С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (30 март - 5 април)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Софтуерната компания "ММ Солушънс" търси стажанти за позиция програмист (Junior C Developer). Програмата започва на 13 април и ще се проведе в онлайн формат. Нужно е кандидатите да имат техническа грамотност (познания по хардуер, програмиране, операционни системи), основни познания по С (синтаксис на С), владеене на английски език, желание за учене и развитие. Компанията предлага едномесечно безплатно обучение по С в присъствена целодневна форма с утвърден лектор, предложение за работа при успешно представяне на финален изпит и продължаващо обучение след назначаването на работата. Ако стажантската програма представлява интерес за вас и имате желание да се развивате в областта на С програмирането, може да кандидатствате през сайта на Karieri.bg, крайният срок е 10 април. Само одобрените по документи кандидати ще бъдат поканени на интервю. Повече информация може да намерите тук.

Доброволчество

Фондация "Тръст за социална алтернатива" търси учители доброволци по английски език. Инициативата е част от мерките по международния проект "Първи стъпки за професионално развитие". Доброволците ще преподават два пъти седмично английски език на младежи от София, Пазарджик, Пловдив и Сливен. Нужно е кандидатите да имат опит в преподаването и работата с младежи и да имат много добри познания по английски език. За да кандидатствате, изпратете писмо на lgeorgieva@tsa-bulgaria.org. Крайният срок е 3 април. Повече информация може да намерите тук.

Стипендии

Включи се в конкурса за стипендии по програма Game Advanced. Можеш да станеш един от петте стипендианти, които ще получат 30% от таксата за участие в Game Advanced програма. Стипендиите са предоставени от Фондация "Америка за България". Задачата: Името ти е G и живееш в голям мегаполис на име Метротаун. Ти си създаден получовек полуробот и участваш в голяма криминална група, която има за цел да превземе целия град чрез тайно оръжие, което групата притежава. Само че ти не си от лошите, а си добър и целта ти е да унищожиш това оръжие. Ти си млад мъж/жена на около 25 години, едната ти ръка е роботизирана и имаш чип на лицето си. Винаги усмихнат/а ти обичаш да носиш черното си рокерско яке и кибероръжието, с което си винаги готов/а да се защитаваш. Дадени са ти 3 задачи, а ти избираш коя от тях да изпълниш и да изпратиш: 1. Нарисувай concept art как изглежда: Героят и оръжието му; Как изглежда локацията на убежището на криминалната група, в която членуваш 2. Обясни как работи геймплеят на цялата игра и как би продължил историята. (1000-1200 думи) 3. Направи 3D модел на: Героят и оръжието му; Как изглежда локацията на убежището на криминалната група, в която членуваш; Включи се в конкурса до 10 април. Изпълнената задача може да изпратиш, като използваш контактната форма в дъното на тази страница. Съгласно изискванията на ARC Academy за кандидатстване, трябва да имаш завършен първи гимназиален етап (10-ти клас), да прикачиш свое CV и портфолио, в което да представиш своя професионален опит и умения в областите: дизайн, сценарий, арт проекти или нещо друго от креативните индустрии. Петимата финалисти ще бъдат определени от вътрешно ARC жури. Освен че ще бъдат уведомени лично на 20 април 2020 г., ще се обявят имената им и официално на сайта на ARC Academy.

Конкурси

Telus International организира конкурс за есе "Telus Adventure 2020 - Spring Edition". Надпреварата е насочена към младежи на възраст между 17 и 30 години, чиито интереси са свързани с изучаване на чужди езици. Темата на конкурса е "Удоволствието от работата води до съвършенство в нея" - (Аристотел) като участниците имат възможност да развихрят въображението си и да представят света около себе си от по-различна гледна точка. Есето трябва да е на френски/ немски/ италиански/ испански език и да е минимум 2 печатни страници А4, шрифт Times New Roman, размер на шрифта 12. Най-добрите творби ще бъдат отличени с парични награди, съответно 300 лв. за първо, 200 лв. за второ и 100 лв. за трето място. Есетата се изпращат на tib_contest@telusinternational.com до 19 април 2020 г. Всяка кандидатура трябва да съдържа три имена, възраст, адрес, имейл, телефон и образование. Всеки автор може да участва само с един материал. Повече информация за конкурса може да намерите тук.

Обучения

На 5 и 6 юни в Националния дворец на културата в София ще се проведе "Академия за иновации". Проектът функционира на принципа на факултета по иновации d.school в Станфорд - изнесена образователна програма и учебна инициатива за студенти и преподаватели от различни специалности и всички университети в България, в която студентите усвояват в интензивен курс знания за иновации и представят свои стартиращи проекти пред жури от преподаватели, бизнеса и неправителствени организации с идеална цел. Основните теми ще бъдат в сферата на естествените, хуманитарните, социалните, технологичните и инженерни науки, бизнес администрация и икономика, изкуства. Могат да участват младежи от университетите в цялата страна, като те ще трябва да разработят своите идеи под формата на кратки 15-минутни презентации и демо версии на продукти и услуги. Надпреварата се случва в 24 часа под менторството на журито, партньори и членове на екип. Във връзка с наложените извънредно положение и карантина в България, имайте предвид, че ако до датите 5-6 юни няма промяна в страната, събитието за креативни и приложими идеи на студенти ще се проведе онлайн. Какво значи това? Вашите идеи и презентации, ще бъдат качени на уебсайта на академията; Ще работите с менторите си дистанционно; Журирането ще се случи изцяло онлайн в Google форма; Резултатите и класирането на отборите ще бъдат обявени във Фейсбук и на събитието. Предварителна регистрация за отбори (с до 5 участници) на сайта на академията. Крайният срок за регистрация е края на месец май 2020 година. Повече информация може да намерите тук.
Събития

Pitch Bootcamp Bulgaria организира интерактивен диалог, чрез който участниците могат да чуят историите на успешни хора и да зададат своите въпроси директно от вкъщи. Събитието "Истории на успелите" (по пантофи) ще се проведе на 30 март. За да участвате, попълнете регистрационната форма. Такса за участие няма. Повече информация може да намерите тук.

"Открий себе си" и "Зона 21" организират уебинарът "Как да се справим с тревожността по време на изолация" на 1 април от 19 до 20:30 часа. По време на уебинара специалисти ще разкажат как може да се справим със стреса от домашната изолация, работата от вкъщи, как функционира мозъкът, как да разграничим личният живот от работата и други. Уебинарът е интерактивен и включва различни практически упражнения, така ще участниците ще имат възможност да се запознаят и обменят опит и преживявания, както и да тестват някои техники, които могат да ни подкрепят в настоящата ситуация. Събитието е безплатно, но предварителната регистрация е задължителна. Повече информация може да откриете тук.

"Заедно в час" организира уебинар на тема "След университета: Кариера с кауза" на 2 април. Инициативата, която ще се проведе от 18:00 до 19:30 часа, е предназначена за студенти, на които им предстои да завършат и не знаят как и къде да се развият професионално. По време на уебинара участниците ще разберат как може да се развият с програмата на "Заедно в час". Организацията и учителите от програмата работят за това всяко дете в България да получи качествено образование. Да има достъп до възможности, които да му помогнат да види колко много пътища стоят пред него, да завърши успешно училище и университет. Може да се регистрирате за уебинара оттук.

Организираното "Кариерно Сафари" на 13-14 април в София от "Тук-Там" няма да се отложи заради извънредната ситуация, а ще се проведе онлайн. Това го прави още по-достъпно, особено за тези от вас, които сте далеч. Събитието е подходящо за млади професионалисти, завършили висше образование в чужбина. Проектът цели да даде възможност на тъкмо завършили висшето си образование в чужбина, да се върнат в България и да намерят работно място, да срещне участниците с вдъхновяващи и модерно мислещи компании в различни професионални сфери, ще даде възможност за работа по реални бизнес казуси заедно с хора от екипите на компаниите. Тези работилници ще ориентират и дадат много полезни контакти, както в компаниите, така и сред другите хора в избраната група. Участниците трябва да подготвят своето CV, с което да представят образованието и опита си. Регистрирайте се на Кариерно Сафари 2020 / Career Safari 2020 и участвайте от дома си. Възползвайте се от реални кариерни възможности чрез виртуален достъп. Регистрацията е безплатна, а местата са ограничени: http://bit.ly/2udnJG4.

На 22 и 23 април 2020 г. във фоайето на УНСС ще се проведе четвъртото издание на бизнес форума "КАРИЕРИ УНСС - 2020", което се организира за четвърта поредна година от Студентския съвет при УНСС с подкрепата на Междууниверситетски център за развитие на кариерата. Тази година форумът ще бъде още по-вдъхновяващ - както за компаниите, така и за кандидатите, като ще бъдат създадени нови много интересни начини за ползотворен контакт. Всеки един студент ще има възможност за кариерна консултация със специалисти, които ще му дадат безценни съвети при търсене на работа в България. Студентите ще могат да се включат в конферентна програма с лекции и дискусии, работилници, фирмени презентации, които са част от активностите на форума. Идеята на проекта е да се създадат реални предпоставки за ускоряване на връзката между бизнеса, университета и професионалното развитие на студентската общност на УНСС. В рамките на "КАРИЕРИ УНСС - 2020г." ще бъдат направени няколко десетки презентации и workshops на топ компании. Студентите, търсещи работа или стаж, ще могат да представят своите CV-та на предпочитаните от тях компании, както и да проведат кратки интервюта с представители на HR отделите им. В момента се обмисля събитието да се проведе онлайн с оглед на усложнената обстановка в страна. Пълна информация може да намерите тук.


Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Всяка година българските младежки делегати към ООН сформират екип от мотивирани и активни доброволци. Етапи на конкурса: 1 кръг: Мотивация, краен срок, 23:59 ч. на 04.04.2020 г.; 2 кръг: Подаване на документи, 10.04.-24.04.2020 г.; 3 кръг: Център за оценка, 16-17.05.2020 г.; 4 кръг: Панелно интервю, последната седмица на май или първата седмица на юни 2020 г. За да кандидатствате или номинирате някого, попълнете апликационната форма. Крайният срок е 4 април. Повече за длъжността на младежките делегати към ООН може да намерите тук.

Младежката неправителствена организация "Международен център за развитие на образованието и обучението" в България набира стажанти. Пълна информация за организацията и стажантската програма може да намерите тук. Може да намерите начините на кандидатстване в дъното на тази страница.

Saudia Airlines - една от най-големите авиокомпании в Близкия изток и в света, дава възможност на млади и амбициозни кандидати в България да станат част от нейния екип. Крайният срок за онлайн кандидатстване е 4 април 2020 г. Заявките се подават чрез https://clipcon.net/events/bulgaria или на имейл: saudia.recruitment.bl@clipcon.net. Повече за компанията може да научите тук.

За шеста година NN Group ще предостави стипендии на български студенти, избрали да учат магистратура в Холандия през 2020/2021 година. За да кандидатствате, регистрирайте се в сайта и попълнете апликационната форма. Крайният срок е 2 април. Повече информация може да намерите тук.

TrueStory.bg организира конкурс за снимка и история "Спомни си селата на България". Крайният срок е 30 април. Повече информация може да намерите тук.

Telus International организира конкурс за есе "Telus Adventure 2020 - Spring Edition". Всеки автор може да участва само с един материал. Повече информация за конкурса може да намерите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly