есе на английски език. Пълна информация за програмата може да бъде намерена тук. Ако имате въпроси, пишете на hello@solidarityworks.eu.

Германското министерство на образованието и науката организира за 10-та година наградата "Green Talents". Крайният срок за кандидатстване е 22 май. Пълна информация може да откриете на страницата на инициативата.

Български център за нестопанско право организира Конкурс за социално ангажирано изкуство "Граждански будилник". Повече информация за конкурса може да намерите тук.

Българско кино общество организира конкурс за сценарий на късометражен филм на тема "Сърце". Повече информация може да намерите тук.

Telerik Academy обявява прием за своята обучителна програма Alpha с JavaScript. Обучението започва на 1 август и е с продължителност 6 месеца. Подробности може да намерите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly