С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (24 февруари - 1 март)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[Pixabay.com] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Стартира менторската програма за ученици от 10-ти и 11-ти клас ABLE Mentor. Младежите, които участват в инициативата на Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE), ще могат да работят по собствен проект с личен ментор в рамките на поне три месеца. Те ще имат възможност да избират между три направления - личностно развитие, бизнес проект и/или социална инициатива. Целта на програмата е да развива слабо застъпени в традиционното образование умения, като работа в екип, създаване на мрежа от контакти и презентационни умения, да предоставя среда за успешно кариерно и личностно развитие, като междувременно създава приятелства и дълготрайни контакти. За менторите тя е възможност да предадат ценния си опит и знания на учениците, както и да развиват лидерския им потенциал, а също и да се срещнат с интересни хора. От септември миналата година ABLE Mentor се случва освен в присъствен и в онлайн формат, като целта е да се достигне до ученици на места където е трудно да се осъществи физически сезон. Кандидатстването за участие в програмата - както за менторите, така и за учениците, става през сайта на програмата като срокът е 25 февруари. Контакти за София на имейл students@ablementor.bg, mentors@ablementor.bg, а за Онлайн менторство на online@ablementor.bg, като е необходимо менторите да изпратят CV, а след това и да се явят на интервю, като целта е да се гарантира добрата работа и взаимодействие в менторските двойки. За да бъде валидна кандидатурата им, учениците пък трябва да отговорят на няколко въпроса, свързани с техните интереси и желания, и най-вече какъв проект искат да развиват в рамките на програмата. Повече информация можете да намерите на уебсайта на инициативата.

Доброволчество

Включи се в творческия екип на Future Makers като доброволец. Събитието цели да покаже вдъхновяващи примери на успели в професията и живота хора, които да разкажат за това как са го постигнали. Нужно е кандидатите да имат нужните умения, които се изискват за качественото изпълнение на задачите, да приемат сериозно ангажимента, който ще им бъде поверен и да се отнасят отговорно към него, да харесват това, което правят като част от екипа на Future Makers. Организацията предлага, добро отношение и приятелска атмосфера на работа, ясно разпределение на задачите, свобода за включване с идеи и предложения, кратко представяне на сайта на събитието, включване в срещи на екипа и други интересни формати, сертификат, препоръка и безплатен тест за кариерно ориентиране или личностен тест. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма, крайният срок е 29 февруари. Повече информация може да намерите тук.

Стипендии

Стипендиантската програма Global Korea Scholarship ще предостави финансиране на 8 български студенти за магистърска и докторска степен в Република Корея. Инициативата има за цел да предостави на международни студенти възможността да учат в Южна Корея и по този начин да засили образователния обмен и приятелските отношения между страните-участници и Република Корея. Кандидатите трябва да са български граждани, да са под 40 години, смятано от 1 септември 2019 г., да имат бакалавърска, магистърска или докторска степен (получена НЕ от институт в Южна Корея), да имат висок общ успех (над 80%) и да са в добро физическо и психическо здраве. Кандидатите с добро владеене на корейски или английски език ще имат преимущество. За да участвате, първо прочетете предоставения информационен пакет и попълнете апликационната форма. Документите се подават в посолството на Република Корея, като могат да бъдат донесени или изпратени по куриер. Крайният срок за кандидатстване е до 17:30 часа на 15 март 2019 г. Повече информация може да намерите тук и тук, или да се свържете с посолството на Южна Корея в България.

Конкурси

Организаторите на събитието Future Makers в София търсят млади хора с нестандартни истории и професии да разкажат за себе си, вдъхновявайки другите. Ако ти си млад човек, направил нестандартен избор на професия, занимаваш се с интересен и социално значим проект и/или имаш идея, която може да промени бъдещето - кандидатирай се за лектор на това събитие. Десетимата избрани Future Makers - хора със смели идеи, които имат потенциала да променят бъдещето, ще разполагат с до 10 минути, за да представят своята история и всеки от тях ще получи подкрепа в подготовката си за събитието от професионален треньор. Те са дръзки, креативни и искат да направят нещо наистина значимо, да постигнат промяна, която ще направи света по-добро място за живеене. Добре дошли са идеи от всякакви сфери - образование, технологии, бизнес, спорт, социални каузи, изкуство, или пък нещо друго. Изискванията са презентацията ти да не е политическа, търговска или фокусирана върху конкретен бранд или продукт. Перфектната Future Makers история е информативна и провокира публиката да се замисли върху вярванията и убежденията си. Темата ти може да е свързана с работата ти, както и със свободното ти време, каузите, които подкрепяш и личния ти опит. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Крайният срок е 15 март. След изтичането на крайния срок за попълване на анкетите, ще бъде направена селекция на предварително избрани кандидати и ако си попаднал в нея, ще ти се обадят, за да насрочите интервю на живо или по някой от алтернативните канали за целта. Повече информация може да намерите тук.

Обучения

Теленор дава началото на първото издание на Академия "Open Mind", която включва безплатни професионални обучения за хора с увреждания. Обученията ще се провеждат в централата на Теленор и в партньорство с неправителствената организация, помагаща за професионалното развитие на хората с увреждания Jamba. Курсовете в Академията са избрани спрямо уменията, които най-често са липсвали у кандидатите по програмата Open Mind през миналата година. В първата фаза ще бъдат включени два курса - по Базова компютърна грамотност и Корпоративна комуникация, като за втората фаза се планира и курс по английски език. Записването за първата фаза е отворено до края на февруари. Желаещите могат да заявят своето желание като изпратят имейл с имена, желан курс, самооценка на познанията си в съответната област и информация за това дали имат специални нужди на office@jamba.bg. Първите курсове от академията ще се проведат между месец март и месец май, като всяка група ще включва до 20 души. Всеки курс ще се провежда в делнични дни между 18 и 19:30 часа. Преподавателите в Академия "Open Mind" ще са доброволци от бизнеса, съмишленици на Jamba и служители на Теленор. Като домакин на Академията телекомът ще осигури необходимите материали и техническо обезпечаване за провеждането на курсовете, а участниците трябва да дойдат със собствените си устройства.

Learning for Change Foundation организира обучение Peaceful mind = peaceful future на 28 май - 5 юни 2020 в с. Гудевица, България. Това е обучение за младежки работници за използването на практиките на личностно развитие, природни методи, креативна творческа дейност с интегриран подход, за да се насърчат всеобхватността, толерантността, ежедневните действия, единството и солидарността сред младежите. Проектът цели осигуряване на знания и умения, обединяващи практиките на личностно развитие, природни методи и креативна творческа дейност, развиване на умения за осигуряване на подкрепа в личностното развитие и учение с интегриран подход, развиване на практическите умения при работа с младежи. Обучението е подходящо за младежки работници, обучители, младежки лидери, младежки треньори, социални работници, учители. Тази възможност се финансира в рамките на програма Еразъм+ и покрива разходите за настаняване, храна и транспорт в рамките на проекта. Разходите за пътуване ще бъдат възстановени до 180 евро. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма, крайният срок е 15 март. Повече информация може да намерите тук.
Събития

Академия BULATSA открива пролетната кампания за набиране на кандидати за ръководители на полети. До 30 април всички желаещи да се обучават за професията, могат да подават документи за предстоящата сесия. За да участват в подбора, те трябва да са на възраст до 30 години, с висше образование, минимална образователна степен "бакалавър" (без значение от специалността) и добро владеене на английски език - B2. Всеки, който не притежава валиден сертификат за ниво, ще може да се яви на безплатен тест в центровете на BULATSA в градовете София, Варна и Бургас. "Дни на Отворените врати" за представяне на професията и процеса на обучение в Академията, ще се проведат на 16 и 30 март, както и на 13 април в сградата на BULATSA. Желаещите да се включат, трябва да се регистрират в специалните форми за участие тук.

Проект "ТЯ в България" набира хора, които искат да се включат в доброволческия екип, както и желаещи за говорители. През юни 2018, Марина, Елена и Кирина от Академия "Екатерина Каравелова" решават да организират събитие, което дава възможност на две жени, които не са известни и живеят в техният град Пловдив да разкажат за препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигали. Наричат събитието "ТЯ в Пловдив". Събирането се оказва толкова емоционално и въздействащо, че започва да се случва всеки месец давайки дума всеки път на различни жени да говорят. Основната цел на проект "ТЯ в България" - създаване на общности, работещи за видимост на проблемите на жените и изграждане на мрежа от актвистки за правата на жените е социалния формат "ТЯ в " да достигне до градовете Плевен, Ловеч, Видин, Враца и Монтана и да бъде издаден наръчник "Как да организирам "ТЯ в" моя град". Ако живеете в Плевен, Ловеч, Видин, Враца или Монтана и искате да се включите в доброволческия екип, може да се запишете тук, за да научите първа кога ще се проведе обучението за доброволци в твоя град. Ако искате да номинирате жена, която да говори на някое от следващите събития, номинирай говорителка тук. Повече информация може да намерите тук.

На 12-16 април 2020 година ще се проведе международна младежка среща в София. Срещата предоставя условия за изразяване на креативността и за обмен между различни култури. Организира се от Арте Урбана Колектив (България), Anatelie & Cie (Франция), IG Feuerwache (Германия) и Bezirksjugendring Oberbayern (Германия) с финансовата помощ на Френско-германския офис за младежта. Събитието цели да срещне креативни млади хора от държавите България, Франция и Германия. Те могат да си говорят и обменят опит във всякакви сфери. Идеята на организациите е да се изгради здрава връзка от международни приятелства. Работният език е английски, но всички други езици са добре дошли. Добре дошли са участници от цяла България. Нужно е участниците да са активни в събитието през целия период на срещата, да са л'бопитни и свободни по дух, да имат добро владеене на английски език и да са с добро настроение. Възрастовото ограничение за участниците е от 18 до 30 години. Участието в срещата както и настаняването в хотел и храната са безплатни за участниците. За да кандидатствате, натиснете тук. Повече информация може да намерите тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:

Повече информация за тях можете да намерите тук.

Европейският омбудсман организира едногодишен платен стаж в администрацията. За да кандидатствате, регистрирайте се в сайта и следвайте указанията. Крайният срок за кандидатстване е 31 март. Повече информация може да намерите в инфо пакета.

Стартира конкурсът "Млад благотворител". Необходими документи за кандидатстване: попълнен формуляр, декларация за лични данни (за всеки участник в проекта), декларация от родител (ако ученикът няма навършени 16 г.). Изпращане на готовите проекти на: office@blagotvoritel.org или попълнете онлайн формуляр тук. Повече информация може да намерите тук.

Асоциацията на европейските журналисти в България организира конкурса за ученици "Правото ми на мнение! Моите каузи в социалните медии". Проектите се изпращат на електронен адрес: team@aej-bulgaria.org, а крайният срок е 28 февруари. Повече информация може да намерите тук.

Маркетинг академията към Нет Ит стартира безплатно онлайн обучение за начинаещи маркетинг специалисти. За запиване в безплатното обучение, трябва да посетите тази страница.

Американски университет в България организира "Модел на Европейския съюз" от 27 до 28 март в Благоевград. За да кандидатствате: направете видео, с дължина 2-3 минути, на тема "My vision for the future of the EU" и го изпратете на meublagoevgrad@gmail.com. Крайният срок е 15 март. Повече информация може да намерите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly