С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (3-9 юни)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.
Стажове

За седма поредна година "Лидл" България дава възможност на ученици в 11 и 12 клас да направят първи стъпки в професионалното си развитие, като станат част от лятната практикантска програма на компанията. Платената лятна практика е насочена към учениците, навършили 18 години. Те могат да открият идеалната първа работа и да започнат като касиер-продавач практиканти в магазините на веригата в цялата страна. Участниците не само ще научат много нови неща, но и ще получават конкурентно заплащане. Младежите ще подпишат трудов договор и ще получават нетно възнаграждение в размер на 540 лв. за целия период на практиката, както и ваучери за храна на стойност 60 лв., отново за периода на лятната практика, която продължава месец и половина – от 15 юли до 30 август 2019 г. Бъдещите практиканти ще научат основните принципи в комуникацията с клиенти, стоковата подредба, асортимента, както и какви са основните процеси и дейности във водещата търговска верига. Всички успешно преминали програмата ще имат възможност да участват в томбола за спечелването на месечна стипендия в размер на 100 лв. за първата учебна година като студент. Крайният срок за кандидатстване е 7 юни 2019 г., като за целта трябва да изпратят своето CV на jobs@lidl.bg и да посочат града и квартала, в който живеят. Повече информация за програмата и кандидатстването може да намерите на сайта.

Агенцията за подбор на персонал ImpacT HR предлага възможност за стаж на онези, които искат да се развиват в сферата на човешките ресурси. Стажът ще продължи 3 месеца, в които ще се проведе обучение и стажантът ще бъде въведен в работата. При добро представяне стажантът може да стане постоянна част от екипа. За да кандидатствате, трябва да изпратите кратко мотивационно писмо и CV на английски език. Повече за възможността може да намерите на страницата на компанията.

Системният интегратор и производител на висококачествени сървърни и компютърни системи "Перси" ООД търси ученици за стаж през лятото. Те трябва да учат или да имат интереси в ИТ сферата. В рамките на стажа учениците имат възможността да натрупат професионален опит и знания в работните процеси на компанията. Всеки желаещ да кандидатства, трябва да се свърже с Мирослав Иванов – "Връзки с обществеността", на телефон 0888 7759 59.

Стипендии

Фондът за стипендии "Иди, учи и се върни" на сдружение "Тук-Там" подкрепя мотивирани българи да продължат образованието си в чужд университет и след това да се реализират в България. Фондът има за цел да направи дългосрочна инвестиция в бъдещето на България, тъй като залага на качественото образование и придобиването на чуждестранен опит като инструмент за развитието на страната. През 2019 г. ще се проведе четвъртото издание, в което чрез конкурс ще бъдат раздадени 3 стипендии – всяка в размер на 10 хил. лв. След успешно завършване на магистратурата си стипендиантите се ангажират да се завърнат в България и да работят по специалността си. Кандидатите трябва да имат българско гражданство, да притежават бакалавърска степен, придобита между 1 януари 2014 г. и 31 юли 2019 г., да могат да предоставят потвърждение за прием в университет към 15 август 2019 г. с начална дата на курса на обучение през 2019 г. и да притежават ниво B2 или по-високо на езика, на който ще се провежда обучението. Предимство ще бъде дадено на тези, които до момента не са учили в чужбина и за които стипендията е от решаващо значение. Кандидатства се с формуляр, CV и мотивационно писмо до 500 думи до 7 юни 2019 г. Документите трябва да бъдат оформени по следния начин: IvanIvanov_FundTT_CV и IvanIvanov_FundTT_CoverLetter, и да бъдат изпратени на fund@tuk-tam.bg. Детайли за конкурса може да намерите тук.

Конкурси

Посолство на Република Азербайджан в България и Министерството на младежта и спорта в Азербайджан организират конкурс за есе на тема "What do I know about Azerbaijan?". Участниците имат свободата да променят предложените теми, според това какви са интересите и образованието им а предложените теми са: Heydar Aliyev – National Leader of Azerbaijan; History, art and culture of Azerbaijan; Population, language, traditions and religion of Azerbaijan; The role of Azerbaijan in international arena; Azerbaijan and Bulgaria: history of relations and perspectives; Economic development of Azerbaijan; Oil and gas strategy of Azerbaijan; Armenia-Azerbaijan conflict; Free topic (on Azerbaijan). Кандидатите трябва да са на възраст между 18 и 29 години, да са ученици или студенти, посещаващи български училища или университети; чужди граждани, учещи в България, също могат да кандидатстват. Авторите на 5-те най-добри есета ще имат възможността да посетят Азербайджан за една седмица в края на август, където да научат повече за историята, богатата култура и националната кухня на страната. Всички разходи на победителите (път, настаняване, храна) ще бъдат покрити. За да кандидатствате, изпратете попълнената апликационната форма, копие от паспорт/лична карта, и есето на v_sadigova@mfa.gov.az. Есето трябва да е на английски език, не по-дълго от 2500 думи, шрифт Arial 12, в Word или PDF формат. Крайният срок за кандидатстване е 30 юни. Повече информация може да намерите тук.

Обучения

JA Bulgaria организира обучение в Бургас, свързано с развитие на предприемачески и дигитално компетенции сред младите момичета. Проектът, който ще се проведе между 14 и 16 юни в сградата на Бизнес инкубатора в Бургас, е финансиран от Европейския институт за иновации и технологии (EIT). Основната цел е да се вдъхновят повече момичета да започнат кариера в сферата на технологиите, предприемачеството и иновациите. Разходите за настаняване и транспорт се поемат от участниците. Регистрацията е отворена за момичета на възраст от 12 до 18 г., които са мотивирани да участват и готови да експериментират. Регистрацията е отворена до 7 юни. Повече информация може да намерите тук.

Фондация "Софийска платформа" организира лятно училище "Защо ни е да помним" в град Белене. Училището е подходящо за млади хора, интересуващи се от история на комунизма и искащи да разберат повече за трудовите лагери в България. Обучението ще се проведе от 1 до 5 юли 2019 г. По време на лятното училище ще се дискутират демократичните ценности и значението на гражданската активност в контекста на тоталитарните режими от ХХ век. Училището ще включва различни дейности като лекции, посещение на близкия държавен архив, посещение на лагера в Белене, среща с бивши политически затворници, работилница за създаване на кратка книга, обход с лодки между островите и др. Инициативата е насочена към хора на възраст между 18-24 години с интерес към темата. Участието в лятното училище е безплатно като Фондация "Софийска платформа" поема всички разходи по транспорт и престой на участниците. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма до 15 юни. Повече информация може да намерите тук.
Събития
Dev.bg организира на 5 юни от 19:30 часа "Приключенията на една корпоративна платформа в облаците". По време на събитието лекторът Димитър Димитров ще разкаже какво означава корпоративен софтуер, как се развива, какво са т.нар. платформи за клиентски решения, които преминават от on-premise към clould модел. Събитието ще се проведе в Work&Share Coworking Space (адрес: ул. "Тинтява"; 1113; София). Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация. Повече информация за събитието и лектора може да видите тук.

260 ученици и студенти от цяла България ще демонстрират своите продукти и услуги, разработени през годината и ще представят дейността си пред жури между 8 и 10 юни. Тази година общо 35 ученически стартъпи ще се борят за приза "Най-добра учебна компания на България" и участие на международния финал на "Джуниър Ачийвмънт Европа" във Франция през юли. Те бяха избрани по време на регионалните състезания, които JA организира през април, измежду 135 учебни компании, които взеха участие в програмата тази година. По време на форума своите бизнес разработки ще представят и 9 студентски екипа от София, Пловдив и Благоевград, които участват тази година в програмата JA Startup. Студентите ще се борят за приза "Най-добър студентски стартъп на JA" и награда от 5000 долара, която включва и участие на екипа-победител на международното състезание на студентските стартъпи на JA Europe, което през 2019 г. ще се проведе в Норвегия. Паричната награда за победителите е осигурена от Citi и Фондация Citi. Форумът започва на 8 юни в "София тех парк", където ученическите и студентските екипи ще презентират на сцена пред жури. Търговското изложение на учебните стартъпи ще се проведе на 10 юни от 9:30 часа до 15:30 часа под стъкления купол на Софийското Ларго, в подлеза на ЦУМ и Министерския съвет. Същия ден от 18:30 часа ще бъде и официалната церемония по награждаване и гала вечер в Централния военен клуб в София. Повече информация може да намерите тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:

Повече информация за тях можете да намерите тук.

Телекомуникационния оператор Novatel набира стажант за позицията "Мрежови и системни комуникации". За да кандидатствате, попълните приложеният въпросник, като не забравяйте да прикачите ваша автобиография. Повече информация може да откриете тук.

YOUTHub търси мотивирани младежи за неплатен дистанционен стаж. Повече информация може да видите тук.

Фондация "Детето и фолклора" обявява конкурс "Млад краевед" (Митове и легенди, приказки, ритуали и обичаи от България). Пълната информация и изисквания за текста може да намерите тук.

"Съдърланд" организира Лятна ученическа програма 2019. Може да кандидатствате, като попълните апликационната форма. За допълнителна информация и въпроси: earlycareer@sutherlandglobal.com.

Software University организира безплатен семинар на тема "Сървисно ориентирани архитектури и микросървиси", който ще се проведе нa 7 юни (петък) от 19:00 часа в зала Knowledge на Софтуерния университет (София, ул. Тинтява 15-17, етаж 1). Запазете своето оттук. Повече за събитието вижте в страницата във Facebook.

"Апетит за образование чрез практика" организира "Националния училищен фестивал", който ще се проведе между 12 и 14 септември 2019 г. - броени дни преди официалното начало на учебната 2019/2020 г. Повече информация за събитието може да откриете тук.

Състезанието SoftUni Fest събира на едно място хора с интереси в програмирането, дигиталния маркетинг и дизайна и отправя предизвикателството да се премерят сили в една от трите категории. За да кандидатствате, трябва да се регистрирате като потребител на сайта на SoftUni и да изпратите кратка информация за вас или за отбора ви до 5 юни. Повече информация за състезанието може да намерите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly