С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (26 август - 1 септември)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Prospecto Group си търси стажант Social Media Designer. Компанията администрира най-голямата дигитална платформа в Централна и Източна Европа, свързваща компании и брандове с потребители. Стажантът ще подпомага маркетинг екипа, ще прави дизайн на заглавни страници, мейли, банери и други за content екипа, ще взима активно участие в развитието на креативната стратегия на компанията. Нужни са познания по Adobe Photoshop и Adobe Illustrator, изградени навици и умения за работа в екип, ориентираност към детайлите, владеене на английски език. Може да кандидатствате на имейл support@prospectogroup.com. Повече информация вижте на този линк.

Маркетинг агенция Knowbox търси енергичен и талантлив стажант, който иска да се развива в тази област и има желание да стане част от екипа на агенцията. Стажът е платен – месечното възнаграждение е 350 лв. нето. Стажът е предназначен и за студенти, има възможност за пълен или непълен работен ден. Отговорностите му ще бъдат свързани с подпомагане счетоводителите и проектните мениджъри в тяхната работа, участие в сесии за "брейнсторминг" и развиване на нови концепции, писане на постове и помощ на екипа в поддръжката на каналите в социалните мрежи, писане и корекция на текстове на български и на английски – информационни бюлетини, официални писма, покани и т.н., организацията на различни събития и обслужване на клиенти. Кандидатите трябва да владеят отлично български и английски език, да имат умения за работа под напрежение и спазване на крайни срокове, познават добре MS Office пакета, притежават умения и знания за дигиталния маркетинг. За да кандидатствате, изпратете CV и мотивационно писмо на английски на office@knowbox.bg.

Стипендии

"Уникредит Булбанк" обявява Стипендиантска програма за новозаписани студенти. Стипендията е в размер на 8 семестриални такси за период от 4 години. Сумата се изплаща 8 пъти след всеки успешно записан семестър и предоставяне на документ за записването на семестъра. В програмата могат да се включат български студенти, които: са завършили Национална търговско-банковата гимназия в София или Националната финансово стопанска гимназия през 2019 г.; записали са се да учат редовна форма на обучение икономическа специалност в Университета за национално и световно стопанство или Софийския университет "Св. Климент Охридски" през 2019 г.; имат успех от средното си образование не по-малко от Отличен 5.50; владеят английски език на минимум В1 ниво; биха искали да проведат стаж в "Уникредит Булбанк" или някое от дъщерните ѝ дружества; нямат роднини, работещи в "Уникредит" България. Програмата предвижда провеждане на шестмесечен стаж в "Уникредит Булбанк" или някое от дъщерните дружества в България. Стажът може да се проведе при гъвкава ангажираност с еквивалентна обща продължителност. До края на първите две години от обучението задължително трябва да е стартирал първият 2- или 3-месечен стаж и целият стаж трябва да бъде проведен преди началото на 4-тата учебна година. Кандидатства се оттук, а крайният срок е 1-ви септември. За детайли по програмата може да се свържете по e-mail: Scholarship@UniCreditGroup.BG.

Конкурси

To The Top Agency организира конкурс за есе на тема "Защо искам да обядвам с шефа на?". Победителят в конкурса ще бъде поканен на обяд със CEO-то или човек от висшия мениджмънт на избрана от него компания. Нужно е кандидатите да са студенти. За да кандидатствате, изберете една от компаниите, представени тук, напишете есе с до 500 думи на тема "Защо искам да обядвам с шефа на?". В есето си трябва да сте отговорили на следните въпроси: "С какво те впечатли компанията? Какво я прави уникална за теб? Как си представяш 1 ден в компанията?" Попълнете апликационната форма и прикачете своето готово произведение в посочената графа. Крайният срок за кандидатстване е 31 август. Повече информация може да намерите тук.

Конкурс за късометражен филм част от фестивала CineLibri. Фестивалът показва най-добрите примери за филмови адаптации, базирани на значими литературни произведения, както съвременни, така и класически. Той е изключително важен, тъй като показва висококачествени европейски филмови продукции и копродукции. Най-добрите филми ще бъдат показани на фестивала. За спечелилия филм ще има награда в размер на 1000 евро. Може да кандидатствате с ваше произведение на посочения линк. Крайният срок е 3 септември. Повече информация може да намерите на сайта на конкурса.

REFRESH (Европейска нощ на учените) организира конкурс за есе "Как се виждам в света на науката и технологиите". В конкурса може да участват само момичета и млади жени на възраст от 12 до 29 години. В есето трябва да опишете своята представа за ролята ви в науката и технологиите. Целта е да се стимулират учениците, като им се даде възможност за придобиване на нови знания и умения и за популяризиране на науката. В есето трябва да опишете своята представа за ролята ви в науката и технологиите. Един участник може да напише няколко есета, но няколко момичета не могат да бъдат автори на един текст. Оценяването ще се извърши от специално жури. Всички есета, които отговарят на условията, ще бъдат качени в сайта на проекта REFRESH. За да участвате, изпращайте своите есета на admin@nauka.bg, крайният срок е 20 септември. Пълната информация и изискванията може да откриете тук.

Обучения

Между 13 и 15 септември в София ще се проведе първата Лидерска академия на "Заедно в час" за студенти в български висши училища. Обучението е безплатно и включва методи и упражнения от опита на организацията и програмата ѝ за професионално и лидерско развитие. Програмата на лидерската академия включва обучения, свързани с универсални лидерски умения, които могат да бъдат приложени в различен контекст и сфера, сесии, насочени към личностно и кариерно развитие, среща с вдъхновяващи лидери от различни сектори – сред лекторите са изпълнителният директор на Endeavor Момчил Василев, филмовият продуцент Александър Кенанов и Михаил Стефанов от "Мини Машини". Критерий за кандидатстване е обучението в бакалавърска или магистърска степен през предстоящата академична година (2019/2020). Академията е подходяща за активни, социално ангажирани студенти, които търсят начини да придобият нови умения и знания. Както и за такива, които искат да се развиват, но и да допринасят за средата и обществото, в които живеят. "Заедно в час" покриват разходите за нощувка и транспорт до София за студенти, които пътуват от други населени места. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма, крайният срок е 30 август. Повече информация може да намерите тук.

Българска платформа за международно развитие организира летен лагер "Лицето на миграцията" в село Гудевица, общ. Смолян. По време на обучението, участниците ще имат възможността да се запознаят с целите за устойчиво развитие, промените и предизвикателствата, пред които е изправен света, ролята на Европейския съюз, правата на човека и други, свързани с темата въпроси. Може да участват младежи между 18 и 29 години, с опит в неправителствения сектор и хора, които имат желание да се развиват в тази сфера. Участието е безплатно, като ще бъде осигурен транспорт от София до с. Гудевица. Организаторите не покриват пътни разходи при използването на личен транспорт. Настаняването и храната се поемат изцяло от организаторите. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма до 1 септември. Пълна информация за проекта може да откриете тук.
Събития

Предстои второто издание на балканската конференция за 3D принтиране Additive Days в София. Събитието си поставя за цел да представи фактите зад реалните приложения на технологията, отвъд "научно-фантастичните" атрибути, които често ѝ приписват. Именно затова организаторите решават да проведат събитието под мотото "Beyond the hype". Събитието Additive Days ще се проведе между 4 и 6 октомври в Sofia Tech Park и ще е разделено в няколко отделни формата, насочени към различни аудитории, така че всеки от представителите на бизнеса до феновете на технологиите да получи информацията и отговорите, които го вълнуват. Конференцията ще представи лектори от цял свят, които ще споделят последните тенденции в технологиите, както и реални практически приложения. Организаторите отново залагат и на изложбен и демонстрационен панел, който заедно с уъркшоп занимания с водещи експерти от балканския полуостров, да доведе потребителите по-близо до приложенията на 3D принтирането. Като тематика, тази година конференцията се фокусира върху 4 ключови индустрии: Инженерство, медицина, дизайн и образование. По време на Additive Days 2019 ще можете да научите повече за неговата история и възгледи за бъдещето на технологията, както и на редица други експерти от цял свят. Не пропускайте да се регистрирате за Additive Days 2019 тук. Регистрацията е задължителна и безплатна. Следете актуална информация на www.additivedays.com или във Facebook тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

SAP, Haus des Stiftens gGmbH, TechSoup и Фондация "Работилница за граждански инициативи" организират инициативата "Запознайте се и програмирайте". За да кандидатствате, първо се регистрирайте тук. Крайният срок е 8 септември. Повече информация може да откриете на този линк.

Издателства, организации, независими автори, илюстратори и студенти от цял свят могат да участват в 3-ия Международен конкурс за книга с картинки Little Hakka. Участието се извършва онлайн или по e-mail, като крайният срок е 31 август 2019 г. Повече информация може да намерите в сайта на конкурса.

Конкурс "Дракула – Цифров" за млади филмови и фото ентусиаст. Крайният срок за кандидатстване е 15 септември. Повече информация може да откриете на страницата на конкурса.

Музеят на типографията в Ханя, Крит, организира 5-тия Международен конкурс за плакати по темата типография 2019. Крайният срок за кандидатстване е 30 септември. Пълна информация за конкурса може да откриете на този линк.

"Апетит за образование чрез практика" организира "Националния училищен фестивал", който ще се проведе между 12 и 14 септември 2019 г. - броени дни преди официалното начало на учебната 2019/2020 г. Повече информация за събитието може да откриете тук.

Кариерно изложение за българи ще се проведе в Посолството на България в Холандия (в град Хага) на 5 октомври. Още за предстоящия кариерен форум може да научите тук.

Фондация Reach for Change България търси стажант "Програми и комуникации за социални предприемачи". За да кандидатствате, трябва да изпратете автобиография и кратко мотивационно писмо до 31 август на bulgaria@reachforchange.org. Повече информация за стажантската програма може да намерите тук.

SoftUni обявява начало на своята стажантска програма. За да кандидатствате, изпратете свое кратко представяне /CV/ и мотивационно писмо наinternship@softuni.bg до 1 септември. Повече вижте тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly