С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (10 - 16 февруари)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Дигиталната маркетинг агенция Know-How Digital от Варна търси млад и мотивиран човек за стаж в дигиталния маркетинг. Стажът е платен на половин работен ден. Стажантът ще получи практически опит в сферата на дигиталния маркетинг, ще има допълнителни придобивки, както и възможност за преминаване към работа на пълен работен ден. Нужно е кандидатите да учат или да са завършили специалност "Дигитален маркетинг", "Маркетинг", "Реклама", PR или "Графичен дизайн". Подходящият човек трябва да има рекламен нюх в създаването на съдържание в социалните мрежи, да създава графичен дизайн с Adobe Photoshop, да владее английски език на работно ниво, да притежава креативност и инициативност. Ако искате да кандидатствате, е нужно задължително да изпратите автобиография със снимка, портфолио с дизайни в Adobe Photoshop и мотивационно писмо защо искате да стажувате в компанията. От Know-How Digital ще се свържат само с одобрените по автобиография и портфолио кандидати, за да проведат интервю. Може да кандидатствате през сайта на Karieri.bg. Крайният срок е 18 февруари.

Стипендии

Educations.com дава стипендия от 5000 евро за покриване на разноските по магистърска програма в Европа. Тя има за цел да покрие таксите за обучение. Стипендиантската програма важи за семестър есен/пролет 2020 г. и е отворена за всеки, който планира по-нататъшното му обучение като магистър да протече в европейски университет. Нужно е желаещите да са кандидатствали или да кандидатстват за магистърска програма в университет в Европа, да са изпълнили изискванията на университета, към който кандидатстват (да имат валидна бакалавърска степен и нужните езикови способности), да имат или да са в позиция да си осигурят виза да периода на обучение, магистърската програма трябва да е в страна, която не е родна. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма, крайният срок е 13 април 2020 г. Повече информация може да намерите тук.

Конкурси

Управителният съвет на Съюза на физиците в България обявява Национален конкурс за есета за ученици и студенти на тема "Бележити български физици". Примерни теми: Основоположници на обучението по физика у нас; Основоположници на университетско обучение по физика у нас; Учени физици и преподаватели по физика в средните и висшите училища през ХХ век; Създатели на школи по физика в столицата и в страната; Открития, направени от български физици; Приноси на български физици в областта на ядрената физика и ядрената енергетика; Моят учител по физика или други. Авторите трябва да посочат името на научния ръководител на избраната тема, както и в кой клас са, учебно заведение с адрес и пощенски код, както и електронна поща и телефон за контакт. Есета без тази информация няма да бъдат разгледани от журито. Есетата се изпращат по електронната поща на е-mail:
PhysConfEdu@phys.uni-sofia.bg с копие на адрес: lazarova@usb-bg.org, а крайният срок е 28 февруари. Eсетата ще бъдат оценявани от компетентно жури с председател проф. д.фз.н. Никола Балабанов. Отличените есета ще бъдат наградени на 12 април 2019 г. в София по време на Младежката научна сесия в рамките на 48-ата Национална конференция по физика.

Бизнес информационен и консултантски център - Сандански организира конкурс за кратко видео на тема "Сподели културното наследство на твоя регион". Целта на проекта е да стимулира младите хора да се включат в процеса на популяризиране и съхранение на общото културно наследство на трансграничния регион на България и Република Северна Македония. Нужно е кандидатите да са на възраст между 16 и 29 години, да работят по индивидуални проекти или с екип до трима души, да са с постоянен адрес на територията на област Благоевград и югоизточен планов в Северна Македония. Най-добрите проекти ще получат сертификат за участие, безплатно обучение, както и менторство и подкрепа от експерти в сферата на дигиталния маркетинг. За да кандидатствате, изпратете авторския си видеоклип на office@bicc-sandanski.org, крайният срок е 23 март 2020 г. Резултатите ще бъдат обявени на 30 март. Повече информация, пълен регламент за участие и критерии за оценяване може да намерите тук.

Обучения

ScaleFocus Academy обяви прием на курсисти по Java и JavaScript в своята регионална ИТ академия в Бургас. Обучението е насочено към хора с начални познания в посочените области, като целта е надграждане на знанията до високо професионално ниво. Курсът е интензивен, базиран на проекти и насочен към развиването на професионални знания и умения в изграждането на модерни и гъвкави уеб приложения с Java и JavaScript. В процеса на обучението студентите ще се учат да решават сложни технически проблеми и да разработват софтуер "от нулата" в рамките на реален проект. Подаването на кандидатури е отворено до 18 февруари 2020 г., а най-добре представилите се курсисти ще имат възможност да започнат работа в ScaleFocus. Kурсът, който е с продължителност 3 месеца, е безплатен и е подходящ за студенти по ИТ, за млади разработчици с интереси за професионално развитие в областите Java и Java Script, както и за млади ентусиасти с базови познания в областта на програмирането. Кандидатите трябва да имат добри знания по основите на програмирането, структури от данни, алгоритми и обектно ориентирано програмиране. Желаещите могат да подават заявления през сайта на ScaleFocus Academy. След провеждане на изпит по основи на програмирането, експерти от ScaleFocus Academy ще селектират най-добрите кандидатури и одобрените ще бъдат поканени да се включат във втория етап на оценка, представляваща среща на живо с екипа на академията. След приключването му ще бъдат подбрани 50 кандидати за обучение по JavaScript и Java. Повече може да научите оттук.

"Хайкад инфотех" започва безплатен курс за желаещи да научат основите на софтуерната програма CATIA в Пловдив. Курсът ще е с продължителност 4 дни, общо 32 часа и ще се проведе в офисите на "Хайкад инфотех" на "Кукленско шосе" от CATIA инструктори с дългогодишен опит. За по-голяма ефективност обучаваните ще са максимално 8 души. Придобиването на знания за основите на CATIA дава възможност на завършилите курса да работят като конструктори на машиностроителни детайли и машини във фирми от автомобилостроенето и машиностроенето. Именно такива кадри непрекъснато търсят компаниите от "Тракия икономическа зона". Записването за безплатното обучение е до 21 февруари 2020 г. на ел. поща: spasena.gencheva@haycad-infotech.bg или на тел.: 0879 530 800. Повече информация може да намерите в сайта на Хайкад Инфотех - www.haycad-infotech.bg.

Предстои второ издание на обучителната програма по дигитален маркетинг на Телерик Академия - Telerik Academy Upskill Digital Marketing. Тримесечната практическа програма за специалисти с опит в областта на маркетинга започва на 27 април, а кандидатстването за него е отворено до 29 март. Програмата е насочена към специалисти в областта на маркетинга, продажбите и рекламата, целящи да изведат кариерата си до следващото ниво, както и към собственици на бизнес и компании, които искат да използват ефективно възможностите на дигиталния маркетинг. Кандидатстването става онлайн през сайта на Телерик Академия, като изисква подаване на автобиография и преминаване на онлайн тест по основи на маркетинга. Желаещите е необходимо да разполагат с минимум една година опит в областта на традиционния или дигиталния маркетинг.

CATRO Bulgaria организира обучителна програма за изграждане на дигитални и комуникационни умения в Пловдив. Тя ще се проведе от 23 до 26 март. Включи се в 4-дневен курс, който ще надгради твоите социални и комуникационни умения, показвайки ти как да създадеш видео, с което да споделиш своите преживявания. Във всеки един ден участниците ще научат как се разказват атрактивно истории във видео, как се интервюират хора, ще има и посещение на БНР Пловдив, както и участие в радио предаване. Обучението ще завърши със създаване на аудио- и видео съдържание на тема "Пловдив през моите очи". Нужно е участниците да са на възраст между 18 и 29 години, да имат активен интерес към темата на обучението и мотивация за приключения. Обучението се финансира по програма Еразъм+. За да участвате, попълнете апликационната форма. Повече информация може да намерите тук.

Започна приемът за безплатен курс по програма на Харвард за студенти по фармация, биология, органична химия и медицина. За четвърти пореден семестър Центърът за приложни изследвания и иновации (CASI) приема нова група студенти за безплатния курс "Иновации и предприемачество в фармако-, био- и козметичните технологии", който е базиран на материали, разработени от Институт за стратегия и конкурентоспособност в Harvard Business School. Програмата е предназначена за студентите в областта на фармацията, биотехнологиите, биологията, козметиката, органичната химия и медицината от март 2020 г. Лекторите включват екип от преподаватели от СУ "Св. Климент Охридски", Harvard Business School, Harvard Medical School, Harvard Law School, Berkeley University, учени от компании като Uniliver, както и представители на бизнеса. Лекциите и семинарите са безплатни и ще се провеждат на английски език два пъти седмично от 18:30 часа в лекционната зала на CASI. В края на програмата курсистите ще разработят собствени научни проекти, които ще представят пред инвеститори с възможност за съвместно сътрудничество. За кандидатстване, изпратете мотивационно писмо и CV на английски език до 1 март на адрес: casi@casi.bg.
Събития

На 27 февруари 2020 г. от 9:30 ч. в залата на Българската търговско-промишлена палата ще се проведе третата кръгла маса, организирана от Центъра за изследвания и анализи (ЦИА) по проект "Усъвършенстване на механизма за гражданско участие при формулирането и провеждането на политиката в областта на висшето образование в България". На предстоящата дискусия ЦИА ще предложи за обсъждане "Меморандум за сътрудничество" и ще представи Интернет портала като база за събиране, подбор и анализ на данни. Той ще дава възможност за натрупване и обмен на актуална двупосочна информация и за реализацията на младите висшисти на пазара на труда, както и вида, очаквания обем на подготвените кадри и качеството на предоставяното образование. Проектът, финансиран от Оперативна програма "Добро управление", цели да допринесе за преодоляване на дефицита от кадри по инженерни и технически специалности на пазара на труда чрез идентифицираната като липсваща устойчива система за получаване на обективна обратна връзка от страна на работодателите за качеството на уменията и знанията на студентите по време на придобитото от тях висше образование. Подробности за инструментариума и механизма за обратна връзка, предложени от ЦИА, можете да намерите тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Kai Medical търси стажант в сферата на дигиталния маркетинг. Може да подадете документи оттук. Пълна информация може да намерите на Karieri.bg.

Образователната платформа ARC Academy започва стажантска програма в маркетинга. Компанията си търси човек с любов към писането, маркетинга, рекламата и играенето на видео игри. Ако сте заинтригувани, пишете на welcome@arc.academy.

Kyoto University of Advanced Science дава стипендия от 1.2 млн. японски йени годишно за студенти, приети в новата магистърска програма по инженерство на английски език в кампуса на университета в Киото с начало септември 2020 г. Срокът за кандидатстване в магистърската програма по инженерство е 14 февруари 2020. ЕДЛАНТА е официален представител на Kyoto University of Advanced Science и при тях можете да подадете безплатно своите документи за кандидатстване. За повече информация: вижте тук.

Adecco България се включват за поредна година в глобалната инициатива на компанията CEO for One month. Имате два варианта: да качите CV или да попълните апликационната форма. Крайният срок за кандидатстване е 19 март. Пълна информация може да намерите на сайта на компанията.

Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) ви дава шанс да научите нещо ново за опазването на българската природа, в рамките на проект "Граждани за природата". За да кандидатствате, попълнете апликационната форма, крайният срок е 17 февруари. Повече информация може да намерите тук.

На 18 февруари в София ще се състои Национална младежка конференция "Създаване на възможности за младите". За да участвате, регистрирайте се тук. Повече информация може да намерите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly