С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (11 - 17 ноември)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Европейският парламент в Брюксел обявява началото на набирането на стажанти за своята програма. Стажът ще се проведе в периода 1 март до 31 юли 2020 г. Целта на инициативата е да представи механизмите на работа в Европейския парламент, да въвлече стажантите в обществените звена, които представляват интерес за тях и да обучи потенциални професионалисти за работа в натоварена мултикултурна среда. Нужно е кандидатите да са на възраст над 18 години, да са завършили висше образование, да имат чисто криминално досие, да не са работили през последните 2 месеца в структурата на ЕС, както и да отговарят на езиковите изисквания за работа и комуникация в структурата на ЕП. За да кандидатствате, изберете най-подходящата за вас оферта тук и изпратете CV (Europass формат) и мотивационно писмо (на английски език). Крайният срок е 30 ноември 2019 г. Повече информация и пълен регламент за кандидатстване може да намерите тук.
Повече информация за това как протича стажа в Европейската комисия в Брюксел може да научите от разказа на Естел Стоянова за Karieri.bg, която беше стажант по програмата.

"Заедно в час" набира участници в програмата си за професионално и лидерско развитие, които да започнат работа като учители през септември 2020 г. Одобрените кандидати ще преподават две години в училища, партньори на организацията. Преди това ще преминат интензивна подготовка, която заедно с допълнителни обучения през двете години ще им помогне да придобият умения, както за работа в класната стая, така и за кариерно развитие с фокус върху образованието. За кандидатстване не е нужен предишен преподавателски опит, нито придобита професионална квалификация "учител". Необходима е завършена бакалавърска степен (до септември 2020 г.) и нагласа, че всяко дете може да постигне успех. Може да кандидатствате през сайта на организацията, а крайният срок е 15 ноември. Подробните изисквания и информация за процеса на подбор може да откриете тук.

Стипендии

За учебната 2019/2020 г. Фондация "Подкрепа за образование" ще предостави годишни стипендии на 5 студенти с високи академични успехи с ниски доходи, в размер на 2000 лв. всяка. Стипендиите са в следните образователни направления: Годишна стипендия за един студент, обучаващ се в специалност "Право" (дарена от "Евролекс България"); Годишни стипендии за двама студенти, обучаващи се в специалност "Финанси" или "Икономика" (дарени от "Инфрапроект консулт" ЕООД); Годишна стипендия за един студент, обучаващ се в специалност "Топлотехника" (дарена от "Метроконсулт БГ" ЕООД); Годишна стипендия за един студент, обучаващ се в специалност "Строителство на сгради и съоръжения" (дарена от БИАС-М ЕООД). Срокът за кандидатстване е до 16 ноември включително. Право на кандидатстване имат младежи, ненавършили 26 години, които са в неравностойно социално положение и са студенти след първи курс, редовна форма на обучение през учебната 2019-2020 г. по държавна поръчка във висше учебно заведение в България. Пълните изисквания може да видите тук. До 1 декември 2019 г. Фондация "Подкрепа за образование" ще обяви списък с одобрените стипендианти, след което ще ги покани на събеседване и ще подпише договор с всеки от тях. Документи се подават на адрес: Фондация "Подкрепа за образование"; Район "Слатина", ж.к. "Гео Милев", ул. "Голаш", №12, гр. София 1111 или сканирани на eлектронен адрес: office@sefbg.com. За повече информация за стипендиите, моля вижте страницата "Условия" и "Кандидатствай" или се свържете с нас на тел. + 359 2 983 61 88.

Конкурси

За седма поредна година Сдружение "Постоянно образование" обявява конкурс за дипломна работа, защитена през 2019 г., в която са залегнали принципи за хуманно образование и личностно развитие и засяга някои от следните теми: самопознание, самообразоване и самовъзпитание; интегриране на процеси и индивидуални качества; гражданско образование и доброволен труд; възпитание в толерантност, неагресивност и мир; основни цели на образованието; живот и работа в общност; взаимозависимост във взаимоотношенията; преоткриване на общочовешките ценности; силата на единността в общностите; човек и природа. Кандидатите да представят копия или резюмета на дипломните си работи до 15 декември 2019 г. на следния адрес: гр. София 1000, ул. "Г. С. Раковски" 157, Сдружение "Постоянно образование" или на е-mail: postoyanno_obr@yahoo.com. Крайният срок е 15 декември. Наградата ще бъде връчена на среща на сдружението, която ще се състои в сградата на Музея за история на София в София на 28 декември, петък, от 18:00 до 20:30 ч. Пълна информация може да откриете тук.

Обучения

"Наука за хората" България организира обучението "Система за усъвършенстване на социалните умения". По време на обучението ще подобрите своите комуникативни способности и ще разберете как може да общувате с всеки, без излишните притеснения, срам и нерви. До края на програмата ще успеете значително да намалите страха си от нови запознанства и социални предизвикателства. Курсът е два дни и се провежда през събота и неделя, а следващите възможни дата са 23 и 24 ноември. Базовата цена на обучението е 200 лв. на човек. Може да се запишете оттук. Подробности за цялото обучение може да видите тук.

Събития

DiscoverEU е инициатива на Европейския съюз, която ви дава възможност да откриете Европа чрез учебни преживявания. Проектът цели участниците да изследват многообразието на Стария континент, да научат повече за европейското наследство и история, да се запознаят с хора от други държави, да развият жизнени умения като независимост, увереност и откритост към други култури. Нужно е кандидатите да са младежи, родени в периода 1 януари – 31 януари 2001 г. и да са граждани на страна членка на ЕС. Европейската комисия ще предостави на наградените младежи карти за пътуване в рамките на Европейския съюз между 1 април 2020 г. и 31 октомври 2020 г. за максимален срок от един месец. Наградените кандидати по правило пътуват с влак. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма, а крайният срок е 28 ноември 2019 г. Пълна информация за проекта може да откриете тук.

Един от водещите университети в Холандия Tilburg University гостува в България, за да се срещне с кандидат-студенти, които се интересуват от възможностите за обучение на английски език в Холандия. Учебното заведение е доказан лидер в обучението по икономика, бизнес науки и право. Презентациите ще се проведат на 13 ноември (София, хотел "Маринела") и 14 ноември (Варна, хотел "Голдън тюлип"). Събитието е организирано от агенция за образование "Скай Лайнс". За да присъствате на презентациите, е необходима предварителна заявка за участие чрез попълване на регистрационната форма. Повече информация може да видите тук.

Българска мрежа на Глобалния договор на ООН организира Детски базар на професиите, който цели да създаде възможност за ранно професионално ориентиране на децата и младежите. За два дни посетителите на базара ще имат възможност да поговорят с професионалисти от различни области и да присъстват на лекции, в които специалисти споделят за особеностите на своята професия, за необходимите знания и качества да бъде практикувана тя и за пътя, който те самите са извървели, за да се развият професионално. Събитието ще се проведе на 22 и 23 ноември в зала "Джон Атанасов" на "София тех парк", а входът е свободен за всички желаещи (22 ноември е предназначен за посещение на организирани училищни групи с предварителна регистрация). Базарът на професиите е насочен към ученици между 8 и 16 години, родители и учители. Не е подходящ за деца под 8 годишна възраст. За повече информация вижте на страницата на събитието.

UNICEF започна кампания, посветена на правата на децата, младежите и младите хора с увреждания. Тя е посветена на 30-годишнината на Конвенцията за правата на детето и правата на децата, младежите и младите хора с различни способности в България. На 20 ноември се организира и национален форум на тази тема. Целта на инициативата е да се повиши информираността, разбирането и чувствителността по отношение на правата на децата, младежите и младите хора, живеещи с увреждания. Организаторите искат обществото да чуе техния глас, като ги постави в центъра на кампанията. В рамките на кампанията ще бъдат разказани над 15 вдъхновяващи истории на деца, младежи и млади хора с различни способности. Повече за кампанията и допълнителни материали можете да намерите на сайта на UNICEF.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Куриерската фирма "Еконт" набира стажанти. Попълнете формата чрез бутона "Kандидатствай" или изпратете автобиография на jobs@econt.com с тема Стаж. Повече информация може да откриете тук.

Стипендиантската програма на Уникредит Булбанк подпомага финансово студенти от икономически специалности в страната. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма, крайният срок е 17 ноември. Пълната информация може да видите на сайта на банката.

БНБ обявява конкурс за стипендианти за 2020 г. Крайният срок за кандидатстване е 9 декември. Пълните изисквания, начините за кандидатстване и повече информация може да намерите тук.

Пети годишен конкурс за студентски реферати по правозащитна тема. Крайният срок за подаване на рефератите е 17:30 часа на 2 декември. Тук може да намерите отговори на често срещани въпроси във връзка с условията на конкурса.

Конкурс за редизайн на банкови клонове на Fibank. Трябва да изпратите попълнена, подписана, сканирана форма за регистрация в конкурса на fibankcontest@thecityacademyawards.bg. Крайният срок за регистрация е 11 ноември. Крайният срок за подаване на проектите е 1 февруари 2020 година. Пълните изисквания и цели на конкурса и проектите може да погледнете тук.

Младежката организация AIESEC организира събитието "Обиколи света с AIESEC". Събитието ще се проведе на датите 6, 13 и 20 ноември в Национален студентски дом. За участие е нужна регистрация. Повече информация може да видите тук.

На 19 ноември от 13.00 часа ще се проведе осмото издание на "Предприемаческа борса". Повече за събитието може да намерите на този линк.

През 2019 г. за втори път в България ще се проведе "Денят на жената предприемач. Регистрацията е задължителна и безплатна. Пълната програма на обученията и инициативите може да видите тук.

На 22 ноември (петък) от 13:30 до 18:00 часа Физическият факултет (ФзФ) на СУ "Св. Кл. Охридски" отваря вратите. За въпроси и допълнителна информация можете да пишете на адрес: vd_pr@phys.uni-sofia.bg. Пълната програма може да видите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly