С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (19 - 25 август)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Посолството на САЩ в България набира стажант за отдел "Връзки с обществеността". Стажантите ще подпомогнат популяризирането на културните, образователните и професионалните програми и събития на българското общество и ще правят кратки доклади за дейността на посолството, които ще бъдат публикувани на социалните канали на посолството. Кандидатите трябва да имат ясно желание да продължат образованието си (за предпочитане да следва журналистика, маркетинг, връзки с обществеността), да имат навършени 18 години, да са с отличен писмен и говорим английски. Стажът е неплатен. За да кандидатствате, изпратете резюме на английски и две препоръки на Sofia_Applications@state.gov. Крайният срок за кандидатстване е 25 август. Повече информация може да намерите тук.

Фондация "Отворени изкуства" набира стажанти за "Нощ/Пловдив 2019" (13, 14 и 15 септември). Известният фестивал за култура и изкуство в Пловдив предлага стажантски позиции като координатор и фотограф. Позициите дават богат опит в културната сфера и планирането на събития. Нужно е стажантите да имат желание за развитие и усвояване на нови знания, да са комуникативни и динамични. Добре е да имат отлични компютърни способности, а освен това да владеят английски. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма или изпратете на мейл volunteers@openarts.info CV със снимка и данни за контакт + кратка мотивация в свободен текст за конкретната позиция. Крайният срок е 30 юли. Повече информация може да намерите тук.

Стипендии

SAP, Haus des Stiftens gGmbH, TechSoup и Фондация "Работилница за граждански инициативи" организират инициативата "Запознайте се и програмирайте". Инициативата дава възможност за финансиране на събития, организирани от нестопански организации, които ще насърчат развиването на дигитални умения у младите хора. Може да се кандидатства в следните четири категории: И момичетата програмират!; Програмиране в полза на местната общност; Многообразие; Код за планетата. В допълнение, публиката ще може да гласува за най-доброто събитие, което ще бъде удостоено с наградата на публиката. Кандидатите трябва да са неправителствени организации, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел или по Закона за народните читалища. Всяка идея за събитие, оценена като заслужаваща финансиране, получава сума до левовата равностойност на 300 €. За да кандидатствате, първо се регистрирайте тук. Крайният срок е 8 септември. Повече информация може да откриете на този линк.

Конкурси

Издателства, организации, независими автори, илюстратори и студенти от цял свят могат да участват в 3-ия Международен конкурс за книга с картинки Little Hakka, организиран от общината и Организацията на жените в Шънджън, Китай. Всеки участник (индивидуален или издателство/организация) може да представи неограничен брой книги, създадени или публикувани в периода януари 2015 - август 2018 г. Участието е безплатно. Всяка книга трябва да съдържа поне 10 илюстрации. Конкурсът е в 3 категории: професионална (публикувана или непубликувана книга, издание за деца на възраст от 2 до 15 години в интернет, създадено чрез приложения или електронна книга); детска (участници на възраст от 4 до 14 години); тематична (книги с главен герой малката Хака). Присъждат се: по 2 награди с паричен еквивалент във всяка категория, както и други отличия. Наградният фонд е 36 800 долара. Участието се извършва онлайн или по e-mail, като крайният срок е 31 август 2019 г. Повече информация може да намерите в сайта на конкурса.

Конкурс "Дракула – Цифров" за млади филмови и фото ентусиаст. Целта на Dracula Digital е да се насърчава филмовото образование сред младите хора, да им се даде възможност по целия свят да се доближат до филмовата индустрия и да открият и развият нови таланти в кинематографията. Този конкурс е отворен за млади любители на филмите и фотографиите на възраст между 16 и 29 години.
За да участвате в конкурса за филм Dracula Digital: 1. Заснемете филм с мобилен телефон; 2. Лентата трябва да е с продължителност от 1 до 3 минути; 3. Нужно е филмът да е хорър, SF, посветен на паранормалното, трилър или фантастичен филм. Крайният срок за кандидатстване е 15 септември. Повече информация може да откриете на страницата на конкурса.

Музеят на типографията в Ханя, Крит, организира 5-тия Международен конкурс за плакати по темата типография 2019. Музеят разширява сферата си на интерес и кани художници от цял свят да участват в петия конкурс, посветен на темата "Типографията – прозорец към света".
Поканата е насочена към професионалисти и студенти по графични и визуални изкуства, които желаят да проектират оригинален плакат, вдъхновен от родината си, включващ културата, характерните паметници – символи, естествената среда, историята, хората, дори нещата, които трябва да бъдат променени. Крайният срок за кандидатстване е 30 септември. Пълна информация за конкурса може да откриете на този линк.

Обучения

"Фестивален и конгресен център" - Варна организира ученическа работилница за киносценаристи "Ваканция във Варна" 2019 за развитие на идея за сценарий на младежки игрален филм. Ръководител е д-р Петър Айолов, преподавател по сценарно майсторство в СУ "Св. Климент Охридски", а целта е да запознаят варненските ученици и гостите на морската столица с изкуството на сценарното майсторство и методите за реализация на техните идеи по време на провеждане на кинофестивала "Любовта е лудост" 2019. На финала всеки участник в работилницата ще опише своята идея в драматургична структура в текст в свободна форма до 10 страници, като най-добрата идея ще бъде наградена от младежкото жури на фестивала под ръководството на д-р Петър Айолов. Работилницата е безплатна и е отворена за участие от 24.08.2019г., 11:00 ч. до 29.08.2019г., като включва три лекции и конкурс. Участници в работилницата могат да бъдат единствено български граждани на възраст до 18г. На участие в конкурса имат право само редовните посетители на работилницата. Един участник може да представи само една идея за сценарий. Участниците в конкурса трябва да предоставят драматургична структура до десет страници на своята идея за сценарий на игрален филм на тема "Ваканция във Варна" до 29-ти август 2019. Най-добрата идея ще бъде наградена от младежкото жури на фестивала под ръководството на д-р Петър Айолов. Наградата е ваучер на стойност 100 лв. от книжарница "Сиела". Идеите за киносценарии трябва да са напълно авторски, да не съдържат взаимствания от вече съществуващи творби, защитени с авторски права, или каквато и да била друга юридическа защита, или да нарушават авторското право на трета страна. Основният критерий за оценка на текстовете на участниците в конкурса е оригиналността на идеята, обвързването с темата и най-вече изграждането на драматургичната структура и извеждане на основната идея.
Събития

"Апетит за образование чрез практика" организира "Националния училищен фестивал", който ще се проведе между 12 и 14 септември 2019 г. - броени дни преди официалното начало на учебната 2019/2020 г. Националният фестивал е събитие, на което всяко училище, образователен център или институция могат да покажат своята дейност, методите и способите, които използват и които ги отличават от останалите, показвайки различни демонстранти, най-добрите си ученици, учители и постиженията, с които се гордеят. Подобна възможност позволява самите ученици да бъдат част от представянето на училището рамо до рамо с преподавателите и всички участници. Целта е да се съберат на едно място различни методологии и подходи на образованието, за да може всеки един родител и дете да се насочи към това, което най-много му допада. Ако имате интерес да се запишете за участие, може да го направите на apebulgaria@outlook.com. Повече информация за събитието може да откриете тук.

Кариерно изложение за българи ще се проведе в Посолството на България в Холандия (в град Хага) на 5 октомври. Събитието се организира от Министерството на труда и социалната политика, сдружение "Български кариерен форум". Основната цел на инициативата е сънародниците ни, които учат, живеят и работят в Холандия, да се срещнат с водещи български работодатели и да получат информация за атрактивни възможности за кариерно развитие в България. По време на изложението работодателите ще разкажат за своята дейност и ще запознаят аудиторията със свободните позиции, които предлагат. Посетителите на форума ще получат информация с възможностите за стартиране или продължаване на професионалната си реализация в България. Посещението на изложението е безплатно, но изисква предварителна регистрация. На сайта на събитието ще намерите информация за фирмите изложители, както и свободните позиции, предлагани от българския бизнес. Регистрацията ще бъде отворена в началото на септември. Още за предстоящия кариерен форум може да научите тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Фондация Reach for Change България търси стажант "Програми и комуникации за социални предприемачи". За да кандидатствате, трябва да изпратете автобиография и кратко мотивационно писмо до 31 август на bulgaria@reachforchange.org. Повече информация за стажантската програма може да намерите тук.

За четвърта поредна година "Теленор" дава начало на стажантската си програма Hub by Telenor. Подробна информация за стажантската програма Hub by Telenor е публикувана в интернет страницата на оператора.

SoftUni обявява начало на своята стажантска програма. За да кандидатствате, изпратете свое кратко представяне /CV/ и мотивационно писмо наinternship@softuni.bg до 1 септември. Повече вижте тук.

Fulbright Bulgaria дава стипендия "Хюбърт Х. Хъфри". За да кандидатствате, попълнете апликационната форма, крайният срок е 2 септември. Пълна информация за изискванията може да откриете на този линк.

REFRESH (Европейска нощ на учените) организира конкурс за есе "Как се виждам в света на науката и технологиите". За да участвате, изпращайте своите есета на admin@nauka.bg, крайният срок е 20 септември. Пълната информация и изискванията може да откриете тук.

Сдружение "Тук-там" организира форума "Кариерен кошер" на 4 септември в "Интер експо център" – София. Изисква се само регистрация, която ще осигури на кандидатите пряк контакт с едни от най-проспериращите компании на българския трудов пазар.

Предстои първото издание на кариерното изложение за квалифицирани кадри Career Show 2019. Регистрацията за кандидати е напълно безплатна, но задължителна, и може да бъде направена тук:https://careershow.bg/register/.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly