С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (7 - 13 октомври)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Atos Bulgaria Competency Center стартира първата си стажантска програма. Програмата е с продължителност от 3 до 6 месеца и е платена. Студентите ще могат да кандидатстват за стаж в следните области: SAP Application Support, Web Development (Java, .Net), HP Quality Center Support и HR & Training. Компанията търси стажанти предимно с технически профил, като няма изискване за завършен определен курс на обучение. Стажът е с гъвкаво работно време, за да може студентите да го съвместяват и с учебните си занятия. Като част от Atos Bulgaria, стажантите ще могат да се възползват и от пакет социални придобивки, като карта за спорт с преференциални условия, допълнителни дни отпуска, ваучери за храна, допълнително здравно осигуряване и други. Компанията предлага над 15 различни социални придобивки за своите служители. Срокът за кандидатстване е до 20 октомври, а одобрените кандидати се очаква да започнат работа до средата на ноември. Освен CV, студентите трябва да изпратят и кратък текст на английски на тема "Me, Myself and my dreams". Всички свободни позиции, може да разгледате в сайта на компанията тук: https://jobs.atos.net.

Стартира седмото издание на програмата за студентски иновации на УниКредит Булбанк - "Моята банка на бъдещето". Кандидатстването става онлайн, а крайният срок е до 20 октомври 2019 г. Може да се участва както самостоятелно, така и в екип, като оптималният брой на екипа е 5 души. Целта на програмата е да провокира студентите да търсят решения, които ще имат значение, както за личното им бъдещо развитие, така и за бизнеса като цяло. В инициативата могат да се включат студенти от различни университети в специалности като финанси, икономика, бизнес администрация, маркетинг, IT, счетоводство и др. Програмата дава възможност за придобиване на практически опит в бизнеса още по време на ученето. Работата по проектите ще продължи два месеца. В рамките на програмата студентите получават възможност за работа по реален проект в екип и с ментор, който е утвърден специалист или мениджър от УниКредит Булбанк. По време на проекта те ще надградят уменията и CV-то си с безплатни високопрофесионални обучения по управление на проекти и по презентационни умения. Най-добрите ще получат покана за стаж или работа в банката. Повече за инициативата можете да научите тук.

180 Degrees Consulting Sofia търси стажанти за предстоящия зимен семестър, които да назначи на позиция младши консултант. Стажът се изразява в изработване на консултантски проекти чрез изготвяне на маркетингови анализи, качествени и количествени проучвания, както и писане на консултантски доклад на английски език. Консултантите работят по проекти за социално значими организации в България. По този начин те помагат за социалното развитие на средата, в която живеят, като същевременно развиват своите професионални и меки умения. Кандидатите е нужно да са студенти или наскоро завършили, притежаващи критично мислене и умения за решаване на проблеми и с интерес към социално въздействие. Стажът е платен. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Крайният срок за кандидатстване е 13 октомври. Повече информация може да намерите тук.

Стипендии

Американски съвет за международно образование дава стипендия за обменна програма за ученици Кенеди Лугар (YES) в САЩ за учебната 2020/2021 година. Програмата предоставя стипендии на гимназисти, които да прекарат една академична година в САЩ. Учениците живеят в приемно семейство, посещават средно училище и се ангажират с дейности, чрез които научават повече за Американското общество и неговите ценности. Същевременно те са и посланици на собствената си култура, споделяйки българския език и традиции сред американската общност. Кандидатите следва да отговарят на следните изисквания: да са родени между 01 януари 2003 и 15 юли 2005; да са ученици в 9 или 10 клас на средно училище през есента на 2019; да имат добър или по-висок успех; да са изучавали английски език и демонстрират доброто му владеене; да отговарят на изискванията за издаване на американска виза; да могат да получат международен паспорт. Стипендията покрива всички разходи, свързани с транспорта до и от САЩ, настаняването в приемно семейство и обучението в американско средно държавно училище, също така медицинска застраховка, месечна издръжка за основни разходи, както и участие в семинари по програмата. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма Кандидатстването за програмата е напълно безплатно, като желаещите следва да попълнят електронно апликационна форма. Крайният срок за кандидатстване е 31 октомври. За повече информация посетете сайта на организацията или се свържете с нейни представители на електронен адрес sofia@americancouncilssee.org или телефони 0877 333 013 или 0879930228.

Фондация BCause в партньорство с Фондация "Сирак" обявява прием на документи на кандидати за стипендия по програма "Готови за успех" за учебната 2019-2020 г. Програмата е предназначена за младежи с отлични академични постижения, загубили един или двамата си родители, отгледани от роднини или в социални домове. Могат да участват ученици от 12 клас, както и студенти в държавни университети. Комисията на стипендиантска програма е решила от учебната 2018/2019 г. да преустанови стипендията за студенти, обучаващи се в степен "Магистър", освен когато специалността, в която се обучава студентът, не е за придобиване на образователно-квалификационна степен "Магистър" от първи курс (напр. Медицина, Архитектура, Право). Стипендиите са десетмесечни, а годишният им размер е съответно 2000 лв. за студентите и 1000 лв. за учениците. Най-важният критерий за избора на стипендиантите е успехът, който имат от предходната учебна година, на второ място се оценява социалният им статус. Крайният срок за кандидатстване е 9 октомври 2019 г. Подробна информация и формуляри ще намерите в сайта на фондация BCause.

Конкурси

Фондация "Атанас Буров" организира конкурс за стипендия "Дамян Балабанов". Право на участие имат студенти, които се обучават в редовна форма по икономически специалности във висши учебни заведения в България, имат завършен най-малко ІІІ курс, имат успех от цялото следване не по-малко от много добър (5.00). Стипендията е в размер на 300 лева месечно и се изплаща за деветте учебни месеца. До 15 ноември 2019 г. кандидатите трябва да представят информационна карта (може да бъде изтеглена от сайта), уверение за записан зимен семестър на учебната 2019/2020г. с посочен в него общ успех от следването или академична справка, есе на тема "Криптовалути. Генезис, функциониране, перспективи. Могат ли криптовалутите да заместят световните резервни валути?" в размер до 5 страници (1800 знака на страница). Документите и есето (на хартиен и електронен носител) се изпращат по пощата на адрес: София 1000 , бул. "Кн. Ал. Дондуков" № 4 - 6, Пощенска банка, Служебен вход, за фондация "Атанас Буров", за конкурса за стипендия "Дамян Балабанов". Документи, изпратени по електронна поща, няма да бъдат приемани. Пълна информация за конкурса може да видите тук.

Работа

Започна процедурата за набиране на кандидати за работа в публичния сектор през 2020 г. по програма "Старт на кариерата", реализирана от Министерство на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта. Инициативата отново ще предостави възможност на безработни висшисти до 29-годишна възраст да натрупат в рамките на 9 месеца първия си трудов стаж по придобитата специалност. По този начин се улеснява прехода им от образование към заетост и се постига гъвкава комбинация от знания, умения и практика, съответстващи на изискванията на пазарната икономика. До 18 октомври 2019 г. включително бюрата по труда в страната ще приемат документи. По програмата са обявени общо 1 989 работни места в централни институции и поделенията им в страната, като младежите имат възможност да изберат трите най-подходящи позиции и да кандидатстват за тях. За да участват в програма "Старт на кариерата", кандидатите трябва да са на възраст до 29 години, ненавършени до 18 октомври 2019 г. включително, и да имат висше образование, съответстващо на посоченото от работодателя за заемане на конкретното работно място. Други условия са да са регистрирани в бюрото по труда като безработни или заети търсещи работа лица и да нямат трудов стаж по придобитата специалност от висшето образование. Списъците на обявените работни места и пълна информация за процедурите, реда, условията и необходимите документи за кандидатстване са публикувани на официалната страница на Агенцията по заетостта. Консултации и съдействие за кандидатстване могат да бъдат получени във всички бюра по труда в страната.

Обучения

Фондация "Каузи" организира безплатно обучение " Разработване и управление на проекти ". Събитието ще се проведе на 11 октомври (петък) от 13 часа на адрес: София, ж.к. Люлин -2, МИКЦ "Каузи" в 90 СУ. По време на инициативата ще бъде обяснено как се формира идея за проект, какви са логическите елементи, как се намира финансиране за идеята и още много други различни съвети за създаване на успешен проект. Задължително е запазването на място. Може да го направите оттук, като посочите темата на обучението, или като пишете на имейл fondacia_kauzi@abv.bg. Повече информация може да намерите тук.
Събития

Youth Talent Network, съвместно с Spark Agency, организират кариерно-обучителното събитие Pitch Bootcamp. Основната цел на събитието е да помогне на младежите и бизнеса в страната да изградят тясна връзка помежду си и съответно намирането на работа за студентите да не е вече сложно предизвикателство. Pitch Bootcamp ще се проведе на 19 и 20 октомври в офиса на PWC (адрес: София, бул. "княгиня Мария Луиза" 9-11). Може да се регистрирате за събитието оттук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН) набира стажанти. Крайният срок за кандидатстване е 21 октомври. Повече информация може да откриете тук.

ОББ обявява началото на своята стажантска програма. Банката търси стажанти за две позиции: платен стаж в клонова мрежа (София) и дългосрочен стаж в дирекция "Европейски проекти и финансови институции. Желаещите да станат част от екипа трябва да изпратят своя актуална автобиография и мотивационно писмо на адрес internship@ubb.bg до 15 октомври 2019 г. Повече може да научите тук.

Седми национален младежки конкурс за есе на тема "Доброто и Злото в днешното общество" 2019. Есетата ще бъдат приемани на e-mail: teen_stzagora@abv.bg до 7 октомври 2019 г. Повече за конкурса може да намерите тук.

За седми път "Академия за Лидери" ООД провежда еднодневният курс Комуникационни умения "ръководител - служител". Може да се запишете оттук. Повече информация може да намерите на този линк.

Телерик Академия започва приема за три от програмите си Telerik Academy Alpha, които подготвят участниците за кариера в областта на софтуерното инженерство. Желаещите е необходимо да подадат автобиография и кандидатура на сайта на академията до 8 ноември за Alpha Java и до 22 ноември за Alpha .NET и Alpha JavaScript и да преминат кратък онлайн когнитивен тест.

Reuters обяви третото издание на своята грантова програма за фотожурналистика. Крайният срок за кандидатстване е 31 декември 2019 г. Повече може да видите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly