С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (27 май – 2 юни)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Телекомуникационният оператор Novatel набира стажант за позицията "Мрежови и системни комуникации". Програмата е предназначена за хора с изявен интерес в областта на комуникациите. Обучението покрива основни аспекти от теория на мрежите, администриране на Windows сървъри, облачни решения. Курсът ще се води от сертифицирани преподаватели, продължава 138 часа, в рамките на 35 работни дни, при 4-часова дневна ангажираност. След приключването на стажантската програма ще се проведат индивидуални разговори с всички участници, за да се обсъдят възможностите за кариерно развитие в компанията. За да кандидатствате, попълните приложения въпросник, като не забравяйте да прикачите ваша автобиография. Повече информация може да откриете тук.

YOUTHub търси мотивирани младежи за неплатен дистанционен стаж. Обучението ще се проведе от 15 юни до 15 октомври 2019 г. Стажантите ще трябва да се занимават с поддръжката на страницата www.youthub.bg, както и на профилите в социалните мрежи. Времето, което участниците ще трябва да отделят на ден, е около 4 часа. Изискванията към кандидатите са да работят добре в екип, да могат да приоритизират и разпределят задачите и времето си, да имат изразен интерес към младежките политики и възможности за професионално и личностно развитие на младите хора в България, да искат да натрупат опит и познания в неправителствения сектор, както и да владеят английски език на ниво В2+. За да кандидатствате, трябва да попълнете апликационната форма. На одобрените кандидати на база апликационна форма ще им бъде поставено задание (втори етап със задачи), след изпълнението на което ще бъдат поканени на интервю. В края на стажа ще получите официален документ удостоверяващ проведения стаж, както и препоръка. Повече информация може да видите тук.

Дигиталната и маркетинг компания Xplora BG търси стажант. Той ще работи с известни брандове и стартъпи – както за България, така и за чужбина. Стажът е неплатен с гъвкав работен ден от понеделник до петък. Кандидатите трябва да имат образование и/или работен стаж в сферата на маркетинга, аналитично мислене и креативност, добра техническа грамотност, отлична писмена култура (на български и английски език) и позитивно и усмихнато отношение. Базов опит с Facebook Ads и/или Google AdWords е предимство. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма, крайният срок е 31 май. Повече информация може да намерите тук.

Конкурси

Фондация "Детето и фолклора" обявява конкурс "Млад краевед" (Митове и легенди, приказки, ритуали и обичаи от България). Целта на конкурса е да мотивира за творчески търсения и изява на полето на фолклора колкото се може повече български ученици. Да се запознават те с най-добрите образци на многоликата българска традиция, (в т.ч. ромски, турски, арменски, еврейски). Като краен резултат – участниците в конкурса да станат автори на електронна библиотека "Приятели чрез фолклор. Тема на конкурса e "Митове и легенди, приказки, ритуали и обичаи от България". Конкурсът ще се проведе в три секции: 1. митове, легенди и предания; 2. Приказки; 3. ритуали и обичаи. Във всяка от секциите организаторите очакват издирване на фолклори материали, характерни за съответната етническа група, за съответен регион, селище на страната. Творбите се изпращат по пощата на адресите: София 1606 , ул. "Люлин планина"№ 4, Лилия Старева, фондация "Детето и фолклора"; София 1000, ул. "Солунска" № 9, Агенция Уйкпрес, тел. 02-988 2355; София 1000, п.к. 51 до 30 юни 2019 г. Крайният срок за изпращане е 30 юни. В конкурса могат да участват ученици от всички степени на българското училище, участници в творчески школи към читалищни и други културно-просветни институции. Изпратените записи ще бъдат разделени в три възрастови групи – до 10 г., 11 – 14 г., 15 – 19 години. Най-добрите записи ще бъдат включени в електронна библиотека "Приятели чрез фолклор". На празничен концерт за Деня на будителите ще се обявят и наградените първенците в конкурса. Пълната информация и изисквания за текста може да намерите тук.

Обучения

"Съдърланд" организира Лятна ученическа програма 2019. Инициативата е предназначена за подпомагане и предоставяне на възможност на учениците да работят, практикуват и развиват езиковите си умения в международна компания. Всички ученици ще подпишат трудови договори за програмата и ще получават заплата на месечна база, като могат да избират пълен (7-часов за лица под 18 години) или непълен работен ден, в зависимост от техните предпочитания и възможности. Завършилите ученици могат да се присъединят към компанията в дългосрочен план и да останат с екипа на "Съдърланд" на постоянен договор. За да имат право да се включат в програмата, участниците трябва да преминат необходимите 2 седмици програмно обучение. На всички участници се заплаща за периода на обучението, при подписване на трудов договор. Преди да бъдат включени в обучението, учениците трябва да преминат стандартно интервю със следните изисквания: езиков тест – В2 или по-високо; тест за Web навигация – необходими са базови компютърни умения; тест за скорост за писане в минута. Продължителността на инициативата е 2-3 месеца от юли до септември. Нужно е кандидатите да имат навършени поне 16 години. Представител на компанията ще се свърже допълнително с одобрените участници, одобрени по документи, предоставяйки информация относно следващите стъпки. Може да кандидатствате, като попълните апликационната форма. За допълнителна информация и въпроси: earlycareer@sutherlandglobal.com.
Събития

Национален младежки форум организира Конференция "Демографска политика и младите хора в Западните Балкани" в гр. София. Конференцията ще събере на едно място представители на младежките съвети от страните в Западни Балкани и представители на министерства от региона, за да дискутират заедно теми, свързани с демографската политика и младите хора на Западните Балкани. Основната цел е да създаде пространство за обмяна на опит и информация за младежките политики, в контекста на демографската политика. Ще се разгърнат въпроси като: Кои държави се включват в т.нар "Западните Балкани"?; Каква е връзката между Европейския съюз и Западните Балкани, на какво ниво са преговорите за присъединяване и как съюзът влияе на тези страни?; Какви са проблемите и предимствата за младите хора в Западните Балкани?. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Крайният срок за кандидатстване е 28 май. Повече информация може да намерите тук.

На 4 и 5 юни 2019 г. в двора на Факултета по математика и информатика към СУ "Св. Климент Охридски" ще се проведе за пореден път "Форум на кариерното развитие", на който Karieri.bg е медиен партньор. Събитието ще се проведе под мотото "Знам и искам да го докажа". Организатор на събитието е Кариерният център на ФМИ, а генерален спонсор е SAP Labs Bulgaria. Инициативата е подходяща за студенти, които търсят професионална реализация в сферата на информационните технологии. Компаниите, желаещи да участват да форума, трябва да заявят своето участие на тел.: 02 8161 589, а крайният срок за записване е 15 май. Повече информация може да намерите тук.

Software University организира безплатен семинар на тема "Сървисно ориентирани архитектури и микросървиси", който ще се проведе нa 7 юни (петък) от 19:00 часа в зала Knowledge на Софтуерния университет (София, ул. Тинтява 15-17, етаж 1). Главен лектор e Бончо Вълков, който се занимава с програмиране от близо 7 години. По време на семинара ще се разгледат следните теми: Какво представляват Service Oriented Architectures (SOA); Как Microservices-ите се различават от SOA; Къде и защо се ползват Microservices-ите; Какви проблеми решават, какви проблеми създават Microservices-ите; Как си комуникират сървисите; Как да си създадем такъв тип архитектура; Създаване на Microservice-сна архитектура на живо. Събитието е безплатно, но местата ни са ограничени. Запазете своето оттук. Повече за събитието вижте в страницата във Facebook.

"Апетит за образование чрез практика" организира "Националния училищен фестивал", който ще се проведе между 12 и 14 септември 2019 г. - броени дни преди официалното начало на учебната 2019/2020 г. Националният фестивал е събитие, на което всяко училище, образователен център или институция могат да покажат своята дейност, методите и способите, които използват и които ги отличават от останалите, показвайки различни демонстранти, най-добрите си ученици, учители и постиженията, с които се гордеят. Подобна възможност позволява самите ученици да бъдат част от представянето на училището рамо до рамо с преподавателите и всички участници. Целта е да се съберат на едно място различни методологии и подходи на образованието, за да може всеки един родител и дете да се насочи към това, което най-много му допада. Ако имате интерес да се запишете за участие, може да го направите на apebulgaria@outlook.com. Повече информация за събитието може да откриете тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:

Повече информация за тях можете да намерите тук

Екипът на TEDxTalyana се нуждае от мотивирани и организирани доброволци, които да допринесат за пълноценното TEDx изживяване. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Повече информация за инициативата може да откриете тук и тук.

Stockholm School of Economics дава стипендия, която покрива пълната такса за обучение в университета. Стипендията покрива таксата за специалността "Магистър по бизнес администрация". Повече информация може да намерите тук.

Състезанието SoftUni Fest събира на едно място хора с интереси в програмирането, дигиталния маркетинг и дизайна и отправя предизвикателството да се премерят сили в една от трите категории. За да кандидатствате, трябва да се регистрирате като потребител на сайта на SoftUni и да изпратите кратка информация за вас или за отбора ви до 5 юни. Повече информация за състезанието може да намерите тук.

Национален младежки форум и фондация "Училище за индустриално развитие" организира обучение на тема "Социални иновации и предприемачество" в София. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Повече информация за инициативата може да откриете тук.

"RockSchool" дава стипендии за 6-месечно обучение по музикален инструмент. За повече подробности вижте страницата на организацията.

Telerik Academy обявява прием за своята обучителна програма Alpha с JavaScript. Кандидатства се с автобиография чрез сайта на Телерик Академия до 30 май. Подробности може да намерите тук.

На 21-22 юни 2019 г. в Боровец ще се проведе двудневен лагер за управление на проекти, организиран от JA България и HP България за ученици и студенти на възраст между 18 и 22 години. Можете да се регистрирате, като попълните формуляр. Крайният срок е 3 юни.

ОББ организира стажантска програма. Възможностите, които предлага стажът, са активни целогодишно и могат да бъдат разгледани на сайта на банката. Повече информация за стажантската програма може да намерите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly