С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (30 септември - 6 октомври)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН) набира стажанти. Стажантската програма е насочена към завършилите университети или висши технически институти в широк спектър от приложни, компютърни и инженерни науки. Кандидатите трябва да са с ограничен или без никакъв трудов опит в своята специалност, да умеят да работят в изследователска група и да са граждани на държава членка на организацията. Всички одобрени участници ще получат договор за между 6 и 36 месеца, а освен това ще получават стипендия от 5000 швейцарски франка. За кандидатстване е нужно CV, мотивационно писмо, сканирани в PDF формат всички квалификации и най-малко три препоръки, не по-стари от една година (считано от датата на кандидатстване). Всички документи трябва да бъдат представени на английски език. В мотивационното писмо трябва да присъства задължително с какъв вид работа иска да се занимава самият кандидат. Крайният срок за кандидатстване е 21 октомври. Повече информация може да откриете тук.

Повече информация за това как протича стажа в ЦЕРН можете да научите от разказа на Полина Дончева за Karieri.bg, която беше стажант по програмата с IT насоченост CERN Openlab Summer Student Programme.

ОББ обявява началото на своята стажантска програма. Банката търси стажанти за две позиции: платен стаж в клонова мрежа (София) и дългосрочен стаж в дирекция "Европейски проекти и финансови институции". Ако искате да се включите в платената програма в клоновата мрежа на банката, ще трябва да подпомагате екипа по различни заради, свързани с ежедневната работа, ще научите повече за обслужването на клиенти и предлагането на банкови и застрахователни услуги, ще участвате активно в привличането на нови клиенти на клона и ще подпомагате в изготвянето на различни справки. Нужно е кандидатите да са студенти в специалност с икономическа/финансова насоченост, да са организирани и да имат желание за работа в динамична среда, да са добри с Microsoft Office.
В дългосрочния стаж в дирекция "Европейски проекти и финансови институции" може да придобиете основни познания за работата в банковата сфера. По време на обучението стажантът ще подпомага директното участие на банката в европроекти, ще съдейства на екипа при работата му с различни международни финансови институции, ще осъществява вътрешното сътрудничество и ефективна комуникация. Нужно е кандидатите да са обучаващи се в бакалавърска степен в сферата на икономиката, финансите, европейските проекти, международните отношения, МИО, статистика и други. Позицията е подходяща и за наскоро завършили студенти. Важно е участниците да владеят английски на добро ниво и да са с отлична компютърна грамотност.
Желаещите да станат част от екипа трябва да изпратят своя актуална автобиография и мотивационно писмо на адрес internship@ubb.bg до 15 октомври 2019 г. Одобрените по документи кандидати ще бъдат поканени на събеседване. Нужно е да уточните точно за коя позиция става въпрос. Повече може да научите тук.

Стипендии

Общественият борд на TELUS International Europe кани неправителствени организации да представят свои проекти в областта на образованието, здравеопазването и опазване на околната среда, с които да кандидатстват за финансиране. Всеки одобрен проект може да получи максимално 7500 лв., като общо компанията ще разпредели сумата от 150 хил. лв. Общественият борд ще обсъди кои проекти да одобри, в зависимост от устойчивостта на решението на обществено значим проблем. За кандидатстване е необходимо да се попълнят формуляр и финансова част, а крайният срок е 3 октомври 2019 г. включително. Повече информация може да намерите тук.

Конкурси

Седми национален младежки конкурс за есе на тема "Доброто и Злото в днешното общество" 2019. Могат да участват деца и младежи от 7 до 18 години от България и чужбина. Целта на конкурса е развиване на творческото писане на децата и младежите, стимулиране на възможностите им за оригинална мисъл, изразяване на мнение и добър правопис. В него се включват eсета на български език, както и есета на различни от българския езици, родни за участниците в конкурса – например арменски, руски, турски, полски, иврит, ромски, чешки и т.н. Конкурсът се провежда в две възрастови групи за всички езици: от 7 до 13 години и от 13 до 18 години. Възрастта на участниците се отчита към 1 ноември 2019 г. Есетата следва да са написани през 2019 г. и да не са публикувани. Всяко есе не бива да надвишава 2 стандартни страници, формат А4, с кегел 12 – размер на шрифта. Организатори са Община Стара Загора, НЧ "Родина 1860" – Стара Загора, клуб "Млад писател" и вестник "Teen’s paper". Есетата ще бъдат приемани на e-mail: teen_stzagora@abv.bg до 7 октомври 2019 г. Специални награди ще получат финалистите от първо, второ и трето място във всяка възрастова група, и в различните национални езици. Поощрителни награди ще има за всички участници. Най-добрите есета ще бъдат публикувани в сборник. Обявяването на отличените ще стане в навечерието на 1 ноември 2019 г. Повече за конкурса може да намерите тук.

Обучения

За седми път "Академия за Лидери" ООД провежда еднодневният курс Комуникационни умения "ръководител - служител". Семинарът покрива пет основни теми: комуникацията като процес; вербална, паравербална и невербална комуникация; повишена ефективност при имейл комуникация; ефективна комуникация по телефона; ефективна комуникация. Тестовете осигуряват обратна информация за текущите убеждения на участниците относно комуникационните умения. Упражненията и ролевите игри, заимствани от бизнес живота в България, поставят курсистите пред реални изпитания, но в безопасна среда. Може да се запишете оттук. Повече информация може да намерите на този линк.

Телерик Академия започва приема за три от програмите си Telerik Academy Alpha, които подготвят участниците за кариера в областта на софтуерното инженерство. Желаещите е необходимо да подадат автобиография и кандидатура на сайта на академията до 8 ноември за Alpha Java и до 22 ноември за Alpha .NET и Alpha JavaScript и да преминат кратък онлайн когнитивен тест. След това да се явят на входен изпит, който изисква базови познания по програмиране. Кандидатите с технологично образование или опит могат да участват в предварителен (earlybird) изпит. При успешно представяне ще си гарантират от рано място в програмата, а в противен случай имат втори шанс да се подготвят допълнително и явят на редовен изпит. За напълно начинаещите академията организира безплатни присъствени курсове по основи на програмирането. В малки групи и с индивидуален подход на преподаване, участниците ще усвоят поетапно фундаменталните познания в областта, стартирайки с инсталиране на необходимата среда, опознаване на основните понятия и писане на първите програми. Продължителността на обученията за начинаещи е 5 седмици, като ще се провеждат в събота или неделя по 3 часа. Участието в тях е безплатно и не изисква предварителни познания по програмиране. Необходима е завършена кандидатура за една от програмите Telerik Academy Alpha и решен когнитивен тест до началото на октомври. Участниците в курса ще бъдат селектирани на база на тяхната мотивация и цялостното им представяне.
Събития

На 3 октомври в "Софарма бизнес тауърс" в София за четвърта поредна година ще се проведе #NEXT DIFI 2019 - специализирана финансова конференция за синхронизиране на технологиите и финансовите услуги у нас. Събитието, организирано от B2B Media, ще постави на фокус тенденциите, определящи начина, по който светът заема, купува, застрахова и инвестира. #NEXT DIFI ще събере на едно място индустриални лидери, застрахователи, регулатори и експерти във финансовия сектор, сред които: Кристоф Де Мил - изпълнителен директор Финанси и иновационен лидер на КВС Груп в България; Румен Радушев – ръководител на Индивидуално банкиране и алтернативни канали в Postbank; Юлиян Влахов - директор за Управление на алтернативни канали в UniCredit Bulbank; Ева Мейдел - евродепутат от групата на Европейската народна партия; авторът Светлин Наков - съосновател на SoftUni и много други. Те ще обединят опита и знанията си, за да изследват динамично променящите се сили, които оформят финансовата среда в България. За четвърта поредна година, форумът кани всички, които се интересуват от предстоящото в сферата на финансите и които искат да помогнат на компаниите си, да се възползват от най-новите и съвременни възможности, които им дават иновациите. Програмата на конференцията включва презентации, панелни дискусии и интервюта в реално време. По този начин, висши ръководни кадри от местни и международни банки и застрахователни институции ще се присъединят към лидери от други организации, за да обсъдят какво трябва да направят банките, застрахователните компании и финтех фирмите, за да останат актуални и гъвкави в динамиката на съвременната среда. Информация за възможностите за участие и присъствие на #NEXT DIFI може да бъде получена от организаторите на: office@b2bmedia.bg.

На 6 ноември в София JA България организира петото издание на форума "Професиите на бъдещето", а на 7 ноември в цялата страна за 18-та поредна година ще се проведе "Мениджър за един ден". Всички компании и институции, които искат да приемат млади мениджъри за един ден, могат да се регистрират за участие до 12 октомври, за да могат желаещите младежи да кандидатстват за обявените позиции между 26 септември и 26 октомври. И домакини, и участници се регистрират на платформата на инициативата на "Мениджър за един ден": http://mfd.jabulgaria.org. Утвърдената програма за първоначално кариерно ориентиране дава начало на професионалната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 г. и е запазена марка на образователната организация "Джуниър Ачийвмънт", която се провежда ежегодно в около 100 държави по света. Повече за инициативите може да разберете тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Седмото поредно издание на програма "Младежка банка" започва с конкурс. Участието в конкурса става чрез изпращане на попълнени: формуляр за кандидатстване, бюджет и декларация за обработка на личните данни на електронен адрес: konkurs@frgi.bg. Повече информация може да намерите тук.

Reuters обяви третото издание на своята грантова програма за фотожурналистика. Крайният срок за кандидатстване е 31 декември 2019 г. Повече може да видите тук.

"Наука за хората" България организира обучението "Power: Система за подобряването на публичната изява". Подробности за цялото обучение може да видите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly