С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (17 - 23 февруари)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

"Капитал" набира кандидати за пролетната платена стажантска програма. Избраните стажанти ще преминат вътрешно обучение и ще станат част от медията в продължение на 3 месеца. Изискванията са кандидатите да са студенти с икономическа специалност, да владеят английски език и да могат да работят добре с Excel. Участниците ще имат възможността да получат практически опит в журналистическа среда и възможност за постоянна работа в "Капитал" след стажа. Желаещите трябва да изпратят CV и мотивационно писмо до 21 февруари на имейл адрес: pisma@capital.bg. Повече информация може да намерите на Karieri.bg.

Европейският омбудсман организира едногодишен платен стаж в администрацията. Омбудсманът осигурява демократични решения на проблеми, води дипломатични дискусии и изгражда мостове между институции и европейски граждани. Има две позиции в направленията "Медии и комуникации" и "Обработка и работа с вътрешни дела на институцията". Списък с основните задължения може да откриете тук. Основни изисквания към кандидатите: владеене на английски език на професионално ниво; владеене на чужд/и езици на високо ниво; разбиране и познания относно работата на европейските институции; през последните минимум 2 месеца да не са работили/стажували в европейска институция; да имат диплома и минимум 3 години опит в сферата, за която кандидатсват; аналитично мислене и работа с база данни. Всички критерии за кандидатстване може да откриете тук. За да кандидатствате, регистрирайте се в сайта и следвайте указанията. Крайният срок за кандидатстване е 31 март. Повече информация може да намерите в инфо пакета.

Конкурси

Започна конкурсът "Млад благотворител". Това е възможност, ако желаете да спомогнете за промяна на средата, в която живеете или да развиете смислена кауза, то мястото за кандидатстване за финансиране на тази идея е тук. Авторите на 10-те най-добри проекта ще представят идеята си във видеоклип пред жури, което ще избере победителите. Каузите на проектите трябва да отговарят на една от трите зададени теми: Екология /опазване и грижа за околната среда/; Съхраняване на музикалното наследство на България; Подкрепа за деца или възрастни хора в нужда. Изисквания към кандидатите: ученици от 7-ми до 12-ти клас от цялата страна, които желаят да бъдат доброволци в свои каузи. Фондацията ще дари средствата за осъществяването на най-смислените и добре аргументирани инициативи. Пет проекта ще бъдат финансирани за изпълнение през 2020 г.: 1-во място с 2000 лв.; 2-ро място с 1500 лв.; 3-то място с 1000 лв.; 4-то място с 1000 лв.; 5-то място 1000 лв. Фондация "Благотворител" ще оказва логистична помощ на победителя през целия период на изпълнение на проекта. Необходими документи за кандидатстване: попълнен формуляр, декларация за лични данни (за всеки участник в проекта), декларация от родител (ако ученикът няма навършени 16 г.). Изпращане на готовите проекти на: office@blagotvoritel.org или попълнете онлайн формуляр тук. Повече информация може да намерите тук.

Асоциацията на европейските журналисти в България организира конкурса за ученици "Правото ми на мнение! Моите каузи в социалните медии". Конкурсът цели да даде възможност на тиинейджърите да изразят своето мнение за това, което те смятат за важно. Нужно е кандидатите да са ученици между 8 и 12 клас. За да кандидатствате, можете да изпратите неограничен брой материали в една от следните 5 категории: Видео - до 5 мин. дължина максимум; Подкаст (аудио) - също до 5 мин. максимум; Фотогалерия (снимки) - не повече от 10 снимки с текст; Кратка статия (текст) - не излизай над 8000 знака, в интернет хората се уморяват да четат дълги статии; "Стори" (story) за социални мрежи на "Виваком" - За успешен storytelling се използва микс от снимки, видео и текст, а общият брой сторита е препоръчително да не надвишава 20. Те се изпращат на електронен адрес: team@aej-bulgaria.org, а крайният срок е 28 февруари. Повече информация може да намерите тук.

Обучения

На 20 февруари Маркетинг академията към Нет ит започва безплатно онлайн обучение за начинаещи маркетинг специалисти. Всеки завършил курсист, който положи финалния изпит от безплатния курс с пълно отличие, ще получи пълна стипендия за една от професионалните програми "Digital Business Setup" или "Digital Marketing Masterclass". Поради големия интерес към тази специалност, през 2020 г. от "Нет ит" предлагат пълна стипендия на курсисти, изявили се в безплатното подготвително обучение, които имат желание и мотивация да придобият тази перспективна професия, но нямат финансови възможности да преминат реномирано обучение. Безплатното обучение се провежда във виртуална класна стая, с лектор на живо, като всеки участник може да задава въпроси към лектора. По време на обучението, всеки курсист ще усвои основите на дигиталния маркетинг и ще се ориентира, дали тази професия е подходяща за него. За да получат пълна стипендия, курсистите трябва да се явят на изпит, за който се заплаща малка такса от 45 лв. с ДДС. Изпитът е под формата на тест и се провежда онлайн. Всеки получил пълен сбор верни отговори ще получи стипендия. Хората, които не желаят да заплащат за изпит, могат да преминат напълно безплатно цялата част от обучението, като по този начин ще придобият ключови умения за своето бъдещо развитие в дигиталния маркетинг. За запиване в безплатното обучение, трябва да посетите тази страница.

Започва седмото издание на инициативата "Журналисти в училище". В нея изявени български журналисти ще се срещнат с ученици от цялата страна, за да разговарят за фалшивите новини и за нуждата от активна гражданска позиция. Инициативата е насочена към училища с горен курс на обучение от цялата страна, като с приоритет ще се разглеждат предложенията от населени места с до 100 хил. жители. Конкурсът е отворен до 20 март 2020 г. Кандидатстването става чрез попълване на онлайн формуляр, достъпен от тук. Мотивация за участие в инициативата, проявен интерес от страна на учениците и брoй ученици, заявили желание за участие са сред основните критерии, по които ще се оценяват предложенията. Очаква се срещите да се проведат в периода: 1 април 2020 г. - 30 юни 2020 г.

Телерик Академия започва приема за програмата Telerik Academy Alpha с Java, които подготвят участниците за кариера в областта на софтуерното инженерство. Подаването на документите за кандидатстване става през сайта на Телерик Академия до 6 май. Желаещите да се включат в програмата преминават първо кратък онлайн когнитивен тест, който оценява способността им да учат бързо. След това е необходимо да се явят на входящия изпит по основи на програмирането, за който могат да използват всеки от езиците: Java, C#, C++, JavaScript, Kotlin, PHP, Python или Swift. За кандидатите, които вече имат познания по програмиране, Академията организира предварителен (early-bird) входен изпит на 16 март. Така те могат да си осигурят място в обучението отрано или възможност да се явят отново, този път на редовния изпит на 7 май. Telerik Academy Alpha с Java започва на 1 юни в сградата на Телерик Академия в Campus X. Програмата е подходяща за наскоро завършили ученици и студенти, както и специалисти от различни области, които искат да станат Java програмисти. Кандидатите трябва да са навършили 18 години. Напълно начинаещите могат да придобият необходимите входни умения самостоятелно чрез материалите на сайта на Академията или с помощта на Java специалисти, като участват в безплатен подготвителен курс. Така те ще усвоят основите на програмния език и ще се подготвят за входящия изпит. Безплатният подготвителен курс ще се проведе в рамките на шест поредни съботи от 21 март до 25 април. Желаещите да се включат в него трябва да завършат кандидатурата си за Telerik Academy Alpha с Java най-късно до 16 март. Участниците в курса ще бъдат селектирани на база на тяхната мотивация и цялостното им представяне.

Фондация "Америка за България" организира и финансира двуседмично обучение "Лидери в земеделието" в САЩ. Програмата е създадена в подкрепа на български производители и преработватели с потенциал да се превърнат в лидери в агросектора и да работят за развитието на модерно и конкурентно земеделие в България. Участниците се срещат със специалисти в конкретната област, посещават земеделски бизнеси и предприятия, университети, професионални организации и структури и се запознават с различни маркетингови стратегии и подходи за добавяне на стойност към земеделската продукция. Нужно е кандидатите да са фермери, мениджъри, технически специалисти, учени, преподаватели или администратори. Владеенето на английски език е предимство. Фондация "Америка за България" ще покрие основната част от разходите - организация и провеждане на обучението, настаняване и пребиваване в САЩ. Участниците ще трябва сами да финансират част от тях в размер на 2000 долара. Кандидатите попълват и подписват Формуляр за кандидатстване на английски език и го подават през онлайн платформата. Крайният срок за кандидатстване е 20 февруари 2020 г. Повече информация може да намерите тук.
Събития

На 18 февруари, от 11.00 ч. в Дома на културата "Средец" (бивш "Лиляна Димитрова") ще отвори врати поредната национална 26-та кандидат-студентска борса, в която ще вземат участие общо 27 университети и висши училища от цялата страна. От създаването си досега борсата се превърна в своеобразен център на българското висше образование, където кандидат-студентите получават цялостна и компетентна информация от първа ръка за възможностите и таксите на висшите училища и могат да направят своя избор къде да продължат своето обучение и развитие като специалисти в различни области. На щандовете ще ги посрещнат преподаватели и специалисти, от които младите хора могат да получат информационни материали и визитки на учебните заведения. И тази година в София кандидат-студентската борса се организира със съдействието на Столична община. Борсата продължава и на 19 февруари, до 14.00 ч., а за малко повече от месец (до 28 март) ще обиколи големите градове на България, за да улесни кандидат-студентите от цялата страна в контактите им с известното с добрите си традиции българско висше образование. Участниците в София както и графикът на 25-тата юбилейна кандидат-студентска борса по дни и градове може да разгледате тук.

Американски университет в България организира "Модел на Европейския съюз" от 27 до 28 март в Благоевград. Събитието цели да събере на едно място младежи от цяла Европа, които имат интерес към дебатите за регулациите на ЕС. Нужно е участниците да са ученици от 11 или 12 клас, да имат интерес към политиките на ЕС и дебатите, искат да развият умението да говорят пред публика, както и желанието да се запознаят с младежи от цяла Европа. За да кандидатствате: направете видео, с дължина 2-3 минути, на тема "My vision for the future of the EU" и го изпратете на meublagoevgrad@gmail.com. Крайният срок е 15 март. Повече информация може да намерите тук.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Дигиталната маркетинг агенция Know-How Digital от Варна търси млад и мотивиран човек за стаж в дигиталния маркетинг. Стажът е платен на половин работен ден. Може да кандидатствате през сайта на Karieri.bg. Крайният срок е 18 февруари.

Управителният съвет на Съюза на физиците в България обявява национален конкурс за есета за ученици и студенти на тема "Бележити български физици". Есетата се изпращат по електронната поща на е-mail: PhysConfEdu@phys.uni-sofia.bg с копие на адрес: lazarova@usb-bg.org, а крайният срок е 28 февруари.

Бизнес информационен и консултантски център - Сандански организира конкурс за кратко видео на тема "Сподели културното наследство на твоя регион". За да кандидатствате, изпратете авторския си видеоклип на office@bicc-sandanski.org, крайният срок е 23 март 2020 г. Резултатите ще бъдат обявени на 30 март. Повече информация, пълен регламент за участие и критерии за оценяване може да намерите тук.

ScaleFocus Academy обяви прием на курсисти по Java и JavaScript в своята регионална ИТ академия в Бургас. Желаещите могат да подават заявления през сайта на ScaleFocus Academy. Повече може да научите оттук.

"Хайкад инфотех" започва безплатен курс за желаещи да научат основите на софтуерната програма CATIA в Пловдив. Записването за безплатното обучение е до 21 февруари 2020 г. на ел. поща: spasena.gencheva@haycad-infotech.bg или на тел.: 0879 530 800. Повече информация може да намерите в сайта на Хайкад Инфотех - www.haycad-infotech.bg.

Започна приемът за безплатен курс по програма на Харвард за студенти по фармация, биология, органична химия и медицина. Лекциите и семинарите са безплатни и ще се провеждат на английски език два пъти седмично от 18:30 часа в лекционната зала на CASI. За кандидатстване, изпратете мотивационно писмо и CV на английски език до 1 март на адрес: casi@casi.bg.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly