С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (3 - 9 февруари)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Kai Medical търси стажант в сферата на дигиталния маркетинг. Нужно е кандидатът да е студент в специалност Маркетинг или Продажби, да владее отлично английски език, да е организиран и амбициран, с основни компютърни умения. Стажантът ще помага в организирането на маркетинг стратегията на компанията, ще поддържа профилите на компанията в социалните мрежи, ще анализира и подготвя статистики. Стажантската програма ще продължи 6 месеца, като на ден ще е нужно да бъдат отделяни средно между 4 и 8 часа. Компанията предоставя възможността, при добро представяне, стажантът да получи предложение за трудов договор. Програмата е неплатена. За кандидатстване е нужно CV, като компанията ще се свърже само с подходящите кандидати. Може да подадете документи оттук, крайният срок е 10 февруари. Пълна информация може да намерите на Karieri.bg.

Образователната платформа ARC Academy стартира стажантска програма в маркетинга. Компанията си търси човек с любов към писането, маркетинга, рекламата и играенето на видео игри. Ако сте заинтригувани, пишете на welcome@arc.academy.

"Заедно в час" набира участници в програмата си за професионално и лидерско развитие, които да започнат работа като учители. Одобрените кандидати ще преподават две години в училища, партньори на организацията. Преди това ще преминат интензивна подготовка, която заедно с допълнителни обучения през двете години ще им помогне да придобият умения, както за работа в класната стая, така и за кариерно развитие с фокус върху образованието. Всички кандидати за програмата на "Заедно в час" преминават през три етапа на подбор, преди да получат предложение за участие в програмата. Няма изискване кандидатите да имат учителска правоспособност - одобрените участници придобиват такава в рамките на програмата. Необходими са завършена минимум бакалавърска степен до 1 септември 2020 г., желание за работа с ученици, които имат нужда от повече подкрепа, и готовност за работа като учител на пълен работен ден за период от две години. Кандидатстването за настоящата година продължава до 10 февруари на сайта zaednovchas.bg. Подробните изисквания и информация за процеса на подбор може да откриете тук.

Стипендии

Kyoto University of Advanced Science дава стипендия от 1.2 млн. японски йени годишно за студенти, приети в новата магистърска програма по инженерство на английски език в кампуса на университета в Киото с начало септември 2020 г. Ръководството на университета вече обяви и отделни академични стипендии, покриващи до 100% от таксата за обучение на бъдещите бакалаври и магистри. Магистърската програма на английски език, която започва за първи път през есента на 2020 г., е с продължителност от 2 години и предлага специализации в няколко основни сфери: материали за инженерни покрития, енергийни системи и IT инженерство. Критериите за оценяване на кандидат-стипендиантите са: отлична академична подготовка и резултати в сферата на инженерните науки; силна мотивация и интерес към технологиите; отлично владеене на английски език. Предимство ще имат кандидати, които имат научни разработки, есета, препоръки и са се представили добре на интервюто с комисия от университета. Срокът за кандидатстване в магистърската програма по инженерство е 14 февруари 2020. ЕДЛАНТА е официален представител на Kyoto University of Advanced Science и при тях можете да подадете безплатно своите документи за кандидатстване. За повече информация: вижте тук.

Конкурси

Започна кандидатстването за "Рекламна академия 2020"
За седма поредна година студенти могат да се запознаят отблизо с рекламния бизнес и да създадат собствени кампании в рамките на събитието "Рекламна академия". То ще се проведе между 11 и 14 февруари, а организатори за поредна тази година са Нов български университет (НБУ), Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА) и Българската асоциация на рекламодателите (БАР).
В събитието могат да се включат студенти както от НБУ, така и от други учебни заведения, като крайният срок за подаване на онлайн формуляр е 10 февруари.

В първия ден от "Рекламна академия" студентите ще присъстват на практически лекции, водени от комуникационни специалисти на пазара, както и ще имат възможност да участват в уъркшопи на теми: бриф, инсайт и дизайн. В ролята на лектори и ментори тази година ще влязат представители на над 20 компании. През следващите два дни от събитието, участниците ще бъдат разделени на екипи и ще изготвят кампания по реален бриф от рекламодател. В последния ден от събитието отборите финалисти ще представят проектите си пред голямото жури, а един от тях ще бъде избран за победител. Студентите от отбора победител ще имат възможност да намерят стаж или работа в компания рекламодател или агенция.


Фондация "Солидарност в действие" организира Национален младежки конкурс за творчество "Любовта е мила". Конкурсът се осъществява като част от проект "Солидарност за общества, свободни от домашно насилие", финансиран от програма "Еразъм+" на Европейския съюз. За да участвате в конкурса изпратете творба (разказ, есе, стихотворение, песен, рисунка, скулптура и пр.), свързано с една от следните теми: Какво е необходимо за здравословна връзка?; Как мога да помогна за предотвратяването на домашното насилие или насилието между партньори?; Моят опит с насилието в любовта или вкъщи. Нужно е участниците да са младежи на възраст между 16 и 30 години на територията на България. Тези, които биха искали да участват в конкурса с предмет (рисунка, скулптура, друго), следва да приложат снимка на предмета при попълване на формуляра и да го изпратят по пощата на адрес: гр. София 1326, Обеля-2, бл.252, вх.Б, ап. 47, Фондация "Солидарност в действие". Трима победители в конкурса ще получат пълна стипендия за участие в 8-дневен международен младежки обмен за създаване на изкуство, посветено на превенцията на домашното насилие през месец април в България. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма, крайният срок е 9 февруари. Повече информация за обмена може да откриете тук.

Adecco България се включват за поредна година в глобалната инициатива на компанията CEO for One month. CEO for One Month е стажантска програма, която дава възможност на младите да приложат на практика знанията си и да се потопят в истинска бизнес среда. В рамките на кампанията ще бъдат избрани младежи от всички краища на света, които ще заемат поста "изпълнителен директор за един месец" в съответната държава. Нужно е кандидатите да са на възраст между 18 и 22 години. Кандидатства се с няколко стъпки: регистрация на сайта, получавате потвърждение за регистрацията, след което трябва да потвърдите регистрацията. Имате два варианта: да качите CV или да попълните апликационната форма. Крайният срок за кандидатстване е 19 март. Пълна информация може да намерите на сайта на компанията.

Обучения

Кандидатстването за второто издание на Симулацията на Европейския Съд по правата на човека е отворено. Събитието, организирано от European Court of Human Rights Mock Trial, ще се проведе от 6 до 8 март 2020 година. Симулацията предоставя възможността на всички участници да се включат в тридневно събитие изпълнено с обучения, целодневно състезание и социална програма. Като участник вие ще стъпите в обувките на истински адвокати и ще се потопите в атмосферата на европейското законодателство. Няма такса за участие. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Крайният срок за кандидатстване е 9 февруари. Повече информация може да намерите тук.

Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) ви дава шанс да научите нещо ново за опазването на българската природа, в рамките на проект "Граждани за природата". По време на обученията ще се запознаете със законодателството в областта на околната среда, като програмата ще включва и споделяне на практика и опит от страна на БДЗП в сферата на прилагане на процедурите по Оценка на въздействието върху околната среда, Екологична оценка и Оценка на съвместимостта на инвестиционни предложения, планове и програми върху околната среда и по-специално върху защитени зони от екологичната мрежа Натура 2000. Ако имате интерес към проекта, но нямате възможност да присъствате, разгледайте предложението за уебинар по темата. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма, крайният срок е 17 февруари. Повече информация може да намерите тук.
Събития

Национален младежки форум организира регионална среща "Запознай се с гражданските си права" в град Велико Търново на 15 февруари. Профилът на участниците е младежи между 15 и 23 години, представители на В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.младежка организация или неформална група. Срещата е насочена към младежи от областта и не се поемат разходите за настаняване. Разходите за транспорт се поемат от организаторите. Събитието ще се проведе в Младежкия дом във Велико Търново и ще стартира в 9 часа сутринта. За да участвате, попълнете апликационната форма, крайният срок е 7 февруари. Повече информация може да намерите тук.

На 18 февруари в София ще се състои Национална младежка конференция "Създаване на възможности за младите". Събитието се случва в рамките на "Диалог на ЕС по въпросите за младежта" и ще събере на едно място над 50 представители на институции, младежки организации и младежи. Целите на проекта са да разгледа и създаде препоръки относно подпомагане развитието на младите хора от малките населени места, качествена работа за всички и качествено учене. Идеята е да се създаде възможност за информиране на младите хора за тенденции сред младежта, извеждане на база на настоящата ситуация бъдеща визия за развитие на младежите и обсъждане на идеите на младите хора с политиците, които взимат решения. Възрастовото ограничение за участници е между 15 и 35 години. За да участвате, регистрирайте се тук. Повече информация може да намерите тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Световната здравна организация организира стажантска програма. Пълна информация и начините за кандидатстване може да намерите тук.

Educations.com дава стипендия от 5000 евро за покриване на разноските по магистърска програма в Европа. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма, крайният срок е 13 април 2020 г. Повече информация може да намерите тук.

Общински младежки съвет - Перник, организира Национален литературен конкурс. Крайният срок е 25 февруари. Повече информация може да намерите тук.

LabCitoyen организира конкурс за млади франкофони на възраст от 20 до 26 години. За да кандидатствате, изпратете CV и мотивационно писмо на френски език най-късно до 31 януари 2020 г. до nicolas.maubec@institutfrancais.bg. Всички разходи по престоя на участниците ще бъдат поети от организатора. За повече информация за Labcitoyen, посетете интернет страницата.

Студенти и скоро завършили специалисти ще могат да решават реални бизнес казуси в рамките на първото в България състезание Management Consulting Hackathon. Желаещите да се включат в състезанието могат да подадат кандидатурите си в платформата consultinghackathon.com, като крайният срок е 16 февруари.

Фондация "Америка за България" организира и финансира двуседмично обучение "Лидери в земеделието" в САЩ. Кандидатите попълват и подписват Формуляр за кандидатстване на английски език и го подават през онлайн платформата. Крайният срок за кандидатстване е 20 февруари 2020 г. Повече информация може да намерите тук.

"Фондация 42" търси участници за своя проект "Канал 4". За да кандидатствате, попълнете апликационната форма, като крайният срок е 16 февруари 2020 г Повече информация може да откриете тук.

Авиокомпанията Emirates набира кабинен състав в България. На 5 февруари събитието е в хотел "Интерконтинентал Emirates" в София и на 7 - хотел "Рамада", Пловдив. На сайта на Emirates са публикувани още условия към кандидатите.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly