С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (12 - 18 август)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Фондация Reach for Change България търси стажант "Програми и комуникации за социални предприемачи". Стажантът ще участва във всекидневната работа на организацията и ще има възможност да се включи в организирането на "Акселератора на Промяната"; ще получи достъп до международната методология и инструменти на Reach for Change за планиране на социален ефект, бизнес моделиране, организационно развитие; ще се запознае с общността от социални предприемачи и партньори на Reach for Change България; ще придобие опит в създаването на комуникационни материали, работа с медии и управлението на комуникационни канала. Възможността е подходяща за хора с интерес за развитие в сферата на социалното предприемачество и мотивация да допринесат за подобряване на живота на децата. Кандидатите трябва да имат отлични комуникативни умения и да владеят английски език на ниво поне B2. Стажът е неплатен, с гъвкаво работно време. Ангажиментът на стажанта ще бъде поне 20 часа присъствие седмично за период от минимум 3 месеца. За да кандидатствате, трябва да изпратете автобиография и кратко мотивационно писмо до 31 август на bulgaria@reachforchange.org. Повече информация за стажантската програма може да намерите тук.

За четвърта поредна година "Теленор" дава начало на стажантската си програма Hub by Telenor. Тя предлага едногодишен платен стаж в компанията, с което дава възможност на приетите стажанти да натрупат реален професионален опит в сферата на телекомуникациите. Hub by Telenor е отворена за студенти в последната си година на обучение или бакалаври и магистри, завършили образованието си през последната година. Програмата е насочена към любопитни млади хора, с интерес към мобилните и дигитални технологии, които владеят английски език на високо ниво. Отворените позиции в програмата тази година са в отделите Финанси, Технологии, Дигитални услуги и маркетинг и Юридически. Сред двайсетте позиции са такива за разработка на дигитално съдържание за уеб страницата на компанията и приложението MyTelenor, за работа с партньори за дигитални услуги, анализ на данни, разработка и поддръжка на софтуер и други. Избраните кандидати ще са част от екипи, които работят по реални и важни за компанията проекти в изброените области. Желаещите да участват в четвъртото издание на Hub by Telenor могат да кандидатстват за конкретна позиция през специалната страница в сайта на компанията, като изпратят своя автобиография до 31 август 2019 г. Одобрените кандидати ще бъдат поканени на интервю, а в програмата ще участват 20 от тях. Участниците в програмата ще започнат стажа си на 1 октомври 2019. Като част от компанията, те ще работят на пълен работен ден срещу мотивиращо финансово възнаграждение. След края на програмата стажантите, които са се представили добре, може да получат предложение за постоянна работа в "Теленор". Подробна информация за стажантската програма Hub by Telenor е публикувана в интернет страницата на оператора.

SoftUni обявява начало на своята стажантска програма. Стажантите ще участват пряко в обучителния процес, преминавайки през няколко позиции. Ще се запознаят с техники и инструменти за организиране на работния процес и разпределяне на задачи, ще се научат да работят заедно с колегите си в екип и да комуникират ефективно помежду си. Вземане на решения и разрешаване на проблеми, както и team management, ще развият лидерските им способности. Стажантите ще започнат да се запознават с конвенциите и процесите на организацията. Ще се научат как да създават и ревизират учебни материали, как се създава качествена задача и цялостен изпит. Ще участват пряко в planning процеса на training екипа, който включва седмичен Sprint Planning, по време на който се обсъждат и разпределят текущите задачи. Кандидатите трябва да са завършили успешно Tech Module, успехът от вътрешната програма да бъде над 5.00 и да са студенти в Софтуерния университет в присъствена форма на обучение. За да кандидатствате, изпратете свое кратко представяне /CV/ и мотивационно писмо наinternship@softuni.bg до 1 септември. Повече вижте тук.

Стипендии

Fulbright Bulgaria дава стипендия "Хюбърт Х. Хъфри". Стипендията дава възможност на изявени специалисти да повишат професионалната си квалификация в елитни институции в САЩ. Стипендии се отпускат на професионалисти от цял свят, заемащи ръководни или експертни длъжности в най-различни области. Нужно е кандидатите да са с българско или двойно гражданство (българско и американско), да владеят отлично английски език (изисква се валиден резултат от тест TOEFL), защитена бакалавърска степен, минимум 5 години стаж по специалността, добро здравословно състояние, представителност и отговорност, изграждащи вярна картина за културата и традициите на България. Програмата покрива до 30 хил. долара, двупосочен билет до САЩ и здравна застраховка. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма, крайният срок е 2 септември. Пълна информация за изискванията може да откриете на този линк.

Конкурси

REFRESH (Европейска нощ на учените) организира конкурс за есе "Как се виждам в света на науката и технологиите". В конкурса може да участват само момиче и млади жени на възраст от 12 до 29 години. В есето трябва да опишете своята представа за ролята ви в науката и технологиите. Целта е да се стимулират учениците, като им се даде възможност за придобиване на нови знания и умения и за популяризиране на науката. В есето трябва да опишете своята представа за ролята ви в науката и технологиите. Един участник може да напише няколко есета, но няколко момичета не могат да бъдат автори на един текст. Оценяването ще се извърши от специално жури. Всички есета, които отговарят на условията, ще бъдат качени в сайта на проекта REFRESH. За да участвате, изпращайте своите есета на admin@nauka.bg, крайният срок е 20 септември. Пълната информация и изискванията може да откриете тук.

Обучения

Сдружение "Гет он борд" организира обучението R.R.R. Raising Radio Reaction"в Ловеч. Проектът цели обучение на младежки работници и на хора, активни в неправителствени организации, развиване на умения за създаване и поддръжка на уеб базирано бюджетно радио както и насърчаване на младежите за участие в проекти по програма "Еразъм+". Обучението ще се проведе от 29 август до 7 септември в Ловеч, а последният ден ще бъде симулация на радио програма с посещение на уеб базирано радио във Велико Търново. Нужно е кандидатите да са навършили 18 години, да имат интерес към създаване на радио програми на различни теми, да владеят английски език на работно ниво. Не е необходимо кандидатите задължително да са студенти. Тази възможност се финансира в рамките на програма "Еразъм+". За да кандидатствате, попълнете апликационната форма, а крайният срок е 3 август. Повече информация може да намерите в инфо пакета.
Събития

Сдружение "Тук-там" организира форума "Кариерен кошер" на 4 септември в "Интер експо център" - София. Това е най-голямото събитие, което среща българи с опит и образование от чужбина. Осъществява се под патронажа на президента на България Румен Радев. "Кошерът" предлага кариерни възможности на българите, които са се завърнали или обмислят да се завърнат в страната. Събитието е идеологическо продължение на форума "Кариера в България. Защо не?", организиран от сдружението от 2008 до 2018 г. Над 90 топ компании ще представят на място стотици възможности за кариерно развитие на българи с опит и образование от чужбина, които искат да работят обратно в родината. Посетителите на "Кариерен кошер" ще имат възможност да проследят 12 лекции и дискусии. Темите на форума дават отговор на различни предизвикателства, с които се сблъскваме в професионална среда. Освен обичайните за всяко подобно събитие кариерни консултации, предложения за работа и интервюта на място, тази година "Кариерен кошер" предлага дистанционни срещи между кандидати и компании. Ако наистина обмислят завръщане, българите в чужбина, не е нужно да пътуват до София, за да се запознаят с реалните кариерни възможности, които страната им предлага. Някои от компаниите планират видео-интервюта, за да привлекат желаните от тях кандидати. Достъпът до събитието е безплатен. Изисква се само регистрация, която ще осигури на кандидатите пряк контакт с едни от най-проспериращите компании на българския трудов пазар.

Предстои първото издание на кариерното изложение за квалифицирани кадри Career Show 2019. То ще се проведе на 10 септември 2019 г. в зала "Арена Армеец" и ще събере на едно място повече от 150 работодатели и над 2000 кандидати за работа. Събитието си поставя за цел да покаже, че България има висок ресурс на квалифицирана работна ръка, успешна бизнес среда, както и платформа, която да ги свърже. Срещите на кандидатите с фирмите ще бъдат придружени от над 30 активности, сред които лекции на различни теми и консултации от специалисти по човешки ресурси. Непосредствено след откриването на събитието ще се проведе и награждаването на победителите в Националните награди за най-добър работодател Career Show Awards. Регистрацията за кандидати е напълно безплатна, но задължителна, и може да бъде направена тук: https://careershow.bg/register/. Въпросникът (на български език) за попълване може да бъде намерен на следния адрес.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:

Повече информация за тях можете да намерите тук.

"Кредитланд" набира стажанти за кредитно посредничество. Може да кандидатствате оттук, а крайният срок е 21 август. Повече информация може да намерите на Karieri.bg.

Конкурс за кратък художествен текст по книгата "Бялата врана" от Маркъс Седжуик за деца и младежи до 18 години от Пловдив. За да кандидатствате, изпратете вашето произведение по имейл до ygenova@npage.org със заглавие: За конкурс "Бялата врана", като добавите вашето име и възраст. Крайният срок е 30 август. Повече информация може да намерите тук.

А1 започна инициативата "A1 лятна академия". Ако искате да вземете участие в програмата, пишете наYuliyana.mladenova@a1.bg.

SAP, Haus des Stiftens gGmbH, TechSoup и Фондация "Работилница за граждански инициативи" организират инициативата "Запознайте се и програмирайте". За да кандидатствате, първо се регистрирайте тук. Крайният срок е 8 септември. Повече информация може да откриете на този линк.

Thomson Foundation приема кандидатури за своята годишна награда за млад журналист. Крайният срок за кандидатстване е 16 август. Повече информация може да намерите тук.

To The Top Agency организира конкурс за есе на тема "Защо искам да обядвам с шефа на?". Крайният срок за кандидатстване е 31 август. Повече информация може да намерите тук.

По повод навършването на 2 години от създаването си, литературният сайт Tetradkata.com организира първото издание на Националния литературен конкурс " Накрай света". Повече информация за конкурса може да откриете тук.

Консултантската компания EY обяви началото на кандидатстване за менторската програма за жени предприемачи. Срокът за кандидатстване е 15 август. Повече информация може да намерите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly