С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (14 - 20 октомври)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

"Капитал" набира кандидати за есенната си стажантска програма. Избраните стажанти ще преминат вътрешно обучение и ще станат част от медията. Изискванията са кандидатите да са студенти с икономическа специалност, да владеят английски език и да могат да работят добре с Excel. Участниците ще имат възможността да получат практически опит в журналистическа среда и възможност за постоянна работа в "Капитал" след стажа. Желаещите трябва да изпратят CV и мотивационно писмо до 20 октомври на имейл адрес: pisma@capital.bg. Повече информация може да намерите на Karieri.bg.

Стипендии

Американска фондация за България е отворена към нови кандидатури за стипендии в средното образование за учебната 2019/2020 г. За стипендия могат да кандидатстват ученици от 9 до 12 клас включително – в тези класове учениците трябва да са през учебната 2019/2020. В област изкуство могат да кандидатстват само ученици от специализираните училища по изкуства. АФБ се включва в борбата за опазване на околната среда и поради това всички документи (с изключение на тези по изящни и приложни изкуства) ще бъдат изпращани по електронен път на мейл office@afbulgaria.org. Стипендиите са за 10 месеца, изплащани на два транша - за тях се подписва договор за дарение с всеки, станал стипендиант на АФБ, след оповестяване на решението на комисията. За да кандидатствате, изпратете нужните документи на имейл адрес office@afbulgaria.org. Крайният срок за кандидатстване е 31 октомври. Повече информация може да намерите тук.

Конкурси

InternationalStudent.com организира пътуващ видео конкурс 2019. Инициативата е насочена към студенти, които искат да кандидатстват в чужбина, но се отказват по финансови причини. Този конкурс може да им помогне да намерят необходимите средства и да се замислят повече за причините да изберат международно образование. Конкурсът е отворен за млади хора, навършили 18 години, които вече са приети или смятат да кандидатстват в колеж/университет извън родната си страна. От тях се иска да направят кратко видео с максимална продължителност 4 минути, в което обясняват причините да изберат да учат в чужбина. Ако вече учат някъде, могат да направят видео за пътуване, което си мечтаят да осъществят. Награди: първо място – 4000 евро; второ място – 500 евро; трето място – 250 евро; победител на goabroad.com – 500 евро; победител на публиката – 1000 евро. От победителите ще се очаква да направят блог, в който да документират пътуването си. Блогът ще бъде пуснат веднага след обявяване на наградите и ще бъде активен до завръщане от пътуването. По време на подготовката за предстоящото пътуване се очаква да правите постове в блога поне веднъж седмично, а по време на пътуването – всеки ден. Преди да пуснете видеото си за участие в конкурса, заедно с формуляр за кандидатстване. Крайният срок е 15 октомври. Пълна информация може да намерите тук.

Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия организира онлайн конкурс по превод за средните училища в Европейския съюз "Juvenes Translators". Целта на надпреварата е да бъдат отличени най-добрите млади преводачи в Европейския съюз. В конкурса могат да участват средни училища (не могат да участват учебни заведения, предлагащи вечерни езикови курсове), да се намират в държава членка на ЕС, да са признати от образователните органи. Нужно е ръководството да избере между двама или петима ученици, родени през 2002 г. Училището ще покрие разходите по организацията на местно ниво. Европейската комисия ще заплати за церемонията по награждаването и ще поеме разноските по предоставянето на текстовете за превод и процедурата по оценяване. Европейската комисия ще уреди формалностите и ще заплати разходите по пътуването. Ако вашето училище желае да участва, регистрирайте се на платформата на конкурса до 20 октомври 2019 г. Повече информация може да намерите тук.

Обучения

Online Training Courses for E+ Youth Workers организира безплатно онлайн обучение "Leader in Youth Exhanges". Целта на проекта е да даде на участниците по-ясен поглед върху младежките обмени и тяхното организиране чрез различни дигитални методи – е-книги, видеа, 3D игри и др. Участниците трябва да владеят свободно английски език, опит в сферата на е-обучението или мотивация да учат повече, да могат да отделят между 36-40 часа за обучението (4/6 часа на седмица). За да кандидатствате, попълнете апликационната форма до 17 октомври. Повече информация може да намерите тук.

Online News Association (ONA) предлага стипендии за обучение на жени, които заемат ръководни позиции и са отговорни за въвеждане на иновациите в цифровите медии. Целогодишната интензивна програма Women’s Leadership Accelerator има за цел да развие допълнително техните лидерски и управленски умения. Тя започва с менторска седмица и лекции през март 2020 г. в Калифорния. Избрани журналистки от цял свят ще получат поддръжка и обучителни материали от ONA през цялата година и ще участват в уъркшоп по време на годишната конференция на ONA в Атланта. Организаторите поемат пътните разходи и настаняването на ограничен брой кандидатки. Необходимо отлично владеене на английски език. Крайният срок за кандидатстване е 31 октомври.
Събития

Фондация "Каузи" организира безплатно обучение "Как да представим идеята си пред инвеститор – Elevator Pitch". Събитието ще се проведе на 18 октомври в град София, на адрес: ж.к. Люлин-2, МИКЦ "Каузи", сградата на 90 СУ "Ген. Хосе де Сан Мартин". По време на инициативата ще бъде обяснено как да представите успешно своята бизнес идея, какво трябва да съдържа един успешен "Elevator Pitch", какви са полезните похвати и още много други въпроси. Задължително е запазването на място. Може да го направите оттук, като посочите темата на обучението, или като пишете на имейл fondacia_kauzi@abv.bg. Повече информация може да намерите тук.

British Council Bulgaria организира изложение за британско висше образование Study UK 2019 в София, Благоевград, Варна, Пловдив и Русе на 19 октомври. По време на изложението ще може да се срещнете лично с представители на някои от водещите британски университети. С други от тях ще може да разговаряте чрез директните онлайн излъчвания в Централен дом на Архитекта в София и в офисите на Orange Education в Благоевград, Варна, Пловдив и Русе. Ще имате възможност да се консултирате с експерти от изпитния отдел на Британски съвет относно теста по английски IELTS, който е необходим при кандидатстването. Освен това, ще можете и да се срещнете с българи, които са завършили британски университети, за да научите повече за живота в Обединеното кралство и техните съвети за обучението ви там. Изложението е безплатно, но е необходимо да се регистрирате онлайн. Посетете сайта на Британски съвет в България за актуален списък на участниците. Повече може да видите на страницата на събитието.

Посолството на Франция в България и Агенция Campus France ви канят на тазгодишното издание на салон "Обучение и професионална реализация". Събитието ще се проведе на 20 (11:00 – 18:00 часа) и 21 (10:00 – 17:00 часа) октомври в сградата на института на пл. "Славейков" 3. Събитието ще даде възможност на младите хора за среща с представители на френски висши учебни заведения и на франкофонски програми в България и за директен контакт за възможности за работа и стаж във френски компании в България и български фирми утвърдени на франкофонските пазари. Салонът ще бъде организиран в 3 тематични секции: образование - където висши учебни заведения, както и представители на франкофонските програми в България, ще информират за нивото и професионалната ориентация на предлаганите учебни програми и свързаните с тях възможности за професионална реализация; кариера - където представители на предприятията ще се срещнат в индивидуални интервюта със студенти и дипломирани специалисти, за да им изяснят спецификата на стажовете, на работните места и възможностите, които им се предлагат за работа в България и във Франция; ателиета - анимирани от университетски преподаватели и от специалисти те имат за цел придобиване на техники и знания необходими при обучението във висши учебни заведения както и на практични умения при търсене на стаж или работа. За улесняване на комуникацията с френските представители по време на салона, на всеки щанд ще присъства асистент – преводач. Подробности може да откриете тук.

Първа английска гимназия в София организира модулация на "Съвета за сигурност" към ООН. Това е симулационна игра, която цели да задълбочи разбирането на проблеми от ключово значение за международните отношения, процесите на вземане на решения в органи и организации от системата на ООН, както и да развие умения за аргументация и публично говорене. Tемата, която ще бъде дискутирана, е "Kонфликтът в Сирия". Моделът притежава така наречения "Pro-Am" характер (делегация от опитен и неопитен делегат), за да може новите членове на клуба да придобият повече опит и да разберат по-добре комплексните процедури. Датите на модела ще са 16 и 17 ноември 2019г. (събота и неделя ), като крайният срок за записване е 3 ноември. На 4 ноември избраните участници ще получат имейл за страната, която ще представят, процедурни уточнения и допълнителна информация за конфликта. Може да се регистрирате за участие оттук. Повече за симулацията може да научите оттук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Atos Bulgaria Competency Center стартира първата си стажантска програма. Тя е с продължителност от 3 до 6 месеца и е платена. Всички свободни позиции, може да разгледате в сайта на компанията тук: https://jobs.atos.net.

Стартира седмото издание на програмата за студентски иновации на УниКредит Булбанк - "Моята банка на бъдещето". Кандидатстването става онлайн, а крайният срок е до 20 октомври 2019 г.

Американски съвет за международно образование дава стипендия за обменна програма за ученици Кенеди Лугар (YES) в САЩ за учебната 2020/2021 г. Кандидатстването за програмата е напълно безплатно, като желаещите следва да попълнят електронно апликационна форма. Крайният срок за кандидатстване е 31 октомври. За повече информация посетете сайта на организацията или се свържете с нейни представители на електронен адрес sofia@americancouncilssee.org или телефони 0877 333 013 или 0879930228.

Фондация "Атанас Буров" организира конкурс за стипендия "Дамян Балабанов". Пълна информация за конкурса може да видите тук.

Започна процедурата за набиране на кандидати за работа в публичния сектор през 2020 г. по програма "Старт на кариерата", реализирана от Министерство на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта. До 18 октомври 2019 г. включително бюрата по труда в страната ще приемат документи.

Youth Talent Network, съвместно с Spark Agency, организират кариерно-обучителното събитие Pitch Bootcamp. Събитието ще се проведе на 19 и 20 октомври в офиса на PWC (адрес: София, бул. "княгиня Мария Луиза" 9-11). Може да се регистрирате за събитието оттук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly