С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (6 - 12 януари)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Рекламна агенция The Smarts търси стажант копирайтър. Единственото изискване към кандидатите е да искат да се развиват да трупат опит, работейки за истински проект. Не е необходим предишен опит в сферата. Може да подавате документи на job@thesmarts.eu.

Детски интерактивен център за наука и технологии предлага различни възможности за доброволчество. Доброволците в TechnoMagicLand са незаменима част от екипа, като помагат на посетителите в експозицията. Доброволците ще предоставят допълнителна информация и разяснения към експонатите, асистират на лекторите в провеждането на различните формати, които центърът предлага (демонстрации, работилници, курсове, ваканционни формати), работят с екип от учени и комуникатори на науката и получават сертификат и препоръки за положения брой часове. Нужно е кандидатите да имат навършени 16 години, да владеят добре английски език и да имат интерес и познания в областта на науката и технологиите. Повече информация относно кандидатстването можете да получите като изпратите съобщение на zdimitrova@technomagicland.com. Вижте повече тук.

Сдружение "За теб" ще даде шанс на двама българи да пътуват и помогнат на Европейския корпус за солидарност. Става дума за едногодишна доброволческа служба в Холандия – септември 2020 г. – август 2021 г. Нужно е кандидатите да са на възраст между 18 и 30 години, да имат интерес и желание за работа с деца и възрастни в неравностойно положение, добро владеене на английски, добри социални умения (базирани на естествено на работа), свидетелство за съдимост, отговорно изпълняване на поставените задачи и да работят в екип и професионална координация. Организацията предлага уроци по холандски език, въвеждащо обучение в работата, обучение по време на престоя, международен сертификат за участие в доброволчески проект по програма Европейски корпус за солидарност. Освен уикендите и официалните празници в страната, на всеки доброволец се полагат 24 почивни дни (отпуска) за едногодишния период на службата. За доброволците се осигуряват средства за транспорт до мястото на проекта и обратно, настаняване, джобни пари, храна, пари за транспорт в града. За да кандидатствате, изпратете CV и мотивационно писмо (на английски език) на адрес: office@foryoubg.org. Повече информация може да намерите тук.

Конкурси

Британското посолство в София организира дамски конкурс за есе "Посланик за един ден". Чрез индивидуалната си креативност, момичета от цяла България ще могат да представят своите виждания по темата "Ако бяхте посланик за един ден, как бихте популяризирали България на световната сцена". Победителите ще бъдат обявени на инстаграм профила на посолството. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма (на български или английски език). Крайният срок за подаване на творбите е 12 януари. Повече информация може да намерите тук.

Столична община организира конкурс за младежки инициативи "Младежки свят". Дирекция "Превенция, интеграция, спорт и туризъм" ще финансира най-добрите идеи за младежка доброволческа инициатива в размер на 3000 лв. Изпълнението на дейностите обхваща периода месец март – октомври 2020 г. Кандидатите трябва да са младежи на възраст 15 - 29 г. участващи в младежки организации, ученически съвети, ученически парламенти или други неправителствени и образователни структури на територията на Столична община. Изискваните документи за кандидатстване са: заявление по образец; попълнена – Инициатива за участие в конкурс/проектна идея/по образец/; списък на младежите, подаващи проектното предложение и/или участващи в съответната младежка организация, /училище, име, клас/. Проектните идеи за участие трябва да се внесат официално на ул. "Московска" № 33, Столична община, до Заместник – кмет на СО – д-р Тодор Чобанов. Крайният срок за кандидатстване е 20 февруари. Пълна информация за конкурса вижте на сайта на Столична община.

Фондация "Благотворител" обявява старт на конкурса за благотворителни проекти за ученици от 7-ми до 12-ти клас. Кандидатите могат да бъдат от цялата страна. За четвърта поредна година инициативата дава възможност на гимназисти да осъществят своя кауза и да променят заобикалящата ги среда или да вложат сили и енергия в добра кауза. Целта на конкурса е да насърчи доброволчеството и да създаде умения в младежите да пишат и изпълнят свой проект. До 29-ти февруари учениците могат да подготвят своята идея и да я превърнат в проект. Каузите на проектите нека отговарят на една от трите зададени теми: 1. Екология /опазване и грижа за околната среда/; 2. Съхраняване на музикалното наследство на България; 3. Подкрепа за деца или възрастни хора в нужда. Авторите на 10-те най-добри проекта ще представят идеята си във видеоклип пред жури, което ще избере победителите. Предвидени са много награди. Фондацията ще дари средствата за осъществяването на най-смислените и добре аргументирани инициативи. Необходими документи за кандидатстване: попълнен формуляр, декларация за лични данни /за всеки участник в проекта/, декларация от родител /ако ученикът няма навършени 16 г./ Изпращайте готовите проекти на office@blagotvoritel.org. Победителите ще бъдат обявени на 25 март 2020 г. на специална церемония. Представители от екипите на 6 проекта ще получат двудневно обучение "Лидерство и Управление на проекти". Пълна информация вижте тук и тук.

Фондация "Васил Левски" организира международен конкурс за студенти за написване на есе на тема "Васил Левски – Диалози във времето, диалози с времето". Конкурсът е насочен към младите хора на академична Европа, споделящи, обичащи или просто изучаващи културата на България, с предложението да се включат със собствен текст. Участниците в конкурса следва да са записали бакалавърска, магистърска или докторска програма към български или чуждестранен университет. Текстът следва да е развит на български език, непубликуван в печатни или интернет издания, да не надвишава 3 стандартни страници (5400 знака, подравняване: Justify, Times New Roman; 12 pt., междуредие: 1,5). Има награди за първо, второ и трето място – съответно 800 лв., 500 лв. и 300 лв. Срокът за изпращане на есетата следва да е до 31 януари 2020 г. Пълна информация може да намерите тук.

Обучения

Telerik Academy обявява прием за своята обучителна програма Alpha с JavaScript. Тя е насочена към студенти, хора с технологичен опит и специалисти от други сфери, които искат да се преквалифицират в областта на програмирането. Кандидатства се с автобиография чрез сайта на Телерик Академия до 23 февруари 2020 г. Ако вече имат познания по програмиране, кандидатите могат да се явят на предварителен (early-bird) входен изпит на 6 януари, с който могат да си осигурят място в програмата още в началото на 2020 г. Кандидатите трябва да преминат онлайн когнитивен тест и входен изпит по програмиране с езика JavaScript. Подготвителни материали за изпита може да се открият на сайта на Академията. Обучението е с продължителност 6 месеца. Подробности може да намерите тук.
Събития

Dev.bg организира IoT: Програмиране и демонстрация на индустриален робот" на 7 януари. По време на събитието главният лектор Георги Арабаджиев, предприемач, софтуерен инженер и хардуерист, ще запознае присъстващите с индустриалния робот, ще направи кратко представяне на индустриални контролер и основните видове движения. Освен това по време на събитието ще бъде представено и програмиране на робота в реална среда с примери. Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация. Повече за събитието може да откриете тук.

Авиокомпанията Wizz Air организира "Ден на кариерното развитие" на 9 януари. На събитие в Novotel Sofia (адрес: бул. "Цариградско шосе" 115 Н) компанията ще представи свободните позиции и ще бъдат обяснени всички възможности за стартиране на работа. "Ден на кариерното развитие" ще стартира в 9 часа сутринта, а организаторите молят участниците да са на място малко по-рано. Нужно е желаещите да започнат работа в компанията да дойдат с готово CV на английски език и снимка. Основните позиции, които ще бъдат представени, ще са в областите кабинен екипаж, офис и пилоти. Повече информация за събитието и за изискванията за отделните позиции може да намерите тук и тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Посолството на САЩ в София приема кандидатури за участие в Трансатлантическата лятна програма за ученици в средните училища "Бенджамин Франклин" 2020. За да кандидатствате за участие в програмата, до 15 януари 2020 г. изпратете попълнен формуляр и мотивационно есе на SofiaEducationPrograms@state.gov. Пълните изисквания и цялостна информация за лятната програма можете да намерите на сайта на Американското посолство в България.

За пета поредна година Комисия "Фулбрайт" обявява ежегодния конкурс за 10 стипендии в размер до 5 хил. долара. Крайният срок за кандидатстване е 6 януари. Повече информация може да намерите тук.

Европейският парламент организира конкурс за европейската младежка награда "Карл Велики". Пълният регламент за участие в конкурса, както и критериите за оценяване на проектите може да откриете тук. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма до 31 януари 2020 година.

Народното събрание на България обявява конкурс за набиране на нови законодателни сътрудници. Крайният срок за кандидатстване е 15 януари 2020 г. Пълна информация за стажантската програма може да намерите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly