С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (13 - 19 януари)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

"Заедно в час" набира участници в програмата си за професионално и лидерско развитие, които да започнат работа като учители. Одобрените кандидати ще преподават две години в училища, партньори на организацията. Преди това ще преминат интензивна подготовка, която заедно с допълнителни обучения през двете години ще им помогне да придобият умения, както за работа в класната стая, така и за кариерно развитие с фокус върху образованието. Всички кандидати за програмата на "Заедно в час" преминават през три етапа на подбор, преди да получат предложение за участие в програмата. Няма изискване кандидатите да имат учителска правоспособност - одобрените участници придобиват такава в рамките на програмата. Необходими са завършена минимум бакалавърска степен до 1 септември 2020 г., желание за работа с ученици, които имат нужда от повече подкрепа, и готовност за работа като учител на пълен работен ден за период от две години. Кандидатстването за настоящата година продължава до 10 февруари на сайта zaednovchas.bg. Подробните изисквания и информация за процеса на подбор може да откриете тук.

Институт за пазарна икономика (ИПИ) организира конкурс за стажанти. Кандидатите трябва да изпратят есе на актуална икономическа тема, по техен избор. Обемът на есетата трябва да бъде между 500 и 800 думи. Творбите, заедно с автобиография, трябва да бъдат изпратени до 24 януари 2020 г. на nikolov@ime.bg. Одобрените кандидати ще бъдат уведомени по имейл и поканени на интервю. Интервютата с тях ще се проведат в периода 29-31 януари. Стажът ще представлява работа в офиса на ИПИ – писане на статии, кратки резюмета, подпомагане на екипа от икономисти за извършване на проучвания, организиране на публични събития. Кандидатите трябва да имат интереси в областта на икономиката, да подкрепят идеите за индивидуална свобода, свободен пазар, да притежават въображение и да владеят отлично английски език. Мнението на бивши стажанти за програмата на ИПИ можете да прочетете тук. Повече информация за стажантската програма може да намерите тук.

Фондация "Оренда" търси отговорен и организиран координатор да помага в осъществяването на дейността на социалното предприятие към организацията. Офисът на фондацията се намира в град Варна. Нужно е кандидатите да са мотивирани да работят в социалната сфера, да са организирани, отговорни и добри комуникатори, да учат нови неща, да обичат динамиката и да са самоинициативни. Задълженията на стажанта са да организира и координира протичането на работния процес, да обработва получените заявки, да комуникира с клиентите и доставчиците. Стажът е платен, има възможност за постоянна заетост след края на стажа. За да кандидатствате по тази обява, моля изпратете СВ и кратко мотивационно писмо на e-mail orenda_varna@abv.bg. Крайният срок за кандидатстване е 22 януари. Повече за фондацията може да намерите тук.

"Еконт" набира стажанти за екип "Бранд развитие" в офисите в цялата страна. Тъй като компанията в момента се опитва да изгради екип от посланици на бранда, се търсят хора, на които да бъдат предадени принципите, ценностите и духа на компанията. Нужно е кандидатите да са постоянни в своята дейност, да общуват с хората с лекота, да излъчват позитивна енергия и да увличат другите в идеите си, да имат фундаментални знания, свързани с маркетинг и изграждане на марка. Да имат добра култура на писане на български език и да имат желание и готовност да пътуват до представители на фирмата в България. Освен това стажантите трябва да се ориентират в нови софтуери и интернет платформи и да умеят да организират своите задачи и документи. В "Еконт" ще научите какво е бранд и как се развива, ще преминете през обучение, ще пътувате и работите с различни екипи на компанията в цялата страна, ще управлявате проекти заедно с опитен бранд мениджър. Стажът е платен и е на пълен работен ден. За да кандидатствате, създайте кратко видео (до 3 минути), в което трябва да разкажете каква голяма цел или мечта преследвате в живота си и как се развивате всеки ден по пътя към достигането ѝ. Как "Еконт" може да бъде част от вашето пътешествие? Качете видеото в платформа по свой избор и го изпратете заедно със вашето CV. Повече информация за стажантската програма може да намерите тук.

Стипендии

Educations.com дава стипендия от 5000 евро за покриване на разноските по магистърска програма в Европа. Тя има за цел да покрие таксите за обучение. Стипендиантската програма важи за семестър есен/пролет 2020 г. и е отворена за всеки, който планира по-нататъшното му обучение като магистър да протече в европейски университет. Нужно е кандидатите да са кандидатствали или да кандидатстват за магистърска програма в университет в Европа, да са изпълнили изискванията на университета, към който кандидатстват (да имат валидна бакалавърска степен и нужните езикови способности), да имат или да са в позиция да си осигурят виза да периода на обучение, магистърската програма трябва да е в страна, която не е родна. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма, крайният срок е 13 април 2020 година. Повече информация може да намерите тук.

Конкурси

15 януари е последният ден, в който българските издатели могат да кандидатстват за участие във второто издание на престижната Европейска литературна награда "Димитър Димов". Европейска литературна награда за роман "Димитър Димов" има за цел да отличи съвременни романи с висока художествена стойност, писани на територията на Стария континент и издадени на български език в предходната година – в случая през 2019 г. Първият етап от организацията на второто издание на Европейска литературна награда е към края си. Заявки за учредената награда по повод 110 години от рождението на големия Димитър Димов, се приемат на имейл ddimov.nagrada@gmail.com до 15 януари (включително). Право да номинират имат само издателствата, като всяко от тях може да кандидатства с до 2 български и до 2 чуждестранни европейски романа от съвременни живи писатели, издадени у нас през календарната 2019 г. След подаване на заявките експертното жури отново ще определи петима финалисти, които ще бъдат обявени публично в края на март. Всеки от финалистите ще получи покана за лично участие във втората церемония по връчване на Европейска литературна награда за роман "Димитър Димов" през май 2020 г., когато ще стане ясно и името на победителя. Носителят на приза печели парична награда в размер на 10 хил. лв. (5000 евро), грамота и специално изработена статуетка. От тази година журито на конкурса смята да включи и допълнителна награда – за превод, която да бъде връчена на най-добре представилия се преводач на роман из подадените от издателите номинации за приноса му към точното интерпретиране и запазването на авторовия стил при превод от един език на друг. Формулярът за кандидатстване може да се изтегли от сайта на фестивала ВарнаЛит, както и от сайт към Община Варна.

Обучения

"Наука за хората"-България, организира обучението "Power: Обучение по презентационни умения". По време на обучението ще подобрите своите комуникативни способности и ще разберете как може да говорите от сцена или трибуна, без излишните притеснения, срам и нерви. До края на програмата ще успеете значително да намалите страха си от нови изяви на сцена и пред голяма публика. Курсът е два дни и се провежда през събота и неделя, а следващите възможни дата са 22 и 23 февруари. Базовата цена на обучението е 170 лв. на човек. Може да се запишете оттук. Подробности за цялото обучение може да видите тук.
Събития

Dev.bg организира на 14 януари от 19:30 часа "FMI Club: Да караш в бързата лента". По време на събитието главният лектор Иван Петров, който в момента е VP of Engineering в Paysafe Group, ще говори по темата какво означава да успееш кариерно, как може да постигнем баланс и ще даде основни съвети при вземането на важни кариерни решения. Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация. Събитието ще се състои във Факултета по математика и информатика към СУ "Св. Климент Охридски", зала 325. Пълна информация за събитието може да откриете на този линк.

На 20 март 2020 г. ще се проведе 9-тото издание на конференцията, която споделя световно ноу-хау в областта на човешките ресурси и управлението на работодателската марка – Employer Branding Most Wanted 2020. Представители на компании като Amazon, LinkedIn, Philips, IBM, Coca Cola Company, Nokia и други световни брандове ще участват с лекции в тазгодишната конференция, насочена към HR специалистите в България. Събитието е целодневно и всяка година събира над 200 специалисти в областта на човешките ресурси от България и съседните държави, които желаят да разберат кои са най-новите и най-добрите световни HR практики. Част от темите, които ще засегнат лекторите, са: Успешно създаване на съдържание за работодателска марка; Споделен опит от employer branding кампании в LinkedIn; Storytelling (разказване на истории) за работодателска марка; Бъдещето на набирането на персонал; Лидерство 2020 – ключът към висока ангажираност, ефективност и атрактивност като работодател и много други. Конференцията е препоръчителна за CEO и висш мениджмънт в компанията, всички членове на екип Човешки ресурси, експерти подбор и селекция, управители и собственици на бизнес. Вижте повече за събитието на сайта www.employerbranding.bg.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Рекламна агенция The Smarts търси стажант копирайтър. Не е необходим предишен опит в сферата. Може да подавате документи на job@thesmarts.eu.

Детски интерактивен център за наука и технологии предлага различни възможности за доброволчество. Повече информация относно кандидатстването можете да получите като изпратите съобщение на zdimitrova@technomagicland.com. Вижте повече тук.

Сдружение "За теб" ще даде шанс на двама българи да пътуват и помогнат на Европейския корпус за солидарност. За да кандидатствате, изпратете CV и мотивационно писмо (на английски език) на адрес: office@foryoubg.org. Повече информация може да намерите тук.

Столична община организира конкурс за младежки инициативи "Младежки свят". Крайният срок за кандидатстване е 20 февруари. Пълна информация за конкурса вижте на сайта на Столична община.

Фондация "Благотворител" обявява началото на конкурса за благотворителни проекти за ученици от 7-ми до 12-ти клас. До 29-ти февруари учениците могат да подготвят своята идея и да я превърнат в проект. Каузите на проектите нека отговарят на една от трите зададени теми: 1. Екология /опазване и грижа за околната среда/; 2. Съхраняване на музикалното наследство на България; 3. Подкрепа за деца или възрастни хора в нужда. Пълна информация вижте тук и тук.

Фондация "Васил Левски" организира международен конкурс за студенти за написване на есе на тема "Васил Левски – Диалози във времето, диалози с времето". Срокът за изпращане на есетата следва да е до 31 януари 2020 г. Пълна информация може да намерите тук.

Посолството на САЩ в София приема кандидатури за участие в Трансатлантическата лятна програма за ученици в средните училища "Бенджамин Франклин" 2020. За да кандидатствате за участие в програмата, моля в срок до 15 януари 2020 г., изпратете попълнен формуляр и мотивационно есе на SofiaEducationPrograms@state.gov. Пълните изисквания и цялостна информация за лятната програма можете да намерите на сайта на Американското посолство в България.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly