С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (23 - 29 декември)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[Pixabay.com] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

ЕКОНТ набира стажанти за екип "Бранд развитие" в офисите в цялата страна. Тъй като компанията в момента се опитва да изгради екип от посланици на бранда, се търсят хора, на които да бъдат предадени принципите, ценностите и духа на компанията. Нужно е кандидатите да са постоянни в своята дейност, да общуват с хората с лекота, да излъчват позитивна енергия и да увличат другите в идеите си, да имат фундаментални знания, свързани с маркетинг и изграждане на марка. Да имат добра култура на писане на български език и да имат желание и готовност да пътуват до представители на фирмата в България. Освен това стажантите трябва да се ориентират в нови софтуери и интернет платформи и да умеят да организират своите задачи и документи. В "ЕКОНТ" ще научите какво е бранд и как се развива, ще преминете през обучение, ще пътувате и работите с различни екипи на компанията в цялата страна, ще управлявате проекти заедно с опитен бранд мениджър. Стажът е платен и е на пълен работен ден. За да кандидатствате, създайте кратко видео (до 3 минути), в което трябва да разкажете каква голяма Цел или Мечта преследвате в живота си и как се развивате всеки ден по пътя към достигането ѝ. Как Еконт може да бъде част от вашето пътешествие? Качете видеото в платформа по свой избор и го изпратете заедно със вашето CV. Повече информация за стажантската програма може да намерите тук.

Водещият доставчик на софтуер за онлайн игри GAN търси свежо и позитивно попълнение към своя екип в София. Компанията търси усмихнат и ентусиазиран човек, който обича да работи с хора и да се занимава с различни организационни задачи. Ако търсите разнообразието във всеки работен ден, имате умението да се справяте с различни ситуации (планирани или не) и обичате да карате хората наоколо да се усмихват, то ще позицията е подходяща за вас. Стажът е платен, първоначално стажантът ще стартира на 6-часов работен ден за първите 6 месеца, след това на 8-часов работен ден, като Junior Office Manager, с перспектива за Office Manager/HR Assistant. Изпращайте CV и мотивационно писмо на dvalkova@gan.com. Пълна информация може да намерите тук.

Фондация "Софийска платформа" набира стажанти, които да работят в тясно сътудничество с екипа при осъществяването на редица проекти в България и чужбина. Ако сте мотивиран кандидат, с интерес към работата на организацията и желание за развитие, проактивен, способен да работи самостоятелно, отговорен и комуникативен кандидат, с отличен английски език (познаването и на немски език е предимство), с добра компютърна грамотност, то мястото е подходящо за вас. Компанията предлага тримесечен платен стаж на половин работен ден с възможност за удължаване, обучение и менторство през целия период на стажа, достъп до интересни и полезни събития и материали, възможност за създаване на професионални контакти. Ако се интересувате от програмата, кандидатствайте със CV и мотивационно писмо на office@sofiaplatform.org до 28 декември 2019 г. Всичко за стажа вижте тук.

Маркетинговата агенция RevTag си търси стажант на длъжността copywriter. Нужно е той да има страст към буквите, думите и смисъла, да е човек, който да гори в своята работа и да обогатява компанията. Не е необходим предишен опит в сферата. За да кандидатствате, изпратете CV на office@revtag.com. Повече информация може да намерите тук.

Стипендии

"Американска фондация за България" обявява конкурс за присъждане на стипендия за музикант-инструменталист във връзка с новоучредена стипендия на името на Павлина Доковска. Стипендията е на стойност 5000 щатски долара и може да бъде разпределена на повече от един кандидат. За стипендията на името на Павлина Доковска могат да участват българи, инструменталисти, независимо къде пребивават в момента. Кандидатите са разпределени в две възрастови групи: Група А: Музиканти от 14 до 19-годишна възраст; Група Б: Музиканти от 20 до 28-годишна възраст. Кандидатите от група А представят следните документи: Писмо за кандидатстване, свободен текст; Видео запис минимум 15 минути, включващ две произведения с различен характер. Записът се изпраща на адрес office@afbulgaria.org. Видеозаписът следва да бъде качен в платформата Youtube. Кандидатите от група Б представят следните документи: Писмо за кандидатстване, свободен текст; Видео запис минимум 30 минути, включващ три произведения с различен характер. Записът се изпраща на адрес office@afbulgaria.org. Срокът за подаване на документите е 31 януари 2020 година. Подробна информация вижте тук.

Конкурси

Reuters обяви третото издание на своята грантова програма за фотожурналистика. Програмата, стартирала през 2017 г., е разширена и преименувана на името дългогодишния фоторепортер на Reuters и носител на награда "Пулицър" Янис Бехракис, който почина в началото на тази година. През миналата година грантове получиха седем фотожурналисти от четири континента. Сега Reuters Pictures отпуска десет безвъзмездни гранта в размер на 8000 щатски долара на млади фотожурналисти и студенти, които желаят да осъществят свой фотографски проект и да усъвършенстват уменията си за визуално разказване на истории. Фотографиите ще се разпространяват през платформите на Reuters, а авторите им ще получат напътствия и съдействие с планирането на проектите от редактори на информационната агенция. Грантовата програма е насочена към фоторепортери и студенти по журналистика от цял свят на възраст между 18 и 35 г. Те трябва да представят портфолио от 30-40 снимки, подробно предложение за своя проект и автобиография. Крайният срок за кандидатстване е до 31 декември 2019 г. Пълна информация за конкурса може да видите тук.

Европейският парламент организира конкурс за европейската младежка награда "Карл Велики". Инициативата е посветена на развитието и интеграцията на ЕС и въпросите, свързани с европейската идентичност. Наградата се присъжда на проекти, които насърчават разбирателството в Европа и света, спомагат за изграждането на общо усещане за европейска идентичност и интеграция, служат като модел за младежите, които живеят в Европа, и предлагат практически примери за съвместното съжителство на европейци като една общност, съсредоточени са върху организирането на различни младежки прояви, младежки обмен или интернет проекти с европейско измерение. Нужно е кандидатите да са на възраст между 16 и 30 години, да са граждани или жители на държава-членка на ЕС. Участниците могат да кандидатстват индивидуално или колективно. Пълният регламент за участие в конкурса, както и критериите за оценяване на проектите може да откриете тук. Конкурсът има награден фонд за първо, второ и трето място, съответно 7500 евро, 5000 евро и 2500 евро. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма до 31 януари 2020 г.

Обучения

Telerik Academy обявява прием за своята обучителна програма Alpha с JavaScript. Тя е насочена към студенти, хора с технологичен опит и специалисти от други сфери, които искат да се преквалифицират в областта на програмирането. Кандидатства се с автобиография чрез сайта на Телерик Академия до 23 февруари 2020 г. Ако вече имат познания по програмиране, кандидатите могат да се явят на предварителен (early-bird) входен изпит на 6 януари, с който могат да си осигурят място в програмата още в началото на 2020 г. Кандидатите трябва да преминат онлайн когнитивен тест и входен изпит по програмиране с езика JavaScript. Подготвителни материали за изпита може да се открият на сайта на Академията. Обучението е с продължителност 6 месеца. Подробности може да намерите тук.
Събития

Dev.bg организира на 6 януари 2020 г. "IT PM: Успешна имплементация на нови процеси". Промяната на процесите в една компания или дори екип винаги са амбициозно начинание, при което шансовете са срещу нас още преди неговото инициране. Подобно на статистиката за провалилите се стартъпи, провалилите се промени на процесите в компаниите са между 70 и 80%, тоест един на всеки пет опита е успешен. По време на това събитие ще бъдат разгледани въпросите защо директното копиране на ритуали без разбиране на техния смисъл не работи, какво е нужно за успешната имплементация на нови процеси, както и ще бъдат дадени съвети и подходи за имплементацията на нов процес. Главен лектор ще бъде Кирил Лефтеров, който работи като продуктов мениджър в AXS Marine, където се занимава с разработката на аналитични решения за шипинг индустрията. Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация. Пълна информация за събитието вижте тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:

Повече информация за тях можете да намерите тук.

Посолството на САЩ в София приема кандидатури за участие в Трансатлантическата лятна програма за ученици в средните училища "Бенджамин Франклин" 2020. За да кандидатствате за участие в програмата, моля в срок до 15 януари 2020 г., изпратете попълнен формуляр и мотивационно есе на SofiaEducationPrograms@state.gov. Пълните изисквания и цялостна информация за лятната програма можете да намерите на сайта на Американското посолство в България.

За пета поредна година Комисия "Фулбрайт" обявява ежегодния конкурс за 10 стипендии в размер до $5,000. Крайният срок за кандидатстване е 6 януари 2020 година. Повече информация може да намерите тук.

Фондация "Софийска платформа" стартира нова програма, която цели да подкрепи идеи, личности и организации, базирани или работещи в общности извън големите градове. За да кандидатствате, изпратете на civic@sofiaplatform.org до 26.12.2019 г. (включително) актуална биография; мотивационно писмо; потвърждение, че можете да присъствате на всички обучителни модули. Фондацията ще се свърже само с одобрените за интервю кандидати. Повече за проекта и кандидатстването прочетете на сайта тук.

Стартира международен конкурс за иновативни инструменти за кариерно ориентиране, иницииран по проект Future Time Traveller. Крайният срок за кандидатстване е 31 декември 2019. Кандидатстването става чрез електронен формуляр. Пълна информация за конкурса може да намерите тук.

Фондация "Васил Левски" организира международен конкурс за студенти за написване на есе на тема "Васил Левски – Диалози във времето, диалози с времето". Срокът за изпращане на есетата следва да е от 17 декември 2019 г. до 31 януари 2020 г. Пълна информация може да намерите тук.

Народното събрание на Република България обявява конкурс за набиране на нови законодателни сътрудници. Крайният срок за кандидатстване е 15 януари 2020 година. Пълна информация за стажантската програма може да намерите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly