С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (2 – 8 декември)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Народното събрание обявява конкурс за набиране на нови законодателни сътрудници. Целите на стажантската програма са информационното осигуряване на законодателната дейност на народните представители и разширяване участието на гражданското общество в законодателния процес. Участието в студентската програма е предизвикателство за студентите, които проявяват интерес към законотворческия процес в българския парламент, желаят да бъдат активни участници при определяне на ефективни законодателни решения и се стремят да подобрят своята чуждоезикова подготовка в областта на правото. След успешно приключени три законодателни проучвания, законодателните сътрудници получават удостоверение за своето участие в програмата. Нужно е кандидатите да са студенти от трети, четвърти или пети курс, дипломанти или млади специалисти по специалност: право, международни отношения, политология, публична администрация; да притежават добра компютърна грамотност; да владеят чужди езици (минимум един, повече са предимство); да са запознати с юридическата терминология, да имат добро представяне по време на учебния процес. Необходимите документи за кандидатстване са формуляр (може да се изтегли от страницата на програмата - http://students.parliament.bg/), автобиография, академична справка, сертификат за владеене на чужд език, снимка. Документите се подават на адрес: София 1169, пл. "Княз Александър I" №1, Народно събрание на Република България, за Здравка Христова или по електронен път на e-mail: zdravka@parliament.bg, тел. 02/ 939 23 45. Крайният срок за кандидатстване е 15 януари 2020 година. Пълна информация за стажантската програма може да намерите тук.

ARC Academy търси стажант за отдел "Развитие на студенти". Нужно е кандидатите да са организирани, мотивирани, аналитични и с око за детайлите, инициативни и креативни. Ако сте заинтригувани, може да изпратите CV на welcome@arc.academy.

"Икономедиа" търси стажант за отдел "Реклама, маркетинг и търговия". Основните му задачи ще бъдат изготвяне на портфолио за клиенти с цел изграждане на доверие, разработване на програми за дългосрочни цели и клиентски стратегии, избиране и предлагане на ефективна комбинация от рекламни и маркетингови услуги, анализиране и оценка на вече действащи стратегии. Нужно е кандидатите да са активни в своята работна среда, динамични, комуникативни и с желание за развитие в областта на рекламата и маркетинга. Основната работа ще бъде върху платформите на сайтовете "Капитал", "Дневник", "Кариери" и другите прилежащи. Не е необходим предишен опит за позицията. Кандидатства се със CV и мотивационно писмо оттук. Повече информация може да откриете на Karieri.bg.

Стипендии

Българският лекарски съюз обявява конкурс за стипендии за студенти по медицина – 5 и 6 курс. Стипендии за една учебна година (9 месеца) в размер на 150 лв. месечно се отпускат на студенти по медицина след IV-ти курс, които отговарят на следните условия: Удостоверение от висшето учебно заведение, от което да е видно, че кандидатът е редовен студент в 5-ти или 6-ти курс с посочен среден успех над 5.00 от началото на следването до момента; С предимство са тези, които владеят чужд език, което се удостоверява със сертификат или диплома за завършена езикова гимназия. Нужно е да се попълни Заявление за кандидатстване по образец. Документи се приемат на ръка лично или изпратени по куриер на адрес: София, бул. Акад. Ив. Гешов 15, Център по хигиена, ет. 2, ст.6, Работно време: от 9:00 до 17:00 ч. Крайният срок за кандидатстване е 18 декември. Пълна информация за стипендията може да намерите на този линк.

Конкурси

Book Creator организира конкурс за училища. Създайте книга на тема "Едно по-добро бъдеще" и можете да спечелите много награди. Пред какви предизвикателства сме изправени днес? Как можем да ги преодолеем? Как ще изглежда нашето бъдеще? Как бихме могли да направим света едно по-добро място за всички ни? В този конкурс се иска да обърнете внимание на тези въпроси и да се занимаете с тях чрез научен подход, фокусирайки се върху въпроси като промяната в климата и възобновяемата енергия. Също така може да се замислите за това какви умения ще ни бъдат нужни в бъдеще, когато всичката работа ще бъда възлагана на роботи. Замислете се върху въпроси относно здравеопазването, настаняването, технологиите и създайте история, която илюстрира вашата теза. Могат да се изпращат максимално 3 книги от всяко едно училище, а изпращачът трябва да е учител. Книгите трябва да са от 3 до 11 страници. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма, крайният срок е 10 януари 2020 г. Повече информация може да намерите тук.

Читалище "Св. св. Кирил и Методий 1985" в Бургас предизвиква малки и големи да развихрят въображението си в рисуването на комикс и изработването на кукла. Идеята на конкурса за комикси "Коледно мечтание" е да се съживи интереса към това изкуство, а децата да създадат история, свързана с наближаващите празници. Участие могат да вземат ученици от 3 до 8 клас, в срок до 1 декември. Откриването на изложбата с комикси и награждаването на отличените ще бъде на 13 декември в залата на читалище "Св. св. Кирил и Методий 1985", к-с "Меден рудник", бл. 25, партер. Вторият конкурс "В очакване на Коледа" е за изработване на кукла. Темата му е "С кукла Ная - пея, уча и мечтая". Конкурсът се организира за шеста поредна година от сдружение "Усмивка" и читалище "Св. св. Кирил и Методий 1985", под патронажа на проф. Севдалина Турманова, с подкрепата на Община Бургас. В него могат да участват деца от 6 до 14 години. В изработването на кукла Ная могат да бъдат използвани всякакви техники и материали. Изпращайте куклите до 10 декември на адрес: к-с "Меден рудник", бл. 25, партер. Тържественото награждаване на отличените участници в конкурса ще бъде на 17 декември в залата на Областна управа.

Художествена галерия "Димитър Добрович" – Сливен стартира ежегоден младежки конкурс "Празнични мотиви – Коледа". Конкурсът е насочен към младите хора на възраст над 14 години с изявени дарби в областта на изобразителното изкуство и цели стимулирането им за самостоятелна творческа дейност и постепенното им адаптиране към конкурентната и динамична българска художествена сцена. Приемат се произведения на живописта и графиката. Техниката и материалът са по избор на участника. Размерите на творбите трябва да са 35/50 см. Всеки автор може да участва с не повече от 2 творби в категория. Творбите се изпращат или предават на адрес: Художествена галерия "Димитър Добрович" – Сливен, бул. "Цар Симеон" №2, П.К. 8800 Сливен. На гърба на всяка творба трябва да има следната информация – име и фамилия на автора, адрес, училище/частна школа, телефон и заглавие на творбата. Художествена галерия "Димитър Добрович" – Сливен ще върне творбите на посочения от автора адрес до един месец след края на изложбата. Авторът посочва цена на всяка от творбите си, ако иска да бъдат продавани. Пълна информация може да намерите на сайта на галерията.

Издателствата "Арс" и Scribens обявяват ежегодния си конкурс за ръкописи на дебютна книга – поезия, проза и хуманитаристика. В трите раздела на конкурса ще бъде присъдена до една награда от всяко от двете издателства - предложение за договор за издаване и последващо издаване на книгата. Издателствата си запазват правото да предложат и на други участници в конкурса договор за издаване. Участници в конкурса могат да бъдат автори, пишещи на български език, без ограничения във възрастта и местоживеенето им. В раздел "Поезия" ръкописите трябва да съдържат до 56 текста (всеки не по-дълъг от 28 реда, до 53 знака във всеки. Ако ръкописът съдържа по-дълги текстове, молим ви да редуцирате броя на текстовете, преизчислявайки ги според посочените лимити). В разделите "Проза" (не "жанрова") и "Хуманитаристика" ръкописите трябва да са до 180 хил. знака, изчислени чрез запис на ръкописа в .txt формат и проверка на "размера" на файла в КВ (т.е. приблизително до 190 КВ в посочения формат). Ръкописите се изпращат във формат .rtf на мейл arsmedia.editor@gmail.com като прикачен файл (който не съдържа персонална информация – само заглавие) към писмо, съдържащо заглавието, трите имена на автора, мейл и телефонен номер за обратна връзка, валиден пощенски адрес и изречението: "Съгласен/съгласна съм да работя в дух на добронамереност с екипа на издателствата "АРС" и Scribens за редакционното приключване на изданието на приложения ръкопис". Ако в подготовката на ръкописа е вложен труд на редактор, укажете и името му, както и телефонен номер и мейл за връзка (не само за да бъде отчетен неговият принос в изданието, а защото при предложение за договор, издателството смята за свой дълг да преговаря и с посочения редактор). Крайният срок за изпращане на ръкописите е 24:00 часа на 15 декември 2019 г. Резултатите ще бъдат съобщени на наградените автори не по-късно от 23:59 часа на 31 декември 2019 г. и обявени на официална церемония по връчване на сертификатите за издателски договор през януари 2020 г. Пълна информация за конкурса вижте тук.

Обучения

Dev.bg организира обучението "IoT решения базирани на хардуер с отворен код" на 5 декември от 19:30 часа. По време на събитието лекторът Цветан Узунов, който е основател на "Олимекс" ООД – компания, занимаваща се с електронен дизайн и производство на електронни изделия, ще обясни защо хардуера с отворен код предоставя много предимства на крайния потребител. Ще бъдат разгледани и различни решения за създаване на IoT на базата на хардуер с отворен код като: LoRa, LiRaWan, NB-IoT, WIFi. Ще бъдат представени какви са приложенията, предимствата и недостатъците. Събитието ще се проведе в Work & Share Coworking Space (адрес: ул. "Тинтява" 15-17; София). Входът е свободен, но със задължителна предварителна регистрация. Повече информация за събитието и лектора може да видите тук.

Telerik Academy обявява прием за своята обучителна програма Alpha с JavaScript. Тя е насочена към студенти, хора с технологичен опит и специалисти от други сфери, които искат да се преквалифицират в областта на програмирането. Кандидатства се с автобиография чрез сайта на Телерик Академия до 23 февруари 2020 г. Ако вече имат познания по програмиране, кандидатите могат да се явят на предварителен (early-bird) входен изпит на 6 януари, с който могат да си осигурят място в програмата още в началото на 2020 г. Кандидатите трябва да преминат онлайн когнитивен тест и входен изпит по програмиране с езика JavaScript. Подготвителни материали за изпита може да се открият на сайта на Академията. Обучението е с продължителност 6 месеца. Подробности може да намерите тук.

Telerik Academy организира безплатен курс, който да подготви желаещите да се преквалифицират в ИТ сектора и да кандидатстват в 6-месечната програма Telerik Academy Alpha с JavaScript. Безплатният курс е подходящ за хора, които досега не са имали досег с програмирането, като ги подготвя за входния изпит на Telerik Academy Alpha с JavaScript. Курсът започва на 18 януари и ще се провежда съботно-неделно в рамките на 6 седмици. Желаещите да се включат в него е необходимо да кандидатстват през сайта на Телерик Академия. Участниците в подготвителния курс ще бъдат селектирани на база на подадените кандидатури и мотивацията им за професионален старт в ИТ сектора.
Събития

Българският фонд за жените набира участници в програми за обществено развитие. Водещата цел на програмата е да популяризира и подпомогне неформалното включване и обединение на гражданите в разрешаването на обществени проблеми, останали встрани от държавната подкрепа. В двудневният семинар ще бъдат представени отговори на въпросите как да се обединим около обществено значими каузи, как да превърнем гражданската енергия в конкретни действия, как да популяризираме идеите си сред съмишленици успешно, как и къде да търсим партньори и допирни точки. Нужно е кандидатките да са на възраст над 16 години, да имат принадлежност към обществена група и да имат силно изразена инициативност. Присъствието е задължително през цялото време на семинара. Участниците ще получат стипендии от БФЖ в размер от 1000 до 2000 лв. за развитие на собствени инициативи. Всички разходи за транспорт, настаняване и храна по време на семинара се поемат от Български фонд за жените. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Крайният срок е 15 декември. Повече информация може да намерите тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица: Повече информация за тях можете да намерите тук.

"Алианц България" обявява свободна стажантска позиция отдел "Човешки ресурси". Кандидатства се с автобиография, и мотивационно писмо до 20 декември 2019 г. на hr@allianz.bg. Подробности за стажантската програма може да намерите на тук.

Компанията за финансови и инвестиционни консултации "Сортис инвест" търси да назначи стажант – корпоративни финанси. В случай че позицията представлява интерес за вас, изпратете автобиография, мотивационно писмо и актуална снимка на e-mail: office@sortis.bg в срок до 16 декември 2019 година. Пълна информация може да намерите тук.

"Български пощи" ЕАД и тази година обявява началото на харесвания от всички деца конкурс "Най-красиво писмо до Дядо Коледа". Крайният срок за изпращане на писмата е 12 декември 2019 година. Най-оригиналните и красиви писма ще получат награди.

Националният ученически конкурс "Посланици на здравето" е в подкрепа на здравословния начин на живот на младите хора. Инициативата продължава до 10 май 2020 г. и ще се проведе в три възрастови категории: 1-4 клас; 5-7 клас и 8-12 клас. Пълна информация за регламента на конкурса може да намерите в прикачените файлове на тази страница.

БНБ отпуска стипендии за студенти и докторанти. Пълните изисквания, начините за кандидатстване и повече информация може да намерите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly