С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (16 - 22 март)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.
Стажове

Минната компания за добив и обогатяване на медни руди "Асарел-Медет" обявява стажантската си програма "Мечтай, вярвай, опитай!". Компанията набира студенти и млади специалисти, които търсят своето професионално бъдеще и реализация в Панагюрище. Целта на програмата е участниците да придобият практически професионален опит в сферата. Стажантската програма ще започне през месец юли и ще продължи до септември. Кандидатите трябва да са дипломанти или студенти след трети курс в сферата на минно-геоложките науки, електро- и минно инженерство, автоматизация на производството, информационни технологии, финансово-счетоводни дейности и управление на човешките ресурси, да имат отлична компютърна грамотност, комуникативни умения и инициативност. Стажантите ще бъдат част от екипа на компанията за период от 1 до 3 месеца, ще участват в актуални проекти, а след успешно завършен стаж ще им бъдат връчени сертификат и месечно възнаграждение. Желаещите да участват трябва да подадат заявление, CV и мотивационно писмо на sboev@asarel.com или да изпратят документите си на адрес: 4500, гр. Панагюрище, пл. "Асарел". Срокът за подаване на документите е до 15 май 2020 г. Повече информация за стажантската програма може да намерите на Karieri.bg.

Британското посолство в София предлага нова възможност за стаж в отдел "Кампании и просперитет". Периодът на провеждане на стажа е 1 април - 30 септември (6 месеца). Основната цел ще бъде да се асистира на служителя на пресслужбата на посолството (СПП) и на служителя по обществена дипломация (СОД) в изнасянето на кампании. Роли и отговорности: Подкрепа на СПП в онлайн и медия активностите (30%); Подкрепа в изнасянето на кампании по обществена дипломация (30%); Разписване и публикуване на постове в социалните медийни канали (15%); Асистиране в организирането на събития по обществена дипломация и поддържане на връзка с партньори, правителства и гражданското общество (15%); Асистиране на други активности сред стратегическите кампании организирани от посолството (10%). Нужно е кандидатите да владеят перфектно български и английски (писмено и устно), да са студенти в последна година на своето обучение или току-що завършили, да са ентусиазирани, енергични и креативни в своята работа, да са работили със социални медии и да имат опит в управлението на блогове и уебсайт. Стажът е платен - предвидено е месечно възнаграждение от 610 лв. и 50 лв. допълнителни разходи за транспорт. Може да кандидатствате през сайта на британското посолство оттук, крайният срок е 19 март - 23:55 часа. Пълното описание на длъжността може да намерите на този линк.

Сдружение "Ти можеш ли" търси стажант за асистент на преподавател в Португалия. Дейността е свързана с работа с ученици, включително лица в неравностойно положение. Работата е в група от образователни институции - училища и детски градини. Нужно е кандидатите да са лица между 18 и 30 години, да владеят добре английски език, да са скоро завършили ученици, младежи, студенти, както и безработни младежи, които искат да натрупат опит, знания и умения в чужда страна. Организацията предлага настаняване, карта за градски транспорт и самолетни билети от и до България. Стажът е платен. За да кандидатствате, изпратете автобиография на team@canyou.info. Повече информация може да намерите тук.

Фондация "Тротоар" търси стажанти за работа с тийнейджъри - неформални методи на образование. Организацията е насочена изцяло към младите хора с цел да се осигурят подходящи условия за творчество и изява, да се насърчат тийнейджърите да изградят и развиват своите културни, духовни, интелектуални и национални ценности, да усъвършенстват своите умения и да придобият нови; да се мотивират да бъдат активни, да се учат и да споделят, както и да бъдат подкрепяни в тяхното личностно и професионално израстване като пълноправни членове на българското общество и света. Ангажиментът е с гъвкав работен график, който ще бъде уговорен преди започването на стажа. Нужно е кандидатите да могат да се разбират с младежи, да помагат с активностите и да следят дали се спазват определените правила. За начало стажантът е доброволец, тъй като организацията е благотворителна и всичките разходи се покриват с дарения. След като доброволецът се е доказал, предстои платен стаж, а след това и работа. За контакт и повече информация: email: eva@trotoara.com. Повече на сайта на организацията.

Coca Cola European Partners търси стажанти за своята програма. Организацията предлага различни предизвикателства, с които да развиете талантите си, възможност за интензивно обучение на място, менторски екип, с който ще можете да създадете силни и разнообразни връзки, балансиране на бизнес приоритети с вашия талант. Стажът е 9-месечен и ще се проведе от юни до март 2021 г. За да кандидатствате, попълнете изпратете автобиография и мотивационно писмо на CCEcareersofia@cokecce.com. Крайният срок е 16 март, затова побързайте. Повече информация може да намерите тук.

Стипендии

Educations.com дава стипендия от 5000 евро за покриване на разноските по магистърска програма в Европа. Тя има за цел да покрие таксите за обучение. Стипендиантската програма важи за семестър есен/пролет 2020 г. и е отворена за всеки, който планира по-нататъшното му обучение като магистър да протече в европейски университет. Нужно е желаещите да са кандидатствали или да кандидатстват за магистърска програма в университет в Европа, да са изпълнили изискванията на университета, към който кандидатстват (да имат валидна бакалавърска степен и нужните езикови способности), да имат или да са в позиция да си осигурят виза да периода на обучение, магистърската програма трябва да е в страна, която не е родна. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма, крайният срок е 13 април 2020 г. Повече информация може да намерите тук.

Конкурси

Telus International организира конкурс за есе "Telus Adventure 2020 - Spring Edition". Надпреварата е насочена към младежи на възраст между 17 и 30 години, чиито интереси са свързани с изучаване на чужди езици. Темата на конкурса е "Удоволствието от работата води до съвършенство в нея" - (Аристотел) като участниците имат възможност да развихрят въображението си и да представят света около себе си от по-различна гледна точка. Есето трябва да е на френски/ немски/ италиански/ испански език и да е минимум 2 печатни страници А4, шрифт Times New Roman, размер на шрифта 12. Най-добрите творби ще бъдат отличени с парични награди, съответно 300 лв. за първо, 200 лв. за второ и 100 лв. за трето място. Есетата се изпращат на tib_contest@telusinternational.com до 19 април 2020 г. Всяка кандидатура трябва да съдържа три имена, възраст, адрес, имейл, телефон и образование. Всеки автор може да участва само с един материал. Повече информация за конкурса може да намерите тук.
Обучения

Сдружение "ПроБудник" организира обучението "Out with the burn out!" 23-31 май 2020 г. в София. То е насочено към разпознаването и предотвратяването на стреса и феномена, познат като "емоционално изтощение" в работата, за да се подобри качеството на работа с младежи и да се покачат професионалното изпълнение и компетенции. Проектът цели да се определят и разберат предизвикателствата, пред които се изправяме при работа с младежи, подробно да се изучи и преживее ценноста на себеотражението, участниците да се научат как да са съпричастни на другите, но също и на себе си, да се подобри емоционалната им грамотност чрез подобряване на своето самосъзнание и справяне с емоциите, да се приложат практични средства за разпознаване и справяне със стреса, както и разпознаване, предотвратяване и справяне с емоционалното изтощение, да се насладят на пространство за подкрепа и учене сред хора, със същата позиция: обменяне на опит и добри практики. Участниците трябва да са младежки работници, тренери, учители, хора, които работят директно с младежи, да са на възраст над 18 години, да владеят английски език на работно ниво, да са мотивирани в своята област. Агенцията - домакин поема разходите за настаняване и храна. Пътните разходи се поемат самостоятелно от участниците. За да кандидатствате, е необходимо да се регистрирате в www.salto-youth.net и да попълнете апликационната форма. Крайният срок е 24 април. Повече информация може да намерите тук.

Телерик Академия започва приема за програмата Telerik Academy Alpha с Java, които подготвят участниците за кариера в областта на софтуерното инженерство. Подаването на документите за кандидатстване става през сайта на Телерик Академия до 6 май. Желаещите да се включат в програмата преминават първо кратък онлайн когнитивен тест, който оценява способността им да учат бързо. След това е необходимо да се явят на входящия изпит по основи на програмирането, за който могат да използват всеки от езиците: Java, C#, C++, JavaScript, Kotlin, PHP, Python или Swift. За кандидатите, които вече имат познания по програмиране, Академията организира предварителен (early-bird) входен изпит на 16 март. Така те могат да си осигурят място в обучението отрано или възможност да се явят отново, този път на редовния изпит на 7 май. Telerik Academy Alpha с Java започва на 1 юни в сградата на Телерик Академия в Campus X. Програмата е подходяща за наскоро завършили ученици и студенти, както и специалисти от различни области, които искат да станат Java програмисти. Кандидатите трябва да са навършили 18 години. Напълно начинаещите могат да придобият необходимите входни умения самостоятелно чрез материалите на сайта на Академията или с помощта на Java специалисти, като участват в безплатен подготвителен курс. Така те ще усвоят основите на програмния език и ще се подготвят за входящия изпит.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Енергийната компания EVN набира стажанти в няколко области: Телекомуникации: Кандидатствайте за тази позиция оттук. Правни и корпоративни въпроси: Може да кандидатствате за тази обяви чрез подаване на CV и мотивационно писмо оттук. Софтуерни разработки: Кандидатства се със CV и мотивационно писмо оттук. Мрежов инженеринг: За да кандидатствате, влезте тук. Продължителността на всички стажантски програми е 3 месеца, а крайният срок за кандидатстване във всички е 26 април 2020 г. Пълна информация за стажантските програми може да откриете на сайта на Karieri.bg.

Агенция за подбор на кадри "Хермес" обявява стажантска програма в отдел "Продажби". Крайният срок е 16 март. Пълна информация вижте тук.

Проектът "Награди, стипендии и отличия 2020" има за цел подпомагане обучението и изявите на талантливи деца и младежи в областта на точните и хуманитарни науки, изкуството, технологиите като етап от процеса за непрекъснато обучение, възпитание и развитие. Всички нужни документи за кандидатстване може да откриете на този сайт. Пълна информация вижте тук.

JA Bulgaria и NN Bulgaria обявяват кампания за набиране на участници в програмата FinIQ, която цели да подпомогне младежите в тяхната кариерна реализация. Крайният срок е 16 март. Информация за датите на провеждане на обучението, както и повече за програмата - вижте на този линк.

Асоциацията на европейските журналисти и комисия "Фулбрайт" организират едноседмичен летен обучителен лагер за гимназиални ученици, които се интересуват от журналистика. Ако искате да спечелите място за обучителния лагер, следвайте тези стъпки: Изпратете журналистически материал на sCOOL Media на английски език до 15 април. Ако имате въпроси, пишете на editor@scoolmedia.com. Пълна информация вижте тук.

EU Careers търси подходящ човек, който да стане студентски посланик. Онлайн кандидатстването е до 20 март. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Повече информация може да намерите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly