С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (17 – 23 юни)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

В рамките на стажовете "Робер Шуман" на ЕП Българският отдел по писмени преводи отправя покана за кандидатстване за преводачески стаж. Стажантите с български език ще се присъединят към екипа и ще имат възможност да превеждат законодателни и други текстове в разнообразни тематични области от английски и други езици на български. Стажът е платен, като мястото му на провеждане е в Люксембург. Продължителността е 5 месеца с възможност за удължаване от 1 месец – 1 октомври 2019 г. до 29 февруари 2020 г. В началото има въвеждащо обучение за работата. Изискванията са завършено висше образование, като филологическото такова не е задължително, отлично владеене на български език, много добро владеене на английски и френски език (ниво С1/С2). Преводаческият опит и интересът към превода са предимство. Крайният срок за кандидатстване е 30 юни. Попълнете формуляра на английски или френски, а мотивационното си писмо напишете на български. Кандидатства се през сайта на организацията. За допълнителни въпроси търсете Бюро за връзка на Европейския парламент в България, epsofia@europarl.europa.eu, повече информация може да намерите тук.

Комуникационната група Publicis Groupe Bulgaria търси стажанти за своята практическа академия Media Square. Стажът, който е платен, е с продължителност един месец и започва на 1 юли. Обучението е за хора с интереси, свързани с медиите, маркетинга и комуникациите, анализите на данни и новите технологии. Желаещите трябва да изпратят кратко представяне и CV, като отговорят на 3-те въпроса: Кой си ти и защо искаш да прекараш един месец с нас?; Стратег магьосник или ексел мастър?; Как би променил света, ако имаше супер сили?; Кандидатстването е до 24 юни. Само одобрените кандидати ще бъдат поканени на интервю. Повече може да намерите на сайта на организацията.

Изданията "Космополитан" и "Журнал за жената" търсят стажант-редактори. Кандидатите трябва да имат завършен поне 3-ти курс на висше образование, стегнат стил на писмено изразяване, креативно и модерно мислене, отлична езикова култура и грамотност, владеене на английски език и интереси в областта на онлайн медиите. Продължителността на стажантските програми и в двете медии е 2 месеца. Кандидатите, одобрени по документи, ще бъдат поканени на интервю. За "Космополитан" може да кандидатствате оттук, а за "Журнал за жената" оттук.

Организацията "Спаси София" търси доброволци за графични дизайнери, видео оператори и монтажисти. Ако познавате и можете да работите с графичен софтуер (Photoshop, Illustrator, Gimp и др.), имате опит в заснемането и монтажа (After Effects, Premiere, Final Cut Pro и др.) на видео клипове, харесвате и искате да помогнете на каузата на "Спаси София", пишете лично съобщение във Facebook страницата на организацията.

Конкурси

Образователната платформа ARC Academy обявява конкурс на тема "Как ще превърна хобито си в бизнес". Авторите на петте най-интересни и вдъхновяващи идеи ще получат 50% от стипендията за магистърската програма "Реклама и бранд мениджмънт", създадена съвместно със Saatchi&Saatchi и Висшето училище по мениджмънт (ВУМ). Стипендиите се предоставят от ЕКОНТ. Разкажете за своето хоби и как бихте направили от него реален продукт или услуга; кои ще бъдат вашите потребители и партньори; как ще стигнете до тях (лично и онлайн); как ще се казва брандът ви и какво искате да означава той за хората; с кои брандове ще се конкурира и какво повече ще предложи от тях? Можете да направите всичко, което ще помогне на журито да разбере по-добре как ще превърнете хобито си в бизнес - от презентация през интерактивно видео до изпращане на реален проект в избран от вас формат. Важното е да покажете идеята си в пълния ѝ и последователен вид. За да участвате в конкурса, изпратете представяне на branding@arc.academy или по пощата на адрес: София 1124, ж.к. "Яворов", ул. "Мизия" 23, ARC Academy. Крайният срок за кандидатстване е 24 юни. Петимата финалисти ще бъдат определени от жури в състав: Станимир Андонов и Петя Григорова от АRC Academy, Донка Илиева от Econt, Иглика Филипова и Кирил Кирчев, редактори в "Капитал" и "Кариери". Победителите ще бъдат уведомени лично до 30 юни 2019 г., а имената им ще бъдат обявени официално на сайта на Karieri.bg и на ARC Academy.

Организаторите Сдружение "Успешни в България" и Синдикатът на българските учители с партньорството на Министерство на образованието и науката организират Национален литературен конкурс за есе на тема "Как да сме успешни в България". Конкурсът се организира за учениците от 8-12 клас от общинските, държавните и частните училища, центровете за подкрепа на личностното развитие в цялата страна и ще продължи до 30 юни. Целта на конкурса е да даде възможност на участниците да изразят със силата на словото свободно и без ограничения своите идеи, познания, преживявания и опит, оценки за живота и за възможностите, които виждат пред себе си за житейска и професионална реализация в България. Учениците могат да разкажат за свои участия в различни общественозначими, социални, бизнес инициативи, доброволчество и др. Да споделят за срещнатите предизвикателствата и постигнатите успехи. Участниците разработват творба в литературния жанр есе. Участниците, класирали се на първите места във всяка община в страната, както и техните ръководители (ако имат такива), ще получат грамоти. Класиралите се на първите места получават и възможност да засадят дърво на определено за целта от местната община място. Идеята е да се формира "Гора на успеха", която ще просъществува през десетилетията и ще свидетелства за амбициите и реализацията на успешните българи в България. Есетата се изпращат до 30 юни на хартиен носител до Ръководството на съответното училище. За повече подробности може да пишете на office@businesslady.eu. Повече информация може да намерите тук.

Обучения

Новото издание на "Резиденция Баба" набира кандидати. Инициативата, която е с продължителност от 1 месец, среща представители на различни поколения с историята, фолклора, занаятите и ежедневието на различни български села. Търсените качества у участниците са отдаденост, търпение, уважение към местните привички и начин на живот, креативност и откривателство. Предвидени са стипендии за кандидатите, за да покрият транспортните и дневните си разходи. Кандидатства се оттук, а крайният срок е 30 юни. За повече информация посетете този адрес.

Telerik Academy обявява прием за своята есенна обучителна програма Alpha с Java. Тя е насочена към студенти, хора с технологичен опит и специалисти от други сфери, които искат да се преквалифицират в областта на програмирането. Кандидатства се с автобиография чрез сайта на Телерик академия до 2 август. Кандидатите трябва да преминат онлайн когнитивен тест и входен изпит по програмиране с език по избор: След това да се явят на входен изпит с език по избор: Java, C#, C++, JavaScript, Kotlin, PHP, Python или Swift, като напълно начинаещите е препоръчително да се подготвят директно с Java. Подготвителни материали за изпита може да се открият на сайта на академията. Обучението е с продължителност 6 месеца. Подробности може да намерите тук.
Събития

Американският университет в България организира интерактивен семинар за младежи "(Из)Мечтай България - Бъдещето на демокрацията в България". Ако мислите по какъв по-различен начин трябва да се развива България, какво харесвате тук и какво трябва да се промени, от кого зависи тази промяна и защо е необходима, то значи това събитие е за вас. По време на петдневния интерактивен семинар водещи преподаватели и практици, заедно с всички 50 участници ще дискутират актуални въпроси по темите демокрация, върховенство на закона, гражданско участие в 21-ви век и активизъм, свобода на изразяване и медии, икономика и свободен пазар в разнообразни образователно-интерактивни формати и практически ориентирана работа в групи. Чрез мултидисциплинарен подход семинарът ще предостави на младежи от различни краища на страната теоретични знания и практически умения да разберат и анализират демократичните процеси в България и да формулират сами конкретни идеи и проекти за насърчаване на прогресивни политики и демократичното развитие на страната. Събитието ще се проведе от 26 до 30 юни в кампуса на Американския университет в България в град Благоевград. Участие може да вземат младежи между 18 и 24 години, от цялата страна, без ограничение в степента на образование. За да кандидатствате за участие в младежкия семинар трябва да попълните всички полета на формуляра на кирилица. Семинарът е изцяло безплатен за участниците. Организаторите поемат разходите за фасилитатори, лектори, настаняване, храна и материали. Участниците следва да организират индивидуално своя транспорт до София и Благоевград. След предварително запитване организаторите ще могат да възстановят част от транспортните разходи на участниците от страната. Транспорт от София до Благоевград и обратно ще бъде осигурен, с цел по-лесно придвижване на групата (със сборен пункт София). За повече детайли се свържете директно с нас. При въпроси относно съдържанието, организацията и попълването на онлайн формуляра, можете да се свържете по всяко време с екипа на Фондация за свободата "Фридрих Науман" на sofia@fnst.org и във Facebook страницата. Крайният срок за записване е 21 юни. Повече информация може да намерите тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:

Повече информация за тях можете да намерите тук.

През месец юли Paysafe започва втората за 2019 г. шестмесечна стажантска програма за ИТ специалисти. Кандидатстването за програмата ще продължи до началото на месец юли 2019 г. Одобрените кандидати ще бъдат информирани своевременно.

Участници от цял свят могат да се включат в конкурса Youth Citizen Entrepreneurship Competition, който се организира с подкрепата на ООН. Повече информация може да намерите тук.

"Нова броудкастинг груп" и Reach for Change България организират за шеста поредна година конкурсa за социални предприемачи "Промяната". Кандидатстването става чрез попълването на онлайн формуляр до 18 юли. Допълнително информация относно конкурса може да откриете тук и тук.

Telerik Academy обявява прием за своята есенна обучителна програма Alpha с Java. Обучението е с продължителност 6 месеца. Подробности може да намерите тук.

Висшето училище по застраховане и финанси ще открие новата учебна 2019/2020 г. с три нови магистърски програми. Повече за магистърските програми на университета може да откриете на сайта на ВУЗФ.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly