С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (16 - 22 септември)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

"Заедно в час" набира стажанти за екип "Привличане на участници". Като стажант-посланик на "Заедно в час" вие ще сте лицето на организацията във вашия университет и ще отговаряте за това най-добрите студенти в него да станат част от програмата на "Заедно в час". Тя подготвя мотивирани и способни хора от различни сфери да работят като учители и да развият професионални и лидерски умения – както специфични за преподаването, така и универсални за бъдещи кариерни посоки. Приетите стажант-посланици ще организират събития, ще набират участници в програмата, ще осъществяват връзка с потенциални партньори и съмишленици. Кандидатите трябва да работят отдадено за постигането на целите и задачите, да са с предприемчив дух и да имат отлични комуникационни умения. За да кандидатствате, изпрати CV и кратка мотивация на тема "Защо искаш да бъдеш стажант в "Заедно в час"? до Мила Иванова на mila.ivanova@zaednovchas.bg. Крайният срок е 15 септември. Повече информация може да намерите тук.

Британското посолство в София предлага нова възможност за стаж в отдел Международна търговия (Department of International Trade). Отделът има за цел да подпомага и съветва британски компании да започнат да развиват своя бизнес на територията на България. Стажантът ще трябва да промотира дейността на посолството, да се свързва с партньори и да предлага възможностите за развиване на бизнес в България. Нужно е кандидатите да владеят перфектно български и английски (писмено и устно), да са студенти в последна година на своето обучение, да са ентусиазирани, енергични и креативни в своята работа. Стажът е платен – предвидено е месечно възнаграждение от 560 лв. и 50 лв. допълнителни разходи за транспорт. Започва на 10 октомври и ще продължи 6 месеца. Може да кандидатствате през сайта на британското посолство оттук, крайният срок е 18 септември. Пълното описание на длъжността може да намерите на този линк.

Стипендии

ARC Academy дава стипендии на петима младежи по програмата Game. Целта на задачата е кандидатстващите да доразвият сценарий по зададено начало за видео игра. От ARC Academy искат да разберерат как бъдещите стипендианти мислят, колко креативни хора всъщност са и колко добре могат да разкажат идеите си пред заинтересована аудитория – неща, които са от голямо значение в процеса на създаване на една интригуваща видео игра. Ролята на хората с такива качества е много важна за гейм индустрията и организаторите искат да насърчат тази креативност и логическо мислене във все повече талантливи хора. Задачата на кандидатстващите е да доразвият следния сценария в рамките на 1000-1200 думи. Единственото изискване към кандидатите да имат завършено средно образование. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма, крайният срок е 16 септември. Повече информация може да намерите тук.

Конкурси

Образователната платформа ARC Academy обявява конкурс на тема "Социална инициатива на любим бранд". Авторите на седемте най-интересни и вдъхновяващи идеи ще получат 50% от стипендията за магистърската програма "Реклама и бранд мениджмънт", създадена съвместно със Saatchi&Saatchi и Висшето училище по мениджмънт (ВУМ). Изберете социална тема, която подкрепяте, както и бранд, който харесвате. Анализирайте съществуващите социални инициативи, които любимият ви бранд вече е реализирал. Помислите за подобрения и развитие на тези инициативи или направо предложете нови такива. Може да мислите за комуникацията, за иновации в продукта и услугата, за оптимизиране на процесите и всичко, което може да окаже положителна промяна както за хората, така и бранда. Можете да направите всичко, което ще помогне на журито да разбере по-добре как ще превърнете хобито си в бизнес - от презентация през интерактивно видео до изпращане на реален проект в избран от вас формат. Важното е да покажете идеята си в пълния ѝ и последователен вид. За да участвате в конкурса, изпратете представяне на branding@arc.academy или по пощата на адрес: София 1124, ж.к. "Яворов", ул. "Мизия" 23, ARC Academy. Крайният срок за кандидатстване е 25 септември. Финалистите ще бъдат определени от жури в състав: Милин Джалалиев и Петя Григорова от АRC Academy, Иглика Филипова и Кирил Кирчев, редактори в "Капитал" и "Кариери". Победителите ще бъдат уведомени лично до 30 септември 2019 г., а имената им ще бъдат обявени официално на сайта на Karieri.bg и на ARC Academy.

Седмото поредно издание на програма "Младежка банка" започва с конкурс. Граждански
организации, работещи в младежката сфера или неформални младежки групи, могат да кандидатстват за създаване на Младежка банка в своя град. Младежките банки представляват екипи от млади хора, които набират средства от дарители, а с набраните средства финансират идеи на свои връстници. Програмата предоставя финансиране за организационно развитие и обучения; въвеждащо обучение и възможности за обмяна на опит и добри практики в мрежата Младежки банки в България; месечна онлайн подкрепа относно отделните етапи за развитие на Младежка банка. Могат да кандидатстват неправителствени организации в младежката сфера в общини с население над 30 000 души или неформални младежки групи, съставени от младежи на възраст от 14 до 25 години. Участието в конкурса става чрез изпращане на попълнени: формуляр за кандидатстване, бюджет и декларация за обработка на личните данни на електронен адрес: konkurs@frgi.bg. Повече информация може да намерите тук.

Reuters обяви третото издание на своята грантова програма за фотожурналистика. Авторите на снимките ще получат напътствия и съдействие с планирането на проектите от редактори на информационната агенция, усъвършенстване на уменията за визуално разказване на истории, а освен това фотографиите ще се разпространяват през платформите на Reuters. Могат да участват фоторепортери и студенти по журналистика от цял сят на възраст между 18 и 35 години, мотивирани да осъществят свой фотографски проект и да усъвършенстват уменията си за визуално разказване на истории. Най-добрите фотографии ще получат десет безвъзмедни гранта в размер на 8000 щатски долара. За да кандидатствате, изпратете своето CV, подробно предложение за своя проект и Dropbox линк към порфолиото с фотографии на имейл адрес: ReutersPhotoGrant@tr.com. Крайният срок за кандидатстване е 31 декември 2019 г. Повече може да видите тук.

"Мирта Медикус" търси деца за кастинг за рекламни лица на детски сироп. Компанията търси деца на възраст от 1 до 12 години. Записванията за кастинг се осъществяват на този линк. Общо десет деца в две възрастови категории – пет от 1 до 6 г. и пет от 7 до 12 години ще бъдат избрани. Наградите са 10 пакета, като всеки един включва уикенд за цялото семейство в Банско, парична награда на стойност 100 лв., както и ваучер за пазаруване на стойност 100 лв. Повече информация за конкурса може да откриете тук.

Обучения

Център за обучение и разрешаване на спорове чрез медиация обявява едно спонсорирано място за обучение по медиация. Обучението ще се проведе в периода от 12 до 27 октомври (продължителността ще бъде шест дни, разпределени в три съботи и недели от 9:30 ч. до 18:00 ч. – 12 и 13; 19 и 20 и 26 и 27 октомври-изпит). Всеки, който желае да се включи в обучението безплатно, следва да изпрати CV и мотивационно писмо на mediation@mail.bg в срок до 1 октомври 2019 г. След подбор по документи ще бъдат избрани няколко участници за интервю, като само един от тях ще бъде избран за мястото. Търсят се мотивирани личности, за които разрешаването на спорове и комуникацията с другите представлява интерес. Обучението е подходящо за хора от всякакви области и професии, икономисти, юристи, студенти и всички, на които ежедневно им се налага да работят с управление на конфликти и разрешаване на спорове от различно естество. Избраният кандидат ще получи нужните учебни материали за курса. В случай, че той желае да получи сертификат за обучението, с който да се впише като медиатор в ЕРМ към МП и да се яви на изпит, следва да се заплати единствено еднократна такса за изпита и сертификата в размер на 199 лв. Обучението ще се провежда в гр. София, ул. Константин Петканов №6.

"Наука за хората" България организира обучението "Power: Система за подобряването на публичната изява". По време на обучението ще подобрите своите ораторски умения, ще научите различни модели за подготовка и представяне на ефективни презентации, ще разгледате 10-те най-често срещани трудности при изнасянето на реч и ще разберете как да ги избягвате. Освен това ще се научите как да организирате ясно речите си, да ги пишете въздействащо и да ги представяте уверено. До края на програмата ще успеете значително да намалите страха си от публичното говорене и ще разберете как да използвате репетиционни техники, за да развиете въздействащ изказ чрез помощта на езика на тялото и жестовете. Курсът е два дни и се провежда през събота и неделя, а следващата възможна дата е 28 и 29 септември. Цената му е 200 лв. на човек. Може да се запишете оттук. Подробности за цялото обучение може да видите тук.
Събития

На 6 ноември в София JA България организира петото издание на форума "Професиите на бъдещето", а на 7 ноември в цялата страна за 18-та поредна година ще се проведе "Мениджър за един ден". Всички компании и институции, които искат да приемат млади мениджъри за един ден, могат да се регистрират за участие до 12 октомври, за да могат желаещите младежи да кандидатстват за обявените позиции между 26 септември и 26 октомври. И домакини, и участници се регистрират на платформата на инициативата на "Мениджър за един ден": http://mfd.jabulgaria.org. Утвърдената програма за първоначално кариерно ориентиране дава начало на професионалната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 г. и е запазена марка на образователната организация "Джуниър Ачийвмънт", която се провежда ежегодно в около 100 държави по света. Повече за инициативите може да разберете тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

За седемнадесета поредна година Фондация "Еврика" ще определи студентите, които ще получават именни стипендии в размер на 2300 лв. годишно в 11 области. За допълнителна информация и уточнения може да звъните на тел. (02) 9813799; 9815483; 9815181, както и да ползвате адресите: office@evrika.org, grigor@evrika.org. Повече информация вижте тук.

Телерик Академия започва приема за три от програмите си Telerik Academy Alpha, които подготвят участниците за кариера в областта на софтуерното инженерство. Желаещите е необходимо да подадат автобиография и кандидатура на сайта на Телерик Академия до 8 ноември за Alpha Java и до 22 ноември за Alpha .NET и Alpha JavaScript и да преминат кратък онлайн когнитивен тест.

Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и СУ "Св. Климент Охридски" започват съвместна магистърска програма "Аутсорсинг проекти и компании", която ще започне от тази есен. Подробности за учебния план и сроковете за кандидатстване може да намерите на уебсайта на СУ.

За пета поредна година развойният център на "Вистеон" стартира Инженерна академия, чиято основна цел е да улесни и ускори процеса по придобиване на базови знания за дизайна и управлението на електрониката на вградените устройства. Още подробности можете да откриете на https://visteon.bg/engineering-academy/.

Безплатната ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас на Телерик Академия обяви, че отваря приема за учебната 2019-2020 г. Кандидатстването става през сайта на Училищна Телерик Академия и е отворено до 22 септември за София и до 29 септември за останалите градове. Пълна информация за обученията и начините за кандидатстване може да видите тук.

Фондация BCause в партньорство с Фондация "Сирак" обявява прием на документи на кандидати за стипендия по програма "Готови за успех" за учебната 2019-2020 г. Крайният срок за кандидатстване е 9 октомври 2019 г. Подробна информация и формуляри ще намерите в сайта на фондация BCause.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly