С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (10 – 16 юни)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Fadata Group, глобален лидер в предоставянето на софтуерни решения за застрахователните компании, започва своята лятна PL/SQL академия. Програмата е насочена към настоящи или наскоро завършили студенти, както и към кадри с интерес към технологиите, базови технически познания, силна мотивация и желание за старт на кариерното им развитие в утвърдена ИТ компания. Важно е кандидатите да имат добри познания по английски език. Началото на академията е 8 юли 2019 г. и ще се провежда паралелно в София и Бургас. Общата продължителност за цялата програма е 8 седмици, като тя е условно разделена на две части. По време на първите 2 седмици ще се проведе PL/SQL Fundamentals курс в София и Бургас. Във втората част на академията ще се проведе PL/SQL Мастър клас, който е с продължителност 6 седмици (първите 3 седмици в София и Бургас, вторите 3 седмици само в София, с покрити от компанията разноски за път и нощувка за участниците от Бургас). За най-добре представилите се са предвидени предложение за сключване на трудов договор и бонус в размер на 500 лв. при започване на работа. Кандидатстването за програмата ще продължи до 12 юни 2019 г., а кандидатите могат да изпращат своите CV-та на HR@fadata.eu.

През месец юли Paysafe стартира втората за 2019 г. шестмесечна стажантска програма за ИТ специалисти. Участие могат да вземат студенти в последен курс, изучаващи академична специалност в областта на технологиите и програмирането; вече завършили академична специалност в областта на технологиите и програмирането; както и всеки, преминал през определени програми и курсове в областта на технологиите. Всички заинтересовани от програмата могат да посетят деня на отворените врати "Plug Into Paysafe X Generation. Boost your IT career" на 17 юни от 17:00 ч. в офиса на Paysafe в Capital Fort. Те ще получат на място повече информация за процеса по кандидатстване, подбор и селектиране на участниците и ще се запознаят с атмосферата и културата в компанията. Програмата е подходяща за хора без или с малко опит, които искат да се обучават в реална работна среда от софтуерни специалисти с опит в международни проекти. Стажантската програма е условно разделена на две части. По време на първите три месеца стажантите преминават през интензивно обучение, което представлява комбинация между лекции и упражнения. Технологиите, върху които са фокусирани теоретичните и практическите обучения, са: Java, Spring Boot, RESTful Microservices, Angular, Oracle, Kafka, Git, CSS, HTML, JS. Кандидатстването за програмата ще продължи до началото на месец юли 2019 г. Одобрените кандидати ще бъдат информирани своевременно.

Стипендии

Участници от цял свят могат да се включат в конкурса Youth Citizen Entrepreneurship Competition, който се организира с подкрепата на ООН. В рамките на инициативата те имат възможност да представят иновативни идеи с обществено въздействие, които ще спомогнат за постигане на една или повече от 17-те цели на устойчивото развитие, постановени от ООН. Кандидатите трябва да са между 15 и 35 години и да ръководят проект, допринасящ за постигане на целите, под формата на бизнес, организация с нестопанска цел или неформална програма. Участниците първо трябва да се регистрират до 31 юли на сайта на инициативата, а след това да изпратят своята идея или проект. Повече информация може да намерите тук.

Конкурси

Образователната платформа ARC Academy обявява конкурс на тема "Как ще превърна хобито си в бизнес". Авторите на петте най-интересни и вдъхновяващи идеи ще получат 50% от стипендията за магистърската програма "Реклама и бранд мениджмънт", създадена съвместно със Saatchi&Saatchi и Висшето училище по мениджмънт (ВУМ). Стипендиите се предоставят от ЕКОНТ. Разкажете за своето хоби и как бихте направили от него реален продукт или услуга; кои ще бъдат вашите потребители и партньори; как ще стигнете до тях (лично и онлайн); как ще се казва брандът ви и какво искате да означава той за хората; с кои брандове ще се конкурира и какво повече ще предложи от тях? Можете да направите всичко, което ще помогне на журито да разбере по-добре как ще превърнете хобито си в бизнес - от презентация през интерактивно видео до изпращане на реален проект в избран от вас формат. Важното е да покажете идеята си в пълния ѝ и последователен вид. За да участвате в конкурса, изпратете представяне на branding@arc.academy или по пощата на адрес: София 1124, ж.к. "Яворов", ул. "Мизия" 23, ARC Academy. Крайният срок за кандидатстване е 24 юни. Петимата финалисти ще бъдат определени от жури в състав: Станимир Андонов и Петя Григорова от АRC Academy, Донка Илиева от Econt, Иглика Филипова и Кирил Кирчев, редактори в "Капитал" и "Кариери". Победителите ще бъдат уведомени лично до 30 юни 2019 г., а имената им ще бъдат обявени официално на сайта на Karieri.bg и на ARC Academy.

"Нова броудкастинг груп" и Reach for Change България организират за шеста поредна година конкурсa за социални предприемачи "Промяната". Инициативата търси хора и организации, намерили решение на социален проблем на децата и младежите в България. Петима финалисти в конкурса ще спечелят място в Инкубатора на ПРОМЯНАТА и ще получат финансиране (общ награден фонд 65 000 лв.), менторство и обучения, медийна подкрепа, достъп до мрежа от потенциални партньори и селектирани социални предприемачи. Най-добрите кандидати ще имат възможност да развият идеята си по време на процеса на оценка - в двумесечна безплатна обучителна програма. Кандидатстването става чрез попълването на онлайн формуляр до 18 юли. Допълнително информация относно конкурса може да откриете тук и тук.

Обучения

Telerik Academy обявява прием за своята есенна обучителна програма Alpha с Java. Тя е насочена към студенти, хора с технологичен опит и специалисти от други сфери, които искат да се преквалифицират в областта на програмирането. Кандидатства се с автобиография чрез сайта на Телерик Академия до 2 август. Кандидатите трябва да преминат онлайн когнитивен тест и входен изпит по програмиране с език по избор: След това да се явят на входен изпит с език по избор: Java, C#, C++, JavaScript, Kotlin, PHP, Python или Swift, като напълно начинаещите е препоръчително да се подготвят директно с Java. Подготвителни материали за изпита може да се открият на сайта на академията. Обучението е с продължителност 6 месеца. Подробности може да намерите тук.

Висшето училище по застраховане и финанси ще открие новата учебна 2019/2020 г. с три нови магистърски програми - "Фасилити мениджмънт и управление на недвижимата собственост", "Е-търговия и екосистема на логистичните и доставни процеси" и "Бизнес и мениджмънт трансформация в четвъртата индустриална революция". Паралелно с изучаване на конкретните сфери, всяка от трите магистратури ще се фокусира и върху изграждане на специални "меки" умения. Приемът за програмите вече е открит и ще продължи до 15 октомври. Повече за магистърските програми на университета може да откриете на сайта на ВУЗФ.

Събития

На 13 и 14 юни ще се проведе третото издание на Национална конференция по лидерство и коучинг, която ще бъде посветена на темата "Crossing points: Къде бизнесът среща професионалния коучинг". Събитието ще се проведе във форум "Джон Атанасов" в "София тех парк". В конференцията ще вземат участие изявени чуждестранни и български лектори, специалисти в своите области. В рамките на два дни ще бъде създадено специално пространство, което ще събере най-новите практики в коучинга, засягащи всевъзможни сфери от професионалния и личния живот на представителите на бизнеса. Събитието е отворено за всички, които се интересуват от професионално и личностно развитие и търсят начини как да реализират високи постижения и да развиват талантите - своите и на екипите си. Някои от основните теми, които ще бъдат засегнати, ще разгледат възможности за повишаване на ефективността на екипите, как да намерите баланса между работа и личен живот, как да търсите и давате мотивация на себе си и хората, с които работите, как коучингът може да се превърне в катализатор за продуктивност и екипна работа и др. За всички посетители ще се проведе нетуъркинг вечеря, която ще помогне на участниците да общуват по-ефективно, като ги извади една стъпка извън зоната им на комфорт и ще ги предизвика да доразвият качествата си или пък да открият неподозирани такива. Повече информация може да намерите на сайта на събитието или на страницата във Facebook.

"Телерик Академия" организира кариерна вечер, на която ще представи възможностите за практическа подготовка и професионално развитие с JavaScript. Събитието ще се проведе на 20 юни от 19.00 ч. в обучителния център на "Телерик Академия" в ж.к. "Младост", София. Входът е свободен, но е необходима предварителна регистрация. Събитията са подходящи както за хора с познания в областта, така и за напълно начинаещи. Те предоставят кариерна ориентация и базови познания по програмиране и служат като първа стъпка към кандидатстване в 6-месечната програма за подготовка на софтуерни специалисти - Telerik Academy Alpha. Кариерната вечер ще бъде последвана от четири безплатни работилници по програмиране с JavaScript.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Агенцията за подбор на персонал ImpacT HR предлага възможност за стаж на онези, които искат да се развиват в сферата на човешките ресурси. Повече за възможността може да намерите на страницата на компанията.

Системният интегратор и производител на висококачествени сървърни и компютърни системи "Перси" ООД търси ученици за стаж през лятото. Всеки желаещ да кандидатства, трябва да се свърже с Мирослав Иванов – "Връзки с обществеността", на телефон 0888 7759 59.

Посолство на Република Азербайджан в България и Министерството на младежта и спорта в Азербайджан организират конкурс за есе на тема "What do I know about Azerbaijan?". Крайният срок за кандидатстване е 30 юни. Повече информация може да намерите тук.

Фондация "Софийска платформа" организира лятно училище "Защо ни е да помним" в град Белене. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма до 15 юни. Повече информация може да намерите тук.

"Съдърланд" организира Лятна ученическа програма 2019. Може да кандидатствате, като попълните апликационната форма. За допълнителна информация и въпроси: earlycareer@sutherlandglobal.com.

"Апетит за образование чрез практика" организира "Националния училищен фестивал", който ще се проведе между 12 и 14 септември 2019 г. - броени дни преди официалното начало на учебната 2019/2020 г. Повече информация за събитието може да откриете тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly