С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (23 - 29 март)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Всяка година българските младежки делегати към ООН сформират екип от мотивирани и активни доброволци. Те са важна част от програмата, тъй като представляват и защитават мненията и интересите на младите хора от България на най-високо международно ниво, провеждат проучвания за предизвикателствата пред младите хора в България, инициират широки дискусии, за да разберат какви са техните идеи за разрешаването им и отстояват лидерската позиция на българската програма "Младежки делегати към ООН" като една от най-добрите, устойчиви и овластяващи младите хора програми в световен мащаб Нужно е кандидатите да са с българско гражданство, на възраст между 18 и 29 години към датата на подаване на документите за кандидатстване, владеене на отлично ниво английски език, писмено и говоримо, познаване на работата на ООН, запознати с младежкия сектор в България и актуални теми, свързани с младите хора. В конкурс от четири кръга ще бъдат избрани следващите официални младежки представители към ООН с мандат 2020-2021 г. Етапи на конкурса: 1 кръг: Мотивация, краен срок, 23:59 ч. на 04.04.2020 г.; 2 кръг: Подаване на документи, 10.04.-24.04.2020 г.; 3 кръг: Център за оценка, 16-17.05.2020 г.; 4 кръг: Панелно интервю, последната седмица на май или първата седмица на юни 2020 г. За да кандидатствате или номинирате някого, попълнете апликационната форма. Крайният срок е 4 април. Повече за длъжността на младежките делегати към ООН може да намерите тук.

Младежката неправителствена организация "Международен център за развитие на образованието и обучението" в България набира стажанти. Организацията работи във всички дейности по програмата "Еразъм+", доброволчество, меки умения, предприемачество, бизнес и други видове европейски инициативи. Целта ѝ е да вдъхновява и насърчава хората да поемат иницитиви, свързани с положителни социални и икономически промени, толерантност, мир и разбирателство. Ежедневните дейности включват насърчаване на неформалното образование, програмата "Еразъм +", обучение на млади хора чрез курсове и доброволчески проекти, работа по идеи и възможности за финансиране, управление на екипи, PR и дигитален маркетинг. Пълна информация за организацията и стажантската програма може да намерите тук. Може да намерите начините на кандидатстване в дъното на тази страница.

Работа

Saudia Airlines - една от най-големите авиокомпании в Близкия изток и в света, дава възможност на млади и амбициозни кандидати в България да станат част от нейния екип. Saudia Airlines предлага на бъдещите си служители конкурентна заплата без данъци и приложима добавка, допълнително здравно осигуряване, едномесечна платена ваканция и допълнителни почивни дни всеки месец през цялата година, както и безплатни билети до различни дестинации, които могат да бъдат използвани само от служители. Крайният срок за онлайн кандидатстване е 4 април 2020 г. Заявките се подават чрез https://clipcon.net/events/bulgaria или на имейл: saudia.recruitment.bl@clipcon.net. Избраните кандидати ще бъдат поканени на предварително, а след това и на окончателно интервю с Комитета на Saudia Airlines, което ще се проведе в София. Повече за компанията може да научите тук.

Стипендии

За шеста година NN Group ще предостави стипендии на български студенти, избрали да учат магистратура в Холандия през 2020/2021 г. "NN Бъдеще за теб" е програма за корпоративна социална отговорност на NN Group. Тя е изградена около три ключови принципа: насърчаване на финансовото образование и независимост; създаване на икономически възможности за младите хора; и подкрепа за семействата с деца, изпитващи финансови затруднения. Условия към кандидатите за придобиване на стипендията: граждани на република България; Студенти с ограничени финансови възможности, чиито родители нямат висше образование; Да завършат магистратура в Холандия, в областта на финансите, предприемачеството, управлението на риска или икономиката. За да кандидатствате, регистрирайте се в сайта и попълнете апликационната форма. Крайният срок е 2 април. Повече информация може да намерите тук.

Конкурси

TrueStory.bg организира конкурс за снимка и история "Спомни си селата на България". Целта на организаторите е чрез конкурса да си спомним за миналото на страната ни и да не го забравяме. Изисквания към материалите: За снимката: Условие е тя да бъде авторска, хоризонтална, с минимална ширина 4000 px. и минимум 300 dpi. Изпратете и датата, на която е заснета. За историята на селото: Брой думи - между 100 и 500. Задължително е текстът да бъде авторски. Опорни точки: история на селото, население към днешна дата, интересни факти (ако знаете такива), вашите мисли, чувства и емоции от посещението на това място или пък лична история, ако по някакъв начин сте свързани с него. Снимките и историите изпратете на igra@truestory.bg. Крайният срок е 30 април. Повече информация може да намерите тук.

Telus International организира конкурс за есе "Telus Adventure 2020 - Spring Edition". Надпреварата е насочена към младежи на възраст между 17 и 30 години, чиито интереси са свързани с изучаване на чужди езици. Темата на конкурса е "Удоволствието от работата води до съвършенство в нея" - (Аристотел) като участниците имат възможност да развихрят въображението си и да представят света около себе си от по-различна гледна точка. Есето трябва да е на френски/ немски/ италиански/ испански език и да е минимум 2 печатни страници А4, шрифт Times New Roman, размер на шрифта 12. Най-добрите творби ще бъдат отличени с парични награди, съответно 300 лв. за първо, 200 лв. за второ и 100 лв. за трето място. Есетата се изпращат на tib_contest@telusinternational.com до 19 април 2020 г. Всяка кандидатура трябва да съдържа три имена, възраст, адрес, имейл, телефон и образование. Всеки автор може да участва само с един материал. Повече информация за конкурса може да намерите тук.
Обучения
Microsoft представя училище за работа с изкуствен интелект. AI Business School е платформа с безплатен онлайн майсторски клас, предназначен за бизнес лидери. Платформата AI Business School е достъпна онлайн и е безплатна. Потребителите могат да използват съдържанието със собствено темпо и на база ключовите области, върху които се фокусират. Поредицата на майсторския клас се състои от видео и текстови материали. Видео съдържанието включва лекции, Q&A сесии и разговори за основите на AI технологията. Документите включват успешни примери от практиката, наръчници и бели книги, създадени в подходяща форма за споделяне с екипи онлайн или офлайн, така че всеки да може да се възползва от програмата. Потребителите имат достъп и до инструмента AI Maturity Model Assessment, с който могат да оценят доколко е подготвена организацията им да се възползва от изкуствения интелект. Програмата ще бъде обновявана редовно с ново, приложимо съдържание. Тя съдържа уроци, идеи и препоръки от доказани експерти в сферата. Курсът на AI Business School е наличен онлайн, безплатен е и достъпен при поискване на следния адрес: https://www.microsoft.com/en-us/ai/ai-business-school.

Телерик Академия отваря нов прием за програмата за начинаещи програмисти Alpha JavaScript. Обучението, което подготвя програмисти с един от най- популярните езици в света, започва в края на юни. За първи път едновременно е отворено кандидатстването за всички програми за професионален старт в ИТ сектора на Академията. Така желаещите могат да избират между подготовка и реализация като софтуерни разработчици с технологиите JavaScript, .NET или Java или специалисти по качеството на софтуера (QA). Кандидатури за Telerik Academy Alpha с JavaScript ще се приемат до 3 юни през сайта на Телерик Академия. Кандидатите е необходимо да подадат документи през сайта на Телерик Академия, след което да преминат кратък онлайн тест, изследващ уменията им за учене, и накрая да се явят на входен изпит по основи на програмирането с JavaScript. Хората с познания в областта могат да използват материалите за самоподготовка на Академията и да се явят на предварителен (early-bird) входен изпит на 9 април. При успешно преминаване те могат да си гарантират веднага място в програмата, а в противен случай имат възможност да се явят отново на редовния изпит на 4 юни. За напълно начинаещите кандидати Телерик Академия организира безплатен подготвителен курс. В рамките на около 80 часа и с помощта на опитни специалисти участниците ще усвоят базовите познания по програмиране, задължителни за всеки целящ да се реализира в областта, и ще се подготвят за входния изпит на Академията. Програмата Telerik Academy Alpha с JavaScript е с продължителност 6 месеца и над 440 часа присъствено обучение.

Център за развитие на човешките ресурси организира обучението Обучение "Soft Skills for Youth Workers" от 25 май до 2 юни 2020 г. в Лондон, Великобритания. Обучението ще увеличи възможностите за професионално и кариерно развитие на младежките работници и ще подобри компетенциите им относно меките умения. Агенцията - домакин поема разходите за настаняване и храна, а Центърът поема пътните разходи до 360 евро. Таксата за участие е 40 евро. Мобилността цели да запознае участниците с основите на меките умения и тяхната важност в личното и кариерното развитие, да се развият и подобрят следните групи меки умения у участниците: личностни и междуличностни умения; умения за комуникация; умения за представяне; креативно мислене; лидерски умения, да се даде място за споделяне на участниците на опита им и най-добрите практики при развитието и подобряването на меките умения, да се подобрят професионалните компетентности на участниците; да се усили тяхната мотивация и удовлетворение при работния процес. Нужно е кандидатите да са младежки работници, тренери, работещи с младежи, да са на възраст над 18 години и да владеят английски на работно ниво. За да кандидатствате, е необходимо да се регистрирате в www.salto-youth.net и да попълнете апликационната форма. Крайният срок е 1 април. Повече информация може да намерите в инфо пакета.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Минната компания "Асарел-Медет" обявява стажантската си програма "Мечтай, вярвай, опитай!". Желаещите да участват трябва да подадат заявление, CV и мотивационно писмо на sboev@asarel.com или да изпратят документите си на адрес: 4500, гр. Панагюрище, пл. "Асарел". Срокът за подаване на документите е до 15 май 2020 г. Повече информация за стажантската програма може да намерите на Karieri.bg.

Сдружение "Ти можеш ли" търси стажант за асистент на преподавател в Португалия. Стажът е платен. За да кандидатствате, изпратете автобиография на team@canyou.info. Повече информация може да намерите тук.

Фондация "Тротоар" търси стажанти за работа с тийнейджъри - неформални методи на образование. За контакт и повече информация: email: eva@trotoara.com. Повече на сайта на организацията.

Telus International организира конкурс за есе "Telus Adventure 2020 - Spring Edition". Есетата се изпращат на tib_contest@telusinternational.com до 19 април 2020 г. Всеки автор може да участва само с един материал. Повече информация за конкурса може да намерите тук.

Сдружение "ПроБудник" организира обучението "Out with the burn out!" 23-31 май 2020 г. в София. За да кандидатствате, е необходимо да се регистрирате в www.salto-youth.net и да попълнете апликационната форма. Крайният срок е 24 април. Повече информация може да намерите тук.

Асоциацията на европейските журналисти и комисия "Фулбрайт" организират едноседмичен летен обучителен лагер за гимназиални ученици, които се интересуват от журналистика. Ако искате да спечелите място за обучителния лагер, следвайте тези стъпки: Изпратете журналистически материал на sCOOL Media на английски език до 15 април. Ако имате въпроси, пишете на editor@scoolmedia.com. Пълна информация вижте тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly