С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (27 януари - 2 февруари)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

YOUTHub търси мотивирани младежи за неплатен дистанционен стаж. Обучението ще се проведе от 15 февруари до 15 юни 2020 г. Стажантите ще трябва да се занимават с поддръжката на страницата www.youthub.bg, както и на профилите в социалните мрежи. Времето, което участниците ще трябва да отделят на ден, е около 4 часа. Изискванията към кандидатите са да работят добре в екип, да могат да приоритизират и разпределят задачите и времето си, да имат изразен интерес към младежките политики и възможности за професионално и личностно развитие на младите хора в България, да искат да натрупат опит и познания в неправителствения сектор, както и да владеят английски език на ниво В2+. За да кандидатствате, трябва да попълнете апликационната форма. Крайният срок за кандидатстване е 31 януари. На одобрените кандидати на база апликационна форма ще им бъде поставено задание (втори етап със задачи), след изпълнението на което ще бъдат поканени на интервю. В края на стажа ще получите официален документ удостоверяващ проведения стаж, както и препоръка. Повече информация може да видите тук.

Световната здравна организация организира стажантска програма. Организацията предлага широка гама от възможности за студенти и аспиранти да получат представа за техническите и административните програми на СЗО, както и да обогатят своите знания и опит. Нужно е кандидатите да са завършили поне 3-тата година от редовното си обучение в университет. Пълна информация и начините за кандидатстване може да намерите тук.

Стипендии

Educations.com дава стипендия от 5000 евро за покриване на разноските по магистърска програма в Европа. Тя има за цел да покрие таксите за обучение. Стипендиантската програма важи за семестър есен/пролет 2020 г. и е отворена за всеки, който планира по-нататъшното му обучение като магистър да протече в европейски университет. Нужно е кандидатите да са кандидатствали или да кандидатстват за магистърска програма в университет в Европа, да са изпълнили изискванията на университета, към който кандидатстват (да имат валидна бакалавърска степен и нужните езикови способности), да имат или да са в позиция да си осигурят виза да периода на обучение, магистърската програма трябва да е в страна, която не е родна. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма, крайният срок е 13 април 2020 г. Повече информация може да намерите тук.

Конкурси

Общински младежки съвет – Перник, организира Национален литературен конкурс. Напишете есе или разказ на една от посочените теми: 1. Променяме ли света или той променя нас? 2. Утре е отражение на вчерашния ден. Нужно е участниците да са между 14 и 25 години. Паричните награди за най-добрите произведения са до 100 лв. За да кандидатствате, изпратете текстов файл, съдържащ вашето есе, трите си имена, възраст и телефонен номер на имейл адрес omc.pernik@abv.bg. Крайният срок е 25 февруари. Повече информация може да намерите тук.

LabCitoyen организира конкурс за млади франкофони на възраст от 20 до 26 години. Събитието има за цел да насърчи знанията на своите участници чрез колективни дебати на френски език по актуални теми в областта на правата на човека. Програмата, която се подкрепя от Френския институт в Париж, предлага на около петдесетина млади франкофони от целия свят, граждански ангажирани, на възраст от 20 до 26 години, престой в Париж за обсъждане на основни теми за правата на човека под формата на поредица от конференции, дебати, кръгли маси и работни групи. Програмата, която е създадена в партньорство с над двадесет институции и НПО, позволява на младежите да се срещнат с управленски кадри от международни организации, с депутати, журналисти, граждански застъпници, предприемачи и лекари. Издание LabCitoyen 2020 ще се проведе в Париж от 28 юни до 5 юли и ще се фокусира върху основните права на детето с различни подтеми: право на образование и достъп до качествено образование; борба с физическото, психическото и сексуално насилие и с всички форми на детска експлоатация (трафик, деца войници...); права на детето и развитие: борба с детското недохранване, неравенство, достъп до здравни услуги; защита на правата на насилствено прогонени деца. Кандидатите, които трябва да са на възраст между 20 и 26 години, трябва да имат ниво на владеене на френски език DELF B1 или еквивалентна диплома или сертифат. За да кандидатствате, изпратете CV и мотивационно писмо на френски език най-късно до 31 януари 2020 г. до nicolas.maubec@institutfrancais.bg. Всички разходи по престоя на участниците ще бъдат поети от организатора. За повече информация за Labcitoyen, посетете интернет страницата.

Студенти и скоро завършили специалисти ще могат да решават реални бизнес казуси в рамките на първото в България състезание Management Consulting Hackathon. То ще бъде изцяло на английски език, а сред организациите, които ще тестват изобретателността на младежите, са Заедно в час и Образование България 2030. Събитието ще се проведе на 14 и 15 март 2020 г. в Networking Premium в София и се организира от българския клон на най-голямата студентска организация в света - 180 Degrees Consulting Sofia, в партньорство с Brightive. Желаещите да се включат в състезанието могат да подадат кандидатурите си в платформата consultinghackathon.com, като крайният срок е 16 февруари. Участниците ще бъдат разделени на екипи по четири души. Те ще решават казуси, свързани с: Провеждане на пазарно проучване и създаване/валидиране на бизнес план; Оценка на социалния ефект на неправителствена организация; Разработване на стратегия за набиране на средства за социална кауза; Разработване на стратегия за оперативно развитие на НПО или фирма; Създаване на план за въвеждане на нови бизнес процеси, инструменти и др.; Разработване на онлайн и офлайн маркетинг стратегия. Състезанието ще предостави уникалната възможност на участниците да се докоснат едновременно до социалната среда и корпоративния свят в България. Участието в състезанието е напълно безплатно, като канени да кандидатстват са студенти 3-ти/4-ти курс или наскоро завършили професионалисти без изискване за определена специалност. От кандидатите се очаква да имат изявен интерес и базови познания в сферата на бизнес, маркетинг, финанси и/или консултиране. Повече за условията за кандидатстване, както и допълнителна информация за събитието на consultinghackathon.com.

Обучения

Фондация "Америка за България" организира и финансира двуседмично обучение "Лидери в земеделието" в САЩ. Програмата е създадена в подкрепа на български производители и преработватели с потенциал да се превърнат в лидери в агросектора и да работят за развитието на модерно и конкурентно земеделие в България. Участниците се срещат със специалисти в конкретната област, посещават земеделски бизнеси и предприятия, университети, професионални организации и структури и се запознават с различни маркетингови стратегии и подходи за добавяне на стойност към земеделската продукция. Нужно е кандидатите да са фермери, мениджъри, технически специалисти, учени, преподаватели или администратори. Владеенето на английски език е предимство. Фондация "Америка за България" ще покрие основната част от разходите - организация и провеждане на обучението, настаняване и пребиваване в САЩ. Участниците ще трябва сами да финансират част от тях в размер на 2000 долара. Кандидатите попълват и подписват Формуляр за кандидатстване на английски език и го подават през онлайн платформата. Крайният срок за кандидатстване е 20 февруари 2020 г. Повече информация може да намерите тук.

"Фондация 42" търси участници за своя проект "Канал 4". Проектът цели да подпомогне процеса по изграждането на умения за критично мислене сред младежите и да насърчи осъзнаването им като граждани с права и отговорности в обществото. Нужно е кандидатите да са на възраст между 18 и 30 години, да живеят в София или съвсем близо около нея, искат да научат повече за това как се създава и поддържа медиен канал, как се формулират послания, как се създава качествено аудио- и видео съдържание, искат да имат активна роля в изграждането на нова младежка онлайн медия. Организацията предлага обучение за активно гражданство, критично мислене, идентифициране на послания и изказ, създаване и поддръжка на младежки медиен канал. Всички дейности по проекта са в София и евентуални транспортни или други разходи на участниците няма да бъдат покривани. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма, като крайният срок е 16 февруари 2020 г Повече информация може да откриете тук.
Събития

"Тек експърт" и "Софтуни" организират семинар на тема "Как да се превърнем в ИТ лидери". В какво дамите в ръководни роли се справят по-добре и кое ги затруднява; каква е правилната комбинация от лични и професионални качества, умения и квалификация, която ще отведе един професионалист до лидерска длъжност? Отговор на този и други въпроси ще дадат лекторите на предстоящия на 27 януари 2020 г. от 18:30 ч. в Софтуни безплатен семинар. Събитието ще се проведе на адрес: ул. "Тинтява" 15-17, зала HQ Lab и е част от кампанията "She can do IT", която цели да стимулира професионалното развитие на жените в ИТ и аутсорсинг сектора. Участието в събитието е безплатно, с предварителна регистрация на сайта.

Авиокомпанията Emirates набира кабинен състав в България. На 5 и 7 февруари авиокомпанията организира разяснителни събития. На 5 февруари събитието е в хотел "Интерконтинентал Emirates" в София и на 7 – хотел "Рамада", Пловдив. Нужно е кандидатите да са на 21 години, да са с ръст над 160 см и да имат завършен най-малко 12 клас, да владеят английски писмено и говоримо, без видими татуировки. Оценката на кандидатите включва: разглеждане на CV, групова оценка, оценка на физическите данни, онлайн тест на английски, интервю. На сайта на Emirates са публикувани още условия към кандидатите. Авиокомпанията от Дубай предлага средна брутна заплата от 2300 евро, половината от нея при започване, 30 календарни дни платена отпуска, 1 безплатен билет до родината за година.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:

Повече информация за тях можете да намерите тук.

Българска Чийвнинг асоциация търси стажант с отлични комуникативни умения да се присъедини към екипа "Събития и комуникации". Стажът е неплатен и повечето задачи ще бъдат вършени от вкъщи. За да кандидатствате, изпратете автобиография на chevening.bg@gmail.com.

Active Bulgarian Society предлагат платен стаж, подходящ за настоящи студенти и вече завършили. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма, крайният срок е 2 февруари. Повече информация може да намерите тук.

Българските студенти ще могат и през тази година да трупат професионален опит през лятото в Германия. Вече започна приемът на документи, като до 14 февруари 2020 г. могат да се подават заявления по образец в бюрото по труда, на чиято територия се намира висшето учебно заведение (в т.ч. клон/филиал), в което студентите се обучават. Информация относно пълните условия и документи за кандидатстване желаещите могат да получат в Информационния център на Агенцията по заетостта на тел. 02/980 87 19, на електронен адрес: https://www.az.government.bg/pages/sporazumenie-fr-germania/, както и в бюрата по труда по местонахождение на висшето училище.

Филологическият факултет на Пловдивския университет Паисий Хилендарски" организира национално състезание по български език и литература за зрелостници на 1 февруари, събота, от 11.00 часа. Желаещите да се включат в състезанието трябва да попълнят следната форма за регистрация. Срокът за регистриране за участие в състезанието е до 28.01.2020 г. включително. Списъкът с регистрираните участници и разпределението им по зали ще бъде обявен на 30.01.2020 г.

PostScriptum Ventures S.a.r.l организира Национален ученически конкурс "Млад иноватор". Конкурсът е насочен към ученици от 8. до 12. клас и цели да предизвика тяхното новоторско мислене свързано с опазването на околната среда. Повече информация и пълен регламент за участие може да намерите тук. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Крайният срок е 31 януари.

EIT Raw Materials и JA Bulgaria организират Иновационен лагер на тема суровини и кръгова икономика. Ако искате да запазите своето място за участие, изпратете имейл на info@beyondaccelerate.com и организаторите ще се свържат с вас с повече информация за датите и мястото на провеждане. Повече за обучението вижте тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly