С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (18 - 24 ноември)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Фондация Reach for Change България търси стажант на пълно работно време. Стажантът ще участва във всекидневната работа на организацията, ще получи достъп до международната методология и инструменти на Reach for Change за планиране на социален ефект, бизнес моделиране, организационно развитие, ще се запознае с общността от социални предприемачи и партньори на Reach for Change България, ще придобие опит в създаването на комуникационни материали, работа с медии и управлението на комуникационни канала. Възможността е подходяща за хора с интерес за развитие в сферата на социалното предприемачество и мотивация да допринесат за подобряване на живота на децата. Кандидатите трябва да имат отлични комуникативни умения, в момента учат или са завършили една от следните специалности: социология, политология, международни отношения, човешки права, глобални науки и други подобни и да владеят английски език на добро ниво. Владеенето на руски език е предимство. За да кандидатствате, трябва да изпратете автобиография и кратко мотивационно писмо на bulgaria@reachforchange.org. Повече информация за стажантската програма може да намерите тук.

А1 набира желаещи за стажантската си програма в дирекция "Правна и регулаторна политика". Основните дейности са свързани с обработването на документи и договори, необходими за изпълнение на текущи дейности, освен това ще участва в цялостния работен процес, допринасяйки за това крайният клиент да бъде доволен. Кандидатите трябва да имат желание да придобиват нови знания, да са завършили успешно трети курс в съответната област, да имат отлична компютърна грамотност и да владеят отлично английски език. Избраните ще участват в различни проекти в динамична среда и ще се учат от специалисти в бранша. Стажантската програма е целогодишна, стажът е платен, а продължителността му може да бъде от 1 до 6 месеца. При въпроси, свързани с обявата, може да се свържете с Юлияна Каракушева - yuliyana.mladenova@a1.bg. Пълна информация може да намерите тук.

Стипендии

Институтът по гравитационна физика Макс Планк (Институт Алберт Айнщайн) в Потсдам, Германия предлага стипендия за научен журналист. В рамките на до два месеца през 2020 г. стипендиантът ще има възможност да общува с учени и да се запознае с работата на института, която е свързана с много теми от научното наследство на Айнщайн: физика на гравитационните вълни, астрофизика, космология и единна теория на полето. Организаторите осигуряват месечна стипендия от 3500 евро и съдействие при покриване на пътните разходи в случай на необходимост. Кандидатите следва да имат отлични познания по писмен и говорим английски език, а владеенето на немски е предимство. Крайният срок за кандидатстване е 29 ноември. Повече информация вижте тук.

БНБ отпуска стипендии за студенти и докторанти. Ще бъдат дадени две стипендии по 600 лв. месечно за студенти, обучаващи се за придобиване на образователно-квалификационна степен (ОКС) "магистър" и една стипендия от 800 лв. месечно за лица, обучаващи се за придобиване на образователна и научна степен (ОНС) "доктор" (докторанти). Стипендиите се изплащат 9 месеца. Изисквания към кандидатите са: да са български граждани, към датата на кандидатстването за стипендия да са докторанти в редовна форма на обучение или студенти, обучаващи се в редовна форма за придобиване на "магистър", в акредитирани висши училища или академични институти в страната или чужбина, с подходящи за БНБ специалности. Кандидатите не трябва да са служители на БНБ, да не са роднини по права линия, съпрузи, роднини по съребрена линия до четвърта степен или роднини по сватовство до втора степен и да не са във фактическо съжителство с членове на Комисията за подбор и работа със стипендианти на БНБ или с членове на управителния съвет на БНБ. Лице, което е било стипендиант на БНБ, няма право да кандидатства отново, освен ако е получавало стипендия на БНБ за студент редовно обучение, обучаващ се за придобиване на ОКС "магистър" и кандидатства за стипендия като обучаващ се за придобиване на ОНС "доктор. Крайният срок за кандидатстване е 9 декември. Пълните изисквания, начините за кандидатстване и повече информация може да намерите тук.

Конкурси

Българско дружество за връзки с обществеността организира студентския конкурс "Като Бернайс" на тема: "Ерата на инфлуенсърите – идентичност и измеримост". Конкурсът на БДВО и тазгодишната тема целят да стимулират креативността и активността на студентите, изучаващи комуникации. Нужно е участниците да са студенти по направление комуникации, да участват до трима в екип, да подготвят презентация, представяща техните възгледи по проблема, както и да работят с ментор. За екипа, класиран на първо място, наградата е 500 лв. и грамота. За да кандидатствате, изпратете имейл на office@bdvo.org съдържащ: три имена на членовете на екипа, специалност и учебно заведение, телефонен номер за връзка, име на ментора и негови координати. Крайният срок за кандидатстване е 25 ноември. Повече информация може да намерите тук.

Обучения

Фондация "Каузи" организира безплатно обучение "Дигитален маркетинг" на 21 ноември от 13 часа. Инициативата е подходяща за хора, които са начинаещи в сферата на дигиталния маркетинг, както и за хора, които биха желали да допълнят знанията си относно дигиталната среда. Главни теми по време на обучението ще бъдат изграждане на бранд, позициониране в дигиталната среда, както и работа със социални медии. Събитието е безплатно, но е нужно запазване на място. Обучението ще се състои в град София, на адрес: ж.к. Люлин 2, сградата на 90 СУ "Ген. Хосе де Сан Мартин". Може да попълните формата за участие онлайн. Повече информация може да откриете на този линк.

Как можем да установим данъчна измама или да проследим схема за пране на пари, както и как можем да им противодействаме – тези и още въпроси ще намерят своите отговори на предстоящия практически семинар. Събитието, което се организира от Лабораторията за научно-приложни изследвания към Висшето училище по застраховане и финанси (VUZF Lab) и Съюзът на юристите в България, ще се проведе на 22 ноември от 9:00 до 16;30 часа в сградата на ВУЗФ (адрес: гр. София, ул. "Гусла" 1, зала 501). Основната тема на семинара ще бъде противодействие на данъчни измами и пране на пари, като ще бъдат включени примери от практиката. Обучението е предназначено за разследващи и регулаторни органи и експерти, които работят в областта на борбата с икономическата и организираната престъпност и изпирането на пари, данъчни експерти, счетоводители, юристи и други. Те ще имат възможност да проследят съветите и да научат повече за казусите, с които са се сблъсквали едни от най-авторитетните съдии, прокурори и следователи у нас. Повече информация за предстоящия семинар и програмата му може да откриете в сайта на VUZF Lab. Входът е свободен, но регистрацията е задължителна и продължава до 21 ноември.

"Тек експърт" и "Софтуни" организират семинар на тема "Как да превърнеш твоята ИТ работа в успешна кариера: споделен опит от първо лице". Има ли лесен път към успеха в ИТ компаниите? Отговор на този и други въпроси, свързани с предизвикателствата на работната среда в ИТ компаниите и трудностите, пред които жените се изправят, ще дадат лекторите на предстоящия на 21 ноември 2019 г. (четвъртък) от 19:00 ч. в Софтуни безплатен семинар. Събитието е част от кампанията "She can do IT", която цели да стимулира професионалното развитие на жените в ИТ и аутсорсинг сектора. Участието в събитието е безплатно, с предварителна регистрация на сайта на образователния център.
Събития

AIESEC in Bulgaria организира младежки форум на тема: Zero Waste Edition. Тази година младежи, компании и организации се събират да обменят идеи и да поработят над решения за 5 глобални проблема – събрани под общия фокус за zero waste. На събитието 6 компании ще представят своя план и практики за по-устойчиво производство и начин на работа, а три неправителствени организации ще покажат магиите, които творят в България за едно по-устойчиво бъдеще. Участниците ще работят през деня на събитието отблизо с компаниите в търсене на малки и големи идеи за свят с по-малко отпадъци. Освен това всеки може да поговори на живо с организации като WWF и Zaro Waste Bulgaria за това какво точно може да направим за промяната на света. За да участвате, попълнете регистрационната форма. Повече информация може да намерите тук.

Dev.bg организира на 19 ноември от 19:30 часа "IT Team Leads: Growing a Leader". По време на събитието Валентин Вълчев - девелопмент мениджър в Mobile Wave Solution, ще обясни как се става лидер на ИТ екип, кои компании се нуждаят от лидери и какво трябва да притежаваш, за да оглавиш група от хора. След края на лекцията ще има време и за въпроси. Събитието ще се проведе в Work & Share Coworking Space (адрес: ул. "Тинтява" 15-17; София). Входът е свободен, но със задължителна предварителна регистрация. Повече информация за събитието и лектора може да видите тук.

На 28 ноември във фоайето на УНСС ще се проведе "Дни на кариерата в УНСС 2019". Организатори са JobTiger и Междууниверситетски център за развитие на кариерата на УНСС. На място ще може да научите за всички отворени свободни работни и стажантски позиции в най-различни компании в сферата на икономиката, финансите, маркетинга, човешките ресурси и обслужването на клиенти. По време на изложението ще може да се запознаете с представители на над 80 компании. Вижте повече за събитието на страницата.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук

Европейският парламент в Брюксел обявява началото на набирането на стажанти за своята програма. Крайният срок е 30 ноември 2019 г. Повече информация и пълен регламент за кандидатстване може да намерите тук.

За седма поредна година Сдружение "Постоянно образование" обявява конкурс за дипломна работа, защитена през 2019 г., в която са залегнали принципи за хуманно образование и личностно развитие. Крайният срок е 15 декември. Пълна информация може да откриете тук.

"Наука за хората" България организира обучението "Система за усъвършенстване на социалните умения". Може да се запишете оттук. Подробности за цялото обучение може да видите тук.

DiscoverEU е инициатива на Европейския съюз, която ви дава възможност да откриете Европа чрез учебни преживявания. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма, а крайният срок е 28 ноември 2019 г. Пълна информация за проекта може да откриете тук.

Българска мрежа на Глобалния договор на ООН организира Детски базар на професиите, който цели да създаде възможност за ранно професионално ориентиране на децата и младежите. Събитието ще се проведе на 22 и 23 ноември в зала "Джон Атанасов" на "София тех парк". За повече информация вижте на страницата на събитието.

На 19 ноември от 13.00 часа ще се проведе осмото издание на "Предприемаческа борса". Повече за събитието може да намерите на този линк.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly