С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (2 - 8 март)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

"Капитал" набира кандидати за пролетната платена стажантска програма. Избраните стажанти ще преминат вътрешно обучение и ще станат част от медията в продължение на 3 месеца. Изискванията са кандидатите да са студенти с икономическа специалност, да владеят английски език и да могат да работят добре с Excel. Участниците ще имат възможността да получат практически опит в журналистическа среда и възможност за постоянна работа в "Капитал" след стажа. Желаещите трябва да изпратят CV и мотивационно писмо до 11 март на имейл адрес: pisma@capital.bg. Повече информация може да намерите на Karieri.bg.

The Orange Academy организира стажове и обучения в сферата на хотелиерството в България и Нидерландия. Компанията търси хора, които желаят да натрупат международен опит като рецепционисти. Нужно е кандидатите да имат желание за работа, да владеят добър английски език (нидерландският е в плюс), шофьорска книжка (не е задължително) и чисто съдебно минало. Компанията предлага безплатна обучителна програма/стаж 8 месеца във висок клас хотели, като тя поема разходите в размер на 7000 евро, 6 седмици училище в HRC Academy в София от април 2020 г., седмична издръжка по време на цялата програма - 60 евро за България и 100 евро за Нидерландия, безплатно жилище, покрити пътни разходи, както и възможност за работа след края на стажа. Ако искате да станете част от програмата, изпратете вашето CV на polina@toabv.com и от компанията ще се свържат с вас. Пълна информация може да намерите тук.

EU Careers търси подходящ човек, който да стане студентски посланик. Ставайки студентски посланик, ще можете да научите повече за възможностите за работа в европейските институции и да ги популяризирате сред своите състуденти. Изискванията към кандидатите са да са граждани на ЕС, да владеят свободно английски и един от езиците в страната, в която учат, да могат да участват в еднодневното задължително обучение през октомври 2020 г., да са записани и посещават редовно университета по време на дейността си като посланик (октомври 2020 г. - септември 2021 г.), да притежават отлични умения за комуникация, умения за създаване и поддържане на контакти, желание за споделяне и учене, способност за адаптиране, добри организационни умения, способност за осигуряване на качество и постигане на резултати, новаторски и творчески подход, устойчивост. Могат да кандидатстват единствено студенти от УНСС. Като студентски посланик вие ще можете да научите повече за възможностите за работа в европейските институции и да ги популяризирате сред своите състуденти, да изградите отлична студентска мрежа от контакти в цяла Европа, да придобиете професионален опит по време на следването си, който може да включите във вашата автобиография, да развиете различни умения - за говорене пред публика, в областта на маркетинга и човешките ресурси, да получите пълно въвеждащо обучение, както и персонални напътствия през цялото време, докато сте посланик. Онлайн кандидатстването е до 20 март. При успешно преминаване на първия етап, ще бъдете поканени на онлайн интервю през април 2020 г. Стажът е неплатен. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Повече информация може да намерите тук.

Стипендии

Българо-американска комисия за образователен обмен "Фулбрайт" предоставя стипендии на български студенти (след бакалавърска степен), университетски преподаватели, учени, представители на неправителствени организации и професионалисти за обучение в магистърски и докторски програми, изследователска и преподавателска дейност и квалификация в САЩ. Стипендиантите се номинират след конкурс, който се обявява официално за всяка академична година. Комисията обявява конкурси за следните стипендии през учебната 2021-22 г.: Съвместна стипендия за магистри по бизнес администрация "Фулбрайт - Бизнес колеж Прайс към университета на Оклахома" (2 години); Съвместни стипендии за магистърски Програми "Фулбрайт - Институт Благодарност към Скандинавия" (10 месеца); Стипендии за професионално развитие "Хюбърт Хъмфри" (10 месеца); Стипендии "Фулбрайт" за преподавателска и изследователска дейност (5 месеца); Стипендии за развитие на гражданското общество (3-5 месеца); Стипендии "Фулбрайт" за магистърски и докторски програми (10 месеца); Специализации за докторанти (6 месеца). Крайният срок за кандидатстване е 30 април. Брошура с информация за стипендиите може да се изтегли тук. Постер с информация за стипендиите може да се изтегли тук. Информация и формуляри за кандидатстване може да намерите на сайта на комисията.

Конкурси

Конкурс "Герои на СТенискиНаБала" те предизвиква да направиш уникален дизайн на тениска за кампанията. Помисли как изглеждат героите на #steniskanabala и каква е тяхната кауза, нарисувай един или повече герои, като спазиш условията и изпрати работата си на steniskinabala@motophone.bg с три имена, телефон и дата на раждане. Правила: размерът на щампата е до 15х20 cm; печата се само на бели тениски; хубаво е героят/героите ти да говорят за идеите на каузата (приятелство, солидарност, подкрепа, бъдеще); може да участваш с повече от един дизайн; използвай до два цвята; не използвай чужди творби; не използвай снимки или фино щриховани рисунки; не използвай изображения, взети от интернет, те са обект на авторско право. Крайният срок за кандидатстване е 5 март. Повече информация може да намерите тук.

Младежко евро-атлантическо дружество и Атлантическият клуб в България обявиха началото на второто издание на Младежки посланици на НАТО - инициатива за 16 младежки лидери и иноватори с интерес към дипломацията, международна политика и сигурност. Целта на инициативата е да отличи младежи, ученици и студенти от цяла България, които чрез срещи с дипломати, представители на институциите и неправителствения сектор да задълбочат знанията си в областта на международната политика, многостранната дипломация и членството на България в НАТО, и да развият своите умения за комуникация, ораторство, работа в екип, организационни умения и протокол. Нужно е кандидатите да са на възраст между 18 и 26 години, свободно да комуникират на английски, който ще бъде работен език в рамките на посещението в Щаб квартирата на НАТО. За да кандидатствате, изпратете CV и мотивационно писмо до 1 страница на български език на youthambassadors@atlantic-club.org, крайният срок е 11 март. С одобрените кандидати ще се проведе онлайн интервю, а на 23 март ще бъдат обявени 16 младежки посланици на НАТО. Разходите за транспорт и настаняване до Брюксел се покриват от Атлантическия клуб в България. Транспортните разходи за местните срещи-дискусии в България (април - юни) също. Във всяка среща-дискусия из страната ще участва екип от двама Младежки посланици. Срещите-дискусии ще бъдат еднодневни, точната им дата се определя след комуникация с местните партньори. Всеки младежки посланик на НАТО трябва да участва в една среща-дискусия. Пълна информация за конкурса може да видите тук.

Стартира кандидатстването за Единадесетия международен конкурс за компютърна рисунка "Творчество без граници". Конкурсът се провежда с подкрепата на еврокомисаря по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел. Целта на конкурса е децата и младите хора да открият магията на дигиталната графика и живопис, да нарисуват света през своите очи, да предадат своите чувства,настроения и вътрешни изживявания, да ни накарат да усетим силата на детското въображение. Право на участие в конкурса имат ученици и младежи на възраст от 4 до 27 години, в осем групи: І група - 4 - 5 години; ІІ група - 6 - 7 години; ІІІ група - 8 - 10 години; ІV група - 11-12 години; V група - 13 - 14 години; VІ група - 15 - 17 години; VІІ група - 18 - 27 години; VIII група - Деца със специални образователни потребности. Нужно е рисунките да са изработени на графична програма по избор (например: Adobe Photoshop, Corel DRAW, Adobe Illustrator, Microsoft Paint, Corel Painter Classic,и др.), да не се вмъкват готови обекти или картинки, да са нарисувани със свободна ръка с инструментите за рисуване на графичните редактори. Отпред в долния десен ъгъл трябва да има поставен етикет със следната информация: Име на творбата; Трите имена на автора и годините; Учебно заведение (школа). Всеки участник може да участва с една своя творба във всяка категория. За начините за кандидатстване и пълна информация относно творбите може да намерите тук.

Обучения

Предстои второ издание на обучителната програма по дигитален маркетинг на Телерик Академия - Telerik Academy Upskill Digital Marketing. Тримесечната практическа програма за специалисти с опит в областта на маркетинга започва на 27 април, а кандидатстването за него е отворено до 29 март. Програмата е насочена към специалисти в областта на маркетинга, продажбите и рекламата, целящи да изведат кариерата си до следващото ниво, както и към собственици на бизнес и компании, които искат да използват ефективно възможностите на дигиталния маркетинг. Кандидатстването става онлайн през сайта на Телерик Академия, като изисква подаване на автобиография и преминаване на онлайн тест по основи на маркетинга. Желаещите е необходимо да разполагат с минимум една година опит в областта на традиционния или дигиталния маркетинг.
Събития

Консултантска агенция "Едланта" организира годишното изложение за образование в чужбина " Европейско образование за успешна кариера". По време на събитията представители на престижни университети ще съветват кандидат-студентите за специалности в чужбина, на всички участници ще бъде разяснено какви документи трябва да подготвят и кога са крайните срокове. На всички бъдещи кандидат-студенти с желание да продължат образованието си, изучавайки специалност в сферата на бизнеса, ще имат възможността да усетят истинския ритъм на учене и преподаване в някои от най-престижните европейски университети с работилницата Business your future. Събитието ще се проведе на 7 март в София (в хотел "Хилтън") от 10:00 до 17:00 часа. Изложението е с вход свободен, но след предварителна регистрация. Повече информация за събитията може да намерите тук.

Организация "Тук-Там" организира "Кариерно Сафари" на 13-14 април в София. Събитието е подходящо за млади професионалисти, завършили висше образование в чужбина. Проектът цели да даде възможност на тъкмо завършили висшето си образование в чужбина, да се върнат в България и да намерят работно място, да срещне участниците с вдъхновяващи и модерно мислещи компании в различни професионални сфери, ще даде възможност за работа по реални бизнес казуси заедно с хора от екипите на компаниите. Тези работилници ще ориентират и дадат много полезни контакти, както в компаниите, така и сред другите хора в избраната група. Участниците трябва да подготвят своето CV, с което да представят обраованието и опита си. След регистрация, участниците ще имат възможност да качат своето CV в платформата на събитието и да запазят място в желаните тематични кариерни пътеки. Няма такса за участие. За да кандидатствате, попълнете регистрационната форма. Повече информация може да намерите тук.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Стипендиантската програма Global Korea Scholarship ще предостави финансиране на 8 български студенти за магистърска и докторска степен в Република Корея. За да участвате, първо прочетете предоставения информационен пакет и попълнете апликационната форма. Крайният срок за кандидатстване е до 17:30 часа на 15 март 2019 г. Повече информация може да намерите тук и тук, или да се свържете с посолството на Южна Корея в България.

Организаторите на събитието Future Makers в София търсят млади хора с нестандартни истории и професии да разкажат за себе си, вдъхновявайки другите. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Крайният срок е 15 март. Повече информация може да намерите тук.

"Теленор" дава началото на първото издание на Академия "Open Mind", която включва безплатни професионални обучения за хора с увреждания. Желаещите могат да заявят своето желание като изпратят имейл с имена, желан курс, самооценка на познанията си в съответната област и информация за това дали имат специални нужди на office@jamba.bg.

Learning for Change Foundation организира обучение Peaceful mind = peaceful future на 28 май - 5 юни 2020 в с. Гудевица, България. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма, крайният срок е 15 март. Повече информация може да намерите тук.

Академия BULATSA открива пролетната кампания за набиране на кандидати за ръководители на полети. До 30 април всички желаещи да се обучават за професията, могат да подават документи за предстоящата сесия. "Дни на Отворените врати" за представяне на професията и процеса на обучение в Академията, ще се проведат на 16 и 30 март, както и на 13 април в сградата на BULATSA. Желаещите да се включат, трябва да се регистрират в специалните форми за участие тук.

На 12-16 април 2020 година ще се проведе международна младежка среща в София. За да кандидатствате, натиснете тук. Повече информация може да намерите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly