С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (25 ноември - 1 декември)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

"Икономедиа" търси стажант за отдел "Реклама, маркетинг и търговия". Основните му задачи ще бъдат изготвяне на портфолио за клиенти с цел изграждане на доверие, разработване на програми за дългосрочни цели и клиентски стратегии, избиране и предлагане на ефективна комбинация от рекламни и маркетингови услуги, анализиране и оценка на вече действащи стратегии. Нужно е кандидатите да са активни в своята работна среда, динамични, комуникативни и с желание за развитие в областта на рекламата и маркетинга. Основната работа ще бъде върху платформите на сайтовете "Капитал", "Дневник", "Кариери" и другите прилежащи. Не е необходим предишен опит за позицията. Кандидатства се със CV и мотивационно писмо оттук. Повече информация може да откриете на Karieri.bg.

"Алианц България" обявява свободна стажантска позиция отдел "Човешки ресурси". Участниците в стажантската програма ще трябва да подпомагат екипа "Човешки ресурси" при оформянето на фирмената документация, административни дейности, участие в подготовката на разнообразни HR инициативи. Стажантите ще участват в подбора на персонал и при кореспонденцията с клиенти. Кандидатите трябва да са студенти, изучаващи специалност в областта на Човешките ресурси/Психологията/Икономиката, да притежават добри познания при работа с офис пакет (MS Word, MS Excel, MS PowerPoint) и да ползват английски език на работно ниво. Стажът е платен и ще се провежда на пълно работно време. Компанията предлага гъвкаво работно време, а началото ще бъде определено след взаимно договаряне. При добро представяне ще бъде предложена възможност за работа в компанията. Кандидатства се с автобиография, и мотивационно писмо до 20 декември 2019 г. на hr@allianz.bg. Подробности за стажантската програма може да намерите на тук.

Компанията за финансови и инвестиционни консултации "Сортис инвест" търси да назначи стажант – корпоративни финанси. Основните отговорности ще включват разработване на финансови прогнози и оценки на предприятия, оказване на съдействие при извършване на прединвестиционни проучвания, изготвяне на секторни и макроикономически анализи, оказване на техническо съдействие при реализация на проекти, поддръжка на корпоративна вътрешна база данни и на интернет страница и присъствие в социалните мрежи на фирмата. Нужно е кандидатите да имат завършен трети курс на икономическа специалност – Финанси, Стопанско управление, Икономика и др. (завършено висше образование е предимство), отлични аналитични и организационни умения, познания по английски език, компютърни умения (MS Word, Excel, PowerPoint, MS Outlook), отлични познания по корпоративни финанси. Компанията предлага динамична работа и отлични условия на труд. В случай че позицията представлява интерес за вас и считате, че можете да се справите с предизвикателствата на длъжността, изпратете автобиография, мотивационно писмо и актуална снимка на e-mail: office@sortis.bg в срок до 16 декември 2019 г. Пълна информация може да намерите тук.

Фондация "Работилница за граждански инициативи" започва стажантска програма, чрез която предоставя възможност на млади хора да придобият опит в неправителствения сектор. Свободните позиции са три – "PR и комуникации"; "Онлайн маркетинг и комуникации"; "Организатор на събития и обучения". Нужно е кандидатите да владеят английски на отлично ниво, да умеят да работят добре с MS Office, да са комуникативни, креативни и да са отборни играчи. Стажът е неплатен, с минимална продължителност 2 месеца. След успешното му приключване всеки участник ще получи сертификат за завършен стаж, при доказан интерес и добро представяне, и възможности за последваща работа във фондацията срещу заплащане. За да кандидатствате, изпратете CV и мотивационно писмо на електронен адрес: Konkurs@frgi.bg. Крайният срок е 1 декември 2019 г.

Стипендии

Институтът по гравитационна физика Макс Планк (Институт Алберт Айнщайн) в Потсдам, Германия предлага стипендия за научен журналист. В рамките на до два месеца през 2020 г. стипендиантът ще има възможност да общува с учени и да се запознае с работата на института, която е свързана с много теми от научното наследство на Айнщайн: физика на гравитационните вълни, астрофизика, космология и единна теория на полето. Организаторите осигуряват месечна стипендия от 3500 евро и съдействие при покриване на пътните разходи в случай на необходимост. Кандидатите следва да имат отлични познания по писмен и говорим английски език, а владеенето на немски е предимство. Крайният срок за кандидатстване е 29 ноември. Повече информация вижте тук.

Конкурси

"Български пощи" ЕАД и тази година обявява началото на харесвания от всички деца конкурс "Най-красиво писмо до Дядо Коледа". Крайният срок за изпращане на писмата е 12 декември 2019 г. Всички малчугани, които са изписали правилно своя адрес и са залепили върху плика пощенска марка с номинал 0.65 лв., ще получат лично писмо от Дядо Коледа. За адрес на получателя е нужно да пише само "За Дядо Коледа". За това как ще изглежда всяко писмо няма ограничения. Дали ще са ръкописни, печатни или придружени от изработени от децата изненади решават единствено те. Най-оригиналните и красиви писма ще получат награди.

Националният ученически конкурс "Посланици на здравето" е в подкрепа на здравословния начин на живот на младите хора. Целта му е превенцията на поведенческите и рискови за здравето фактори, свързани с нeздравословното хранене, ниската физическа активност, злоупотребата с алкохол и тютюнопушенето. Инициативата продължава до 10 май 2020 г. и ще се проведе в три възрастови категории: 1-4 клас; 5-7 клас и 8-12 клас. Право на участие имат паралелки или випуски от ученици от 1 до 12 клас от цялата страна. В проектите могат да участват учители на една или повече паралелки, независимо дали са от един и същи випуск. Конкурсът ще протече в две фази. В рамките на първата фаза (8 ноември – 20 декември 2019 г.) участниците трябва да изготвят и да изпратят до Министерството на здравеопазването своите проекти в следните области: Ограничаване на тютюнопушенето и злоупотребата с алкохол и Здравословно хранене и физическа активност. През втората фаза на конкурса, 27 декември 2019 г. – 10 май 2020 г., ще се осъществи реализацията на проектите и тяхното отчитане. Всеки кандидат задължително трябва да участва и в двете фази на конкурса. Експертна комисия ще извърши класирането на участниците до 25 май 2020 г., след което резултатите ще бъдат публикувани на интернет-страниците на министерствата, Световната здравна организация (СЗО) за България, БМЧК и ПЕКБ. Официалното награждаване на победителите ще се проведе през месец юни 2020 г. Пълна информация за регламента на конкурса - изисквания за кандидатстване и участие, изисквания към съдържанието на проектите, критерии за оценка, етапи на оценяване и награди за победителите - може да намерите в прикачените файлове на тази страница.

Обучения

PlovDev е IT конференция, която се организира от Proxiad Bulgaria за 7-ма година в Пловдив. Това е най-голямата IT конференция в града, която събира IT професионалисти и всички други заинтересовани от новостите в технологичната сферата. Събитието датира от 2012 г., като през годините е имало над 1200 посетители, обменящи опит помежду си. Тази година PlovDev ще се проведе на 30 ноември в Eccoplexx cinema, гр. Пловдив. Входът е свободен. Повече за събитието може да намерите тук.
Събития

Paysafe организира първото WomenHack събитие в България, насочено към жени в ИТ сферата. Ако търсите активно следващото си кариерно предизвикателство, любопитни сте за нови възможности или просто се интересувате от компании, ангажирани с каузата за равнопоставеност в корпоративния свят, то тази инициатива е подходяща за вас. Ще можете да се срещнете на живо с представители на утвърдени компании като Paysafe, Genius, Sports, Falcon, Acronis, Progress, GTMHUB, Clippings, Telepoint, Datastork, Ubisoft, Gameloft и Adecco. Събитието ще се проведе на 26 ноември в сградата на "Капитал Форт" в София. Входът е свободен, но е нужно да си запазите място оттук. Повече информация може да намерите на този линк.

Екипите на "Авиационно-космически форум" и "Университет за деца" ви канят на събитието "Дни на авиацията и космоса", което ще се проведе на 30 ноември и 1 декември в Руския културно-информационен център в София. Там ще може да се потопите в света на науката от бъдещето, авиацията с демонстрации на авиосимулатора "Фотоника", роботиката и 3D принтирането. Ще има демонстрации по физика, химия и биология, беседи с космонавти и пилоти, филми за космоса, научни работилници и техническо изложение. По време на събитието ще има и кариерен форум, на който ще може да се информирате за образувание и работа в сферата на авиацията с консултанти от Lufthansa Technik Sofia, Колеж по въздушен транспорт, както и Техническия университет – София. Може да се запишете за участие оттук. Повече информация за инициативата може да откриете на страницата на събитието.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Фондация Reach for Change България търси стажант на пълно работно време. За да кандидатствате, трябва да изпратете автобиография и кратко мотивационно писмо на bulgaria@reachforchange.org. Повече информация за стажантската програма може да намерите тук.

А1 набира желаещи за стажантската си програма в дирекция "Правна и регулаторна политика. Пълна информация може да намерите тук.

Институтът по гравитационна физика Макс Планк (Институт Алберт Айнщайн) в Потсдам, Германия предлага стипендия за научен журналист. Крайният срок за кандидатстване е 29 ноември. Повече информация вижте тук.

БНБ отпуска стипендии за студенти и докторанти. Пълните изисквания, начините за кандидатстване и повече информация може да намерите тук.

AIESEC in Bulgaria организира младежки форум на тема: Zero Waste Edition. За да участвате, попълнете регистрационната форма. Повече информация може да намерите тук.

На 28 ноември във фоайето на УНСС ще се проведе "Дни на кариерата в УНСС 2019". По време на изложението ще може да се запознаете с представители на над 80 компании. Вижте повече за събитието на страницата.

Европейският парламент в Брюксел обявява началото на набирането на стажанти за своята програма. Крайният срок е 30 ноември 2019 г. Повече информация и пълен регламент за кандидатстване може да намерите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly