С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (9 - 15 декември)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование търси стажант-логопед. Служителят ще подпомага приобщаването и езиково-говорното развитие на деца със специални потребности и ще оказва подкрепа на учители и родители. Кандидатите трябва да са 2, 3 или 4 курс бакалавър в специалност "Логопедия", да имат желание за развитие в сферата на образованието и желание за работа с деца и ученици със специални образователни потребности. Организацията предлага работа на непълен работен ден, придобиване на практически опит и нови знания в областта на приобщаващото образование, участие в различни обучения и семинари по актуални теми, работа в екип с възможност за осъществяване на собствени идеи. За да кандидатствате, изпратете автобиография и мотивационно писмо на rcsf@abv.bg. Крайният срок е 13 декември. Повече информация може да намерите тук.

Innovator искат да попълнят екипа си с ентусиазиран стажант в сферата на графичния дизайн във Варна. Компанията търси човек, който да е комуникативен, позитивен, свеж, отзивчив и ентусиазиран що се отнася до нови технологии, иновации и креативни индустрии, отговорен и организиран, търсещ развитие, инициативен и даващ идеи човек, с добър английски. Организацията предлага приятелска обстановка, уютно работно място в центъра на Варна, индивидуално обучение в областта на графичния дизайн и рекламата, възможност за бързо развитие в стартъп среда. Стажът е неплатен. За да кандидатствате, изпратете CV и мотивационно писмо на hello@innovator.bg.

Model European Union Strasbourg 2020 отваря апликационния си период. Най-автентичната симулация на законодателната процедура на Европейския съюз набира участници за следващото си издание, което ще се проведе през март 2020 г. в Европейския парламент в Страсбург. В продължение на седмица участниците заемат ролите на евродепутати, министри, лобисти, журналисти, фотографи и преводачи. Кампанията за кандидатстване е отворена до 15 декември на сайта https://meu-strasbourg.org/applyJ. За допълнителна информация и въпроси можете да се обърнете към координатора за България на e.smilyanova@meu-strasbourg.org.

Организация "Проект Архивът на Медичи", Флоренция, Италия организира стажантска програма за младши изследователи. Успешните кандидати ще прекарат по-голямата част от стажа си, работейки с учени в архивите и помагайки на своя наставник по специфични теми. Типичните задачи ще включват дигитализиране и индексиране на томове, преписване на документи и провеждане на вторични изследвания онлайн и в различни библиотеки или архиви в цяла Флоренция. За да кандидатствате, е нужно да изпратите CV, мотивационно писмо и попълнена апликационна бланка на education@medici.org. Пълна информация за програмата може да намерите тук.

Стипендии

"Фондация Обама" подкрепя динамични и изгряващи лидери от цял свят чрез иновативен едногодишен академичен опит и финансиране. Целта на програмата е да помогне на стипендиантите да използват връзките и уменията, които ще придобият по време на програмата и да ги приложат в полза на своите общности, държави и региони. Кандидатите трябва да имат доказана ангажираност в лидерството на общност, регион или държава извън САЩ, както и ангажираност за връщане към тези общности след приключване на програмата и прилагане на подобрените умения от обучението в дългосрочен план, да са изгряващи лидери със съществен принос в своята област, които са в повратна точка в своята кариера, да владеят свободно английски език и да имат способността и склонността да изградят светло бъдеще за своята общност. Стипендията покрива разходите за живот в Ню Йорк, обзаведено студио в близост до Колумбийския университет, всички такси за обучение за 4 курса в Колумбийския университет, основно медицинско, стоматологично и животозастраховане за продължителността на програмата, както и пътни разходи от и до родната страна, както и дейности свързани с програмата. Повече информация относно кандидатстването можете да намерите тук. Крайният срок за кандидатстване е 13 декември.

Конкурси

Европейският парламент в България организира регионално състезание "Евроскола" за средни училища от Старозагорска и Хасковска области. Отборите, класирани на първите места, ще спечелят пътуване до Страсбург (Франция) и участие в програма "Евроскола" на ЕП през първата половина на 2020 г. Ученици и учители от 28-те държави членки се превръщат в членове на ЕП (евродепутати) за един ден в сградите на ЕП в Страсбург. Участниците вземат думата в пленарни сесии и заседания на парламентарни комисии, за да проведат дебати и да гласуват резолюции по наболели въпроси, като през цялото това време упражняват своите езикови умения и завързват нови приятелства с други ученици от цяла Европа. Нужно е участниците да са младежи на възраст между 16-18 години, да са от училища, които не са пътували по програмата до Страсбург през 2017, 2018 и 2019 г., добро владеене на един от трите работни европейски езика – английски, френски или немски. Отборите трябва да се състоят от 5-ма ученици, ръководени от учител. Въпросите в състезанието ще бъдат по текущи теми от национален и европейски интерес: вж. "Теми и примерни материали за подготовка". За да кандидатствате, изпратете заявките за участие на адрес epsofia@europarl.europa.eu. Имената на участниците в конкретния отбор и на придружаващия преподавател трябва да бъдат изпратени едновременно със заявката за участие (вж. "Регламент за участие"). За участие в състезанието ще бъдат допуснати първите 12 записали се училища по реда на получаването на заявките им по електронната поща. Крайният срок за кандидатстване е 16 декември до 17:00 часа. Европейският парламент в България възстановява транспортните разходи до Хасково и обратно на пътуващите от други населени места.

FUTURE организира международен конкурс за иновативни инструменти за кариерно ориентиране. Инициативата има за цел да насърчи, отличи и популяризира иновативни инструменти, интерактивни игри, платформи и др. методи за кариерно ориентиране, информиране и консултиране, базирани на игри. Нужно е кандидатите да се занимават с кариерно консултиране, да са педагогически съветници или психолози в училища, трудови посредници, които в професионалната си дейност се занимават с въпроси на професионалното ориентиране на ученици, студенти, възрастни и обучители в неформалната сфера. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма, а крайният срок е 31 декември. Повече информация относно правилата на конкурса и наградния фонд може да намерите тук.

Европейският парламент организира конкурс за европейската младежка награда "Карл Велики". Инициативата е посветена на развитието и интеграцията на ЕС и въпросите, свързани с европейската идентичност. Наградата се присъжда на проекти, които насърчават разбирателството в Европа и света, спомагат за изграждането на общо усещане за европейска идентичност и интеграция, служат като модел за младежите, които живеят в Европа, и предлагат практически примери за съвместното съжителство на европейци като една общност, съсредоточени са върху организирането на различни младежки прояви, младежки обмен или интернет проекти с европейско измерение. Нужно е кандидатите да са на възраст между 16 и 30 години, да са граждани или жители на държава-членка на ЕС. Участниците могат да кандидатстват индивидуално или колективно. Пълният регламент за участие в конкурса, както и критериите за оценяване на проектите може да откриете тук. Конкурсът има награден фонд за първо, второ и трето място, съответно 7500 евро, 5000 евро и 2500 евро. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма до 31 януари 2020 г.

Обучения

Второто издание на интензивния курс по предприемачество ABLE Activator набира кандидати до 15 декември. Форматът на обучението е интензивен и базиран изцяло на метода на ученето чрез преживяване с много практически задачи и симулации. Курсът ще протече в рамките на 7 дълги уикенда (петък-неделя), като всеки от тях ще покрие 7 модула. Освен занятията през уикендите, се предвиждат и специални събития всяка сряда, където участниците ще имат възможност да се запознаят с историите на успешни български предприемачи и да посетят иновативни стартиращи компании. Организаторите изтъкват, че сред отличаващите курса характеристики са това, че след завършването на ABLE Activator, участниците ще могат да се присъединят към общността на ABLE и да продължат да развиват себе си и проектите си чрез мрежата от членове и ресурси на организацията. Целта на обучението е не само да съчетае практически умения за бизнес и лидерство, но и да даде достъп и контакти на участниците както с най-изявените представители на стартъп екосистемата в страната, така и с лидери от иновативни корпорации и международно признати организации. Програмата ABLE Activator цели да развие предприемаческите и лидерските умения на 30 активни млади хора (студенти и професионалисти до 35-годишна възраст), като им даде пряк достъп до ресурси в предприемаческата екосистема и практическо знание за развиването на свой бизнес. ABLE Activator 2020 ще стартира на 15 февруари, като желаещите могат да кандидатстват до 15-ти декември 2019 г. на https://activator.bg/. Участници могат да бъдат студенти от втора година на обучение във ВУЗ, магистри, докторанти и млади професионалисти до 35 годишна възраст. Задължително условие е да владеят английски език и да имат възможност да посещават всички модули от програмата. Необходимо е също кандидатите да имат силна мотивация да се развиват като лидери и предприемачи, както и да допринасят за положителната промяна на средата в България. Срокът за кандидатстване е 15 декември и става чрез попълване на апликационна форма на сайта на програмата. Тридесет от всички кандидатствали ще бъдат избрани за участие в програмата, като таксата за включване е 330 лв. Предвижда се най-изявените сред тях студенти да получат стипендии. За всеки от участниците ще бъдат осигурени транспорт, нощувки и изхранване по време на първия, третия и последния модул на програмата, които ще се проведат извън София. Храна, напитки и кафе паузи ще бъдат осигурени и през уикендите, в които ще се провеждат останалите модули от програмата.
Събития

Dev.bg организира на 16 декември от 19:30 часа "Трайни основи – съставки за стартъп дълголетие". По време на събитието главният лектор Александър Китов, който работи като продуктов мениджър крипто в Paysafe Group Bulgaria, ще сподели научените уроци за дълготрайните основи, нужни на един стартъп. Целта на презентацията е да сте запознати с опасностите и да намалите максимално вашия риск възможно най-рано, преди да сте тръгнали по пътя, наречен стартъп. Темите на презентацията са най-често срещаните причини за неуспех от стотици компании, какви въпроси да запитате себе си и вашия екип преди да започнете, алгоритъм за взимане на трудни решения и препоръки за книги. След края на лекцията ще има време и за въпроси. Събитието ще се проведе в Campus X (адрес: ул. Кръстю Раковски" №30; София). То е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация. Повече информация за събитието и лектора може да видите тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук

Народното събрание на Република България обявява конкурс за набиране на нови законодателни сътрудници. Крайният срок за кандидатстване е 15 януари 2020 г. Пълна информация за стажантската програма може да намерите тук.

ARC Academy си търси стажант за отдел "Развитие на студенти". Нужно е кандидатите да са организирани, мотивирани, аналитични и с око за детайлите, инициативни и креативни. Ако сте заинтригувани, може да изпратите CV на welcome@arc.academy.

Българският лекарски съюз обявява конкурс за стипендии за студенти по медицина – 5 и 6 курс. Пълна информация за стипендията може да намерите на този линк.

Book Creator организира конкурс за училища. Създайте книга на тема "Едно по-добро бъдеще" и можете да спечелите много награди. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма, крайният срок е 10 януари 2020 г. Повече информация може да намерите тук.

Художествена галерия "Димитър Добрович" – Сливен започна ежегоден младежки конкурс "Празнични мотиви – Коледа". Авторът посочва цена на всяка от творбите си, ако иска да бъдат продавани. Пълна информация може да намерите на сайта на галерията.

Издателствата "Арс" и Scribens обявяват ежегодния си конкурс за ръкописи на дебютна книга – поезия, проза и хуманитаристика. Крайният срок за изпращане на ръкописите е 24:00 часа на 15 декември 2019 г. Пълна информация за конкурса вижте тук.

Българският фонд за жените набира участници в програми за обществено развитие. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Крайният срок е 15 декември. Повече информация може да намерите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly