С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (20 - 26 януари)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Българска Чийвнинг асоциация търси стажант с отлични комуникативни умения да се присъедини към екипа "Събития и комуникации". Нужно е кандидатите да владеят говорим и писмен английски език, да имат отлични комуникационни умения, както и да могат да работят с MS Office. Основните задължения на стажанта ще бъдат да подпомага организирането на събития от начало до край, включително уебсайт и комуникационно съдържание в социалните мрежи, покани, регистрации, гости и други, да актуализира на седмична база на сайта и социалните канали на БЧА и да администрира бази данни. Стажът е неплатен и повечето задачи ще бъдат вършени от вкъщи. За да кандидатствате, изпратете автобиография на chevening.bg@gmail.com.

Active Bulgarian Society предлагат платен стаж, подходящ за настоящи студенти и вече завършили. Стажантите ще подобрят уменията и компетенциите си за развитие в личен, академичен и професионален план, ще се сдобият с практически знания за използване на софтуерни програми ще се научат да развиват и оценяват европейски или международен проект, ще се занимават със социалната мрежа и маркетинга на Active Bulgarian Society, както и ще организират и провеждат презентации в местни и регионални училища като част от проекта EEA Grants Blue Generation. Нужно е кандидатите да са студенти или да са вече завършили университет, да владеят добре английски език, да имат добри комуникационни и презентационни умения, да са мотивирани за работата. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма, крайният срок е 2 февруари. Повече информация може да намерите тук.

Българските студенти ще могат и през тази година да трупат професионален опит през лятото в Германия. Вече започна приемът на документи, като до 14 февруари 2020 г. могат да се подават заявления по образец в бюрото по труда, на чиято територия се намира висшето учебно заведение (в т.ч. клон/филиал), в което студентите се обучават. Ваканционната заетост е по договореност между Агенцията по заетостта и Федералната агенция по труда в Кьолн. Кандидатите трябва да са български граждани на възраст между 18 и 35 години, да са студенти в български висши учебни заведения в редовна форма на обучение и да не са последен курс. Задължително условие е да имат добри познания по немски език и да са готови най-малко два месеца да работят в Германия. Предложенията за работа са в сферата на селското стопанство, хотелиерството и ресторантьорството (сервитьори, камериерки, бармани, помощен персонал в кухня, общи работници), фирми за почистване на помещения и индустриални обекти, вериги за бързо хранене, както и германските пощи. В заявлението си кандидатите трябва да декларират, че са изучавали немски език най-малко 3 години, като езиков изпит няма да бъде полаган. Кандидатите следва да предоставят и попълнено уверение за студент по образец, заверено от висшето училище, в което се обучават. Информация относно пълните условия и документи за кандидатстване желаещите могат да получат в Информационния център на Агенцията по заетостта на тел. 02/980 87 19, на електронен адрес: https://www.az.government.bg/pages/sporazumenie-fr-germania/, както и в бюрата по труда по местонахождение на висшето училище.

Стипендии

Deutsche Welle търси млади хора от цял свят, които се интересуват от цялостна, изключително качествена 18-месечна журналистическа стажантска програма. Кандидатите трябва да имат опит в журналистиката или да желаят да преминат към журналистика от право, икономика, науки или технологии/ИТ. Програмата обхваща диапазона от умения, от които ще се нуждае журналистът от бъдещето: телевизионна модерация, мултимедийно разказване на истории, журналистика на данните, социални медии и виртуална реалност. Стажът протича в редакциите на DW и кореспондентските бюра на Deutsche Welle във Вашингтон, Москва и Брюксел. Може да кандидатствате оттук, а крайният срок е 24 януари. Пълна информация за програмата вижте на сайта на организацията.

Конкурси

Филологическият факултет на Пловдивския университет Паисий Хилендарски" организира национално състезание по български език и литература за зрелостници на 1 февруари, събота, от 11.00 часа. Освен че ще проверят нивото на своите знания, зрелостниците, които получат отлична оценка, ще могат да се запишат като студенти във Филологическия факултет още с подаването на документите през месец юни в някоя от специалностите. Състезанието ще се проведе в сградите на ПУ "Паисий Хилендарски", като залите ще бъдат допълнително уточнени, и ще продължи 3 астрономически часа. Форматът му ще бъде много близък до този на държавния зрелостен изпит. По-подробно за примерните задачи можете да видите тук. Участието в състезанието е безплатно, в деня на провеждането му кандидатите трябва да носят само личната си карта. Те ще работят по два равнопоставени модула – езиков и литературен. Класирането се осъществява по точки, които се приравняват в оценки от шестобалната система, закръглени до една десета (0,10). При кандидатстване за специалност във Филологическия факултет на Пловдивския университет получената отлична оценка от състезанието ще е със статут на балообразуваща, като няма да зависи от успеха, който ще има зрелостникът на матурата (стига той да е положителен). В рамките до 10 дни след провеждането на мероприятието резултатите ще бъдат обявени на сайта на Филологическия факултет. Желаещите да се включат в състезанието трябва да попълнят следната форма за регистрация. Срокът за регистриране за участие в състезанието е до 28.01.2020 г. включително. Списъкът с регистрираните участници и разпределението им по зали ще бъде обявен на 30.01.2020 г.

Microsoft набира участници за конкурса "The next AI Guardians". България e в списъка на страните, в които се предлага възможност на местни преподаватели от университетите, научни изследователи и техни студенти да покажат как чрез изкуствен интелект (Artificial Intelligence – AI) може да се подобри образованието. Желаещите могат да се включат, като кандидатстват до 25 януари на тази страница. Конкурсът е отворен за участие в над 25 държави, сред които и България. Поканени са да се включат екипи от 1 изследовател и до 4-ма студенти, които вярват, че могат да покажат следващата голяма идея, с която ще се промени бъдещето на образованието чрез изкуствен интелект. След като бъдат обявени избраните отбори, на 31 януари 2020 г. те ще трябва да приложат идеята си на практика. През този етап всеки екип ще се възползва от технологично и бизнес менторство, подкрепено от Microsoft. Напътстван от своя ментор, всеки квалифициран отбор ще има консултации в Microsoft Teams, за да подобри концепцията си и да доведе своето демо до финала. В периода 30 март – 3 април всички квалифицирани отбори ще представят концепцията си чрез Teams. Най-добрите пет екипа ще достигнат до финала. Отборите победители ще бъдат обявени на 8 април 2020 г. от жури. Те ще бъдат поканени на "AI Bootcamp" в Будапеща. На страницата за регистрация са сроковете за участие в състезанието, критериите на журито и подробности за ресурсите, които могат да се използват. Още информация ще бъде споделена на Facebook страницата Microsoft AI Bootcamps и в профила в Instagram: Microsoft AI Bootcamps.

PostScriptum Ventures S.a.r.l организира Национален ученически конкурс "Млад иноватор". Конкурсът е насочен към ученици от 8. до 12. клас и цели да предизвика тяхното новоторско мислене свързано с опазването на околната среда, зеленото и устойчиво бъдеще. Нужно е участниците да са ученици 8 – 12 клас, които да са групирани в екип от двама до петима души. Всеки екип трябва да изготви 3-минутно видео, което включва кратко описание на екипа и проекта; кратко описание на проблема, който проектът цели да разреши; описание на очакваните резултати; описание на прякото и непряко въздействие върху околната среда и обществото. Всеки екип трябва да изготви и кратко предложение-доклад за разработване на своя проект. Докладът трябва да съдържа име на проекта, имена на участниците в екипа, план за изпълнение, ясни цели, общо финансово планиране (как ще бъдат разпределени средствата, за какво ще бъде използван наградният фонд), план за устойчивост на проекта (как проектът ще продължи да се развива и след предоставеното финансиране). От всички изпратени видеа и доклади, журито ще избере 10 отбора, които ще бъдат поканени да представят своя проект по време на официалната церемония по награждаването. Финалистите ще имат 10 дни да подготвят презентация за проекта си, както и да го разработят. Финалистите трябва да отговорят в двудневен срок от поканата дали ще присъстват на финалната презентация. Отборът победител ще бъде финансиран с 5000 лв. за реализация на проекта. Повече информация и пълен регламент за участие може да намерите тук. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Крайният срок е 31 януари.

Обучения

EIT Raw Materials и JA Bulgaria организират Иновационен лагер на тема суровини и кръгова икономика. Участниците ще бъдат разделени в екипи и в рамките на един ден ще работят за създаването на стартъп компания в съответното направление, базирана на реален бизнес казус. Целта на проекта е да развие у участниците предприемачески умения и нагласи, както и специфични бизнес компетентности и допълнителни познания в съответното направление. Нужно е кандидатите да са студенти от различни специалности. Организаторите предлагат финансиране на идеята на най-добър екип, взаимодействие с опитни ментори от бизнес сектора, стаж в някоя от партньорските компании и други. Ако искате да запазите своето място за участие, изпратете имейл на info@beyondaccelerate.com и организаторите ще се свържат с вас с повече информация за датите и мястото на провеждане. Повече за обучението вижте тук.
Събития

ABC Design & Communication организира "Ден на отворените врати за ученици". По време на събитието на ученици от 9, 10, 11 и 12 клас ще се обясни какво представлява маркетинга и комуникациите, а тези, които искат да се развиват в тази сфера, ще могат да зададат своите въпроси. Целта на срещата е учениците да изяснят познанията си за сферата и да преценят дали искат да продължат да се развиват и професионално, след като завършват. За присъствие, изпратете на имейл office@abcbg.com с две имена и клас. Офисът на организацията се намира на адрес: София, бул. "Цар Борис III" 85. Пълна информация може да намерите тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Институт за пазарна икономика (ИПИ) организира конкурс за стажанти. Творбите, заедно с автобиография, трябва да бъдат изпратени до 24 януари 2020 г. на nikolov@ime.bg. Повече информация за стажантската програма може да намерите тук.

Фондация "Оренда" търси отговорен и организиран координатор да помага в осъществяването на дейността на социалното предприятие към организацията. Крайният срок за кандидатстване е 22 януари. Повече за фондацията може да намерите тук.

"Еконт" набира стажанти за екип "Бранд развитие" в офисите в цялата страна. Повече информация за стажантската програма може да намерите тук.

Educations.com дава стипендия от 5000 евро за покриване на разноските по магистърска програма в Европа. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма, крайният срок е 13 април 2020 година. Повече информация може да намерите тук.

"Наука за хората"-България, организира обучението "Power: Обучение по презентационни умения". Може да се запишете оттук. Подробности за цялото обучение може да видите тук.

На 20 март 2020 г. ще се проведе 9-тото издание на конференцията, която споделя световно ноу-хау в областта на човешките ресурси и управлението на работодателската марка – Employer Branding Most Wanted 2020. Вижте повече за събитието на сайта www.employerbranding.bg.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly