С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (16- 22 декември)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Посолството на САЩ в София приема кандидатури за участие в Трансатлантическата лятна програма за ученици в средните училища "Бенджамин Франклин" 2020. Тя е предназначена за младежи от Европа и Америка и ще се проведе през месеците юни и юли 2020 г. в университета Пардю в щата Индиана. Всички разходи по участието в програмата се поемат от Държавния департамент. Тя представлява краткосрочен интензивен образователен обмен, разработен с цел е да създаде възможност за установяване на трайни връзки между младите хора в Европа и САЩ, както и да акцентира съществуващите общи ценности. Четириседмичната програма ще даде възможност на ученици на възраст между 16 и 18 години да се запознаят с приоритетите на външната политика на САЩ като младежка активност, подкрепа на демокрацията и гражданското общество и икономическо развитие. От кандидатите се очаква пълноценно и сериозно участие по време на академичната част програмата, както и в последващите дейности след завръщането им. Те ще трябва да посещават всички лекции и да участват във всички общи дейности, да се изпълняват възложените задачи и да бъдат готови да запознаят американските младежи със собствената си култура. Кандидатите трябва да имат предвид, че програмата е много интензивна и времето за лични занимания, несвързани с нея,, е силно ограничено. Изисква се свободно владеене на английски език. За да кандидатствате за участие в програмата, моля в срок до 15 януари 2020 г., изпратете попълнен формуляр и мотивационно есе на SofiaEducationPrograms@state.gov. Пълните изисквания и цялостна информация за лятната програма можете да намерите на сайта на Американското посолство в България.

"Алианц България" обявява свободна стажантска позиция отдел "Човешки ресурси". Участниците в стажантската програма ще трябва да подпомагат екипа "Човешки ресурси" при оформянето на фирмената документация, административни дейности, участие в подготовката на разнообразни HR инициативи. Стажантите ще участват в подбора на персонал и при кореспонденцията с клиенти. Кандидатите трябва да са студенти, изучаващи специалност в областта на Човешките ресурси/Психологията/Икономиката, да притежават добри познания при работа с офис пакет (MS Word, MS Excel, MS PowerPoint) и да ползват английски език на работно ниво. Стажът е платен и ще се провежда на пълно работно време. Компанията предлага гъвкаво работно време, а началото ще бъде определено след взаимно договаряне. При добро представяне ще бъде предложена възможност за работа в компанията. Кандидатства се с автобиография, и мотивационно писмо до 20 декември 2019 г. на hr@allianz.bg. Подробности за стажантската програма може да намерите на тук.

Стипендии

За пета поредна година Комисия "Фулбрайт" обявява ежегодния конкурс за 10 стипендии в размер до 5 хил. долара. Основната цел на програмата "Opportunity Funds – Bulgaria" е да помага на талантливи ученици в 11 клас, които имат високи академични постижения и лидерски изяви, но не разполагат с достатъчно финансови средства, да се подготвят за успешно за кандидатстване в акредитирани американски колежи и университети и започване на обучение в САЩ. Програмата позволява на широк кръг младежи да участват в международния образователен обмен и насърчава взаимното разбирателство и социално включване. Нужно е кандидатите да са редовни ученици в 11 клас в средно образователно училище, да имат българско гражданство, да владеят свободно английски език, да имат отличен успех, награди, лидерски изяви и потенциал да получат пълна стипендия от колежите и университетите, в които кандидатстват, както и необходимост от финансова помощ за подготовка за кандидатстване и отпътуване в САЩ (средно месечен семеен доход до 2500 лв.). Учениците кандидатстват за стипендиите "Opportunity Funds – Bulgaria" чрез апликационна форма, която получават от консултанта за висше образование в САЩ Снежана Тенева: steneva@fulbright.bg; snejana.teneva@gmail.com. Формулярът за кандидатстване се попълва и изпраща по имейл заедно с всички изисквани документи: Академични справки за 9 и 10 клас; Служебни бележки от работодателите на двамата родители за доходите им през 2019 г. /от 1 януари до 30 ноември/ или документ за статут на безработни/пенсионери; Копия на документи за средно-месечните разходи на семейството за издръжка на жилището (платени ток, вода, парно, наем, ипотека). Крайният срок за кандидатстване е 6 януари 2020 г. Повече информация може да намерите тук.

Конкурси

Фондация "Софийска платформа" започва нова програма, която цели да подкрепи идеи, личности и организации, базирани или работещи в общности извън големите градове. Програмата си поставя за цел да развива капацитета и уменията на тези личности/организации, за да им помогне да се утвърдят като активни участници в обществения живот. Програмата търси до 20 участници, които искат да допринесат с малка стъпка към подобряване на средата в своята общност. Фондацията предлага 5 обучителни модула в 5 уикенда в периода януари-март 2020 г., които да развият ключови умения за успешно реализиране на идея на местно ниво; подкрепа при оформянето и реализирането на идея за местен проект до края на 2020 г., включително чрез ментор на ваше разположение; финансова подкрепа за реализиране на проект; мрежа от съмишленици от цялата страна. За да кандидатствате, изпратете на civic@sofiaplatform.org до 26.12.2019 г. (включително) актуална биография; мотивационно писмо; потвърждение, че можете да присъствате на всички обучителни модули. Датите на провеждане на обучителните модули са: Модул I: 31 януари – 2 февруари 2020 г. Модул II: 14 – 16 февруари 2020 г. Модул III: 28 февруари – 1 март 2020 г. Модул IV: 13 – 15 март 2020 г. Модул V: 27 – 29 март 2020 г. След изтичане на срока за кандидатстване ще се проведат интервюта (дистанционно) с избрани кандидати според посочените критерии в периода 2-5 януари 2020 г. Фондацията ще се свърже само с одобрените за интервю кандидати. Повече за проекта и кандидатстването прочетете на сайта тук.

Започва международен конкурс за иновативни инструменти за кариерно ориентиране, иницииран по проект Future Time Traveller. Конкурсът има за цел да насърчи, отличи и популяризира иновативни игри и инструменти (традиционни и дигитални) за кариерно ориентиране. Насочен е към специалисти, които се занимават с кариерно консултиране във всички сфери на образованието и обучението, например: кариерни консултанти; педагогически съветници или психолози в училища, трудови посредници, които в професионалната си дейност се занимават с въпроси на професионалното ориентиране на ученици, студенти, възрастни; обучители в неформалната сфера. В конкурса могат да се включат индивидуални участници (кариерни и педагогически специалисти, специалисти по пазара на труда, психолози и др.); професионални екипи, съставени от повече от един участник; смесени екипи, съставени от професионалисти и представители на целевите групи. Могат да участват участници от всички европейски държави. Всеки участник/екип може да участва в конкурса с повече от една кандидатура (игра, инструмент). Крайният срок за кандидатстване е 31 декември 2019. Кандидатстването става чрез електронен формуляр. Пълна информация за конкурса може да намерите тук.

Фондация "Васил Левски" организира международен конкурс за студенти за написване на есе на тема "Васил Левски – Диалози във времето, диалози с времето". Конкурсът е насочен към младите хора на академична Европа, споделящи, обичащи или просто изучаващи културата на България, с предложението да се включат със собствен текст. Участниците в конкурса следва да са записали бакалавърска, магистърска или докторска програма към български или чуждестранен университет. Текстът следва да е развит на български език, непубликуван в печатни или интернет издания, да не надвишава 3 стандартни страници (5400 знака, подравняване: Justify, Times New Roman; 12 pt., междуредие: 1,5). Има награди за първо, второ и трето място – съответно 800 лв., 500 лв. и 300 лв. Срокът за изпращане на есетата следва да е от 17 декември 2019 г. до 31 януари 2020 г. Пълна информация може да намерите тук.

Обучения

I am You Peace Global организира обучение на тема "Социално приобщаване и Демокрация" в Крайова, Румъния, от 5 до 19 януари 2020 г. Участници от 7 държави ще имат възможност да открият отговори на въпроси свързани със социалното подпомагане и развитие на общности. Тази възможност се финансира в рамките на програма Еразъм+ и покрива разходите за настаняване, храна и транспорт в рамките на проекта. Единствената такса за участие е в размер на 20 евро. Нужно е кандидатите да са над 18 години, да комуникират на английски език, да имат интерес към темата. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма, крайният срок е 17 декември. Повече информация може да намерите тук.

"Кока-Кола Хеленик" обяви провеждането на безплатни курсове по италиански, чешки и полски езици. Целта на инициативата е да даде възможност на професионалисти и студенти, които не са служители на компанията, да подобрят знанията си по италиански, чешки и полски, за да се чувстват уверени и достатъчно подготвени да ги използват в работна среда. Участието им не е обвързано със стартиране на кариера в "Кока-Кола Хеленик". Курсовете ще се провеждат два пъти седмично във вечерните часове или през уикенда, като това ще даде възможност на участниците да съвместяват езиковото си обучение с работа или следване в университет. Обучението се състои от 180-часова интензивна програма, която ще се проведе в рамките на 30 седмици. Курсистите са избрани след предварителен подбор и тест, изготвен от представители на компанията и преподавателите по съответните езици. Ако имате интерес към обученията, може да се свържете с компанията на имейл jobs.bso@cchellenic.com.
Събития
"Заедно в час" кани на коледен обяд на 20 декември в Worky Coworking Coffee български студенти, които учат в чужбина. Ако учите в чужбина, но се интересувате от възможности за стаж или работа в България, желаете да разширите социалния си кръг и да се запознаете с други дейни и мотивирани български студенти в чужбина като вас, сте част от български студентски комитет/сдружение и ви е интересно да споделите опит с представители на други сдружения или смятате, че можете да отделите време за доброволчество и докато сте в университета, но се чудите коя е най-подходящата кауза, то това събитие е подходящо за вас. Ще разберете как можете да се включите в българската общност от млади хора в чужбина, която движи промяната. Ще научите повече за: Възможността да сте Студентски посланик на "Заедно в час" докато учите в чужбина; Актуалните възможности за работа или стаж за вас в България и в кои платформи да ги намирате – независимо дали става въпрос за позиции в бизнеса или в гражданския (НПО) сектор; Какво правят другите студенти в чужбина, какви са техните успехи и предизвикателства и как можете да обмените опит. Обядът и кафето са от организаторите. Събитието е безплатно, но с тъй като капацитетът е ограничен, моля регистрирайте се на този линк: http://bit.ly/2LgA1CM. По време на специалния Коледен обяд ще имаш възможност да научиш повече кандидатстването за програмата. Всичко за събитието може да откриете тук.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Innovator искат да попълнят екипа си с ентусиазиран стажант в сферата на графичния дизайн във Варна. За да кандидатствате, изпратете CV и мотивационно писмо на hello@innovator.bg.

Организация "Проект Архивът на Медичи", Флоренция, Италия организира стажантска програма за младши изследователи. За да кандидатствате е нужно да изпратите CV, мотивационно писмо и попълнена апликационна бланка на education@medici.org. Пълна информация за програмата може да намерите тук.

Европейският парламент в България организира регионално състезание "Евроскола" за средни училища от областите Старозагорска и Хасковска. Въпросите в състезанието ще бъдат по текущи теми от национален и европейски интерес: вж. "Теми и примерни материали за подготовка". За да кандидатствате, изпратете заявките за участие на адрес epsofia@europarl.europa.eu. (вж. "Регламент за участие). Крайният срок за кандидатстване е 16 декември до 17:00 часа.

FUTURE организира Международен конкурс за иновативни инструменти за кариерно ориентиране. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма, а крайният срок е 31 декември. Повече информация относно правилата на конкурса и наградния фонд може да намерите тук.

Европейският парламент организира конкурс за европейската младежка награда "Карл Велики". Пълният регламент за участие в конкурса, както и критериите за оценяване на проектите може да откриете тук. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма до 31 януари 2020 година.

Народното събрание на България обявява конкурс за набиране на нови законодателни сътрудници. Крайният срок за кандидатстване е 15 януари 2020 г. Пълна информация за стажантската програма може да намерите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly