С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (22 - 28 юли)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

"Пощенска банка" очаква нови таланти в стажантската си програма. Целогодишната програма на институцията дава шанс на студенти да натрупат знания и опит във водеща финансова институция. Стажът е платен, провежда се с гъвкаво работно време - на 4 или 8 часа, съобразено с ангажиментите на студентите, а продължителността му е от 1 до 3 месеца. Желаещите могат да работят в Централното управление в София или във финансовите центрове на "Пощенска банка" в страната – София, Пловдив, Бургас, Варна, Русе, Велико Търново, Свищов, Благоевград, Стара Загора, Шумен и Габрово. Програмата започва с интензивно обучение за структурата, продуктите и услугите на банката, както и за подхода към потребителите и качеството на обслужване. Всеки стажант има ментор, експерт от банката, който го въвежда в спецификите на конкретните позиции и го подкрепя активно в целия процес на придобиване на опит. Успешно приключилите стажантската програма получават сертификат за преминат стаж и могат да бъдат поканени да продължат професионалната си реализация в "Пощенска банка". Всички желаещи да се включат в програма могат да подадат своите документи на имейл адрес jobs@postbank.bg. Повече за стажантската ни програма можете да научите тук.

TelebidPro набира стажанти в областта на софтуерното производство. Програмата ще даде възможност на участниците да се запознаят с всеки един етап от процеса на производство и поддръжка на софтуер, а освен това ще бъдат включени в реализацията на проект. Стажантите ще подпомагат екипите по проекти, ще влизат в работни срещи, ще създават и поддържат документацията по проекти и ще изготвят периодични доклади. Необходимо е кандидатите да владеят английски език писмено и говоримо, да имат много добри компютърни умения с Office пакета и/или Google Spreadsheet и отлични комуникативни умения. Кандидатствайте като попълните Формата за кандидатстване или изпратете CV на career@telebid-pro.com. Повече информация може да намерите тук.

Стипендии

Фондация "Културни перспективи" обявява национална стипендия "С усилия към звездите". Със стипендията всяка година се подкрепят млади български артисти в пет области на изкуството: визуални изкуства, литература, музика, танц, театър/пърформанс. Кандидатите трябва да са млади български творци, желателно е да владеят свободно поне един западен език. Всеки участник кандидатства със свое оригинално представяне (по собствен избор), с което демонстрира своя талант в някое от петте посочени изкуства. Стипендията осигурява подкрепа в размер на 5000 лв. Апликационната форма за кандидатстване ще бъде активна до 1 септември 2019 г. Към формуляра за заявяване на участието си кандидатът следва да приложи: мотивационно писмо/есе; цел и бюджет на проекта; представяне на други проекти, в които е участвал; копие от отзиви в пресата, ако има такива; препоръчителни писма; видео файлове, представящи реално неговите качества (без монтаж и/или редактиране с други способи) или документални записи или други формати от досегашни участия; аудио/видео/графични или мултимедийни файлове и др. Повече информация може да намерите тук.

Конкурси

Reading Planet организира конкурс за есе, вдъхновено от любима книга. Компетентно жури периодично ще отсява най-добрите творби, чиито автори ще получат книги. Конкурсът няма краен срок. Нужно е обемът на есето да не е повече от 4 печатни страници, а размерът на шрифта да е 12pt. За да кандидатствате, изпратете есето си на следния имейл адрес: readingplanetcontest@gmail.com. Повече информация може да намерите тук.

Обучения

Академия "Приеми ме на село" организира работилници, свързани със запазване на българското културно наследство. Инициативата е насочена към опознаване, съхраняване и популяризиране на българското културно наследство. Нужно е кандидатите да са младежи на възраст между 15 и 29 години. Участниците заплащат три от нощувките на стойност от 60 лв. и разходите по транспорта им до Габрово. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Крайният срок за кандидатстване е 31 юли. Повече информация може да намерите тук.

Фондация "Каузи" организира безплатно обучение "Създаване и управление на НПО". Събитието ще се проведе на 26 юли на адрес София, ул. "Филиповско шосе" 38. По време на инициативата ще бъде обяснено какво е НПО, какви видове има, какви регистрации и документи са нужни при учредяване на НПО, как се финансира и още много други въпроси. Задължително е запазването на място. Може да го направите оттук, като посочите темата на обучението, или като пишете на имейл fondacia_kauzi@abv.bg. Повече информация може да намерите тук.

Hopeland организира обучение "No Box" в Аргос, Гърция, от 2 до 8 октомври 2019 г. Целта на проекта е да създаде работна среда, в която младежките работници, на открито, да усвоят нови полезни практики за личностно развитие. Кандидатите трябва да са младежки работници/обучители/доброволци, навършили 18 години, владеещи английски език на работно ниво, мотивирани да работят за изпълнението целите на проекта, работещи в младежка среда и готови да пренесат наученото от проекта в нея. Тази възможност се финансира в рамките на програма "Еразъм+". Всички разходи по настаняване, път и храна са покрити. Пътните разходи до 245 евро ще бъдат възстановени. Единствената такса, която участниците трябва да заплатят, възлиза на 70 евро към посрещащата организация. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Крайният срок за кандидатстване е 31 юли. Повече информация може да намерите тук.
Събития

"Да разбием клишето – промяната е единствената константа" е темата на следващото събитие на Go For It - инициативата за привличане на повече жени в технологичния сектор. То ще се проведе на 23 юли от 19:30 ч. в офиса на Progress. Лектор ще бъде Мария Атанасова, директор "Човешки капитал" за EMEA в Progress. Tя ще сподели през личния си опит интересни подходи за успешно преминаване през кариерна промяна. Участниците ще разберат как могат да идентифицират и използват силните си страни и как да вземат решения ефективно. Участието е безплатно. Необходима е само регистрация.

JobTiger организира десетото издание на изложението "Дни на кариерата - ИТ, Комуникации и аутсорсинг 2019", което ще обиколи няколко български града. На него се дава възможност на студенти и млади специалисти, които търсят кариерно развитие в областта на информационните технологии и телекомуникациите, да се срещнат с компаниите лидери в секторите ИТ, комуникации и аутсорсинг и да открият своето ново работно място или възможност за стажантска програма. През 2019 година София, Пловдив, Варна и Габрово са четирите града, в които ще се проведе юбилейното издание през октомври. Регистрациите все още са отворени.

На 26 септември предстои второто издание на конференцията за кариерно преориентиране и пре-скрининг в България – Scale Up Your Career, организирана от JobTiger и Career Guide. В Интерпред - СТЦ София ще се съберат експерти в кариерното развитие, международни лектори и над 30 компании, с цел да помогнат на талантливите и амбициозни хора да открият удовлетворяваща кариерна реализация. Посетителите ще имат възможност да се срещнат директно с представители на фирмите участници и да получат реална представа за възможностите за кариера при тях. Голяма част от компаниите ще проведат игри-казуси, чрез които ще определят подходящи кандидати за развитие при тях. За редица от участващите в тези игри, това ще бъде директна възможност за професионална реализация. Регистрацията е безплатна, но местата за участие са ограничени. Конференцията Scale Up Your Career предвижда интерактивни работилници за кариерно преориентиране и дизайнерско CV, казуси на компании, даващи възможност на търсещите работа и работодателите да се срещнат в смислено и ползотворно партньорство и изложбен кът на работодателите. Дните след конференцията ще бъдат допълнени с програма за кариерно развитие за участниците и програма за ангажираност на служителите в компаниите, създавайки условия за устойчиви резултати след събитието. Повече информация вижте тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

"Луфтханза техник" София организира стаж в операционната поддръжка. За да кандидатствате, изпратете CV на английски език на следния имейл адрес: gabriela.yordanova@lht-sofia.com, крайният срок е 31 юли. Повече информация може да намерите тук.

"АДС България" EООД набира стажанти в областта на дигиталния маркетинг. За да кандидатствате, изпратете CV на английски език на slav@adsbulgaria.com. Повече информация може да намерите на този номер: +359 897 81 82 00.

Фондация "Карол Знание" обявява второто издание на инициативата "Предприемачи в науката". Обучението започва от 18 септември, а конкурсът за стипендията е предвиден за началото на декември. Кандидатстването е отворено до края на август. Още подробности за програмата и как да кандидатствате, вижте тук.

Фондация "Каузи" организира безплатно обучение по дигитален маркетинг. Ако искате да участвате, пишете на имейл fondacia_kauzi@abv.bg. Повече информация може да намерите тук.

"Наука за хората" започва своята "Лятна обучителна програма 2019" по социални умения и език на тялото. Повече за програмата може да намерите тук.

"Телерик Академия" организира нов цялостен и практически ориентиран мастър клас за етериум, който ще стартира на 9 септември. Повече информация може да намерите тук.

Dev.bg организира на 23 юли от 19:30 часа "IT Entrepreneurship: Fundraising expectations vs reality – 5 battle lessons to get it". Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация. Повече информация за събитието и лектора може да видите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly