С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (9 - 15 септември)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Британското посолство в София предлага нова възможност за стаж в отдел Международна търговия (Department of International Trade). Отделът има за цел да подпомага и съветва британски компании да започнат да развиват своя бизнес на територията на България. Стажантът ще трябва да промотира дейността на посолството, да се свързва с партньори и да предлага възможностите за развиване на бизнес в България. Нужно е кандидатите да владеят перфектно български и английски (писмено и устно), да са студенти в последна година на своето обучение, да са ентусиазирани, енергични и креативни в своята работа. Стажът е платен – предвидено е месечно възнаграждение от 560 лв. и 50 лв. допълнителни разходи за транспорт. Започва на 10 октомври и ще продължи 6 месеца. Може да кандидатствате през сайта на британското посолство оттук, крайният срок е 18 септември. Пълното описание на длъжността може да намерите на този линк.

Български център за нестопанско право в София набира стажанти. Стажът е за тези, които имат желание да работят за подобряване на средата чрез изграждането на независимо гражданско общество. По време на престоя си стажантът ще научи какво е нестопанско право, как да пишеш вдъхновяващо за своята кауза, за участието на гражданите в законотворческия процес и други. Нужно е кандидатите да са студенти по право, завършили минимум 2-ри курс, да владеят английски на средно ниво, да умеят да работят с MS Office. За да кандидатствате, изпратете автобиография и мотивационно писмо на anna@bcnl.org. Крайният срок е 15 септември. Повече информация може да намерите тук.

"Заедно в час" набира стажант за област "Анализи и иновации в образованието". Основните задачи на стажанта ще бъдат пакетиране в лесен за ползване и споделяне формат на съществуващи ресурси, създаване на кратки публикации, заснемане на кратки видеа и събиране на разкази от класни стаи и изготвяне на кратки обобщения за конкретни образователни ресурси. Трябва кандидатите да имат интерес по теми, свързани с образование и детско развитие, да са инициативни и самостоятелни, да имат опит с MS Office, свободно да ползват английски и да имат добра езикова култура. За да кандидатствате, изпрати CV и кратка мотивация на тема "Защо искаш да бъдеш стажант в "Заедно в час"? до Мила Иванова на mila.ivanova@zaednovchas.bg. Крайният срок е 15 септември. Повече информация може да намерите тук.

Стипендии

За седемнадесета поредна година Фондация "Еврика" ще определи студентите, които ще получават именни стипендии в размер на 2300 лв. годишно в 11 области: компютърни науки, математика, физика, химия, медицина, аграрни науки, инженерни науки, строителство, икономика и българска филология. Право на кандидатстване за именните стипендии имат български студенти в български университети в определените области, съгласно наименованието на стипендиите, завършили най-малко втори курс от обучението си с успех по учебни години, не по-малък от мн. добър (5.00), и записани за редовно обучение в университетите по предвидения ред за учебната 2019/2020 г. Кандидатите трябва да подадат или изпратят по пощата във Фондация "Еврика" (1000 София, бул. "Патриарх Евтимий" № 1, ет. 2) до 15 октомври следните документи: Формуляр по образец; Заявление (свободен текст) за желанието за участие в конкурса за получаване на именна стипендия; Уверение от университета за успеха; есе на тема "моето бъдеще на специалист – мечти, планове и реалност" в обем до 3 страници. Най-добрите кандидати по документи ще бъдат поканени на среща-разговор със специализирано жури, което окончателно ще се произнесе за съответните носители на стипендиите. За допълнителна информация и уточнения може да звъните на тел. (02) 9813799; 9815483; 9815181, както и да ползвате адресите: office@evrika.org, grigor@evrika.org. Повече информация вижте тук.

Конкурси

Първото по рода си отборно състезание по програмиране Proggy - Buggy, насочено към програмисти и ентусиасти, ще се проведе на 13 септември по случай Международния ден на програмиста. Инициативата се организира от глобалната компания за разработка на софтуерни решения DataArt и ще даде възможност на участници от различни държави да се състезават помежду си, докато се забавляват. Това няма да бъде дълго и скучно състезание, вместо това участниците ще могат да демонстрират съобразителност и умения и да премерят сили с отбори от други държави. Отборите ще решават задачите от състезанието в развойните центрове на DataArt в градовете София, Буенос Айрес, Воронеж, Вроцлав, Днипро, Ереван, Киев, Лондон, Лвов, Одеса, Рига, Санкт Петербург, Харков и Херсон. Състезанието ще се проведе на английски език и ще се състои от 13 лесни задачи, които трябва да бъдат решени за 42 минути. Решението на всяка една от задачите е конзолно приложение, чийто сорс код трябва да бъде изпратен до верификационен сървър, използвайки някой от следните програмни езици: C, C ++, Free Pascal, Java, Mono C #, Python, Ruby, PHP, JavaScript. Отборът, който реши максимален брой задачи за най-кратко време, печели. Решенията ще бъдат проверявани автоматично на единен сървър, след което ще бъдат обявени победителите на глобално и локално ниво. Състезанието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация, за да се формират отбори от по трима участника. Началото на състезанието ще бъде дадено в 18:00 ч. на 13 септември, а мястото на провеждането е Бул. "Тодор Александров" 28, ет. 11, (конферентна зала на DataArt България). Повече информация може да откриете тук.

Обучения

Телерик Академия започва приема за три от програмите си Telerik Academy Alpha, които подготвят участниците за кариера в областта на софтуерното инженерство. Желаещите е необходимо да подадат автобиография и кандидатура на сайта на Телерик Академия до 8 ноември за Alpha Java и до 22 ноември за Alpha .NET и Alpha JavaScript и да преминат кратък онлайн когнитивен тест. След това да се явят на входен изпит, който изисква базови познания по програмиране. Кандидатите с технологично образование или опит могат да участват в предварителен (earlybird) изпит. При успешно представяне ще си гарантират от рано място в програмата, а в противен случай имат втори шанс да се подготвят допълнително и явят на редовен изпит. За напълно начинаещите Телерик Академия организира безплатни присъствени курсове по основи на програмирането. В малки групи и с индивидуален подход на преподаване, участниците ще усвоят поетапно фундаменталните познания в областта, стартирайки с инсталиране на необходимата среда, опознаване на основните понятия и писане на първите програми. Продължителността на обученията за начинаещи е 5 седмици, като ще се провеждат в събота или неделя по 3 часа. Участието в тях е безплатно и не изисква предварителни познания по програмиране. Необходима е завършена кандидатура за една от програмите Telerik Academy Alpha и решен когнитивен тест до началото на октомври. Участниците в курса ще бъдат селектирани на база на тяхната мотивация и цялостното им представяне.

Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и СУ "Св. Климент Охридски" започват съвместна магистърска програма "Аутсорсинг проекти и компании", която ще започне от тази есен. Тя ще е с двусеместриална, като формата на обучение е редовна и занятията ще се провеждат между 18:00 и 21:00 и през уикенда, което я прави удобна за работещи хора. Магистратурата ще е към Стопанския факултет на Софийския университет и няма изискване кандидатстващите в нея да са завършили икономическа специалност. Учебната програма на новата магистратура ще е със силна практическа насоченост и има за цел изграждането на умения и компетентности за решаване на реални бизнес задачи в различни области на аутсорсинга и офшоринга. Всички курсове ще се водят от специалисти с голям опит в академичната сфера, както и представители на компаниите, членуващи в БАА. Подробности за учебния план и сроковете за кандидатстване може да намерите на уебсайта на СУ.

За пета поредна година развойният център на "Вистеон" стартира Инженерна академия, чиято основна цел е да улесни и ускори процеса по придобиване на базови знания за дизайна и управлението на електрониката на вградените устройства. Компанията започна подбора на желаещите, които да се включат в обучителната инициатива. Допуснатите участници ще имат възможността да преминат през цялостна програма, включваща теоретични обучения, примери от реални проекти и практически упражнения. Разглежданите теми са: C/C++ development, Electronics and software for embedded systems, Data structures and algorithms, Object oriented design. Успешно завършилите 4-месечната програма ще имат възможността да се присъединят към инженерните екипи на компанията като стажанти или ще получат предложение да заемат позицията на младши инженер и ще започнат работа по проекти за клиентите на компанията - водещи световни автомобилни гиганти като Daimler, BMW, Peugeot, Renault, Ford, General Motors Corporation, VW Group, Honda и много други. Ако програмирането и алгоритмите са Вашата страст, кандидатствайте до 24 септември 2019 г., като изпратите своето CV директно на bgcareer@visteon.com. Официалният старт на Академията ще бъде в началото на октомври. Още подробности можете да откриете на https://visteon.bg/engineering-academy/.

Безплатната ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас на Телерик Академия обяви, че отваря приема за учебната 2019-2020 г. През октомври тя стартира над 90 школи в 25 града в България, в които близо 2 хил. ученици от всички възрасти ще могат да се обучават безплатно на програмиране и дигитални технологии. Кандидатстването става през сайта на Училищна Телерик Академия и е отворено до 22 септември за София и до 29 септември за останалите градове. Обученията са с продължителност от октомври 2019 г. до юни 2020 г. и ще се провеждат в 25 града, сред които София, Варна, Пловдив, Плевен, Враца, Разград и Габрово, както и за първи път в: Бургас, Смолян, Силистра, Монтана, Панагюрище, Харманли, Първомай, Доспат, Златоград, Рудозем и Абланица. От кандидатите не се изискват предварителни познания по програмиране. Учениците в 8-12 и 4-7 клас могат да избират между школите в цялата страна. Необходимо е да кандидатстват онлайн през септември и да се явят на входен тест. Учениците в 1-3 клас могат да се обучават в София, като записването ще отвори през октомври и ще бъде достъпно до запълване на свободните места. Интерактивните обучения развиват логическото мислене и креативността на учениците, техните умения за решаване на проблеми и дигитални компетенции. Те се водят от опитни преподаватели и специалисти по утвърдена методология и формат, съобразен с възрастта на участниците. След успешно завършване учениците получават сертификат от Училищна Телерик Академия, а през следващата учебна година могат да продължат обучението си в повисоко ниво или друга нейна програма. Пълна информация за обученията и начините за кандидатстване може да видите тук.
Събития

Telenor България организира инициативата "Парк офис в София". В специално изградения "Парк офис" можеш да работиш в приятна обстановка, да срещаш хора като теб и да научиш нещо полезно. В офиса сред природата ще можеш да посетиш серия от безплатни уъркшопи и презентации по различни актуални теми, включително 5G технологията, която Теленор тества. Събитието ще се проведе от 9 до 13 септември, между 9:00 и 18:00 часа в столичния парк "Заимов", в непосредствена близост до Драматичен театър "София". Пълната програма с всички уъркшопи може да видите тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

HRS търси стажант в областта на човешките ресурси. Стажът е платен. За да кандидатствате, изпратете своето CV на следния имейл адрес: evelina.germanova@hrs-bg.com.

Фондация BCause в партньорство с Фондация "Сирак" обявява прием на документи на кандидати за стипендия по програма "Готови за успех" за учебната 2019-2020 г. Крайният срок за кандидатстване е 9 октомври 2019 г. Подробна информация и формуляри ще намерите в сайта на фондация BCause.

БЧК – Столична организация отпуска стипендии за студенти-първокурсници по програмата "С тениска на бала. Пълните изисквания и начините за кандидатстване може да намерите тук.

Българска фондова борса провежда ежегодния конкурс за две стипендии за подпомагане явяването на изпит за първо ниво на професионалната акредитация Chartered Financial Analyst (CFA). Крайният срок за подаване на документи е 25 септември 2019 г. Детайлна информация за предлаганите стипендии е достъпна и на страницата на БФБ.

Прием в 18 магистърски програми в областта на икономиката, управлението и националната сигурност обявява Факултетът по икономически и социални науки (ФИСН) на
Пловдивския университет.
Повече може да откриете тук.

Сдружение "Степ" организира безплатно компютърно обучение за възрастни хора, за да им помогне да придобият основни дигитални умения. За повече информация и записване, влезте тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly