С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (4 - 10 ноември)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Куриерската фирма "Еконт" набира стажанти. Стажантската програма е платена, продължава от 1 до 3 месеца и предлага обучение, а след края й компанията предлага възможност за работа. Попълнете формата чрез бутона "Kандидатствай" или изпратете автобиография на jobs@econt.com с тема Стаж. Посочете желаните от вас област и период за провеждане на стажа, след което от "Еконт" ще преценят кой отдел е най-подходящ. Крайният срок за подаване на документи е минимум един месец преди започване на стажа. Повече информация може да откриете тук.

Стипендии

Стипендиантската програма на Уникредит Булбанк подпомага финансово студенти от икономически специалности в страната. В програмата могат да се включат български студенти, които: учат в 3-ти или 4-ти курс в икономически специалности (финанси, икономика, бизнес администрация, маркетинг, счетоводство и подобни) в държавни университети, държавна поръчка, редовна форма на обучение; имат успех от предходна учебна година не по-малко от много добър 5; владеят английски език на минимум В1 ниво; биха искали да проведат стаж в Уникредит Булбалнк; Не са получавали до момента стипендия от банката. Програмата предвижда платен двумесечен стаж в банката или някое от дъщерните дружества в България. Стажът може да се проведе при гъвкава ангажираност с еквивалентна обща продължителност. Втората част от стипендията се изплаща след приключване на стажа. Стипендията е в размер на 200 лв. месечно за период от осем месеца на настоящата академична година. Сумата се изплаща на два пъти. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма, крайният срок е 17 ноември. Пълната информация може да видите на сайта на банката.

БНБ обявява конкурс за стипендианти за 2020 година. Ще бъдат раздадени две стипендии по 600 лв. месечно за студенти, обучаващи се за придобиване на образователно-квалификационна степен (ОКС) "магистър" и една стипендия от 800 лв. месечно за лица, обучаващи се за придобиване на образователна и научна степен (ОНС) "доктор" (докторанти). Стипендиите се изплащат 9 месеца. Изисквания към кандидатите са: трябва да са български граждани, към датата на кандидатстването за стипендия да са докторанти в редовна форма на обучение или студенти, обучаващи се в редовна форма за придобиване на "магистър", в акредитирани висши училища или академични институти в страната или чужбина, с подходящи за БНБ специалности. Нужно е кандидатите да не са служители на БНБ, да не са роднини по права линия, съпрузи, роднини по съребрена линия до четвърта степен или роднини по сватовство до втора степен и да не са във фактическо съжителство с членове на Комисията за подбор и работа със стипендианти на БНБ или с членове на управителния съвет на БНБ. Лице, което е било стипендиант на БНБ, няма право да кандидатства отново за стипендия на БНБ, освен ако е получавало стипендия на БНБ за студент редовно обучение, обучаващ се за придобиване на ОКС "магистър" и кандидатства за стипендия като обучаващ се за придобиване на ОНС "доктор. Крайният срок за кандидатстване е 9 декември. Пълните изисквания, начините за кандидатстване и повече информация може да намерите тук.

Конкурси

Пети годишен конкурс за студентски реферати по правозащитна тема. Във връзка с отбелязване на 230 години от приемането на френската Декларация за правата на човека и гражданина, Правната програма на Фондация "Институт Отворено общество - София" организира конкурс за студентски реферати по темата "Историческо значение на френската декларация за правата на човека и гражданина от 1789 г.". В конкурса могат да участват студенти от специалност "Право" на всички български висши училища и на висши училища от държавите членки на Европейския съюз, без значение на формата на обучение. Рефератите трябва да представляват писмена авторска работа, която не е публикувана и не е предложена за публикуване в печатно или електронно издание. На победителите ще бъдат присъдени следните парични награди: първа награда – 1000 лв., втора награда – 700 лв., трета награда – 500 лв. Още за условията на конкурс може да прочетете в приложения файл. Крайният срок за подаване на рефератите е 17:30 часа на 2 декември. Тук може да намерите отговори на често срещани въпроси във връзка с условията на конкурса.

Конкурс за редизайн на банкови клонове на Fibank. Конкурсът, реализиран като част от "Академия ГРАДЪТ" и подкрепен от Fibank, е насочен към студенти и млади професионалисти, които да предложат идейни проекти за дизайн на иновативен банков офис, като идентифицират модели и решения за адаптиране на клоновата мрежа на Fibank към последните потребителски тенденции. От участниците в конкурса се изисква да разработят концепция за базов дизайн, отговарящ на целите на конкурса, който да приложат и развият за два, специално подбрани офиса на банката (София, площад "Народно събрание" 2 и София, бул. "Александър Стамболийски" 20). Идеята на проекта е да се изградят гъвкави офиси, които да се адаптират към променящите се изисквания и търсене на иновации от клиентите, като същевременно осигуряват удобство и високо качество на обслужване. В конкурса могат да участват български студенти и аспиранти от български и международни университети, както и стартиращи професионалисти до 30 годишна възраст. Трябва да изпратите попълнена, подписана, сканирана форма за регистрация в конкурса на fibankcontest@thecityacademyawards.bg. Крайният срок за регистрация е 11 ноември. Крайният срок за подаване на проектите е 1 февруари 2020 година. Може да изтеглите всички необходими документи от този линк. Пълните изисквания и цели на конкурса и проектите може да погледнете тук.

Обучения

Dev.bg организира на 5 ноември от 19:00 часа лекция-обучение на тема "Първи стъпки в Site Reliability Engineering". Терминът Site Reliability Engeneering (SRE) набира все по-голяма популярност през последните няколко години и все повече компании търсят такъв тип специалисти. По време на лекцията Марчин Дерило ще обясни какво всъщност работи SR инженерът, той ще обясни повече за тази перспективна професия и свързаните с нея технологии и изисквания. По време на своята презентация той ще се спре на някои важни аспекти от сферата на SRE и ще разясни: Какво е Site Reliability и защо това направление от софтуерната разработка е важно и в същото време – не толкова просто, колкото изглежда?; Какво всъщност правят SR инженерите в своята ежедневна работа?; Какви умения и компетенции биха били от полза за хората, имащи желание да се занимават със SRE. Презентацията ще се проведе на английски език. След края на лекцията ще има време и за въпроси. Събитието ще се проведе в DataArt България (адрес: бул. Тодор Александров №28; етаж 11, София). Обучението е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация. Повече информация за събитието и лектора може да видите тук.
Събития

Младежката организация AIESEC организира събитието "Обиколи света с AIESEC". Целта му е да представи доброволческите стажове, които са изградени по целите за устойчиво развитие на ОНН и също така предоставя модел за личностно развитие по време на самия стаж. Стажовете дават възможност на участниците да пътуват в над 120 държави по света, да се развиват в сфери като маркетинг, продажби, IT и много други. Събитието ще се проведе на датите 6, 13 и 20 ноември в Национален студентски дом. За участие е нужна регистрация. Повече информация може да видите тук.

На 19 ноември от 13.00 часа ще се проведе осмото издание на "Предприемаческа борса". Събитието се организира от фондация "Каузи" и ще се проведе в зала "Вихрен" на Интер-Експо Център, адрес: град София, бул. "Цариградско шосе" 147. Борсата протича като поредица от "бързи първи срещи", в които участниците се борят за интереса и доверието на инвеститорите към своите идеи и получават професионална обратна връзка тях. Всеки трябва да е готов с кратко експозе на своята идея и трябва да е готов да разгърне своя проект пред даден инвеститор. Повече за събитието може да намерите на този линк.

През 2019 г. за втори път в България ще се проведе "Денят на жената предприемач". Денят на жената предприемач (WED) представлява движение, което продължава да е активно през цялата година в подкрепа на жените предприемачи по цял свят. WED вдъхновява жени – лидери, иноватори и предприемачи да развият своите старт-ъпи, да стимулират икономическото и социално развитие на общностите, в които живеят. Темата тази година е "Креативност". Част от програмата са обучения в направление красота, креативност, презентационни умения, сценично поведение, успешни бизнес практики и техники за баланс между работата и личния живот. Събитието ще се проведе на 19 ноември, вторник, в Capital Fort. Регистрацията е задължителна и безплатна. Пълната програма на обученията и инициативите може да видите тук.

На 22 ноември (петък) от 13:30 до 18:00 часа Физическият факултет (ФзФ) на СУ "Св. Кл. Охридски" отваря вратите си за всички, които искат да прекарат един интересен и ползотворен следобед, вдъхновени от науката – ученици, учители, родители с деца, студенти, изследователи и граждани. Посетителите ще могат да видят, че физиката ни отвежда най-дълбоко и най-далече в човешкото познание; че може да бъде забавна; че е интелектуално изпитание и удоволствие; че е престижна специалност с многобройни и добре платени възможности за реализация в България и по света. По време на Деня на отворените врати ще може да се запознаете с новите предизвикателства пред физиката и астрономията и представяне на възможностите за обучение и развитие в различни области на физиката, както и да зададете своите въпроси. Адресът на Физическия факултет е: бул. "Джеймс Баучър" 5, гр, София (линк към карта: https://bit.ly/2Bl7iaH). За въпроси и допълнителна информация можете да пишете на адрес: vd_pr@phys.uni-sofia.bg. Пълната програма може да видите тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица: Повече информация за тях можете да намерите тук.

Сдружение "Образование без раници" търси стажант "Маркетинг и реклама". Повече информация може да намерите тук.

bTV Media Group търси стажанти в направление "Организиране на плейлисти". Всички, които проявяват интерес към позицията, могат да кандидатстват оттук, като изпратят автобиография. Повече за позицията може да видите тук.

Министерство на здравеопазването финансира обучението за придобиване на специалност лекари-специализанти, лекари по дентална медицина-специализант, както и медицински сестри и акушерки. Процедурата е отворена и всеки заинтересован може да кандидатства до 30 септември 2023 година онлайн чрез регистрация в интернет страницата на проекта www.specializanti-mh.info.

Представителството на Европейската комисия в България организира конкурс за участие в младежкия екип "Европа". Кандидатствайте до 22 ч. на 4 ноември 2019 г. по имейл на COMM-REP-SOF-TEJ@ec.europa.eu). Пълните условия на конкурса ще намерите тук.

Неправителствената организация "Походът" обявява третия по рода си конкурс за есе. Изпращайте текстовете си на имейл pohodut@gmail.com с тема "Конкурс за есе" и кратко ваше представяне. Крайният срок е 3 ноември.

"Региоком" България организира кариерен щанд в Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Инициативата ще се проведе на 29 ноември от 12:00 до 15:00 часа на 4 етаж в сградата на Стопанския факултет.

На 28 ноември във фоайето на УНСС ще се проведе събитието "Дни на кариерата в УНСС 2019". Вижте повече за събитието на страницата.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly