С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (24 – 30 юни)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Сдружение "Образование без раници" търси стажант "Маркетинг и реклама". Стажантът ще планира и модерира онлайн комуникационни кампании заедно с другите членове на екипа, ще създава ангажиращо онлайн съдържание – поддръжка на уеб страницата на "Образование без раници", на блога, на страниците в социалните мрежи (Facebook, Viber community, Instagram), ще подготвя информационни бюлетини, а при интерес може да подкрепя и други PR дейности. Изискванията към кандидата са да има познания в сферата на стратегическите комуникации, връзките с обществеността, рекламата и управлението на проекти, да има интерес в сферата на образованието и иновациите, отлично писмено изразяване и водене на официална комуникация – устна и писмена, на български и английски и бизнес опит с администриране на онлайн съдържание. Позицията е на пълен работен ден. Кандидатите трябва до 27 юни да изпратят на hi@obr.education: автобиография и мотивационно писмо (видео/фото разказ/ презентация/ есе/ друго), представящо мотивацията да работят за каузата. От сдружението ще се свържат само с одобрените кандидати. Повече информация може да намерите тук.

"Тръст за социална алтернатива" обявява платена стажантска програма с продължителност 4 месеца. Стажантът ще има възможност да обработва документация, редактира материали, създава контактни лиса и организира събития. Кандидатите трябва да се интересуват от социални теми и работа с хора в неравностойно положение, да са свободни през лятото и да умеят да работят в екип. Необходимо е да изпратите автобиография на GBoncheva@tsa-bulgaria.org, крайният срок е 1 юли. Повече информация вижте тук.

Стипендии

Младежки театър "Николай Бинев" финансира участници на фестивала "Панаира на младите". Фестивалът цели да вдъхнови участниците, провокирайки тяхното въображение, предоставяйки им възможност да работят в едно от 4-те нетрадиционни театрални пространства, в които да реализират спектаклите си. Благодарение на "Панаир на младите – Site-Specific Theatre" 2019 участниците и публиката ще имат възможността да видят театъра по нов и различен начин. Специфичната атмосфера, дух и история на пространствата за възможност за превръщането на едно театрално в представление в цялостно театрално изживяване. Пет от кандидатстващите проекти ще бъдат продуцирани и финансирани в рамките на "Панаир на младите XII" – SITE-SPECIFIC. Нужно е кандидатите да са завършили поне II курс в направление "Изкуства". Финансирането е в размер на 1000 лв. За да кандидатствате, попълнете посочената в сайта апликационна форма и я изпратете на panair@mlt.bg. Крайният срок е 16 август. Повече информация може да намерите тук.

Конкурси

ООН организира видео конкурс. Победителите ще получат възможност да посетят 25-ата сесия на Конференцията на ООН по изменението на климата през декември в Сантяго, Чили и да работят като стажанти, подпомагащи екипа на ООН чрез видеоклипове, статии и публикации в социалните мрежи. Конкурсът има три категории: земя, биоразнообразие и климат. Нужно е кандидатите да са на възраст между 18 и 30 години. Видеото може да включва вдъхновяващи истории, добри примери и позитивно настроени хора. Видеото е нужно да е до 3 минути на английски език или придружено със английски субтитри. Организаторите покриват всички разходи на победителите по конференцията в Чили, включително транспорт. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Крайният срок е 28 юли. Повече информация може да намерите тук.

Образователната платформа ARC Academy обявява конкурс на тема "Как ще превърна хобито си в бизнес". Авторите на петте най-интересни и вдъхновяващи идеи ще получат 50% от стипендията за магистърската програма "Реклама и бранд мениджмънт", създадена съвместно със Saatchi&Saatchi и Висшето училище по мениджмънт (ВУМ). Стипендиите се предоставят от ЕКОНТ. Разкажете за своето хоби и как бихте направили от него реален продукт или услуга; кои ще бъдат вашите потребители и партньори; как ще стигнете до тях (лично и онлайн); как ще се казва брандът ви и какво искате да означава той за хората; с кои брандове ще се конкурира и какво повече ще предложи от тях? Можете да направите всичко, което ще помогне на журито да разбере по-добре как ще превърнете хобито си в бизнес - от презентация през интерактивно видео до изпращане на реален проект в избран от вас формат. Важното е да покажете идеята си в пълния ѝ и последователен вид. За да участвате в конкурса, изпратете представяне на branding@arc.academy или по пощата на адрес: София 1124, ж.к. "Яворов", ул. "Мизия" 23, ARC Academy. Крайният срок за кандидатстване е 24 юни. Петимата финалисти ще бъдат определени от жури в състав: Станимир Андонов и Петя Григорова от АRC Academy, Донка Илиева от Econt, Иглика Филипова и Кирил Кирчев, редактори в "Капитал" и "Кариери". Победителите ще бъдат уведомени лично до 30 юни 2019 г., а имената им ще бъдат обявени официално на сайта на Karieri.bg и на ARC Academy.

Българско кино общество организира конкурс за сценарий на късометражен филм на тема "Сърце". Конкурсът има за цел да подпомогне млади български автори и режисьори в реализацията на техните творби. Сценариите трябва да са свързани по един или друг начин с темата на конкурса за 2019 г. – "Сърце". Приемат се сценарии за всички видове филми (игрални, анимационни, документални, експериментални). Преди да кандидатствате, прочетете регламента и насоките за писане на сценарий. Проектите ще бъдат оценени от професионално жури. Нужно е кандидатите да са български граждани, на възраст до 35 години. Един кандидат може да участва само с един сценарий. Наградата за най-добър сценарий е в размер на 1000 лв., има и награда за най-добър филмов проект. За да кандидатствате, изпратете попълнен, подписан и сканиран формуляр за кандидатстване, включващ декларация за доброволно предоставяне на лични данни, електронно копие на сценария със заглавието на творбата, името на автора и неговия e-mail адрес на заглавната страница, обяснителна бележка, не по-дълга от една страница, описваща мотивацията на автора да участва в конкурса и по какъв начин неговият/нейният сценарий е обвързан с темата "Сърце". Повече информация може да намерите тук.

Център за развитие на човешките ресурси и Европас Център организират конкурс за есе "Моето приключение в Европа с Европас". Учениците ще могат да пишат в екип или самостоятелно, като в творбите им следва да има елемент, свързан с Европас. Идеята е чрез така зададената тема учениците да се концентрират върху ползите от пътуванията в Европа с цел обучение/практика, както и да се замислят какви ползи биха имали от това при бъдещото им реализиране на пазара на труда. Главната цел е да се провокира използването на Европас в различни житейски ситуации, свързани с обучението на младежите. Има две групи участници: Първа възрастова група за ученици от VII – до IX клас; Втора възрастова група за ученици от Х – до ХII клас. Победителите в конкурса ще бъдат наградени. За да кандидатствате, изпратете формулярът за кандидатстване и придружаващите го документи на е-поща europass_konkurs@hrdc.bg, както и на адрес гр. София, ул. "Граф Игнатиев" № 15, ет.3. Крайният срок за кандидатстване е 1 юли. Повече информация може да намерите тук и в инфо пакета.

Обучения

Сдружение "Виа Сивик" организира обучение "Storify yourself" в град Добринище. Целта на проекта е да се повиши ефективността на младежката работа чрез подобряване на уменията на младежките работници да прилагат иновативен комплекс от инструменти за личностно развитие и подпомагане на младежките работници да открият и създадат свой собствен личностен бранд, който да ги направи по-мотивирани и успешни. Кандидатите трябва да имат навършени 18 години, опит в гражданския сектор като младежки работници и/или доброволци, английски език на добро ниво (минимум ниво B2), силен интерес към темата и мотивация за участие, добра физическа и психическа настройка и форма. Обучението е безплатно, финансира се от програмата Еразъм+. За да кандидатствате, изпратете имейл на viacivicbg@gmail.com (subject: Storify yourself!) със следното съдържание: CV във формат "Европас", кратко мотивационно писмо защо искате да се включите в обучението и сертификат за владеене на английски език (мин. ниво В2). Крайният срок за кандидатстване е 1 юли. Повече информация вижте тук.

"Телерик Академия" започва мастър клас по дигитален маркетинг. Създадена в сътрудничество с бизнеса, програмата е насочена към практици с опит, целящи да ускорят кариерното си развитие. Обучението цели да помогне на професионалистите да изведат кариерата си до следващото ниво и е част от инициативата Telerik Academy Master. То започва на 9 септември и ще се провежда 3 месеца, 2-3 вечери седмично в обучителния център на Телерик Академия в София. Кандидатстването е отворено до 8 август през сайта на Академията. Валидирана от водещи маркетинг асоциации, дигитални агенции и компании в сферата на ИТ, финансите, здравеопазването и управлението на недвижими имоти, програмата изгражда търсените от бизнеса умения за създаването и реализацията на ефективни дигитални кампании от край до край. Кандидатите е необходимо да покажат минимум 1 година опит в областта на традиционния или дигиталния маркетинг и да подадат CV на сайта на Телерик Академия до 8 август. Изисква се също да преминат успешно онлайн тест по основи на маркетинга, както и кратък когнитивен тест. Повече информация може да намерите на страницата на "Телерик Академия". Повече за програмата, лекторите и процесът по кандидатстване в него желаещите могат да научат по време на кариерно събитие на 10 юли от 19:00 ч. в "Телерик Академия".
Събития

Dev.bg организира на 27 юни от 19:30 часа "Mobile Development: Architectural design patterns on Android?". По време на събитието лекторът Радослав Досев ще обясни какво е архитектурен дизайн, как може да правим различни приложения с него, какво е важно да знаем и всички детайли около технологията. Събитието ще се проведе в Work&Share Coworking Space (адрес: ул. "Тинтява"; 1113; София). Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация. Повече информация за събитието и лектора може да видите тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:

Повече информация за тях можете да намерите тук.

В рамките на стажовете "Робер Шуман" на ЕП Българският отдел по писмени преводи отправя покана за кандидатстване за преводачески стаж. За допълнителни въпроси търсете Бюро за връзка на Европейския парламент в България, epsofia@europarl.europa.eu, а повече информация може да намерите тук.

Изданията "Космополитан" и "Журнал за жената" търсят стажант-редактори. За "Космополитан" може да кандидатствате оттук, а за "Журнал за жената" оттук.

Организацията "Спаси София" търси доброволци за графични дизайнери, видео оператори и монтажисти. Ако искате да помогнете на каузата на "Спаси София", пишете лично съобщение във Facebook страницата на организацията.

Организаторите Сдружение "Успешни в България" и Синдикатът на българските учители с партньорството на Министерство на образованието и науката организират Национален литературен конкурс за есе на тема "Как да сме успешни в България". За повече подробности може да пишете на office@businesslady.eu. Повече информация може да намерите тук.

Новото издание на "Резиденция Баба" набира кандидати. Кандидатства се оттук, а крайният срок е 30 юни. За повече информация посетете този адрес.

Telerik Academy обявява прием за своята есенна обучителна програма Alpha с Java. Кандидатства се с автобиография чрез сайта на Телерик академия до 2 август. Обучението е с продължителност 6 месеца. Подробности може да намерите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly