С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (2 - 8 септември)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Всяка година българските младежки делегати към ООН сформират екип от мотивирани и активни доброволци. Те са важна част от програмата, тъй като подпомагат качественото изпълнение на задачите. Ти си подходящ за тази позиция, ако искаш да работиш за високи цели и да покажеш, че има как; ако търсиш занимание, с което да се развиеш и да получиш ценен опит, който не можеш да придобиеш другаде; ако искаш да научиш повече за ООН, като организация и как младите хора могат да влияят на решенията вземани на най-високо ниво; ако имаш познания и опит в PR/комуникации, организиране на събития, графичен дизайн, превод /с английски език/, фондонабиране, контент мениджмънт. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Крайният срок е 8 септември. Всички кандидатури ще бъдат разгледани, а с избраните кандидати ще се свържат по телефон/интернет платформа за кратко допълнително интервю, в което да разкажат малко повече за опита си. Повече за длъжността на младежките делегати към ООН може да намерите тук.

"Заедно в час" набира стажант за област "Анализи и иновации в образованието". Основните задачи на стажанта ще бъдат пакетиране в лесен за ползване и споделяне формат на съществуващи ресурси, създаване на кратки публикации, заснемане на кратки видеа и събиране на разкази от класни стаи и изготвяне на кратки обобщения за конкретни образователни ресурси. Трябва кандидатите да имат интерес по теми, свързани с образование и детско развитие, да са инициативни и самостоятелни, да имат опит с MS Office, свободно да ползват английски и да имат добра езикова култура. За да кандидатствате, изпрати CV и кратка мотивация на тема "Защо искаш да бъдеш стажант в "Заедно в час"? до Мила Иванова на mila.ivanova@zaednovchas.bg. Крайният срок е 15 септември. Повече информация може да намерите тук.

HRS търси стажант в областта на човешките ресурси. Нужно е кандидатът да владее отлично английски (вторият език се счита за предимство, да има желание за развитие и постигане на резултати, отлични умения за работа с компютър, комуникативен и да има желание за работа в екип. Предишен опит не е необходим – стажантите ще преминат обучение. Стажът е платен. За да кандидатствате, изпратете своето CV на следния имейл адрес: evelina.germanova@hrs-bg.com.

Стипендии

Фондация BCause в партньорство с Фондация "Сирак" обявява прием на документи на кандидати за стипендия по програма "Готови за успех" за учебната 2019-2020 г. Програмата е предназначена за младежи с отлични академични постижения, загубили един или двамата си родители, отгледани от роднини или в социални домове. Могат да участват ученици от 12 клас, както и студенти в държавни университети. Комисията на стипендиантска програма е решила от учебната 2018/2019 г. да преустанови стипендията за студенти, обучаващи се в степен "Магистър", освен когато специалността, в която се обучава студентът, не е за придобиване на образователно-квалификационна степен "Магистър" от първи курс (напр. Медицина, Архитектура, Право). Стипендиите са десетмесечни, а годишният им размер е съответно 2000 лв. за студентите и 1000 лв. за учениците. Най-важният критерий за избора на стипендиантите е успехът, който имат от предходната учебна година, на второ място се оценява социалният им статус. Крайният срок за кандидатстване е 9 октомври 2019 г. Подробна информация и формуляри ще намерите в сайта на фондация BCause.

БЧК – Столична организация отпуска стипендии за студенти-първокурсници по програмата "С тениска на бала. За стипендиите може да кандидатства всеки, получил диплома за завършени средно образование в текущата година и в същата е приет във висше учебно заведение или лицензиран център за професионално обучение (ЦПО), който е зрелостен сирак (без родители или само с един жив родител), или е настанен в приемно семейство, или е възпитаник на дом за деца, лишени от родителска грижа. Нужно е кандидатите да имат доказан с документи месечен доход за една година под 500 лв. на член от семейството, в което живее (важи за зрелостници, живеещи в семейна среда). Одобрените по програмата зрелостници ще получат: 2000 лв. на студент, приет във ВУЗ; 500 лв. на курсист, приет за обучение в Център за професионално обучение. За текущата 2019 година ще бъдат предоставени минимум 5 стипендии по 2000 лв. за ВУЗ и минимум 20 стипендии за обучение в ЦПО. Пълните изисквания и начините за кандидатстване може да намерите тук.

Конкурси

Българска фондова борса провежда ежегодния конкурс за две стипендии за подпомагане явяването на изпит за първо ниво на професионалната акредитация Chartered Financial Analyst (CFA). Акредитацията предоставя възможност за успешна кариера в инвестиционната и финансова сфера. Отпускането на стипендиите е част от инициативите на БФБ за по-добро финансово образование в България и се провежда за шеста поредна година. Стипендиите покриват стандартната такса за регистрация и ще бъдат предоставени на кандидати, които се явяват на изпита за първи път. Възможност за участие в конкурса имат студенти последна година бакалавър или завършили бакалавърска степен. Конкурсът е отворен и за кандидати с професионален опит, който е натрупан през последните четири години. Всички изисквания са достъпни на страницата на БФБ. Конкурсът ще се проведе в два кръга: подбор по документи, при който ще бъдат допуснати единствено кандидатите, отговарящи на изискванията, и изпит, който ще се проведе на 28 септември 2019 г. Кандидатите трябва да представят: попълнен формуляр за кандидатстване, актуална автобиография, академична справка и мотивационно писмо. Крайният срок за подаване на документи е 25 септември 2019 г., като те трябва да бъдат изпратени на адрес: bse@bse-sofia.bg със следния Subject (Относно): CFA Scholarship 2020. Телефон за контакт +359 2 937 09 60. Детайлна информация за предлаганите стипендии е достъпна и на страницата на БФБ.

Обучения

Прием в 18 магистърски програми в областта на икономиката, управлението и националната сигурност обявява Факултетът по икономически и социални науки (ФИСН) на Пловдивския университет. Магистърските програми са: "Киберсигурност", "Управление на продажбите", "Бизнес администрация", "Бизнес комуникации и връзки с обществеността", "Управление на човешките ресурси", "Корпоративно управление", "Финансов мениджмънт", "Бизнес психология", "Международна търговия", "Маркетинг", "Застраховане", "Счетоводство и анализ", "Приложен политически анализ", "Глобална политика, международна сигурност и управление на кризи", "Мениджмънт на националната сигурност и антитероризъм", "Икономическо моделиране и бизнес анализ", "Бизнес икономика", "Счетоводство" и "Финанси". Две от програмите са изцяло нови – "Киберсигурност" и "Управление на продажбите". Обучението в тях е 3 семестъра. Графикът на обучението във всички редовни магистърски програми е съобразен с възможностите на работещите млади хора да посещават учебните занятия в удобно за тях времe. Документи се подават от 2 септември до 4 октомври 2019 г. в Информационния център на висшето училище на ул. "Цар Асен" №24, съобщиха от факултета. Повече може да откриете тук.

Сдружение "Степ" организира безплатно компютърно обучение за възрастни хора, за да им помогне да придобият основни дигитални умения. На него с практически задачи възрастните хора ще имат възможността да научат как да извършват най-необходимите им задачи, като да използват интернет програми, за да изпращат съобщения и да провеждат обаждания, също така как да боравят с различни настройки на телефона и компютъра си. По време на обучението те ще придобият умения като: Как компютрите обработват данни и информация; основни умения за създаване и преименуване на файлове и папки; архивиране; изтегляне на файлове от интернет; работа с поща - изпращане на писмо, прикачване на файл, снимка и други; работа с мобилен телефон и таблет и други. Първа група: вечерна от 24.09 до 08.10; Втора група: сутрешна от 01.10 до 15.10. За повече информация и записване, влезте тук.
Събития

Инициативата "Ден на професиите в медицината" предоставя възможност на учениците да получат специален достъп до лекарските кабинети, изследователските лаборатории и операционните зали. Събитието дава реална възможност бъдещото поколение да се запознае отблизо как протичат работните процеси в едно лечебно заведение. Да получи правилна и достоверна информация за това по какъв начин се преглежда, диагностицира и лекува един пациент. С инициативата се цели повишаване образователната култура в областта на медицината у всеки един учащ. Инициативата е ориентирана към учениците. Всеки учител, родител и ученик може да запише своя клас. За да се запишете в инициативата, пишете на nadezhda@maikizadonorstvo.com. Повече за събитието може да откриете тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Prospecto Group си търси стажант Social Media Designer. Може да кандидатствате на имейл support@prospectogroup.com. Повече информация вижте на този линк.

Маркетинг агенция Knowbox търси енергичен и талантлив стажант, който иска да се развива в тази област и има желание да стане част от екипа на агенцията. За да кандидатствате, изпратете CV и мотивационно писмо на английски на office@knowbox.bg.

Конкурс за късометражен филм част от фестивала CineLibri. Крайният срок е 3 септември. Повече информация може да намерите на сайта на конкурса.

REFRESH (Европейска нощ на учените) организира конкурс за есе "Как се виждам в света на науката и технологиите". За да участвате, изпращайте своите есета на admin@nauka.bg, крайният срок е 20 септември. Пълната информация и изискванията може да откриете тук.

Предстои второто издание на балканската конференция за 3D принтиране Additive Days в София. Събитието Additive Days ще се проведе между 4 и 6 октомври в Sofia Tech Park. Не пропускайте да се регистрирате за Additive Days 2019 тук. Следете актуална информация на www.additivedays.com или във Facebook тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly