С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (5 - 11 август)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[freepik.com] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

"Кредитланд" набира стажанти за кредитно посредничество. Компанията набира хора за офиса в град София. Стажантите ще търсят и привличат нови клиенти, ще ги съветват относно най-добрите условия за кредит. Освен това ще правят предварителна оценка на кредитоспособността на клиентите и възможността да получат кредит. Нужно е кандидатите да имат вътрешна мотивация и удовлетворение от работата с клиенти, отлични умения и предприемачески дух, компютърна грамотност, хората с висше икономическо образование и владеене на английски език са с предимство. Може да кандидатствате оттук, а крайният срок е 21 август. Повече информация може да намерите на Karieri.bg.

А1 започна инициативата "A1 лятна академия". Тя ще даде шанс на изявени младежи от водещи университети и гимназии да се включат в различни дейности, които ще допринесат за тяхното развитие. Програмата е с продължителност 3 месеца и е фокусирана в три основни направления - "Маркетинг", "Информационни технологии" и "Телекомуникации". Участниците в "A1 лятна академия" ще бъдат разпределени в различни екипи спрямо професионалната област, в която са обучават, и ще работят по реални бизнес проекти. Най-добре представилите се по време на академията ще получат възможността да продължат на постоянна позиция в компанията и през следващата учебна година. Те ще бъдат възнаградени от компанията и със специална стипендия за постигнатите резултати. Ако искате да вземете участие в програмата, пишете на Yuliyana.mladenova@a1.bg.

Стипендии

SAP, Haus des Stiftens gGmbH, TechSoup и Фондация "Работилница за граждански инициативи" организират инициативата "Запознайте се и програмирайте". Инициативата дава възможност за финансиране на събития, организирани от нестопански организации, които ще насърчат развиването на дигитални умения у младите хора. Може да се кандидатства в следните четири категории: И момичетата програмират!; Програмиране в полза на местната общност; Многообразие; Код за планетата. В допълнение, публиката ще може да гласува за най-доброто събитие, което ще бъде удостоено с Наградата на публиката. Кандидатите трябва да са неправителствени организации, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел или по Закона за народните читалища. Всяка идея за събитие, оценена като заслужаваща финансиране, получава сума до левовата равностойност на 300 €. За да кандидатствате, първо се регистрирайте тук. Крайният срок е 8 септември. Повече информация може да откриете на този линк.

Конкурси

Thomson Foundation приема кандидатури за своята годишна награда за млад журналист. В конкурса, организиран в партньорство с Foreign Press Association (FPA), могат да участват журналисти на възраст до 30 години, които работят в развиващите се страни (с БВП под 20 хил. долара на глава от населението), включително България. За да кандидатствате, трябва да предоставяите портфолио с три свои материала (печатни, аудио, видео, мултимедийни или комбинирани), публикувани през последните 12 месеца. Публикациите следва да бъдат придружени от превод на английски. Финалистите ще бъдат поканени в Лондон за церемонията по награждаване през ноември тази година, където ще имат възможност да се срещнат с другите номинирани журналисти и с известни представители на медиите. Крайният срок за кандидатстване е 16 август. Повече информация може да намерите тук.

To The Top Agency организира конкурс за есе на тема "Защо искам да обядвам с шефа на?". Победителят в конкурса ще бъде поканен на обяд със CEO-то или човек от висшия мениджмънт на избрана от него компания. Нужно е кандидатите да са студенти. За да кандидатствате, изберете една от компаниите ,представени тук, напишете есе с до 500 думи на тема "Защо искам да обядвам с шефа на?". В есето си трябва да сте отговорили на следните въпроси: "С какво те впечатли компанията? Какво я прави уникална за теб? Как си представяш 1 ден в компанията?" Попълнете апликационната форма и прикачете своето готово произведеение в посочената графа. Крайният срок за кандидатстване е 31 август. Повече информация може да намерите тук.

По повод навършването на 2 години от създаването си, литературният сайт Tetradkata.com организира първото издание на Националния литературен конкурс " Накрай света". Конкурсът е анонимен и на свободна тема. Право на участие имат автори на възраст над 16 години. Участниците избират да пишат в следните категории: - поезия - до три непубликувани стихотворения (с общ обем не повече от 3 страници); - проза - до два непубликувани разказа (с обем до 3 стандартни страници всеки, 12 пункта, Times New Roman). Файлът, съдържащ текста на участника, трябва да бъде в следните формати: .doc, .docx. За да се гарантира анонимността на оценяваните творби, следва авторът да изпрати два имейла. Текстовете се изпращат с прикачен файл на имейл адрес tetradkata.team@gmail.com с тема "За конкурса", а във втори имейл с тема "Данни на участник" се изпращат следните лични данни на участника: три имена, възраст, настоящ адрес, телефон за връзка. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 15 септември 2019 г. в сайта www.Tetradkata.com и на страницата във Facebook: https://www.facebook.com/tetradkata.team/. Наградите ще бъдат връчени на тържествена церемония в гр. Габрово, а текстовете на наградените участници и на всички останали предложени от журито творби ще бъдат включени в сборник. Повече информация за конкурса може да откриете тук.

Обучения

Champions Factory организира младежки обмен "Reconnecting Through Outdoor Activities" в Златни пясъци от 16 до 26 август. Проектът е подходящ за младежи, които не спортуват редовно, но биха искали да са по-активни. Обменът включва много занимания навън, групови активности и спортни дейности. Активностите ще се провеждат на метри от плажа. Кандидатите следва да са между 18 и 30 години, да владеят английски език и да искат да разберат за ползите за здравето от спорта и активния начин на живот. Програмата е по "Еразъм+" и покрива разходите за настаняване, храна и път. Участниците, които са одобрени, е необходимо да платят такса принос от 40 евро (таксата е административна и покрива оперативни, административни и подготвителни дейности на сдружението). Кандидатствайте, като попълните апликационната форма до 8 август. Повече информация може да намерите тук.

Консултантската компания EY обяви началото на кандидатстване за менторската програма за жени предприемачи. Тя ще се проведе за трета поредна година, като в нея могат да се включат дами от България. Участието в Entrepreneurial Winning WomenTM Europe 2019 е безплатно. Програмата има обучителен характер и е насочена към дами, които управляват собствен бизнес, и имат цел да го развият до мащабите на световните пазари. Изискванията са кандидатите са имат съществен дял в технологично-базиран бизнес, такъв в сферата на дигиталните технологии или иновативен бизнес, който дава нови решения в традиционни индустрии. Компаниите трябва да са създадени преди най-малко 12 месеца, да са базирани в страна от Европа и да имат приходи над 1 млн. евро за 2018 г. или за последните 12 месеца. Желаещите да кандидатстват трябва да попълнят апликационната форма. Срокът за кандидатстване е 15 август. Повече информация може да намерите тук.
Събития

На 26-ти септември предстои второто издание на конференцията за кариерно преориентиране и пре-скрининг в България – Scale Up Your Career, организирана от JobTiger и Career Guide. В Интерпред - СТЦ София ще се съберат експерти в кариерното развитие, международни лектори и над 30 компании, с цел да помогнат на талантливите и амбициозни хора да открият удовлетворяваща кариерна реализация. Посетителите ще имат възможност да се срещнат директно с представители на фирмите участници и да получат реална представа за възможностите за кариера при тях. Голяма част от компаниите ще проведат игри-казуси, чрез които ще определят подходящи кандидати за развитие при тях. За редица от участващите в тези игри, това ще бъде директна възможност за професионална реализация. Регистрацията е безплатна, но местата за участие са ограничени. Конференцията Scale Up Your Career предвижда интерактивни работилници за кариерно преориентиране и дизайнерско CV, казуси на компании, даващи възможност на търсещите работа и работодателите да се срещнат в смислено и ползотворно партньорство и изложбен кът на работодателите. Дните след конференцията ще бъдат допълнени с програма за кариерно развитие за участниците и програма за ангажираност на служителите в компаниите, създавайки условия за устойчиви резултати след събитието. Повече информация вижте тук.


Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:

Повече информация за тях можете да намерите тук.

По повод 25-тата си годишнина "Макдоналдс" ще предостави 10 стипендии по 3000 лв. на студенти от България. Изпратете академичните справки, кратко CV (до 1 страница) и видеото на Business.Center@bg.mcd.com до 8 септември 2019 г. Пълните условия на конкурса може да видите тук.

Конкурс за кратък художествен текст по книгата "Бялата врана" от Маркъс Седжуик за деца и младежи до 18 години от Пловдив. За да кандидатствате, изпратете вашето произведение по имейл до ygenova@npage.org със заглавие: За конкурс "Бялата врана", като добавите вашето име и възраст. Крайният срок е 30 август. Повече информация може да намерите тук.

Сдружение "А-ТЕАМ" и Министерство на младежта и спорта организират Младежки фестивал "България обича младите! #ЗаЕдно" във Велико Търново. Събитието ще се проведе от 6 до 8 септември. Повече информация може да намерите тук.

Progress обявява 11-ото издание на DevReach - водещата конференция за разработчици в Централна и Източна Европа.Регистрацията вече е отворена. За повече информация посетете сайта на инициативата.

Фондация "Карол Знание" обявява второто издание на инициативата "Предприемачи в науката". Обучението започва от 18 септември, а конкурсът за стипендията е предвиден за началото на декември. Кандидатстването е отворено до края на август. Още подробности за програмата и как да кандидатствате, вижте тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly