С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (21 - 27 октомври)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Световната банка набира стажанти за зимната си програма. Стажантската програма търси кандидати в следните области: икономика, финанси, човешко развитие (обществено здравеопазване, образование, изхранване, население), социални науки (антропология, социология), селско стопанство, околна среда, инженерство, градско планиране, управление на природните ресурси, развитие на частния сектор и други свързани области; или корпоративна поддръжка (счетоводство, комуникации, управление на човешките ресурси, информационни технологии, хазна и други корпоративни услуги). За да получат право на стаж, кандидатите следва да имат завършена бакалавърска степен и да бъдат записани в програма за обучение (за магистърска или докторска степен с планове да се върнат в университета). Няма възрастова граница. Необходимо е добро владеене на английски език. Владеенето на езици като френски, испански, руски, арабски, португалски и китайски е предимство. Световната банка изплаща почасова заплата на всички стажанти и предоставя надбавка за пътни разходи до 3000 USD по преценка на мениджъра. Стажът се провежда в периода ноември – март. Може да кандидатствате оттук, а крайният срок е 31 октомври. Пълната информация за програмата може да намерите на сайта на Световната банка.

Bulgarian Startup Association отваря приема за своята стажантска програма. Това е неправителствена организация, търсеща ентусиазирани стажанти, които да поддържат комуникацията между отделните звена, да изпълняват възложените им задачи и да бъдат незаменима част от безпроблемното развитие на . Нужно е кандидатите да владеят перфектно български и английски език, да имат мотивация за усвояване на нови знания, да притежават умения за работа с MS Office, Google Drive или Trello и да имат опит в работата с визуализиращи софтуери. За да кандидатствате, изпратете CV на hello@besco.bg. Повече информация може да намерите тук.

Младежката организация AIESEC in Bulgaria си търси нови попълнения. За тази цел организира събитието "Create Yourself: Млад, свеж, че и неопитен", на което всички присъстващи ще имат възможността да чуят историите на настоящи и бивши членове на организацията, превърнали се в професионалисти. По време на събитието всеки желаещ ще може да получи информация как може да стане член. Инициативата ще се проведе на 25 октомври от 19:00 часа в офиса на MOVE.BG. Събитието е безплатно, но регистрацията е задължителна. Повече информация може да откриете тук.

Стипендии

Стипендия Chevening за едногодишна магистърска програма във Великобритания. Стипендиите са достъпни за тези, които са демонстрирали силни лидерски качества и също така имат отлично академично минало, както така и ясно изразена визия за бъдещето. Те предлагат пълна финансова подкрепа за отговарящи на условията магистърски програми във Великобритания, като в същото време предоставят разнообразен набор от академични, професионални и културни преживявания. Нужно е кандидатите да имат завършен бакалавър, да имат поне 2 години работен стаж, да са кандидатствали за 3 университета във Великобритания и са получили оферта от поне един в периода до 16 юли 2020 г., да отговарят на изискването за владеене на английски език на Chevening, както и да са готови да се върнат в родната си страна за поне 2 години след края на програмата. За да кандидатствате, влезте в онлайн апликационната система. Крайният срок е 5 ноември. Повече информация може да намерите тук.

Конкурси

Фондация "Карол Знание" обявява конкурс за годишна докторантска стипендия в размер на 8000 лв. Отличието се дава на изявен редовен докторант в една от следните области: Природни науки, Инженерни науки, Разработване на нови технологии и материали или Изкуствен интелект. Конкурсът е отворен от началото на октомври до 22 ноември. Докторантската стипендия е персонална и се връчва от 2012 г. от името на финансова група "Карол". Още подробности и условия за кандидатстване може да видите тук.

Обучения

Dev.bg организира на 23 октомври от 19:00 часа лекция-обучение на тема "Change Management в IT проектите". Ежедневно се появяват нови функционалности, а потребителите имат все по-високи изисквания, които бизнесът непрестанно се стреми да посрещне при изключително конкурентна среда. По време на лекцията Павел Иванов, които има над 12-годишен опит в информационните технологии, ще говори именно за управлението на ИТ проекти в условията на динамични промени и това защо т.нар. "Change Management" е толкова важен. Презентацията ще наблегне на реални примери от бизнес практиката, показващи защо управлението на промяната е от критично значение в сферата на IT PM и какви различни подходи съществуват при справянето с такъв тип ситуации. Презентацията ще се проведе на английски език. След края на лекцията ще има време и за въпроси. Събитието ще се проведе в DataArt България (адрес: бул. Тодор Александров №28; етаж 11, София). Обучението е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация. Повече информация за събитието и лектора може да видите тук.

Телерик Академия започва приема за три от програмите си Telerik Academy Alpha, които подготвят участниците за кариера в областта на софтуерното инженерство. Желаещите е необходимо да подадат автобиография и кандидатура на сайта на академията до 8 ноември за Alpha Java и до 22 ноември за Alpha .NET и Alpha JavaScript и да преминат кратък онлайн когнитивен тест. След това да се явят на входен изпит, който изисква базови познания по програмиране. Кандидатите с технологично образование или опит могат да участват в предварителен (earlybird) изпит. При успешно представяне ще си гарантират от рано място в програмата, а в противен случай имат втори шанс да се подготвят допълнително и явят на редовен изпит. За напълно начинаещите академията организира безплатни присъствени курсове по основи на програмирането. В малки групи и с индивидуален подход на преподаване, участниците ще усвоят поетапно фундаменталните познания в областта, стартирайки с инсталиране на необходимата среда, опознаване на основните понятия и писане на първите програми. Продължителността на обученията за начинаещи е 5 седмици, като ще се провеждат в събота или неделя по 3 часа. Участието в тях е безплатно и не изисква предварителни познания по програмиране. Необходима е завършена кандидатура за една от програмите Telerik Academy Alpha и решен когнитивен тест до началото на октомври. Участниците в курса ще бъдат селектирани на база на тяхната мотивация и цялостното им представяне.
Събития

Най-големият технологичен форум на компанията DELL Technologies ще се проведе в София на 25 октомври под името "Реална трансформация". Ежегодната среща на Dell е безплатно еднодневно събитие, което ще разкрие мощта на седемте технологични екипа на Dell, събрани на едно място. Участниците могат да обменят информация с хора от сферата, да общуват с лидери на знанието и да открият как реалната трансформация може да бъде създавана всеки ден. Освен това експерти от цяла Европа идват на форума, за да представят иновативните технологични решения на Dell и да отговорят на въпросите на участниците. Основен лектор по време на технологичния форум DELL ще бъде Сербан Зирнован, старши директор GCN на Dell Technologies за Централна и Източна Европа. Участниците ще имат възможност да вземат участие в 6 основни сесии и 10 технологични презентации. Някои от специализираните сесии ще се проведат от компании, част от Dell Technolgies, като VMware и Microsoft. Цялата програма може да прочетете тук. Събитието ще се проведе в София тех парк на 25 октомври от 09:00 до 17:00 часа. Регистрацията за форума е безплатна. Може да се регистрирате оттук.

Кариерен форум "Професиите на бъдещето" стартира като част от инициативата "Мениджър за един ден" на "Джуниър Ачийвмънт" България. Форумът дава възможност на младежите да получат качествено съдържание и досег до компаниите, мащабен поглед върху различните индустрии и професиите на бъдещето. От специфични теми на работата и бизнес живота в предишните издания, насочваме нещата към начин на живот и ценности. Тази година фокусът ще бъде насочен към това, което е важно и за поколението Z и за работодателите - начин на живот и ценности. По време на събитието ще се проведат характерните панелни дискусии, в които участват професионалисти от бизнеса и представители на различни институции, които представят мненията и визиите си по поставените теми и проблеми. Освен това в програмата на форума ще видите на сцената вдъхновяващи лектори от различни бизнес и обществени сектори. Те ще споделят своя житейски и бизнес опит и ще дават ценни съвети за кариерно развитие. Форумът ще се проведе на 6 ноември в сградата на Международно висше бизнес училище (адрес: София, ул."Винсент ван Гог" 7) и в часовия диапазон от 10:00 до 15:00 часа. Може да се регистрирате оттук. Кои ще са лекторите и пълната програма може да видите тук.

В началото на 2020 г. Национален научно-образователен фестивал "Намереното поколение", с подкрепата на МОН, ще събере на едно място повече от 100 организации и институции, ангажирани с образованието и науката на малки и вече пораснали ученици. Организаторите канят всички частни и държавни училища, образователни центрове, НПО-та, факултети на университети, музеи, галерии, издателства, фондации, институти на БАН, езикови школи, детски градини да се включат в изложението. Целта на събитието е да създаде научно-образователен мост чрез диалог в съвременна образователна среда, която да съхрани и предаде богатството от образователните ни традиции по интересен, разбираем, иновативен начин. Организаторите на събитието дават възможността на всеки участник да представи нагледно своята образователна дейност, методи, подходи и добри практики, които ги отличават от останалите. Събитието ще се проведе в три модула - практически, лекционен и модул за национално обсъждане на иновации. Събитието ще се проведе в Националния дворец на културата от 24 до 26 януари. Регистрациите за участници са отворени до 4 декември 2019г. , като за целта всеки може да се свърже с екипа на проекта на: apebulgaria@outlook.com. Пълна информация за събитието може да намерите тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Американска фондация за България е отворена към нови кандидатури за стипендии в средното образование за учебната 2019/2020 г. Крайният срок за кандидатстване е 31 октомври. Повече информация може да намерите тук.

Online News Association (ONA) предлага стипендии за обучение на жени, които заемат ръководни позиции и са отговорни за въвеждане на иновациите в цифровите медии. Крайният срок за кандидатстване е 31 октомври.

Първа английска гимназия в София организира модулация на "Съвета за сигурност" към ООН. Може да се регистрирате за участие оттук. Повече за симулацията може да научите оттук.

Американски съвет за международно образование дава стипендия за обменна програма за ученици Кенеди Лугар (YES) в САЩ за учебната 2020/2021 г. Кандидатстването за програмата е напълно безплатно, като желаещите следва да попълнят електронно апликационна форма. Крайният срок за кандидатстване е 31 октомври. За повече информация посетете сайта на организацията или се свържете с нейни представители на електронен адрес sofia@americancouncilssee.org или телефони 0877 333 013 или 0879930228.

Фондация "Атанас Буров" организира конкурс за стипендия "Дамян Балабанов". Пълна информация за конкурса може да видите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly