С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (28 октомври - 3 ноември)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.
Стажове

"Капитал" набира кандидати за есенната си стажантска програма. Избраните стажанти ще преминат вътрешно обучение и ще станат част от медията. Изискванията са кандидатите да са студенти с икономическа специалност, да владеят английски език и да могат да работят добре с Excel. Участниците ще имат възможността да получат практически опит в журналистическа среда и възможност за постоянна работа в "Капитал" след стажа. Желаещите трябва да изпратят CV и мотивационно писмо до 30 октомври на имейл адрес: pisma@capital.bg. Повече информация може да намерите на Karieri.bg.

Сдружение "Образование без раници" търси стажант "Маркетинг и реклама". Стажантът ще планира и модерира онлайн комуникационни кампании заедно с другите членове на екипа, ще създава ангажиращо онлайн съдържание – поддръжка на уеб страницата на "Образование без раници", на блога, на страниците в социалните мрежи (Facebook, Viber community, Instagram), ще подготвя информационни бюлетини, а при интерес може да подкрепя и други PR дейности. Изискванията към кандидата са да има познания в сферата на стратегическите комуникации, връзките с обществеността, рекламата и управлението на проекти, да има интерес в сферата на образованието и иновациите, отлично писмено изразяване и водене на официална комуникация – устна и писмена, на български и английски и бизнес опит с администриране на онлайн съдържание. Позицията е на непълен работен ден. Кандидатите трябва до 6 ноември да изпратят на hi@obr.education: автобиография и мотивационно писмо (видео/фото разказ/ презентация/ есе/ друго), представящо мотивацията да работят за каузата. От сдружението ще се свържат само с одобрените кандидати. Повече информация може да намерите тук.

bTV Media Group търси стажанти в направление "Организиране на плейлисти". Като част от екипа на отдел "Трафик" ще можете да придобиете ценни професионални умения от практиката и ще се научите да работите в бърза и динамична среда. Стажантите ще имат възможност да работят с база данни в специализиран софтуер за продажби и да проследят и усвоят процеса на изготвяне на плейлисти за реклама в телевизията. Нужно е кандидатите да са завършили трети или четвърти курс в университет (с активен интерес и/или опит в областта продажби и трафик), да имат отлични аналитични умения, много добри организационни умения, компютърни познания с MS Office, да владеят английски език. Притежаването на предишен опит не е задължително. Стажът е с продължителност от 3 месеца. Всички, които проявяват интерес към позицията, могат да кандидатстват оттук, като изпратят автобиография. Само одобрените по документи кандидати, ще бъдат поканени на интервю. Повече за позицията може да видите тук.

Софтуерната компания "ММ Солушънс" обявява прием по своята стажантска програма. Компанията търси стажант за отдела, занимаващ се с настройка на цифрови камери. Нужно е кандидатите да имат познания по хардуер, програмиране, операционни системи, да владеят английски език и да имат желание за развитие в сферата. Компанията предлага триседмично безплатно обучение в присъствена форма с лектор, възможност за назначаване на работа при успешно завършване на курса и продължаващо обучение след назначаване. Програмата стартира на 4 ноември. Ако стажантската програма представлява интерес за вас, може да изпратете актуална автобиография до 29 октомври. Може да кандидатствате оттук. Пълна информация за програмата може да намерите на сайта на Karieri.bg.

Стипендии

Министерство на здравеопазването финансира обучението за придобиване на специалност лекари-специализанти, лекари по дентална медицина-специализант, както и медицински сестри и акушерки. С финансовата подкрепа на оперативната програма се финансира обучението на специализантите чрез заплащане на таксите за теоретично и практическо обучение. На лица без доходи чрез проекта се предоставят стипендии в размер на две минимални работни заплати на месец. Ще бъдат подкрепени лица с придобита професионална квалификация "лекар", "лекар по дентална медицина", "медицинска сестра" или "акушерка". Процедурата е отворена и всеки заинтересован може да кандидатства до 30 септември 2023 година онлайн чрез регистрация в интернет страницата на проекта www.specializanti-mh.info. Критериите за подбор, условията, начина за кандидатстване и необходимите документи, са публикувани на сайта на проекта, Секция "Документи", Раздел "Документи за четвърта процедура за подбор на специализанти".

Конкурси

Представителството на Европейската комисия в България организира конкурс за участие в младежкия екип "Европа". Организацията търси студенти на възраст между 18 и 25 години, обучаващи се в бакалавърска и магистърска програма, които имат желание да бъдат младите посланици на ЕС пред най-различни публики. Нужно е кандидатите да имат много добри познания за ЕС, да са креативни и инициативни, да имат желание да подобрят комуникационните си умения, да взимат активно участие в инициативите "Отново на училище" и "Отново в университета", както и в комуникационните събития на Представителството на Европейската комисия в България и на европейските информационни мрежи. Ако пак станете част от инициативата, ще започнете множество обучения, включително как да говорите пред публика, ще се запознаете отблизо с работата на европейските институции, ще участвате в национални конференции и събития, ще посещавате европейските институции в Брюксел и ще придобиете безценен опит в сферата на комуникациите. За да участвате, трябва да изпратите заявление, мотивационно писмо (до 300 думи) и презентация (до 17 слайда) на една от следните теми: "Що е ЕС?"; "нови възможности за младите да въздействат на развитието на ЕС". Кандидатствайте до 22 ч. на 4 ноември 2019 г. по имейл на COMM-REP-SOF-TEJ@ec.europa.eu). С одобрените кандидати ще бъде проведено интервю в периода 11 - 15 ноември 2019 г. Пълните условия на конкурса ще намерите тук.

Неправителствената организация "Походът" обявява третия по рода си конкурс за есе. Участниците трябва да пишат по една от следните теми: 1. Трябва ли да се върне задължителната казарма?"; 2. "Икономика без пластмаса – възможност или утопия?"; 3. "Как да помогнем за ограничаването на климатичните промени?"; 4. "Трябва ли да има задължителна литература в училище?". Нужно е есето да не е по-дълго от 600 думи, съдържанието да отговаря тематично на заглавието, да има структурираност, да се чете леко и да е увлекателно. Допускат се и есета на други теми, стига да отговарят на горепосочените изисквания. Изпращайте текстовете си на имейл pohodut@gmail.com с тема "Конкурс за есе" и кратко ваше представяне. Крайният срок е 3 ноември. Авторите на трите най-добри есета ще бъдат наградени с книги. Всички финалисти получават възможността да станат блогъри в "Походът", както и да участват в срещите и събитията, които се организират. Също така организаторите се ангажират да помогнат според възможностите си в популяризирането на дейността на участниците в развитието на техния личен бранд, както и да предоставят безплатно обучение в сферата на дигиталния маркетинг и копирайт. Есетата на най-добрите участници ще бъдат публикувани в сайта: http://pohodut.org/.Начало на формуляраКрай на формуляра

Обучения

Фондация "Каузи" организира безплатно обучение "Разработване и управление на проекти" в Благоевград. По време на събитието участниците ще научат как могат да намират подходящи програми за финансиране на проекти и как да създадат план за изпълнението им. Освен това ще бъдат дадени съвети как може най-лесно да се управлява даден проект след неговото създаване. Обучението ще се проведе на 30 октомври (сряда) от 11:00 часа в зала 101 на Кариерен център на ЮЗУ "Неофит Рилски", Благоевград. Местата са ограничени, запазването на място е по реда на заявяване на участие. Моля, потвърдете присъствието си за избраните от вас обучения на имейл: fondacia_kauzi@abv.bg или попълнете формата: http://kauzi.org/bg/contact.html. Изпратете две имена, телефон за връзка, заглавието на обучението и град на провеждане и очаквайте потвърждение от наша страна. Повече информация може да намерите тук.
Събития

"Региоком" България организира кариерен щанд в Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Инициативата ще се проведе на 29 ноември от 12:00 до 15:00 часа на 4 етаж в сградата на Стопанския факултет. На място ще може да се запознаете с кариерните възможности в компанията и свободните места за кандидатстване. Освен това ще може да получите информация за стаж.

На 28 ноември във фоайето на УНСС ще се проведе събитието "Дни на кариерата в УНСС 2019". Организатори са JobTiger и Междууниверситетски център за развитие на кариерата на УНСС. На място ще може да научите за всички отворени свободни работни и стажантски позиции в най-различни компании в сферата на икономиката, финансите, маркетинга, човешките ресурси и обслужването на клиенти. По време на изложението ще може да се запознаете с представители на над 80 компании. Вижте повече за събитието на страницата.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:

Повече информация за тях можете да намерите тук.

Световната банка набира стажанти за своята зимна програма. Може да кандидатствате оттук, а крайният срок е 31 октомври. Пълната информация за програмата може да намерите на сайта на Световната банка.

Bulgarian Startup Association отваря приема за своята стажантска програма. За да кандидатствате, изпратете CV на hello@besco.bg. Повече информация може да намерите тук.

Стипендия Chevening за едногодишна магистърска програма във Великобритания. За да кандидатствате, влезте в онлайн апликационната система. Крайният срок е 5 ноември. Повече информация може да намерите тук.

Кариерен форум "Професиите на бъдещето" стартира като част от инициативата "Мениджър за един ден" на "Джуниър Ачийвмънт" България. Може да се регистрирате оттук. Кои ще са лекторите и пълната програма може да видите тук.

В началото на 2020 г. Национален научно-образователен фестивал "Намереното поколение", с подкрепата на МОН, ще събере на едно място повече от 100 организации и институции. Регистрациите за участници са отворени до 4 декември 2019г. , като за целта всеки може да се свърже с екипа на проекта на: apebulgaria@outlook.com. Пълна информация за събитието може да намерите тук.

Online News Association (ONA) предлага стипендии за обучение на жени, които заемат ръководни позиции и са отговорни за въвеждане на иновациите в цифровите медии. Крайният срок за кандидатстване е 31 октомври.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly