С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Каузата ни е всички да се хранят здравословно

Екипът на Фондация "За храната" пред "Кариери"
Share Tweet Share
Снимка

Наталия Александрова, Екатерина Йосифова и Станка Стоянова

 

В поредицата "Пет минути със..." ви срещаме с вдъхновяващи личности и професионалисти в различни области. На гости в рубриката са Екатерина Йосифова, Наталия Александрова и Станка Стоянова - основният екип зад Фондация "За храната".

Мисията на "За храната" е децата вкъщи, в детската градина, в училище и в ресторанта да получават пълноценна и качествена храна. Работят за популяризиране и изграждане на обществено разбиране и подкрепа за пълноценно, природосъобразно, здравословно хранене на всички нива: деца и техните родители, баби и дядовци, учители. За целта ангажират лекари, готвачи и други професионалисти с влияние върху общественото мнение по темата за здравословното хранене на децата.

Екатерина е завършила образованието си в LMU Ludwig-Maximilian Universität, Мюнхен, Германия и има MBA от Cotrugli Business School, Хърватска. Управител е на компания, производител на натурални и био храни, напитки и хранителни добавки. Майка е на три деца.

Наталия е икономист по образование, с голям опит като консултант по бизнес развитие, иновации и маркетинг в енергетиката. По настоящем е мениджър бизнес развитие в областта на стартиращи технологични компании. Наталия има две момчета.

Станка е програмист по образование, кулинарен блогър и фотограф по призвание, който се интересува от дигитален маркетинг. Създател и автор на Know How To Cook. Станка вдъхновява и помага на хората да готвят вкусна и полезна храна със сезонни и предимно локални продукти. Майка е на едно дете.

Със своята инициатива тримата са финалисти в петото издание на конкурса за социални предприемачи ПРОМЯНАТА.

А ако и вие сте намерили решение на социален проблем за децата и младежите в България, за която ви трябва менторство и финансиране, кандидатствайте в новото издание на ПРОМЯНАТА до 18 юли. Петима финалисти ще получат финансиране (общ награден фонд 65 000 лв.), менторство, обучения и индивидуални консултации, медийна подкрепа и ще станат част от общност от други социални предприемачи, с които да споделят опит и вдъхновение."

В момента се намирам...
Е: В очакване на третото ми дете :)

Като малък исках да стана
Н: Директор .на завод

В училище бях
С: Отличничка.

Моята първа работа беше
Н: Продавачка на сладолед от машина.никак не беше здравословен.

От нея научих...
Н: Че няма значение каква работа вършиш, важно е да я вършиш добре и професионално. Научих се да общувам с клиенти и да ги уважавам.

Определям себе си като
Н: Човек, който не може да се съгласи с неправдата и винаги се бори да подобрява света около себе си.

Моята суперсила е...
Е: Интуицията.

А талантът, който бих искал да имам, е
С: Да изразявам ясно и красиво мислите си.

През последните години се занимавам с
С: Фондация "За храната" и кулинарния ми блог Know How To Cook. Помагам на хората да готвят вкусна, полезна и разнообразна храна у дома с достъпни, сезонни и предимно локални продукти. Освен това съм запален кулинарен фотограф.

Кариерата ми прилича на
Н: Пъзел. Правила съм какво ли не, къде ли не. В автобиографията си имам мениджърски опит в електроразпределителна компания, а сега добавям и опит в социалното предприемачество, свързано с храната.

С мен се работи
Н: Лесно, защото съм открит и комуникативен човек.

Обичам работата си, защото
Е: Вярвам в това, което правя и знам, че така помагам на хората.

В свободното си време...
Е: Чета книги (и не, не е изтъркано или клише, а любимо занимание), спортувам и си играя с децата :)

Радвам се, когато...
Е: Виждам радост в очите на децата и усмивки на лицата на хората.

Ядосвам се, когато
Н: Някое дете яде за закуска вафла, защото майка му я е домързяло да му приготви нещо. Ядосвам се, когато някой чиновник не си върши работата, а от това зависи здравето на нашите деца.

Качеството, което най-много харесвам в себе си, е...
С: Отговорността.

А това, което не харесвам...
С: Перфекционизма.

Качеството, което най-много ценя у другите, е
С: Честността.

А това, което не харесвам, е
С: Лицемерието.

Принципът (или мотото), което неотменно прилагам в работата си, е
Е: Да не правя компромиси с качеството и винаги да знам каква е целта!

Ако можех да се върна назад, бих
С: Била по-смела в някои ситуации.

Трите места, без които не мога, са
Н: При мама, при баба, вкъщи.

Трите неща, без които не мога, са
Н: Телефон, лаптоп и интернет :)

Най-голямата жертва, която съм правил заради работата си, е...
Н: Жертвам много от времето, което мога да прекарвам със семейството си, за да осъществявам доброволческата си дейност в рамките на фондация "За храната".

На моето първо интервю за работа
С: Бях изключително притеснена.

Мечтая да
Е: Видя мисията на фондация "За храната" реализирана.

Колегата (или шефът), когото никога няма да забравя, е
Е: Бившият ми, първи и единствен шеф - по настощем близък приятел, който ме научи да се отнасям с респект към хората, да обръщам внимание на детайлите (attention to detail!) и винаги да намирам решение.

Възхищавам се на...
С: Хората, които с лекота казват "не".

Любимият проект, по който съм работил, е
Н: "Ден на революцията в храненето" 2019, когато успяхме да мотивираме 1000 доброволци от 60 населени места в цялата страна и да организираме кулинарни работилнички за над 7000 деца.

Последната книга, която прочетох, е
С: "Открито", автобиографията на Андре Агаси.

А трите книги, без които не мога, са
С: Няма такива. Всяка книга, която съм прочела се е появила в живота ми в момент, когато съм имала нужда от написаното в нея.

Нещото, с което не съм успял да се справя досега, е...
С: Балансиране между всички роли в живота ми.

Уча се от
С: Грешките си и хората, които са по-добри от мен.

Aко утре се събудя, изгубил всичко освен 500 лв. в сметката си, бих ги инвестирал в
С: Себе си, в курсове и обучения, които биха ми помогнали отново да стъпя на краката си.

Първото нещо, което правя, когато се събудя, е
С: Да погледна през прозореца, а след това с бърза стъпка се отправям към кухнята, за да приготвя закуска за всички.

А последното нещо преди да си легна
Е: Да целуна съпруга и децата ми за лека нощ и да благодаря на Господ за изживяния ден.

Ако можех да направя света съвършен, бих
Е: Въпросът е има ли нужда от съвършенство или просто от любов, уважение и вяра. Той така би бил съвършен :)

Ако можех да взема само едно нещо на пустинен остров, то би било
С: Храна.

Моята най-голяма екстравагантност е
С: Не мисля, че имам такава.

Вярвам в
Е: Себе си, в любовта и в доброто.

Не вярвам в
С: Безкористните помисли.

Успехът е
Е: Успехът е просто една крачка напред.

Моята кауза е
С: Добра храна за всички.

Проблемът, който се опитвам да разреша в момента, е...
Н: Непълноценното и небалансирано хранене на децата в България.

Ако трябва да обясня на един марсианец с какво се занимавам
Н: Организирам събития, правя срещи с потенциални дарители, пиша надъхващи постове във Фейсбук, пиша писма и становища до министерства, участвам в телевизионни предавания.

Искам да променя
Н: Живота на децата в България. Искам те да се хранят правилно и балансирано, за да бъдат по-здрави, енергични и успешни млади хора.

В България може да се прави кариера, защото
Е: Кариерата в смисъла на корпоративна позиция и позлатена визитка не ме интересува, важно е да правя това, което обичам, както го обичам и то да ми носи удовлетворение.

Най-голямото предизвикателство в работата ми е...
С: Балансът между множеството задължения.

А най-голямото удовлетворение
С: Благодарността на хората и щастливите детски усмивки, които виждам след всеки Ден на революцията в храненето.

Обичам да работя с хора, които
Е: Са компетентни, ентусиазирани и винаги намират решение, независимо колко трудна изглежда ситуацията.

Ако можех да бъда някоя известна личност от миналото, бих бил
Н: Някоя жена-войвода, Сирма или Румена.

Моята представа за идеалната работа е
Н: Да мога да я работя по всяко време от всяко кътче на света.
Е: Това, което правя в момента: микс от успешен бизнес и социално предприемачество.

Моята представа за идеалния офис е
Е: Офисът, с който разполагам в момента: вкъщи, на двора, в парка, в планината - там, където на момента се чувствам комфортно.

Когато някой от екипа ми направи грешка,...
С: Се опитвам да помогна, за да я поправим, ако е възможно.

Ако можех да сменя професията си
Н: Ами аз в момента я сменям - от експерт в енергетиката в момента основния ми фокус е подобряването на храненето на децата.

Плановете ми за бъдещето са
Е: Да се наслаждавам на живота :)

Моят съвет към младите хора в България е...
С: Да вярват в себе си, да са целеустремени и да не спират да се развиват и да учат.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly