С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (9 - 15 март)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Агенция за подбор на кадри "Хермес" обявява стажантска програма в отдел "Продажби". Нужно е кандидатите да са в кур са обучение бакалавър или магистър в икономическа специалност "Маркетинг", "Икономика на търговията" или подобни, да са комуникативни, позитивни, силно мотивирани, да имат отлични презентационни умения и харизма, да притежават търговски нюх и да имат добри езикови познания по английски. Отговорностите на стажанта ще бъдат ежедневна телефонна, имейл и директна комуникация с клиенти, разпространение на информация чрез сайта на компанията и социалните мрежи, участие в различни събития, с цел информиране и популяризиране услугите на компанията. Продължителността на програмата е 5 или 12 месеца. Стажът е платен, при добро представяне след края ще има възможност за трудов договор. Ако предложението провокира интереса ви, изпратете автобиография на български език с актуална снимка на Karieri.bg, като посочите референтния номер на позицията, за която кандидатствате и актуални данни за контакт. Крайният срок е 16 март. Пълна информация вижте тук.

Енергийната компания EVN набира стажанти в няколко области:
  • Телекомуникации: Отговорностите ще бъдат администриране на CISCO мрежова инфраструктура; монтаж, демонтаж, инспекция, експлоатация и поддръжка на телекомуникационни съоръжения и средства за пренос на данни; водене на документация; развитие на умения за монтаж на радио-релейно оборудване. Нужно е кандидатите да са студенти IV курс или студенти в магистърска специалност "Телекомуникации" или сходна специалност, английски език на добро ниво, умения за комуникация и нагласа за работа в екип. Продължителността на стажа е 3 месеца. Кандидатствайте за тази позиция оттук.
  • Правни и корпоративни въпроси: Нужно е кандидатите да са студенти в III или по-горен курс в специалност "Право", да са компютърно грамотни, да имат английски език на добро ниво и да имат умения в комуникацията. Може да кандидатствате за тази обяви чрез подаване на CV и мотивационно писмо оттук.
  • Софтуерни разработки: Основните задачи са свързани с подпомагане разработването и управлението на бизнес изискванията при реализация на проекти, работа с Microsoft .NET среда за програмиране и поддръжка на съществуващи приложения, разработени от екипа. Кандидатите трябва да са студенти в IV курс или в магистърска програма в специалност в сферата на компютърните системи и технологии и програмирането, да владеят английски език на добро ниво и да могат да работят в екип. Кандидатства се със CV и мотивационно писмо оттук.
  • Мрежов инженеринг: Основните задачи ще са свързани с обработване на информация за електроразпределителната мрежа в специализиран софтуер, съблюдаване за несъответствия между информацията за електроразпределителната мрежа в различните системи, заснемане, поддръжка и корекция на геореферираните специализирани карти-планове. Нужно е кандидатите да са последен курс на обучение или студенти в магистърска програма в електротехническа специалност, геодезия или географски информационни системи, умения в AutoCAD and ArcGIS ще се считат за предимство. За да кандидатствате, влезте тук.
EVN предлага индивидуална програма и специален обучен ментор, развитие на уменията чрез реално задачи и проекти, дух на сътрудничество и подкрепа в екипи от изградени професионалисти, трудов договор и осигуровки, въвеждащо обучение в културата на EVN. При добро представяне на кандидатите, компанията ще предложи постоянно работно място. Продължителността на всички стажантски програми е 3 месеца, а крайният срок за кандидатстване във всички е 26 април 2020 г. Компанията ще се свърже само с одобрените кандидати. Пълна информация за стажантските програми може да откриете на сайта на Karieri.bg.

Службата за финансово управление на Посолството на САЩ в София търси стажант, който да поддържа различните ежедневни счетоводни и разплащателни дейности на офиса. Нужно е кандидатите да са поне 18-годишни, да са студенти, които не са граждани на САЩ в България или български студенти, които учат в чужбина (включително и всякакви чуждестранни граждани, които са законни студенти в България), студенти с добро академично положение, да са доказали потенциала да вършат нужния тип работа, да могат да дадат сертифициран документ от образователната институция, в която учат, ако е приет, студентът трябва да мине проверка и да получи бележка за добро здравословно състояние преди започване на стажа. Стажантите трябва да учат в университет, в който ще продължат да учат и по време на стаж, да имат добри умения за говорене/четене/писане на английски език и гладко използване на български език, познания и известен опит при работа с MS Office пакет и офис техника. Стажът е неплатен. За да кандидатствате, изпратете автобиография на английски език. Само кандидатури, получени в Посолството на САЩ в София, Офис за човешки ресурси, ще бъдат разгледани /За контакт: (+359) 2-937-5231/. Крайният срок за кандидатстване е 11 март. Повече информация може да намерите тук.

Стипендии

Проектът "Награди, стипендии и отличия 2020" има за цел подпомагане обучението и изявите на талантливи деца и младежи в областта на точните и хуманитарни науки, изкуството, технологиите като етап от процеса за непрекъснато обучение, възпитание и развитие. За десета поредна година проектът подпомага обучението и развитието на изявени деца и млади хора чрез отпускане на награди и стипендии. За 2020 г. се обявяват следните индивидуални награди и отличия за талантливи деца и младежи: Две парични награди в размер до 600 лв. за талантливи деца/младежи с ограничени финансови възможности, постигнали особени успехи в областта на науката и изкуството. Една парична награда за иновативен проект в областта на науката, технологиите и изкуството отличен/създаден през 2019/2020, в размер до 500 лева. Две индивидуални парични награди за отлично представяне на републикански или международни олимпиади, конкурси, състезания, в размер до 550 лева. Кандидатите, които отговарят на изискванията, трябва да представят или изпратят по пощата в офиса на Фондацията, находящ се в гр. Бургас, п.к. 8000, пл. "Атанас Сиреков" № 4, Бургас (работно време: 10-12 и 14-18 часа) или по имейл на info@forbgkids.org не по-късно от 4 май 2020 година. Всички нужни документи за кандидатстване може да откриете на този сайт. Имената на кандидатите, които ще получат награда или стипендия ще бъдат обявени на 11 май 2020 г. на сайта на Фондацията. Официалното награждаване на финалистите ще се състои на 16 май 2020. Пълна информация вижте тук.

Конкурси

Последен шанс за регистрация за Национално състезание "Виртуално предприятие" 2019/20. "Виртуално предприятие" е състезание по предприемачество и социални иновации, което цели да мобилизира творческия потенциал на участниците, фокусирайки техните усилия върху търсенето на нови решения на вече съществуващи социални проблеми чрез използване на новите технологии. В хода на състезанието ученици и екипи от ученици се конкурират при създаването на продукт или услуга за решаване на конкретен социален проблем. Националното състезание се провежда в два национални кръга. Първият кръг се провежда в онлайн среда и предполага възможност за индивидуално и екипно участие. Вторият кръг е присъствен и се реализира в гр. София. Участието в него е екипно, като ученическите отбори се формират служебно на място. В състезанието могат да участват ученици от I-ви и II-ри гимназиален етап (VIII - XII клас) от цялата страна. Регистрацията за участие в състезанието се състои от две стъпки: Първа стъпка - Попълване до 10.03.2020 г. до 00:00 ч. тест по Социални иновации на следния линк. Имайте в предвид, че регистрацията в платформата е екипна, т.е. е необходимо да откриете поне още 1 свой съученик или приятел, който иска да реши теста или да участва в националното състезание. След като последвате линка по-горе, кликнете върху бутон "Екип", за да стартирате регистрацията. Попълване на формуляр за кандидатстване на следния линк, който ще ви даде право за участие. Повече информация може да научите тук.

Обучения

JA Bulgaria и NN Bulgaria обявяват кампания за набиране на участници в програмата FinIQ, която цели да подпомогне младежите в тяхната кариерна реализация. Програмата е напълно безплатна и включва обучение на тема лични финанси по учебника "Лични финанси: Въведение", разработен в рамките на партньорски проект на JA Bulgaria и NN Bulgaria. Обучението ще се проведе лично от проф. д-р Даниела Бобева, Институт за икономически изследвания към БАН, преподавател към катедра "Финанси" на УНСС и съавтор на учебника. След обучението най-добре представилите се участници ще бъдат групирани в мултидисциплинарни екипи и ще работят по реален бизнес казус, предоставен от NN Bulgaria. В края те ще представят своите проекти пред жури, а най-добрите ще имат възможност да продължат реализацията си чрез стаж в NN Bulgaria. Целевата група са студенти от различни специалности - бакалаври, магистри и докторанти, или наскоро завършили такива, които имат интерес да се развиват в тази насока. Всички събития ще се провеждат в JA StartUp Hambar в София тех парк (бул. "Цариградско шосе" 111Б). Ако искате да запазите своето място за участие, попълнете регистрационната форма тук и от компанията ще се свържат с вас. Крайният срок е 16 март. Информация за датите на провеждане на обучението, както и повече за програмата - вижте на този линк.

Асоциацията на европейските журналисти и комисия "Фулбрайт" организират едноседмичен летен обучителен лагер за гимназиални ученици, които се интересуват от журналистика. Той е финансиран от Посолството на САЩ в България и ще се проведе между 28 юни и 5 юли в Американския университет в Благоевград, като ще бъде голямата награда за авторите на най-добрите материали на английски език, публикувани на sCOOL Media. Целта на лагера е да помогне на учениците да развият още повече своите писмени и репортерски умения. По време на обучението участниците ще работят по свои медийни проекти с помощта на български и международни медийни експерти. Нужно е участникът да бъде записан като ученик в гимназия в България преди 31 май 2019 г. Крайният срок за участие е 15 април 2020 г. Материалите, изпратени след тази дата, няма да участват в надпреварата за летния лагер, но могат да бъдат публикувани на сайта на sCOOL Media. За да участвате в обучителния лагер по журналистика, трябва да владеете английски език на ниво B1/B2. В случай че материалът е бил изготвен от група ученици, ръководителят на екипа ще получи номинация за участие в летния лагер. Ако искате да спечелите място за обучителния лагер, следвайте тези стъпки: Изпратете журналистически материал на sCOOL Media на английски език до 15 април. Материалът може да е по обявените от редакцията теми на месеца или пък по нещо, което сам/а си избрал/а да отразиш. Журито от представители на sCOOL Media, комисия "Фулбрайт", Посолството на САЩ и журналисти ще класира най-добрите материали, чиито автори ще се борят за места в лятната програма. Всички материали на английски език, изпратени от началото на 2020 година, участват в кандидатстването на обучителния лагер. За да кандидатствате, попълнете тази бланка за участие. Одобрените кандидати за интервю ще получат обаждане от журито за следващи стъпки. Организаторите покриват всички разходи за път и настаняване на участниците. Задължителен критерий за участие е ученикът да е в гимназиален етап на обучение. Победителите ще бъдат обявени през юни 2020 г. Ако имате въпроси, пишете на editor@scoolmedia.com. Пълна информация вижте тук.
Събития

Pitch Bootcamp е интензивен еднодневен кариерен акселератор, който среща студенти и наскоро завършили младежи с някои от най-успешните компании. Основната цел на събитието е да помогне на младежите и бизнеса в страната да изградят тясна връзка помежду си и съответно намирането на работа за студентите да не е вече сложно предизвикателство. Pitch Bootcamp ще се проведе на 25 април в София, мястото предстои да се обяви допълнително. Може да се регистрирате за събитието оттук. Пълна информация може да видите тук.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

"Капитал" набира кандидати за пролетната платена стажантска програма. Желаещите трябва да изпратят CV и мотивационно писмо до 11 март на имейл адрес: pisma@capital.bg. Повече информация може да намерите на Karieri.bg.

The Orange Academy организира стажове и обучения в сферата на хотелиерството в България и Нидерландия. Ако искате да станете част от програмата, изпратете вашето CV на polina@toabv.com и от компанията ще се свържат с вас. Пълна информация може да намерите тук.

EU Careers търси подходящ човек, който да стане студентски посланик. Онлайн кандидатстването е до 20 март. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Повече информация може да намерите тук.

Българо-американска комисия за образователен обмен "Фулбрайт" предоставя стипендии на български студенти (след бакалавърска степен), университетски преподаватели, учени, представители на неправителствени организации и професионалисти за обучение в магистърски и докторски програми, изследователска и преподавателска дейност и квалификация в САЩ. Постер с информация за стипендиите може да се изтегли тук. Информация и формуляри за кандидатстване може да намерите на сайта на комисията.

Младежко евро-атлантическо дружество и Атлантическият клуб в България обявиха началото на второто издание на Младежки посланици на НАТО - инициатива за 16 младежки лидери и иноватори с интерес към дипломацията, международна политика и сигурност. За да кандидатствате, изпратете CV и мотивационно писмо до 1 страница на български език на youthambassadors@atlantic-club.org, крайният срок е 11 март. Пълна информация за конкурса може да видите тук.

Организация "Тук-Там" организира "Кариерно Сафари" на 13-14 април в София. Няма такса за участие. За да кандидатствате, попълнете регистрационната форма. Повече информация може да намерите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly